Cum să evitați o operație cezariană

În Statele Unite, aproape un sfert (21,5%) dintre femeile gravide suferă prima operație cezariană. Secțiunile C pot rezolva livrările cu complicații medicale și pot ajuta la salvarea vieții mamelor și copiilor pentru orice situație de urgență care apare în timpul travaliului. Cu toate acestea, mulți experți consideră că aceste intervenții chirurgicale sunt efectuate prea frecvent și, uneori, din motive care pot fi prevenite. Dacă doriți să evitați riscurile suplimentare și perioadele îndelungate de recuperare asociate cu operația cezariană, există modalități de a vă îmbunătăți șansele de a avea o livrare vaginală. Notă: acest lucru se aplică Statelor Unite.

pași

Partea 1
Găsiți îngrijire prenatală adecvată

Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 1
1
Luați în considerare angajarea unei moașe certificate. Majoritatea femeilor își dau naștere la copii sub îngrijirea unui obstetrician. Cu toate acestea, studiile arată că moașele pot conduce mai bine femeile într-o livrare vaginală fără intervenții inutile, cum ar fi o operație cezariană. Înainte de a angaja o moașă, confirmați-vă că aveți o moașă și certificat de asistent medical (CNM). Un CNM va avea o diplomă de licență sau diplomă de master, au finalizat formarea ei ca o asistentă medicală și de moașă și au aprobat examenele respective pentru a deveni certificate și licențiat pentru a practica profesia lor.
 • Moașele nu sunt instruite pentru a efectua intervenții chirurgicale sau pentru a trata livrări extrem de riscante. Cu toate acestea, multe dintre ele sunt afiliate la spitale sau asociații de obstetricieni. Rețineți că, dacă aveți complicații în timpul travaliului, moașa ar trebui să vă transfere la un obstetrician. Discutați cu moașa dumneavoastră despre șansele de apariție a complicațiilor cu mult înainte de data scadenței și adăugați instrucțiuni la planul nașterii care indică ce trebuie făcut în caz de complicații.
 • Adresați-vă medicului dumneavoastră cât de des efectuați episiotomie. Acestea constau în efectuarea unei incizii medicale în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină pentru a lărgi orificiul vaginal astfel încât bebelușul să poată pleca. Această procedură a devenit din ce în ce mai puțin obișnuită, dar ar trebui să întrebați moașa dacă este capabilă să o facă.
 • În general, moașele nu folosesc instrumente cum ar fi forcepsuri sau aspiratoare, deoarece nu au fost întotdeauna antrenați să le folosească sau au privilegii să facă acest lucru. Rețineți că aceste dispozitive vă pot salva viața și copilul dvs. și, adesea, puteți preveni necesitatea unei operații cezariene.
 • În general, pacienții dumneavoastră necesită medicație mai puțină durere (deși unele moașe nu pot administra medicamente sau anestezie, care ar putea afecta numărul de pacienți care iau medicamente pentru durere). După livrare, pacienții declară că s-au simțit mai fericiți cu această experiență.
 • Dacă aveți o sarcină extrem de riscantă, cum ar fi o sarcina gemelara sau o sarcină multiplă sau dacă aveți diabet gestațional, hipertensiune arteriala sau probleme de sanatate cronice, nu este recomandat să lucreze cu o moașă fără supravegherea unui medic obstetrician.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 2
  2
  Adresați-vă obstetricianului despre politica sa privind operația cezariană. Dacă decideți să solicitați îngrijirea unui obstetrician în loc de moașă, asigurați-vă că alegeți unul care respectă dorința dumneavoastră de a avea o livrare vaginală. Întreabă-l unde va veni livrarea: veți fi limitat la un anumit spital sau veți avea alte opțiuni, inclusiv centre de maternitate? Cu mai multă flexibilitate, veți avea mai mult control asupra modului de a vă naște copilul.
 • Întrebați-vă obstetricianul ce înseamnă "rata cezariană primară". Acest număr reprezintă procentul din primele secțiuni cezariene efectuate de medicul dumneavoastră. Numărul ar trebui să fie cât mai scăzut posibil, în mod ideal între 15 și 20%.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 3
  3
  Ia o dula care oferă suport suplimentar. Doulas sunt profesioniști non-medicali pe care îi puteți angaja pentru a vă însoți în spital sau centru de maternitate și vă oferă ajutor suplimentar prin muncă. Deși nu sunt profesioniști în domeniul sănătății, orientarea și sprijinul acestora pot contribui la accelerarea muncii și la evitarea complicațiilor, obținând astfel o rată de cezariană mai mică.
 • Un studiu recent a arătat că multe femei însărcinate nu cunosc serviciile oferite de un dula și, în consecință, nu își dau seama de beneficiile îngrijirii lor. Adresați-vă obstetrician sau alte mame pentru a recomanda o doula. Unele centre de maternitate oferă îngrijirea unei dula în facilitățile lor, ca parte integrantă a serviciului lor.
 • Rețineți că asigurarea dvs. de sănătate poate să nu acopere serviciile unei dulae, iar comisioanele dvs. pot varia de la câteva sute de dolari la câteva mii de dolari.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 4
  4
  Luați un fel de pregătire pentru nașterea naturală. Obțineți mai multe informații despre cum să preveniți operația cezariană, luând o clasă care vă pregătește pentru nașterea naturală, care se va concentra pe tehnicile de respirație și pe modul de depășire a forței de muncă fără medicație de durere sau orice tip de intervenție. Veți învăța cum să vă tratezi în mod natural durerea prin schimbări de poziție și exerciții de respirație, ceea ce poate reduce nevoia de intervenție medicală, inclusiv o operație cezariană.
 • Dacă veți naște într-un centru de maternitate sau într-un spital, cereți-le o referire privind o clasă de pregătire pentru nașterea naturală. De asemenea, doula dvs. ar putea recomanda o clasă de pregătire pentru naștere, dacă decideți să angajeze serviciile unui dula.
 • Partea 2
  Ajustați dieta și exercițiul

  Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 5
  1
  Mâncați o dietă echilibrată și sănătoasă în timpul sarcinii. Munca și livrarea însăși sunt exigente din punct de vedere fizic și trebuie să fiți la înălțimea acestor provocări. Mâncați o dietă sănătoasă cu o cantitate mare de proteine, fructe, legume și carbohidrați complexi vă vor ajuta să vă aflați în formă optimă atunci când va veni timpul.
  • Obezitatea este unul dintre factorii de risc major pentru necesitatea unei secțiuni cezariene. Optimizând starea de sănătate înainte de sarcină, limitând creșterea în greutate prin exerciții și o dietă adecvată, veți reduce șansele de a avea o cezariană.
  • Mențineți o dietă echilibrată care conține cele 4 grupe de produse alimentare: fructe și legume, proteine, lactate și boabe.
  • Asigurați-vă că dieta zilnică constând din 5 porții de fructe proaspete sau congelate, 180 ml (6 oz) sau proteine ​​de mai puțin sub formă de carne, pește, ouă, soia sau tofu, 3 portii de legume proaspete sau congelate, între 6 sau 8 porțiuni de cereale cum ar fi pâine, orez, paste și cereale pentru micul dejun, precum și 2 sau 3 porții de produse lactate, cum ar fi iaurtul și brânza tare.
  • De asemenea, este important să mențineți o greutate sănătoasă pentru vârsta și tipul corpului. Evitați să fiți prea mult sub sau peste greutatea potrivită în timpul sarcinii, deoarece aceasta ar putea provoca complicații și probleme de sănătate. Puteți calcula indicele de masă corporală (IMC) printr-un calculator virtual IMC și puteți determina câte calorii pe zi ar trebui să consumați pentru a menține o greutate sănătoasă.
  • Dacă sunteți îngrijorat de dieta dvs., adresați-vă sfatul specific de la medicul dumneavoastră sau de moașă. Dacă suferiți de diabet gestational sau aveți alte complicații, trebuie să urmați indicații suplimentare și specifice privind dieta dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 6
  2
  Exercițiu pe tot parcursul sarcinii. Atâta timp cât doctorul sau moașa dumneavoastră o aprobă, exercițiile moderate te vor ajuta să rămâi în formă și să trăiești la cerințele unei nașteri naturale.
 • Faceți exerciții care au un impact redus, cum ar fi înotul, mersul pe jos sau yoga. Puteți efectua, de asemenea, exerciții concentrate pentru femeile gravide, cum ar fi exerciții abdominale.
 • Evitați să faceți exerciții în care ar trebui să vă aflați pe spate după primul trimestru, precum și să contactați sporturile și activitățile care generează riscul căderii, cum ar fi schiul, navigarea și călăria.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 7


  3
  Odihniți cât de mult puteți, mai ales în timpul ultimului trimestru al sarcinii. Dacă puteți merge în forța de muncă cât mai odihnită posibil, puteți face față cerințelor fizice ale muncii fără a fi nevoie de intervenții. Cele mai multe femei gravide au nevoie de mai multă odihnă decât cred, deoarece trupurile lor țin un copil în viață, ceea ce le-ar putea face să se simtă mai obosit decât de obicei.
 • Ar putea fi dificil să găsiți o poziție confortabilă culcați în timp ce sunteți gravidă Nu puneți bebelușul în pericol. Încercați să stați pe partea stângă și cu picioarele îndoite. De asemenea, puteți utiliza una sau mai multe perne pe partea inferioară a spatelui pentru a fi mai confortabilă.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 8
  4
  Practicați yoga prenatală. Sa demonstrat că yoga prenatală îmbunătățește somnul, reduce stresul sau anxietatea și conferă o mai mare rezistență, flexibilitate și rezistență la mușchi pentru o livrare mai ușoară. De asemenea, poate reduce riscul nașterii premature și al altor probleme legate de nașterea copilului, care ar putea conduce la o operație cezariană de urgență.
 • În timpul unei clase tipice de yoga prenatală, veți învăța tehnici de respirație, veți face stretch-uri blânde și posturi de practică care vă vor întări flexibilitatea și echilibrul. De asemenea, vă vor oferi un timp la sfârșitul clasei de odihnă și relaxare.
 • Partea 3
  Evitați intervențiile inutile în timpul travaliului

  Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 9
  1
  Nu mergeți la spital până când nu a început munca activă. Mergând la spital prea devreme, când vă aflați încă în primele etape ale travaliului, puteți duce la intervenții inutile, inclusiv o posibila operație cezariană.
  • Prima fază a travaliului este cea mai lungă și unde veți avea parte de contracții blânde. De mers pe jos, în picioare și ghemuit în această fază vă va ajuta munca continuă într-o manieră sănătoasă și normală până când veți intra în faza activă de muncă. În general, această fază are loc mai târziu decât se credea medicii, când colul uterin are cel puțin 6 centimetri de dilatare. Stati la domiciliu pana cand sunteti in forta de munca si este timpul pentru o interventie medicala va ajuta la imbunatatirea sansei de a avea o livrare vaginala.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 10
  2
  Evitați să fiți indus la naștere. În unele cazuri, inducerea forței de muncă, în cazul în care forța de muncă este accelerată cu medicamente sau instrumente, este medical necesară. Cu toate acestea, atâta timp cât dumneavoastră și copilul dumneavoastră sunteți bine în timpul travaliului, cel mai bine este să evitați această inducție. Mai multe studii au arătat că inducerea în timpul travaliului poate dubla probabilitatea unei secțiuni cezariene.
 • Încercați să evitați o "inducție electivă", care constă într-o inducție făcută prin comoditate pură, în loc să o faceți din necesitate. În loc să vă sprijiniți pe partenerul dvs. de naștere, pe soțul / soția sau pe dula și folosiți tehnicile de respirație și naștere pe care le-ați învățat în cursurile pregătitoare, pentru a accelera naturalitatea.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 11
  3
  Adresați-vă medicului dumneavoastră despre opțiunile de combatere a durerii. Există dovezi contradictorii cu privire la posibilitatea ca epidurala să crească șansele de a avea o cezariană. Dacă se administrează un epidural într-un stadiu foarte timpuriu al travaliului, acesta poate crește șansele de a avea o cezariană. Cu toate acestea, tehnica combinată spinal-epidural (CSE) sau epidurală "mers" Oferă scutire de durere fără amorțeală și, de fapt, poate face împingerea mai ușoară. Discutați cu medicul sau moașa despre beneficiile și riscurile relative ale medicamentelor pentru durere, astfel încât să puteți decide ce opțiune este potrivită pentru dvs.
 • O epidurala poate limita capacitatea copilului de a se misca in interiorul uterului. Dacă copilul este prost poziționat, este dificil să găsiți o poziție mai bună în timpul travaliului. Când vi se administrează o epidurală, capacitatea dumneavoastră de mișcare este de asemenea limitată, ceea ce ar putea duce la complicații în timpul travaliului.
 • Puteți reduce o parte din riscul crescut de a avea nevoie de o secțiune cezariană dacă așteptați până când aveți o dilatare de cel puțin 5 cm înainte de a vi se administra o doză epidurală sau altă durere. În acel moment, munca ta este mai puțin probabil să încetinească sau să se oprească. În primele etape ale travaliului, ar putea fi de asemenea util să rămână în mișcare, cum ar fi mersul pe jos și schimbarea pozițiilor. Evitați să vă aflați pe spate complet orizontal, deoarece acest lucru poate face dificil pentru copil să ajungă într-o poziție bună și, în plus, poate prelungi munca de naștere.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 12
  4
  Aflați de la moașa sau obstetricianul cum să transformați copilul într-o prezentare pelviană. Un copil în prezentare pelviană este poziționat cu fese sau picioare în uter și, dacă nu este mișcat, aceasta poate provoca complicații în timpul administrării. Dacă copilul se prezintă în pelvin la 36 de săptămâni de sarcină, moașa sau medicul vă poate arăta cum să efectuați mișcări cu mâinile pe burtă pentru a poziționa bebelușul cu capul în jos. Aceste mișcări pot reduce necesitatea unei secțiuni cezariene, asigurându-vă că bebelușul se află într-o poziție bună pentru livrare.
 • Dacă bebelușul se află într-o poziție proastă în timpul travaliului și este dificil să treacă prin pelvis, în ciuda mișcărilor pentru a-l schimba poziția, obstetricianul ar putea folosi forceps sau vid pentru a scoate copilul ca metodă alternativă și sigur la o operație cezariană. Discutați cu obstetricianul dvs. despre aceste proceduri și specificați aceste opțiuni în planul de naștere dacă le preferați în loc să aveți o operație cezariană.
 • Imaginea intitulată Evitați o operație cezariană Pasul 13
  5
  Informați-vă partenerul de naștere despre dorința de a avea o livrare vaginală. Dacă ați cerut ca soțul sau partenerul dvs. să vă însoțească în camera de livrare, asigurați-vă că persoana respectivă știe că doriți o livrare vaginală. El sau ea vă va sprijini în timpul contracțiilor, vă reamintesc obiectivele și vă încurajează atunci când sunteți prea obosit pentru a da naștere într-un mod eficient.
 • De asemenea, trebuie să precizați în planul de naștere că doriți să aveți o livrare vaginală și să oferiți o copie a planului respectiv obstetricianului, moașei sau dula. Cu toate acestea, este important ca femeile însărcinate să includă întotdeauna în planul lor de naștere o clauză privind ce trebuie făcut în cazul în care o secțiune cezariană este necesară din motive medicale de urgență.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să castrați un câineCum să castrați un câine
  Cum se face o secțiune c la vacă sau vițelCum se face o secțiune c la vacă sau vițel
  Cum să aveți grijă de cicatricea unei operații cezarieneCum să aveți grijă de cicatricea unei operații cezariene
  Cum să dai naștere sub apăCum să dai naștere sub apă
  Cum să dai naștere la domiciliuCum să dai naștere la domiciliu
  Cum să determinați dacă aveți nevoie de o vaginoplastieCum să determinați dacă aveți nevoie de o vaginoplastie
  Cum să vă exercitați după cezarianăCum să vă exercitați după cezariană
  Cum să alegi între un ginecolog obstetrician și o asistentă medicală obstetricăCum să alegi între un ginecolog obstetrician și o asistentă medicală obstetrică
  Cum de a alege o moașăCum de a alege o moașă
  Cum să eliminați hemoragiile postpartumCum să eliminați hemoragiile postpartum
  » » Cum să evitați o operație cezariană

  © 2011—2020 ertare.com