Cum se creează o histogramă în Excel

O histogramă este o diagramă a coloanelor care prezintă informații despre frecvența unui set de date. Pentru a putea utiliza instrumentul "histograma" În Excel, trebuie să organizați datele în 2 coloane ale unei foi de calcul: în prima coloană "datele de intrare"- în al doilea rând, "intervale de clasă". Datele de intrare sunt datele care vor fi analizate. Intervalele de clasă reprezintă intervalele de valori pe care doriți să le utilizeze instrumentul "histograma" pentru a măsura și analiza datele de intrare.

pași

Partea 1
Montați scula complementară "Analiza datelor" în Excel 2010 și 2013

Asigurați-vă că este instalat pluginul necesar. Pentru a putea utiliza instrumentul "histograma" în Microsoft Excel, trebuie să vă asigurați că acest add-on "Analiza datelor" este instalat și gata de utilizare.

Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 1
1
Accesați caseta de dialog "Excel add-ins". Odată ce ați deschis programul, puteți accesa această secțiune din ecranul de pornire.
 • Faceți clic pe "opțiuni" din meniu "arhivă".
 • În panoul de navigare, faceți clic pe "complemente".
 • În listă "administra", alegeți opțiunea "Excel add-ins". Apoi faceți clic pe "merge".
 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 2
  2
  selecta "Instrument de analiză". Odată ce sunteți în cutie "complemente", selectați caseta de opțiuni "Instrument de analiză" de mai jos "Completați disponibile" (dacă nu este deja selectat). Apoi faceți clic pe "accepta".
 • Rețineți că acest add-on nu va apărea în caseta de completare dacă nu este instalat pe computer. Dacă opțiunea nu apare în caseta de completare "Instrument de analiză", porniți programul de instalare Microsoft Excel și adăugați acest instrument la lista de elemente care urmează să fie instalate.
 • Partea 2
  Montați scula complementară "Analiza datelor" în Excel 2007

  Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 3
  1
  Accesați caseta de dialog "Excel add-ins". De aici puteți verifica dacă instrumentul complementar de care aveți nevoie este instalat pe computer.
  • Din ecranul principal, faceți clic pe butonul "Microsoft Office". Apoi selectați "Excel opțiuni".
  • În panoul de navigare, faceți clic pe "complemente".
  • În listă "administra", alege "Excel add-ins". Apoi faceți clic pe "merge".
 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 4
  2
  selecta "Instrument de analiză". În caseta de dialog pentru add-on-uri, asigurați-vă că ați selectat caseta de selectare de lângă "Instrument de analiză". Apoi faceți clic pe "accepta". Acum trebuie să activați pe computer instrumentul complementar pentru analiză care include funcția "histograma".
 • Partea 3
  Creați o histogramă

  Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 5
  1
  Introduceți datele Organizați datele în 2 coloane adiacente ale foii de calcul. Completați coloana din stânga cu "datele de intrare" și cea din dreapta cu "intervale de clasă".
  • Datele de intrare reprezintă setul de numere care vor fi analizate împreună cu instrumentul "histograma".
  • Intervalele de clasă reprezintă intervalele de valori pe care doriți să le utilizați "histograma" Utilizați pentru a măsura și analiza datele de intrare. De exemplu, dacă doriți să separați notele în categoriile A, B, C, D și F, puteți crea intervale de clasă cu valorile 60, 70, 80, 90 și 100.


 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 6
  2
  Deschideți caseta "Analiza datelor". Procesul de a face acest lucru este același în toate versiunile de Excel după anul 2007. Dacă intenționați să utilizați o versiune anterioară, va trebui să urmați un proces ușor diferit.
 • În Excel 2013, Excel 2010 și Excel 2007: accesați fila "date". Apoi faceți clic pe "Analiza datelor" în grup "analiză".
 • În Excel 2003 și versiuni anterioare: faceți clic pe meniu "Analiza datelor". Dacă în meniu nu apare nici o opțiune cu acest nume "Unelte", atunci poate ar trebui să instalați add-on-ul.
 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 7
  3
  selecta "histograma". Odată ce vă aflați în caseta de dialog "Analiza datelor", căutare "histograma" (se găsește în mijlocul celorlalte instrumente de analiză). Apoi faceți clic pe "accepta". Se va deschide caseta de dialog "histograma".
 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 8
  4
  Selectați intervalul de intrare și intervalul de clase. Intervalul de intrare este domeniul celulelor care conțin datele. Dacă aveți un set de date de 10 numere și le-ați copiat în coloana A (de la A1 la A10), introduceți intervalul de date A1: A10. Gama de clase este domeniul de celule care conțin intervalele de clasă. Dacă aveți 4 clase în primele celule din coloana B, selectați intervalul B1: B4.
 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 9
  5
  Marcați intervalul de ieșire. de mai jos "Opțiuni de ieșire", faceți clic pe "Într-o carte nouă". Apoi verificați caseta "Creați grafic".
 • Imaginea intitulată Crearea unei histograme în Excel Pasul 10
  6
  Faceți clic pe "accepta" pentru a termina lucrarea. Excel va genera o nouă carte cu un tabel și un grafic al histogramei. Graficul va fi o diagramă a coloanelor care comandă datele din tabela histogramă.
 • sfaturi

  • Implicit, ieșirea este localizată într-o foaie de calcul nouă. Puteți păstra ieșirea în aceeași foaie de lucru selectând intervalul de ieșire dorit.
  • Vizitați pagina ExcelHistograms.com pentru a descărca un șablon simplu pentru a crea histograme.
  • Rețineți că va fi creat și un tabel de frecvență.

  avertismente

  • Aveți grijă să nu derutați sensul "interval de clasă". Intervalul de clasă nu este același cu intervalul de date.
  • Înainte de a trage concluzii din histograma dvs., asigurați-vă că are sens.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă un antet în ExcelCum se adaugă un antet în Excel
  Cum se potrivesc coloanele Microsoft Excel în ordine alfabeticăCum se potrivesc coloanele Microsoft Excel în ordine alfabetică
  Cum se adaugă un câmp la o masă pivotCum se adaugă un câmp la o masă pivot
  Cum se adaugă o coloană într-un tabel pivotCum se adaugă o coloană într-un tabel pivot
  Cum se calculează plățile prin carduri de credit în ExcelCum se calculează plățile prin carduri de credit în Excel
  Cum se compară datele în ExcelCum se compară datele în Excel
  Cum se consolidează datele în ExcelCum se consolidează datele în Excel
  Cum se creează o diagramă în ExcelCum se creează o diagramă în Excel
  Cum se împarte ExcelCum se împarte Excel
  Cum se execută o analiză de regresie în ExcelCum se execută o analiză de regresie în Excel
  » » Cum se creează o histogramă în Excel

  © 2011—2020 ertare.com