Cum se consolidează datele în Excel

Microsoft Office Excel vine cu mai multe funcții pentru a particulariza tabelele și listele completate cu date importante. Programul oferă de asemenea modalități eficiente de a combina și de a sintetiza date din mai multe fișiere, cunoscute sub denumirea de foi de lucru. Metodele comune pentru consolidarea datelor în Excel includ consolidarea pe poziție, categorie, prin formulă

sau folosind aplicația tabel Excel pivot. Acest articol prezintă pașii necesari pentru consolidarea în Excel, astfel încât informațiile dvs. să apară în foaia de lucru principală ca referință ori de câte ori aveți nevoie pentru a genera rapoarte.

pași

Metoda 1
Consolidați în funcție de poziția într-o foaie de lucru Excel

Imaginea intitulată Consolidarea în Excel Pasul 1
1
Verificați că toate informațiile apar în formatul listei din fiecare foaie de lucru. Asigurați-vă că ați șters coloanele și rândurile goale și că fiecare coloană este etichetată cu informații similare.
 • Adăugați și plasați fiecare tip de coloană într-o foaie de lucru separată. Cu toate acestea, nu adăugați câmpurile în foaia de lucru principală pe care intenționați să le consolidați.
 • Iluminați fiecare câmp și nume selectând filele Formula, urmată de săgeata situată în apropiere "Denumiți un câmp". Introduceți un nume pentru câmp în caseta Nume.
 • Imaginea intitulată Consolidați în Excel Pasul 2
  2
  Pregătiți-vă pentru a consolida datele Excel. Selectați prima celulă din stânga unde doriți să plasați datele dvs. consolidate din foaia de lucru principală.
 • Accesați fila de date din foaia de lucru principală, apoi selectați grupul de instrumente de date.
 • Accesați funcția rezumat din caseta de funcții pentru a crea caracteristicile de consolidare a datelor.
 • Imaginea intitulată Consolidarea în Excel Pasul 3
  3
  Introduceți numele câmpurilor în aplicația Rezumat funcție. Selectați Adăugați pentru a începe procesul de consolidare.
 • Imaginea intitulată Consolidarea în Excel Pasul 4
  4
  Actualizați consolidarea Selectați opțiunea Crearea legăturilor cu datele sursă dacă doriți ca informațiile să fie actualizate manual. Lăsați opțiunea neselectată dacă preferați să consolidați datele manual.
 • Metoda 2
  Identificați categoriile pentru consolidarea datelor în Excel

  Imaginea intitulată Consolidarea în Excel Pasul 5
  1
  Repetați acțiunile din primul pas de mai sus pentru a seta datele în formatul listei. În foaia de lucru principală, selectați celula din stânga sus unde doriți să plasați datele consolidate.


 • Imaginea intitulată Consolidarea în Excel Pasul 6
  2
  Mergeți la Grupul de instrumente de date. Găsiți fila date, apoi selectați Consolidare. Utilizați funcția rezumat din caseta Funcții pentru a alege opțiunile de consolidare a datelor. Denumiți fiecare câmp și apoi selectați Adăugați pentru a finaliza consolidarea datelor. Repetați procesul pentru a actualiza datele indicate mai sus.
 • Metoda 3
  Utilizați formule pentru a consolida datele în Excel

  Imaginea intitulată Consolidați în Excel Pasul 7
  1
  Începeți cu foaia de lucru principală. Scrieți sau copiați etichetele rând sau coloană pe care doriți să le consolidați în Excel.
 • Imaginea intitulată Consolidați în Excel Pasul 8
  2
  Selectați celula în care doriți să consolidați rezultatele. În fiecare foaie de lucru, introduceți o formulă care spune celulelor ce doriți să le consolidați. În prima celulă în care doriți să includeți informațiile, introduceți formula: = SUM (Departamentul A! B2, Departamentul B! D4, Departamentul C! F8). Pentru a consolida datele din Excel exclusiv din toate celulele, introduceți o formulă cum ar fi: = SUM (Departamentul A: Departamentul C! F8).
 • Metoda 4
  Accesați funcția Tabla Pívot

  Imaginea intitulată Consolidarea în Excel Pasul 9
  1
  Creați un raport pivot în tabel. Această caracteristică vă permite să consolidați datele din Excel din mai multe câmpuri, cu posibilitatea de a reorganiza categoriile atunci când este necesar.
  • Începeți aplicarea tabelului Pivot și Pivot Listând tasta Alt + D + P de pe tastatură. Alegeți câmpurile multiple de consolidare și apoi Următorul.
  • Selectați comanda "Voi crea câmpul paginii"și apăsați pe Următorul.
  • Accesați Collapse Dialog pentru a ascunde caseta de dialog de pe foaia de lucru. În foaia de lucru, selectați câmpul celular, Extindeți dialogul și Adăugați. Sub opțiunea de pagină câmp, introduceți 0 și selectați Următorul.
  • Alegeți o locație din foaia de lucru pentru a genera raportul Pivot Table și faceți clic pe Terminare.

  sfaturi

  • Utilizând opțiunea Pivot Tabel, puteți utiliza și aplicația pentru a consolida datele din foaia de lucru Excel folosind o singură pagină, o pagină mai multe sau o pagină fără câmpuri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se potrivesc coloanele Microsoft Excel în ordine alfabeticăCum se potrivesc coloanele Microsoft Excel în ordine alfabetică
  Cum se adaugă o coloană într-un tabel pivotCum se adaugă o coloană într-un tabel pivot
  Cum se compară datele în ExcelCum se compară datele în Excel
  Cum se creează tabele dinamice în ExcelCum se creează tabele dinamice în Excel
  Cum se creează o histogramă în ExcelCum se creează o histogramă în Excel
  Cum se împarte ExcelCum se împarte Excel
  Cum se execută o analiză de regresie în ExcelCum se execută o analiză de regresie în Excel
  Cum să ștergeți rânduri goale în ExcelCum să ștergeți rânduri goale în Excel
  Cum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDFCum se generează o foaie de calcul Excel dintr-un fișier PDF
  Cum se face regresii multiple în ExcelCum se face regresii multiple în Excel
  » » Cum se consolidează datele în Excel

  © 2011—2020 ertare.com