Cum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobai

La fel ca oamenii, cobaiul nu-și poate face propria vitamină C. Dacă nu îi hrănești suficientă vitamină C, ei vor dezvolta o deficiență și se vor îmbolnăvi. Porcii de guinee au nevoie de aproximativ 10 mg de vitamina C pe zi pentru 450 g (1 lire) greutate corporală. Această doză este crescută la 30 mg pe zi pentru 450 g (1 lire) în greutate în timpul sarcinii. Există mai multe metode pentru a încorpora suficientă vitamină C în dieta dumneavoastră de cobai.

pași

Metoda 1
Includeți vitamina C în dieta cobaiului

Imaginea intitulată Hrana pentru porci de porc Vitamina C Pasul 1
1
Nu vă bazați exclusiv pe fân și pe iarbă. În timp ce timoftica fân, alte tipuri de fân, iarbă și lucernă sunt capsa dieta de cobai, contin putina vitamina C. Prin urmare, este necesar să-i dea un fel de supliment.
 • Dați cobaiului dvs. acces nelimitat la fân, indiferent de tipul de suplimente pe care le alegeți să le utilizați.
 • Puteți adăuga fânul de alfalfa la dieta unui cobai însărcinat pentru a furniza mai multe proteine ​​și calciu.
 • Imaginea intitulată Hrana pentru porci de porc cu vitamina C Pasul 2
  2
  Alegeți granule pentru cobai care includ vitamina C. Alimentele de înaltă calitate destinate porcilor de guinea includ această vitamină, care este adăugată în timpul procesului de fabricație.
 • Nu depozitați granulele mai mult de o lună. Vitamina C se descompune în timp. Deși poate dura până la trei luni în condiții normale, se poate descompune mai repede într-un climat fierbinte sau umed.
 • Urmați instrucțiunile pentru a alimenta cobaiul care apare în mâncare. În general, cobaii mănâncă aproximativ 1/8 cești de granule pe zi, pe care trebuie să le suplimentați cu fân și legume.
 • Imagine intitulată Hrană de porc pentru lapte Vitamina C Pasul 3
  3
  Adăugați legume cu frunze verzi la dieta dvs. de cobai. Întuneric legumele cu frunze verzi (cum ar fi varza, pătrunjel, varză, spanac, cicoare, Chenopodium album și frunze verzi de păpădie oferă o sursă bună de vitamina C. Daca dintele furaj cu frunze verzi de leu sau cenușă, aveți grijă să nu le recoltați în pășuni tratate cu pesticide, îngrășăminte sau erbicide.
 • Legumele verzi cu frunze ar trebui să fie principalul supliment de legume pentru cobai. Furnizați aproximativ o ceașcă de legume pe zi.
 • Imaginea intitulată Hrană pentru porci de porc Vitamina C Pasul 4
  4
  Hrăniți porcul de guinee cu fructe și alte legume sub formă de sandvișuri. Ardeii, guava, broccoli, conopidă, căpșuni, mazăre, roșii și kiwi sunt surse bune de vitamină C pentru cobai.
 • Puteți da legume și fructe de câteva ori pe săptămână. Deoarece fructele au un conținut ridicat de zahăr, ar trebui să le oferiți din când în când.
 • Imagine cu denumirea Feed Guinea Pigs Vitamin C Pasul 5
  5
  Nu dați niciodată alimentele toxice pentru cobai. Dintre fructe si legume toxice sau periculoase pentru cobaii sunt următoarele: cereale, semințe, nuci, porumb, fasole, ceapă, cartofi, sfecla, rubarbă și murate alimente. Urmăriți cantitatea de spanac pe care o dați. Deși este sănătos și sigur să se includă în alte alimente sau pe cont propriu, dacă cobaiul consumă mult calciu, ar putea provoca formarea de pietre. Dacă nu se simte bine după ce a luat o gustare, nu-i mai oferi.
 • Metoda 2
  Administrați suplimente de vitamina C

  Imagine cu denumirea Feed Guinea Pigs Vitamin C Pasul 6


  1
  Dați direct comprimate de vitamina C special concepute pentru cobai. Aceste suplimente sunt concepute să vă placă porcul de cobai, deoarece seamănă cu un sandviș. Asigurați-vă că nu le utilizați după data de expirare, deoarece până la acel moment este puțin probabil ca acestea să aibă suficientă vitamină C activă.
 • Imaginea intitulată Hrană de porc pentru lapte Vitamina C Pasul 7
  2
  Dați-i vitamina C în tablete sau lichide destinate copiilor. Asigurați-vă că nu dați prea multe dintre aceste produse. Porcii de guineea sunt mult mai mici decât copiii umani și au nevoie doar de aproximativ 20 până la 25 mg de vitamina C pe zi. Deși această vitamină nu rămâne în organism, nu este bine ca porcul de cobai să ingereze prea mult zahăr sau alți aditivi pe care produsele pentru copii ar putea să le includă.
 • Poate puteți adăuga suplimentele la o legume cu frunze verzi sau alte gustări pentru a vă încuraja porcul de Guineea să o înghită.
 • De asemenea, puteți administra lichide cu o picătură sau o seringă. Cu toate acestea, dacă cobaiul este rezistent la această metodă, utilizați altul.
 • Nu utilizați multivitamine destinate adulților. Este posibil să conțină alte vitamine și minerale pe care cobaiul nu le are nevoie și ar putea să le dăuneze dacă le dați în cantități mari.
 • Imaginea intitulată Hrană pentru porci de porc Vitamina C Pasul 8
  3
  Nu te baza pe adaugarea de vitamina C la apa pe care o bei. Suplimentele ar putea altera gustul apei și să descurajeze cobaya bea suficienta apa, ceea ce ar putea determina să se deshidrateze și are o deficienta de vitamina C. In plus, vitamina C, apa se descompune rapid atunci când este expusă la lumină și . După opt ore, este posibil ca vitamina C disponibilă într-o sticlă de apă să nu depășească 20% din cantitatea pe care ați adăugat-o.
 • Metoda 3
  Tratarea deficienței vitaminei C

  Imaginea intitulată Feed Guinea Pigs Vitamin C Pasul 9
  1
  Recunoașteți dacă un cobai suferă de deficiență de vitamina C. Vitamina C insuficientă la cobai poate provoca simptome în termen de două săptămâni. Printre simptomele cele mai frecvente sunt următoarele:
  • lipsa apetitului si pierderea in greutate
  • sângerări ale gingiilor și durere de colți
  • Rigiditatea articulațiilor
  • nazal
  • blana cu textura tare
  • dificultăți în evitarea infecțiilor sau vindecarea rănilor
 • Imaginea intitulată Hrană pentru porci de porc Vitamina C Pasul 10
  2
  Verificați-vă cu medicul veterinar. Dacă credeți că cobaiul dvs. nu are suficientă vitamină C sau prezintă simptome de deficiență a acestei vitamine, programați o întâlnire cu medicul veterinar. Acest profesionist va putea să o evalueze.
 • Verificați întotdeauna cu medicul veterinar dacă bănuiți că porcul dumneavoastră de cobai ar putea fi gravidă. Porcii de cobai au adesea nașteri dificile, deci este vital ca un medic să își supravegheze sarcina.
 • Image cu titlul Feed Guinea Pigs Vitamin C Pasul 11
  3
  Utilizați o picătură sau o seringă pentru a da vitamina C unui cobai bolnav. În cazul în care cobaya nu se simt bine, chiar și prin deficit de vitamina C, acesta poate refuza să ia suplimente sau gustări bogate în vitamina C. În acest caz, asigurați-vă că aveți suficient administrándosela vitamina C în formă lichidă în gură cu o seringă sau o picătură.
 • Dacă cobaiul se recuperează de la o deficiență de vitamina C, trebuie să i se administreze o doză mai mare pentru una sau două săptămâni. Medicul veterinar va putea specifica doza corespunzătoare.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să hrănești pe ale căror persoaneCum să hrănești pe ale căror persoane
  Cum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericitCum să vă asigurați că porcul dumneavoastră de cobai este fericit
  Cum de a cumpăra un cobaiCum de a cumpăra un cobai
  Cum de a construi o legătură puternică cu porcul de cobaiCum de a construi o legătură puternică cu porcul de cobai
  Cum să ai grijă de cobaiul tău bolnavCum să ai grijă de cobaiul tău bolnav
  Cum să aveți grijă de cobaiCum să aveți grijă de cobai
  Cum se determină sexul unui cobaiCum se determină sexul unui cobai
  Cum să diagnosticați problemele respiratorii la cobaiCum să diagnosticați problemele respiratorii la cobai
  Cum să antrenezi un cobai pentru a merge la baieCum să antrenezi un cobai pentru a merge la baie
  Cum să-ți faci porcul de cobai confortabil în cușcăCum să-ți faci porcul de cobai confortabil în cușcă
  » » Cum să dați vitamina C porcului dumneavoastră de cobai

  © 2011—2020 ertare.com