Cum să adresați întrebări de interviu

Solicitarea întrebărilor cu privire la interviu este un proces mult mai ușor dacă cercetați și pregătiți în prealabil întrebările. Începeți interviul cu întrebări directe și păstrați-le scurte și concise. Asigurați-vă că persoana care vă intervievează se simte confortabilă prin începerea scurtelor conversații înainte de interviu, arătând că ascultați și evitați să acceptați răspunsuri simple precum "da" sau "nu".

pași

Metoda 1
Faceți intervievatul confortabil

Imagine cu titlul Aveți un interviu de lucru bun Pasul 10
1
Asigurați-vă că interviul pare neobișnuit. Pentru a face intervievatul confortabil, face interviul să pară cât mai informal posibil. În prealabil, consultați interviul ca o ocazie de a vorbi cu el (mai degrabă decât o ocazie de a-l intervieva), ceea ce vă va exercita o presiune mai mică asupra persoanei desemnate. Fiți amabil și cordial și lăsați-l să vadă orice nervozitate pe care o puteți simți și ea.
 • Înainte de începerea interviului, implicați intervievatul într-o mică conversație informală pentru a rupe gheața.
 • Spuneți ceva de genul "Mă bucur că am ocazia să vorbesc cu dvs. Cred că munca ta este foarte interesantă! "
 • Imagine cu titlul Interviu cu o slujbă bună Pasul 8
  2
  Arătați că ascultați. Pentru a dezvolta încrederea intervievatului în tine, arătați că ascultați. Între întrebări, redați ultimul răspuns pe scurt, dar cu precizie. Nu reinterpretați răspunsul pentru a rezuma, deoarece acest lucru va da intervievatului impresia clară că nu înțelegeți.
 • De exemplu, dacă intervievatul susține că câinele vecinului său la surprins, nu-l compuneți presupunând că îi este frică de câini în general.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o interviu de angajare Pasul 2
  3
  Stați tăcut după ce puneți o întrebare. Este important ca intervievatul să aibă posibilitatea de a vorbi liber după ce puneți o întrebare. Dacă încercați să controlați conversația prea mult, riscați să pierdeți puncte importante sau evenimente surprinzătoare. Lasă intervievatul să răspundă la întrebare înainte de a vorbi din nou.
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o interviu de angajare Pasul 3
  4
  Păstrați intervievatului pe această temă. Dacă intervievatul părăsi subiectul, lasă-l să se termine fără să o întrerupă. Ghidează-l din nou într-un mod delicat la contextul întrebării originale. Fiți amabili și respectabili, pentru a nu fi critici sau dezinteresați.
 • De exemplu, dacă intervievați consilierul municipal cu privire la siguranța echipelor de la locul de joacă local și sfârșesc să vorbiți despre alte evoluții din oraș, îndrumați-l înapoi la subiect spunând ceva de genul "Este minunat să auziți despre aceste noi evoluții, dar sunt nerăbdător să aud ceea ce are de spus cu privire la siguranța în locurile de joacă ale orașului. "
 • Imaginea intitulată
  5
  Păstrați întrebările scurte și concise. Evitați să scrieți întrebări care sunt foarte detaliate sau lungi, deoarece pot copleși intervievații. Împărțiți întrebările mai lungi în întrebări mai mici și mai simple, care contribuie mai mult la un dialog. În mod similar, evitați întrebările din două părți, deoarece răspunsurile adresate ambelor părți pot fi diferite și pot duce la un răspuns confuz.
 • De exemplu, în loc să scrieți întrebarea "Viața de familie și sănătatea ta au fost de curând bune?" Alegeți să scrieți "Cum este sănătatea dumneavoastră?" Și apoi "Cum sunt lucrurile cu familia?" întrebare separată.
 • Metoda 2
  Desfășurați un interviu de angajare

  Imagine cu titlul Deveniți un antrenor certificat de viață Pasul 4
  1
  Cereți tuturor candidaților aceleași întrebări. Când faceți interviuri de angajare, este important să păstrați imparțialitatea și să creați condiții de egalitate prin solicitarea acelorași întrebări ale tuturor candidaților. Scrieți o listă de întrebări importante pentru a solicita fiecărui candidat și a urma acest ghid în timpul fiecărui interviu pe care îl faceți. Pentru a vă asigura că evaluați toți candidații în cadrul acelorași parametri, adresați întrebările de interviu în aceeași ordine și dați fiecărui intervievat suficient timp pentru a răspunde cu atenție.
 • Imagine cu denumirea Fii un agent secret Pasul 3
  2


  Evitați să adresați întrebări ilegale în timpul interviului. Înainte de a scrie întrebările interviului de angajare, luați notă de cele care sunt interzise legal să se formuleze potențialilor angajați. Ca regulă generală, întrebările personale sunt inadecvate în timpul unui interviu. Asigurați-vă că evitați orice întrebări cu privire la următoarele puncte:
 • vârstă
 • identitatea de gen
 • orientarea sexuală
 • etnie sau rasă
 • incapacitate
 • stare civilă
 • Imaginea intitulată Obțineți o lucrare rapidă Pasul 4
  3
  Scrieți câteva întrebări deschise În timp ce un interviu va include în mod inevitabil câteva întrebări specifice și detaliate, întrebarea cu întrebări deschise este o modalitate excelentă de a extinde conversația. Întrebările deschise pot genera răspunsuri interesante și neașteptate și citate valoroase. De exemplu, puteți primi răspunsuri diferite la o întrebare precum "Unde vă vedeți voi în cinci ani?".
 • Imaginea intitulată Identificați punctele forte și punctele slabe Pasul 25
  4
  Nu acceptați răspunsuri ca "da" sau "nu". Dacă intervievatul dvs. răspunde la o întrebare cu un simplu "da"" sau "nu", întrebați politicos ce se întâmplă. Răspunsurile unui cuvânt oferă foarte puțin pentru interviu și pot împiedica impulsul conversației. Întrebați ceva simplu, cum ar fi "V-ați gândi să vă ocupați de acest punct?" Pentru a obține un răspuns mai informativ.
 • Imaginea intitulată Pregătiți o procură Pasul 12
  5
  Introduceți liniștit cele mai dificile întrebări. Pentru a face intervievatul confortabil la început, începeți cu întrebări simple și directe, apoi ajungeți la întrebări mai detaliate. Răspunsul la cele mai simple întrebări va permite intervievatului dvs. să intre într-un ritm de conversație, ceea ce vă va face să vă simțiți mai puțin nervos decât la începutul conversației. Începeți cu întrebări despre prezent (de exemplu, "Cum te bucuri de vară?") Înainte de a pune întrebări despre trecut sau viitor, care ar putea necesita mai multă atenție și reflecție.
 • Metoda 3
  Faceți un interviu jurnalistic

  Imagine cu denumirea Găsiți un loc de muncă în Dubai Pasul 6
  1
  Investigați în avans. Pentru a fi bine informați în timpul interviului, aflați tot ce puteți despre intervievat și despre subiectul pe care îl vor discuta înainte de a vorbi cu ei. În timp ce Internetul poate fi o modalitate rapidă de a obține informații, asigurați-vă că sursele dvs. sunt credibile. Verificați informațiile bine din mai multe surse sau consultați sursele academice revizuite de colegi (de exemplu, reviste academice).
 • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o interviu de angajare Pasul 10
  2
  Găsiți ceea ce a fost trecut cu vederea. Dacă intervievați o figură publică care a fost intervievată de alte persoane, examinați aceste conversații și căutați un spațiu gol în narațiune. În timp ce unii intervievatori pot alege să pună aceleași întrebări valoroase și să obțină aceleași rezultate, puteți face un interviu original întrebând ceva care a fost trecut cu vederea.
 • De exemplu, în timp ce alți reporteri pot cere unui erou de sport local despre câștigul lor, puteți schimba abordarea întrebând despre participarea lor la organizațiile comunității locale.
 • Imagine intitulată Dezvoltarea unei voci perfecte pentru voce 8
  3
  Înregistrați interviul. O înregistrare a interviului dvs. vă va îmbunătăți considerabil șansele de a descrie cu exactitate conversația mai târziu. Înregistrați interviul pe telefonul dvs. smartphone sau utilizați un recorder simplu. Rețineți că trebuie să cereți permisiunea intervievatorului înainte de a înregistra orice conversație pe care o aveți cu el.
 • Imagine cu denumirea Fii un agent secret Pasul 9
  4
  Luați note detaliate. Indiferent dacă înregistrați interviul pe cale electronică sau nu, ar trebui să faceți note despre alte detalii ale conversației. Acestea pot include caracteristici distinctive ale intervievatului, lucruri care s-au petrecut în fundal în timpul interviului sau reacții emoționale notorii la anumite întrebări. Dacă nu puteți înregistra aceste detalii în timpul interviului, scrieți-le imediat după ce experiența este încă proaspătă în mintea ta.
 • De exemplu, este posibil să observați că cantina în care ați făcut interviul a fost deosebit de plină în acea zi și că ochii intervievatului s-au umplut de lacrimi când l-ați întrebat despre părinții săi.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să anulați un interviu de angajareCum să anulați un interviu de angajare
  Cum să citez un interviuCum să citez un interviu
  Cum să obțineți un loc de muncă într-o economie dificilăCum să obțineți un loc de muncă într-o economie dificilă
  Cum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajareCum să lași cea mai bună impresie într-un interviu de angajare
  Cum să ieșiți după interviuCum să ieșiți după interviu
  Cum să interviu pe cinevaCum să interviu pe cineva
  Cum să eviți să faci greșeli într-un interviu de angajareCum să eviți să faci greșeli într-un interviu de angajare
  Cum să faci o treabă bună într-un interviu în grupCum să faci o treabă bună într-un interviu în grup
  Cum să faci un interviu față-în-față pentru jurnaliștiCum să faci un interviu față-în-față pentru jurnaliști
  Cum să interviu un individCum să interviu un individ
  » » Cum să adresați întrebări de interviu

  © 2011—2020 ertare.com