Cum să vă întindeți spatele

Muschii din partea superioară a spatelui tind să se tensioneze și să se contracteze, mai ales dacă petreceți o bună parte a zilei la locul de muncă. Făcând o serie de întinderi ușoare vă pot ajuta să eliberați tensiunea, să vă pregătiți pentru o sesiune de exerciții sau chiar să vă îmbunătățiți postura. Dacă simțiți orice durere în partea superioară a spatelui, mergeți la medic înainte de a începe programul de întindere.

pași

Metoda 1
Exercițiul Scapula

1
Stați sau stați cu spatele drept. Această întindere este incredibilă, pentru că se poate face oriunde și în orice moment, așezat în fața biroului sau așteptând în linie la oficiul poștal.
 • 2
  Faceți exercițiile scapula. Relaxați lamelele umerilor și apoi le cuplați lent. Pieptul tau va fi impins in timp ce intindeti muschii spatelui. Reveniți la poziția de plecare, apoi repetați exercițiul. Continuă să faci până când spatele tău este mai puțin tensionat.
 • 3
  Nu vă ridicați lamele în timpul exercițiilor fizice. Aceasta este o greșeală foarte frecventă, care agravează tensiunea spatelui, deoarece umerii cresc în timpul exercițiilor fizice.
 • Metoda 2
  Extensii și rotații pe scaun

  1
  Așezați-vă într-un scaun cu spătar rigid. Începeți cu spatele și capul complet în poziție verticală. Țineți tălpile picioarelor bine răspândite pe podea și mâinile pe părțile laterale ale corpului. Aceasta este poziția inițială pentru toate întinderea extensiei și rotației.
 • 2
  Aruncați spatele înapoi, în fața tavanului. Puneți-vă mâinile în spatele capului și ardeți-vă spatele, lăsând bărbia să îndrepte spre tavan. Țineți 10 secunde în această poziție și apoi odihniți. Repetați-l de 5 ori.
 • 3
  Rotiți trunchiul de la o parte la alta. Trageți-vă mâinile pe piept. Cu picioarele plantate pe podea, rotiți trunchiul spre stânga. Țineți 10 secunde în această poziție și apoi rotiți spre dreapta. Repetați rotația de 5 ori pe fiecare parte.


 • 4
  Îndepărtați lateral torsul. Puneți mâinile în spatele capului. Păstrați picioarele plantate pe podea, flexați corpul spre stânga, astfel încât cotul să fie îndreptat în jos. Țineți 10 secunde în această poziție și apoi flexați torsul spre dreapta, astfel încât cotul drept să îndrepte spre sol. Țineți 10 secunde în această poziție. Repetați întinderea de 5 ori pe fiecare parte.
 • Metoda 3
  Cu o minge de medicamente

  1
  Stați pe bilele medicamentului. Începeți-vă cu spatele complet drept, cu picioarele dvs. plantate pe podea și cu mâinile de partea dumneavoastră.
 • 2
  Împingeți-vă mușchiul trapezului făcând flexuri laterale ale gâtului.
 • 3
  Împingeți-vă mușchiul levator scapula încet rotind capul în jos. Coborâți-vă privirea și arătați diagonală în partea de jos a cămășii. Țineți poziția pentru 2 secunde și apoi ridicați capul în poziție verticală.
 • 4
  Întindeți-vă toată spatele încet aruncând în sus pentru a forma un fel de pod peste bilele de medicament. Țineți această poziție timp de 8 până la 10 secunde și apoi așezați-vă încet până când vă așezați.
 • sfaturi

  • Întindeți întotdeauna spatele, dar nu exagerați.
  • Pentru cazurile de stres cronic, ia în considerare efectuarea de yoga, terapie fizică sau în curs de îngrijire chiropractică. Spatele înalt nu trebuie să rănească sau să fie contractat.

  avertismente

  • Flexibilitatea extremă pe umeri nu este necesară, atât pentru viața de zi cu zi, cât și pentru sport. Cu toate acestea, întinderea pieptului este foarte importantă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci masaj pentru durerea scapuleiCum sa faci masaj pentru durerea scapulei
  Cum sa cresti mai mult cu intinderiCum sa cresti mai mult cu intinderi
  Cum să vă exercitați partea inferioară a spateluiCum să vă exercitați partea inferioară a spatelui
  Cum sa faci puloverele in pozitia 90 90 si spatele neutruCum sa faci puloverele in pozitia 90 90 si spatele neutru
  Cum să oprești înclinareaCum să oprești înclinarea
  Cum sa scapi de dureri de spateCum sa scapi de dureri de spate
  Cum sa faci exercitii pentru a evita umflarea umerilorCum sa faci exercitii pentru a evita umflarea umerilor
  Cum să îndrepți spateleCum să îndrepți spatele
  Cum să întindeți partea inferioară a spateluiCum să întindeți partea inferioară a spatelui
  Cum să vă întindeți spateleCum să vă întindeți spatele
  » » Cum să vă întindeți spatele

  © 2011—2020 ertare.com