Cum se adaugă un antet în Excel

Există mai multe moduri de a crea anteturi în Excel și fiecare servește unui scop ușor diferit. Puteți imobiliza o coloană astfel încât aceasta să apară întotdeauna pe ecran, chiar dacă cititorul se derulează în jos pe pagină. Dacă doriți ca același antet să apară pe mai multe pagini, puteți selecta anumite rânduri și coloane pe care doriți să le imprimați pe toate paginile. Dacă datele dvs. sunt organizate într-un tabel, puteți utiliza anteturile pentru a filtra datele mai ușor.

pași

Partea 1
Înghetați un rând sau o coloană astfel încât să fie întotdeauna vizibilă

Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 1
1
Faceți clic pe fila "vedere". Dacă doriți ca un rând de date să rămână întotdeauna vizibil, chiar dacă derulați pagina în jos, îl puteți imobiliza.
 • De asemenea, puteți face acest rând de imprimat pe toate paginile, care pot fi foarte utile în foile de calcul care cuprind mai multe coli. Pentru mai multe informații, citiți următoarea secțiune.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 2
  2
  Selectați caseta care se află direct în interiorul rândului și coloana pe care doriți să o imobilizați. Aveți posibilitatea să configurați Excel pentru a imobiliza rânduri și coloane astfel încât acestea să rămână întotdeauna vizibile. Pentru a face acest lucru, trebuie să selectați celula care se află în colțul zonei pe care doriți să o păstrați deblocată.
 • De exemplu, dacă doriți ca primul rând și prima coloană să rămână fixe pe ecran, selectați celula B2. Toate coloanele din stânga și toate rândurile de deasupra acestei celule vor fi imobilizate.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 3
  3
  Faceți clic pe butonul "Congelați panourile" și selectați "Congelați panourile". Acum, toate rândurile de deasupra celulei selectate și coloanele din partea stângă a acesteia vor fi blocate. De exemplu, dacă ați selectat celula B2, primul rând și prima coloană vor fi blocate pe ecran.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 4
  4
  Subliniază rândul antetului (opțional). Îmbunătățiți contrastul vizual al acestui rând centrând textul acestor celule, plasându-l cu caractere aldine și adăugând o culoare de fundal sau desenând o margine sub aceste celule. În acest fel, veți ajuta cititorul să observe antetul atunci când citește datele foii.
 • Partea 2
  Imprimați un rând de antet în mai multe coli

  Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 5
  1
  Faceți clic pe fila "Page layout". Dacă aveți o foaie de calcul care acoperă mai multe coli și trebuie să le imprimați, puteți selecta o coloană sau mai multe pentru a fi imprimate pe toate paginile.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 6
  2
  Faceți clic pe butonul "Imprimați titlurile". Veți găsi în secțiune "Configurați pagina".
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 7
  3
  Stabiliți cum "Zona de imprimare" celulele care conțin datele. Faceți clic pe butonul din dreptul câmpului "Zona de imprimare" apoi glisați selecția pe datele pe care doriți să le imprimați. Nu includeți titlurile coloanelor sau etichetele de rând în selecție.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 8
  4
  Faceți clic pe butonul de lângă "Repetați rândurile la capătul superior". În acest fel puteți selecta rândurile pe care doriți să le considerați ca antete fixe.


 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 9
  5
  Selectați rândurile pe care doriți să le transformați într-un antet. Rândurile selectate vor apărea în partea de sus a fiecărei foi imprimate. Acesta este ideal pentru ca foile de calcul mari să poată fi citite convenabil pe mai multe pagini.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 10
  6
  Faceți clic pe butonul de lângă "Repetați coloanele spre stânga". Astfel puteți selecta coloanele pe care doriți să le păstrați constante pe fiecare pagină. Aceste coloane vor funcționa ca și rândurile selectate în pasul anterior și vor apărea pe fiecare pagină pe care o imprimați.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 11
  7
  Setați un antet sau un subsol (opțional). Faceți clic pe fila "Antet și subsol" și introduceți un antet sau un subsol în foile pe care urmează să le imprimați. Puteți include numele companiei sau titlul documentului în partea de sus și introduceți numerele de pagină din partea de jos. Acest lucru va ajuta cititorul să organizeze paginile.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 12
  8
  Imprimați foaia de calcul Acum puteți trimite-l la coada de imprimare foi de calcul Excel și să fie responsabil pentru tipărirea datelor pe care le setați ca un antet fix și coloane selectate în fereastra "Imprimați titlurile".
 • Partea 3
  Creați un antet pentru un tabel

  Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 13
  1
  Selectați datele pe care doriți să le convertiți într-un tabel. Când convertiți datele într-o tabelă, puteți utiliza acest format de prezentare a datelor pentru al manipula. Una dintre principalele caracteristici ale unui tabel este aceea că permite să se stabilească anteturi pentru coloane. Rețineți că aceste rubrici nu sunt aceleași cu titlurile coloanelor din foaia de calcul sau titlurile tipărite.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 14
  2
  Faceți clic pe fila "insera" și faceți clic pe butonul "tabel". Confirmați că datele selectate sunt corecte.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 15
  3
  Bifați caseta "Masa are anteturi" apoi faceți clic pe "accepta". Acum se va crea un tabel din datele selectate. Primul rând al selecției dvs. va deveni automat rândul anteturilor coloanelor.
 • Dacă nu selectați "Masa are anteturi", va fi creat un rând de anteturi cu nume implicite. Apoi puteți edita aceste nume selectând fiecare dintre celule.
 • Imagine intitulată Adăugați rânduri de antet în Excel Pasul 16
  4
  Activați sau dezactivați antetul. Faceți clic pe fila "desen" și marcați sau eliminați marca "Antet rând" pentru a adăuga sau elimina anteturi. Această opțiune se găsește în secțiune "Opțiunile stilului mesei", în fila "desen".
 • sfaturi

  • Comanda "Congelați panourile" Funcționează ca un comutator pentru a activa sau a dezactiva această opțiune. Aceasta înseamnă că dacă panourile sunt imobilizate, clicul din nou va debloca celulele blocate în prezent. Dacă faceți clic din nou, acestea vor fi imobilizate în noua poziție pe care o alegeți.
  • De cele mai multe ori utilizatorii au probleme atunci când blochează panourile, deoarece ele selectează rândul antetului în loc să selecteze rândul care este chiar sub el. Dacă obțineți un rezultat nedorit, dezactivați opțiunea "Congelați panourile", selectați rândul de sub anteturi și încercați din nou.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se adaugă o coloană într-un tabel pivotCum se adaugă o coloană într-un tabel pivot
  Cum se compară datele în ExcelCum se compară datele în Excel
  Cum se consolidează datele în ExcelCum se consolidează datele în Excel
  Cum se creează filtre în ExcelCum se creează filtre în Excel
  Cum se creează o histogramă în ExcelCum se creează o histogramă în Excel
  Cum se împarte ExcelCum se împarte Excel
  Cum să ștergeți duplicate în ExcelCum să ștergeți duplicate în Excel
  Cum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDFCum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDF
  Cum se face regresii multiple în ExcelCum se face regresii multiple în Excel
  Cum se fac tabele în Microsoft ExcelCum se fac tabele în Microsoft Excel
  » » Cum se adaugă un antet în Excel

  © 2011—2020 ertare.com