Cum să oferiți o întreținere de rutină unei biciclete

Orice ciclist avid știe că bicicletele sunt probabil cea mai fiabilă și mai eficientă metodă de transport disponibilă. Chiar și așa, bicicletele, ca orice mașină, au nevoie de întreținere pentru a putea funcționa într-un mod sigur și sigur. Dacă trebuie să vă duceți frecvent bicicleta la atelier, vă pierdeți timpul și banii. Majoritatea problemelor mecanice minore pot fi prevenite dacă aveți grija corespunzătoare bicicletei.

pași

Imaginea intitulată Efectuați întreținerea de rutină pe o bicicletă Pasul 1
1
Păstrați bicicleta uscată. Umiditatea provoacă rugină, coroziune și degradare, astfel încât să păstrați bicicleta în interior sau să o acoperiți cu ceva. Dacă se ude, asigurați-vă că o uscați bine înainte de ao depozita.
 • Imaginea intitulată Efectuați întreținerea de rutină pe o bicicletă Pasul 2
  2
  Păstrați bicicleta curată. Utilizați o cârpă umedă pentru a spăla bicicleta după ce ați folosit-o, mai ales dacă ați umblat pe un drum plin de praf sau noroi. Depozitele rutiere accelerează deteriorarea pieselor în mișcare, deci asigurați-vă că le curățați bine. Nu utilizați săpun deoarece poate lăsa un reziduu corosiv. Dacă trebuie să curățați bicicleta foarte bine, utilizați lichid special pentru curățarea bicicletelor. Evitați folosirea apei sub presiune și folosiți furtunul de grădină pentru a preveni apariția apei între rulmenți și roți, unde va accelera coroziunea.
 • Imaginea intitulată Efectuați întreținerea de rutină pe o bicicletă Pasul 3
  3


  Lubrifiați pedalele și lanțurile săptămânal. Elementele de deplasare tind să se freacă una de cealaltă dacă nu sunt bine lubrifiate, astfel încât să lubrifiați pedalele de biciclete și lanțul cu un lubrifiant special pentru biciclete. Evitați plasarea lubrifiantului pe plăcuțele de frână sau pe orice altă parte a pedalelor pe care urmează să vă puneți piciorul.
 • Imaginea intitulată Efectuați întreținerea de rutină pe o bicicletă Pasul 4
  4
  Asigurați-vă că anvelopele sunt umflate corespunzător înainte de montare. Dacă acestea nu sunt umflate corespunzător, anvelopele vor fi deteriorate mai repede și pot suferi pagube bruște. Umpleți anvelopa la presiunea recomandată imprimată pe partea laterală a anvelopei. În general, acest număr va fi indicat în PSI sau în lire sterline pe inch. Utilizați un manometru pentru a vă asigura că anvelopa este umflată corespunzător. Dacă nu aveți un manometru, adăugați aer până când anvelopa se simte tare atunci când o apăsați.
 • sfaturi

  • Consultați manualul de utilizare pentru mai multe instrucțiuni despre cum să vă îngrijiți bicicleta.
  • Acești pași acoperă numai întreținerea de bază. Orice îngrijire suplimentară poate fi necesară din când în când, iar unele părți trebuie schimbate periodic.

  avertismente

  • Aveți grijă să nu lubrifiați părțile pedalelor pe care picioarele dvs. le vor atinge, deoarece acestea vor deveni alunecoase, determinând alunecarea piciorului.
  • Asigurați-vă că nu lubrifiați frânele, deoarece acestea pot eșua.
  • Dacă nu acordați o întreținere corespunzătoare bicicletei, puteți provoca un accident periculos.

  Lucruri de care ai nevoie

  • 1 rag
  • 1 găleată de apă
  • 1 lichid special pentru curățarea bicicletelor
  • 1 lubrifiant special pentru lanțuri și pedale
  • 1 pompă
  • Este posibil să aveți nevoie și de o acoperire pentru biciclete
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil să se plimbe cu bicicletaCum să înveți un copil să se plimbe cu bicicleta
  Cum se face mișcarea bicicletei cu picioare drepte folosind o minge de exercițiiCum se face mișcarea bicicletei cu picioare drepte folosind o minge de exerciții
  Cum să porniți o motocicletă apăsând-oCum să porniți o motocicletă apăsând-o
  Cum să coborâți de pe bicicletăCum să coborâți de pe bicicletă
  Cum de a schimba lanțul unei biciclete montaneCum de a schimba lanțul unei biciclete montane
  Cum să cumpărați o bicicletă pentru un copilCum să cumpărați o bicicletă pentru un copil
  Cum să cumpărați o bicicletăCum să cumpărați o bicicletă
  Cum să transformi o bicicletă montană veche într-o singură vitezăCum să transformi o bicicletă montană veche într-o singură viteză
  Cum să alegi o bicicletăCum să alegi o bicicletă
  Cum să trimiteți o bicicletă fără a cheltui o mulțime de baniCum să trimiteți o bicicletă fără a cheltui o mulțime de bani
  » » Cum să oferiți o întreținere de rutină unei biciclete

  © 2011—2020 ertare.com