Cum să puneți întrebări pe internet și să le răspundeți

Ai pus o întrebare online, dar te-au disprețuit, te-ai distrat de tine sau te-ai ignorat complet? A pune întrebări ca membru anonim al unei comunități este mai degrabă o formă de artă decât cred oamenii. Nu poți să întrebi și să aștepți un răspuns, trebuie să faci puțin efort. Începeți să citiți acest ghid pentru a afla cum să puneți întrebări, astfel încât să primiți răspunsurile de care aveți nevoie.

pași

Partea 1
Găsiți răspunsul

Imagine cu titlul Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Pasul 1
1
Efectuați o căutare pe web cu privire la întrebarea dvs. Înainte de a începe să întrebați pe alții, faceți o căutare Google pentru a vedea dacă găsiți rezultate. Puteți efectua chiar căutarea sub forma unei întrebări sau pur și simplu tastați cuvintele cheie.
 • Este foarte important să căutați prin mijloacele dvs. înainte de a vă întreba. Dacă soluția la întrebarea dvs. este ușoară, veți primi dispreț față de persoanele pe care le-ați întrebat.
 • Dacă doriți să căutați informații pe un anumit site, scrieți "site: example.com" la sfârșitul expresiei de căutare. Google vă va arăta numai rezultatele acelui site.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Pasul 2
  2
  Să presupunem că cineva a pus deja întrebarea. Internetul este un loc imens, deci este posibil ca altcineva să aibă aceeași problemă ca și tine, deci ia ceva timp și găsește răspunsurile posibile care există deja. Acest lucru vă poate economisi mult timp și dureri de cap.
 • Imaginea intitulată Puneți o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la aceasta. Pasul 3
  3
  Citiți cele mai frecvente întrebări. Multe produse și servicii au liste de întrebări frecvente (în engleză, întrebări frecvente) pe paginile lor web care oferă răspunsuri rapide la întrebările frecvente despre un produs. Încercați să găsiți întrebările frecvente pentru subiectul care vă interesează, dacă există unul.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la el
  4
  Luați notă de răspunsurile parțiale. Dacă ați găsit unele surse care te ajuta, dar nu rezolva problema complet, ia act de ele, din moment ce le pot folosi pentru a pune întrebarea și să arate că ați făcut propriile cercetări, precum și ajuta cititorii să reducă răspunsurile.
 • Partea 2
  Găsiți locul potrivit pentru a întreba

  Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la el
  1
  Examinați întrebarea. Stabilește ce zonă generală de cunoștințe necesită întrebarea pentru a primi un răspuns. De exemplu, dacă aveți o întrebare pe computer, aveți nevoie de experți în tehnologie pentru a vă ajuta și dacă aveți legătură cu îmbunătățirea acasă, aveți nevoie de informații de la antreprenori.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la ea
  2
  Împărțiți zona generală într-o nișă specifică. Odată ce știi zona generală, uita-te la întrebarea ce determină nișă aparține, există o varietate de sub-zone din fiecare categorie generală. De exemplu, dacă întrebarea tehnologică este despre modul de utilizare pentru Windows, va trebui să se concentreze asupra experților Windows-, dar dacă întrebarea este despre un program specific pentru Windows, cum ar fi Photoshop, experți Photoshop găsi, în loc de Windows.
 • Imaginea intitulată Puneți o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la aceasta. Pasul 7
  3
  Căutați forumuri legate de zona de care aveți nevoie. Introduceți categoria de care aveți nevoie în căutarea Google și adăugați cuvântul "forum". De exemplu, dacă trebuie să puneți întrebări despre Photoshop, căutați "forum despre Photoshop".
 • Aproape toate forumurile necesită înregistrarea unui cont gratuit pentru a publica conținut.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Etapa 8
  4
  Găsiți o cameră de chat dedicată subiectului dvs. Dincolo de forumuri, puteți găsi mai multe răspunsuri imediate prin aderarea la camere de chat dedicate subiectului dvs. Cea mai populară rețea de chat este Internet Relay Chat (IRC), care conține un număr surprinzător de camere pentru aproape orice subiect imaginabil. Pentru a afla mai multe despre utilizarea și navigarea pe IRC, citiți acest ghid.
 • Imaginea intitulată Puneți o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la aceasta. Pasul 9
  5
  Folosiți site-uri populare de întrebări și răspunsuri. Există mai multe site-uri care vă permit să postați orice întrebare în speranța de a obține un răspuns. Aceste site-uri pot fi utile pentru întrebări generale, dar nu este foarte probabil să primiți răspunsul unui expert în domeniu. Prin urmare, luați toate răspunsurile cu scepticism. Site-urile populare sunt:
 • Stack Exchange
 • Ask.com
 • Yahoo Answers
 • Quora
 • Wiki Răspunsuri


 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul
  6
  Cunoașteți cultura forumului. Fiecare comunitate de pe Internet are propriul stil și norme (atât scrise, cât și nescrise). Petreceți ceva timp citind alte publicații înainte de a vă face pe dvs. pentru a afla protocolul respectivului forum. Știind cum să pui întrebarea într-un mod care să se potrivească acelei culturi vă poate ajuta mult să primiți răspunsurile de care aveți nevoie.
 • Partea 3
  Puneți întrebarea

  Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Pasul 11
  1
  Faceți titlul o versiune scurtă a întrebării. Când postați întrebarea într-un forum, încercați să faceți titlul cât mai specific și mai clar posibil. Puteți folosi corpul publicației pentru a adăuga detalii, dar cititorii trebuie să poată înțelege întrebarea pur și simplu citind titlul.
  • De exemplu, "Windows nu pornește" nu este un titlu bun. În schimb, să fie ceva mai specific cu problema: "Windows 7 nu pornește, calculatorul funcționează bine, dar apare următorul mesaj de eroare: “.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la pasul 12
  2
  Furnizați mai multe detalii în corpul mesajului. După scrierea titlului, explicați detaliile din corpul publicației. Specificați problemele și soluțiile specifice pe care le-ați încercat deja. În plus, puteți scrie sursele în care ați căutat deja, deoarece cu cât sunteți mai specific, cu atât mai utile vor fi răspunsurile pe care le veți primi.
 • Dacă întrebați întrebări tehnice, asigurați-vă că ați furnizat informații despre ceea ce utilizați. De exemplu, în cazul în care întrebarea este legată de calcul, care detaliază sistemul de operare aveți, specificațiile de sistem și mesaje de eroare care recibes- dacă este vorba de vehicule, indică marca și modelul, ca parte a masinii în care lucrați.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Pasul 13
  3
  Scrieți clar și atent. Este posibil să primiți mai multe răspunsuri dacă scrieți publicația clar și cu o gramatică bună. Evitați să utilizați semne exclamative excesive și încercați să nu blestemați (chiar și atunci când sunteți frustrați!). Dacă limba forumului nu este limba dvs. maternă, spuneți cititorilor și vă cereți scuze pentru orice eroare gramaticală sau ortografică.
 • Evitați utilizarea abrevierilor și a argouului de internet. De exemplu, nu înlocuiți "deoarece" cu "xq" (în limba engleză "tu" cu "u") sau scrieți ALL IN CAPITAL LETTER deoarece este perceput ca țipăt.
 • Imagine cu titlul Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Pasul 14
  4
  Întrebați o întrebare la un moment dat. Deși vă confruntați cu multe probleme, limitați fiecare publicație la o întrebare, astfel încât oamenii să se concentreze asupra acestei probleme și să vă dea sfaturi clare. Dacă un cititor vă vede întrebarea, dar apoi deschide publicația și găsește încă cinci, probabil că nu răspunde deloc.
 • Imaginea intitulată Puneți o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la pasul 15
  5
  Rămâneți deschis posibilităților. S-ar putea să nu vă placă răspunsul pe care îl primiți, răspunsul care nu vă place este singura opțiune disponibilă, deci păstrați-vă o minte deschisă în legătură cu aceasta și evitați să vă apărați.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți-i răspunsul Pasul 16
  6
  Mulțumiți celor care au răspuns. Dacă unul dintre persoane a răspuns la întrebarea dvs., asigurați-vă că îi mulțumiți și le spuneți că ați rezolvat problema. În acest fel, alții care au aceeași problemă ca dvs. puteți rezolva rapid, plus recunoștința dă un motiv celui care a răspuns pentru a continua să răspundă la întrebări.
 • Image title Întrebați o întrebare pe Internet și obțineți răspunsul la aceasta
  7
  Nu renunta Dacă nu primiți un răspuns sau nu sunteți satisfăcător, faceți timp pentru a examina întrebarea. A fost destul de specific? Ai intrebat prea multe intrebari? A fost raspunsul usor obtinut prin intermediul motoarelor de cautare? Are intrebarea un raspuns? Editați întrebarea și efectuați-o din nou, fie în același loc, fie în altul.
 • Nu credeți niciodată că aveți dreptul la un răspuns. Oamenii își oferă voluntar timpul să-i ajute pe alți utilizatori. Nimeni nu vă datorează un răspuns, deci trebuie să evitați să acționați ca și cum ar face-o.
 • sfaturi

  • Nu vă faceți griji dacă întrebarea dvs. nu primește un răspuns, urmați aceiași pași și utilizați un motor de căutare diferit, o altă pagină de răspuns sau altă pagină de discuții.

  avertismente

  • Nu faceți niciodată rău pe cineva care vă oferă o sugestie sau o critică constructivă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a angaja un expert SEOCum de a angaja un expert SEO
  Cum să trimiteți o întrebare WikiAnswersCum să trimiteți o întrebare WikiAnswers
  Cum de a pune o întrebare pe FacebookCum de a pune o întrebare pe Facebook
  Cum să adresați o întrebare în "Overflow Stack"Cum să adresați o întrebare în "Overflow Stack"
  Cum se fac chestionareleCum se fac chestionarele
  Cum să jucați întrebările și răspunsurileCum să jucați întrebările și răspunsurile
  Cum să încurajezi copiii să pună întrebăriCum să încurajezi copiii să pună întrebări
  Cum să contactați NickelodeonCum să contactați Nickelodeon
  Cum să dezvolți 5 întrebări pentru a întreba o fată la prima întâlnireCum să dezvolți 5 întrebări pentru a întreba o fată la prima întâlnire
  Cum să adresați întrebări în mod inteligentCum să adresați întrebări în mod inteligent
  » » Cum să puneți întrebări pe internet și să le răspundeți

  © 2011—2020 ertare.com