Cum se joacă Marco Polo

Marco Polo este un joc distractiv care se joacă în piscină. Este perfect pentru petreceri la piscină și poate fi jucat cu trei sau mai mulți jucători. Unii oameni cred că acest joc este numit după marele explorator venețian Marco Polo, deoarece nu știa întotdeauna unde merge, precum și pe cel care joacă Marco în joc. Citiți acest articol dacă doriți să știți cum să jucați Marco Polo sau să aflați câteva variante ale acestui joc.

pași

Metoda 1
Joacă Marco Polo

1
Alege o persoană care să fie Marco. Această persoană va încerca să prindă toți oamenii. Gândiți-vă la acest joc ca o variantă de capturare a jucătorilor, dar în apă! Persoana care este Marco întotdeauna trebuie să-și închidă ochii.
 • 2
  Marco trebuie să numere până la zece înainte să caute jucători. Toți trebuie să înceapă în piscină. Marco trebuie să stea în locul lui, să numere cu voce tare la zece și să le ofere jucătorilor suficient timp să se disperseze. Ei vor dori să fie la fel de departe de Marco pentru a evita să fie prinși, cu excepția cazului în care aceștia sunt jucători riscanți cărora le place să experimenteze adrenalina! Când terminați la zece, puteți începe să căutați oameni, dar trebuie să vă închideți ochii.
 • 3
  Marco trebuie să țipă "cadru" în timp ce toți oamenii răspund prin țipări "pol". Marco poate țipa "cadru" ori de câte ori doriți. Ascultați că jucătorii răspund "pol" Vă poate ajuta să aflați unde sunt, ceea ce vă permite să înotați sau să mergeți spre ei.
 • Jucătorii încearcă să scape de Marco ei trebuie să strige "pol" ori de câte ori strigă Marco "cadru". Evident, singura excepție de a nu striga este dacă sunt sub apă.
 • Dacă un jucător este deasupra apei nu țipă "pol" și Marco suspectează că știe cine este, atunci poate să spună "Știu (numele jucătorului) nu a strigat "Polo"". Acest jucător va trebui să fie noul Marco dacă ceilalți jucători sunt de acord cu actualul Marco despre presupunerile lor. În acest caz, jocul va trebui să înceapă din nou!
 • 4
  Marco trebuie să urmeze sunetele oamenilor și să încerce să le prindă. Puteți înota sau puteți merge în apă. Țineți mâinile în față pentru a vă menține în siguranță. Nu vreți să loviți brusc peretele sau să vă aruncați în el. Puteți chiar să țineți o mână pe marginea piscinei pe măsură ce vă deplasați, astfel încât să știți unde vă aflați. De asemenea, aveți grijă să mergeți în partea de jos a bazinului dacă mergeți și asigurați-vă că sunteți gata să înotați.
 • 5
  Jucătorii trebuie să stea departe de Marco pentru a nu fi prinși. Trebuie să fii rapid și să fii pregătit să fugi în orice moment dacă ești unul dintre jucătorii care caută să scape de Marco. În mod similar, vă puteți scufunda sub apă și înotați într-o altă direcție după ce țipați "pol" pentru a confunda Marco. Schimbă-ți calea de a păcăli pe Marco dacă e aproape de tine.
 • Înainte de a începe jocul, trebuie să vă decideți dacă vă puteți muta din piscină. Unele versiuni ale acestui joc o permit, în timp ce altele vă permit să vă aflați în afara piscinei, atâta timp cât o parte a corpului rămâne întotdeauna în apă. Acest lucru poate face jocul chiar mai distractiv, dar trebuie să vă asigurați că nu ieșiți din piscină, ceea ce este foarte periculos!
 • Puteți juca acest joc cu regula "Pește din apă". Prin această regulă, Marco va avea dreptul să strige "Pește din apă" în orice moment, dacă jucătorii au voie să stea pe apă. Poți să-ți deschizi ochii când o faci. Marco va avea dreptate dacă va vedea că un jucător este în afara apei și că persoana respectivă va fi noul Marco și jocul va trebui să înceapă. Marco va avea puterea de a alege unul dintre jucători pentru a fi noul Marco dacă mai mulți dintre aceștia sunt în afara apei atunci când își deschide ochii.
 • 6
  Când Marco desemnează pe cineva, acea persoană va deveni noul Marco și jocul va trebui să înceapă. Noul Marco va trebui să-și închidă ochii, să numere până la zece și să se pregătească pentru a prinde ceilalți jucători. Continuați să jucați acest joc atâta timp cât doriți. În mod normal, este nevoie doar de câteva minute ca Marco să prindă un jucător și ca distracția să înceapă din nou de la început.
 • Puteți stabili o regulă despre ce înseamnă pentru Marco să prinde un jucător în timpul jocului. Trebuie să-ți folosești mâinile pentru a prinde un jucător sau trebuie să o faci doar atingându-l, chiar și cu o atingere a piciorului?


 • Metoda 2
  Jucând orbește

  1
  Setați limitele. Prinderea orbilor în piscină, pentru lipsa unui termen mai bun, este aceeași cu cea a jocului Marco Polo, cu excepția faptului că jucătorii nu sunt încurajați să facă zgomot. Jocul trebuie păstrat în partea superficială. Legați o frânghie pentru a separa partea adâncă a piscinei de suprafață dacă puteți.
 • 2
  Decideți regulile. Cât timp va trebui să numărați jucătorul înainte de începerea jocului? Contează cum să prindă un jucător dacă persoana care trebuie să prindă jucători captează una cu piciorul? Pot jucatorii sa iasa din apa sau trebuie sa stea in piscina?
 • 3
  Decideți cine va fi persoana care va trebui să prindă jucătorii. Ele pot alege la întâmplare sau pot striga "Unu, doi, trei, nu știu". În același mod, ei pot lăsa pe primul loc persoana care dorește să se ofere ca atare. Nu contează cine începe. În plus, este probabil ca toți oamenii să aibă un rând pentru a prinde jucătorii.
 • 4
  Persoana care trebuie să prindă jucătorii trebuie să conteze sub apă. În general, această persoană trebuie să numere până la zece. Puteți conta deasupra apei dacă este cel mai bun. Distracția poate începe când contorul se termină! Jucătorii trebuie să folosească acel timp pentru a merge într-un loc tactic, nu greu, dar nu foarte deschis și, pe cât posibil, de la persoana care trebuie să prindă jucătorii. Spre deosebire de Marco Polo, nu trebuie să strigeți sau să vorbiți, iar jucătorii care scapă trebuie să încerce să fie cât se poate de liniștiți.
 • 5
  Joacă până când unul dintre jucători este prins. Deoarece jocul va fi tăcut, persoana care trebuie să prindă jucătorii ar trebui să încerce să observe rapid unde jucătorii sunt după sunetele pe care le fac în apă. În mod similar, puteți auzi jucători râzând sau respirați în apropiere. Este dificil să rămâi complet tăcut în apă! Persoana trebuie să fie atentă să nu se miște foarte repede și să-și pună mâinile în fața lor pentru a evita lovirea în pereți.
 • Când cineva a fost prins, noua persoană trebuie să numere până la zece și să înceapă din nou jocul. Distracția poate continua atâta timp cât doriți. Acest joc se poate bucura atunci când nu există nimeni în jur. Vei deranja repede pe oameni daca vei merge cu ochii inchisi si tu vei intra in ei. Distreaza-te jucand pe cei care nu mai au noroc, atata timp cat vrei!
 • sfaturi

  • O variantă este de a face Marco capabil să folosească "șopârlă ochii" și poate să vă deschidă sub apă (fără ochelari de înot). Acest lucru funcționează cel mai bine atunci când nu sunt mulți jucători.
  • O altă variantă este de a face pe oameni care țipă "pol" Ei pot ieși din apă și pot alerga dacă vor. Cu toate acestea, persoana care se află în afara bazinului va deveni Marco dacă persoana care strigă în prezent "Pește din apă".
  • Scream frecvent "cadru" da, ești
  • Marco poate țipa "Nu le pot auzi!", ceea ce face ca toți oamenii să strige "pol". Prin urmare, va trebui să fii Marco dacă nu răspunzi.
  • Cu cat mai multi jucatori sunt, cu atat mai bine.
  • Dacă Marco folosește ochelari pentru a înota, va trebui să le transmită cuiva care nu este, mai ales dacă folosește graffiti.

  avertismente

  • Trebuie să jucați toate jocurile pe propriul dvs. risc. Este foarte recomandat să existe un adult pentru a evalua adecvarea jocurilor și activităților în funcție de vârstele și nevoile grupului. Este posibil să existe un risc potențial. Poate fi necesar să luați anumite măsuri de siguranță înainte de a juca vreun joc.
  • Uneori salvatorii în bazinele publice vor țipa "pol" când sunt în poziția lor. Nu încercați să ajungeți la un salvamar pentru că nu puteți să o faceți din apă și Marco nu poate fi dacă îl prindeți.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cómo crear marcos flotantes en HTMLCómo crear marcos flotantes en HTML
  Cómo editar tus fotos en Windows VistaCómo editar tus fotos en Windows Vista
  Cómo armar rompecabezasCómo armar rompecabezas
  Cómo decorar un espejo con CDs que ya no necesitasCómo decorar un espejo con CDs que ya no necesitas
  Cum se face o ramă foto cu bastoane de înghețatăCum se face o ramă foto cu bastoane de înghețată
  Cómo enmarcar un rompecabezasCómo enmarcar un rompecabezas
  Cómo hacer serigrafía en casaCómo hacer serigrafía en casa
  Cómo hacer un marco de tela para fotosCómo hacer un marco de tela para fotos
  Cómo hacer un marco de fotos de origamiCómo hacer un marco de fotos de origami
  Cum se face o ramă foto cu bastoane paleteCum se face o ramă foto cu bastoane palete
  » » Cum se joacă Marco Polo

  © 2011—2020 ertare.com