Cum sa-i spui mamei tale ca esti in perioada ta

Perioada pentru prima dată poate fi înfricoșătoare și doar să te gândești să-i spui mamei tale poate face situația să se înrăutățească. Cu toate acestea, nu uitați că menstruația este o parte normală și naturală în viața tuturor femeilor: mama dvs. a trecut prin aceeași mamă și mama mamei. Chiar dacă ești nervos să-i spui mamei tale, nu e nici un motiv să te temi sau să-ți fie rușine. Este foarte probabil să vă amintiți mai târziu și să vă întrebați de ce ați făcut tot ce e vorba.

pași

Partea 1
Acceptați că sunteți în perioada voastră

Imaginea intitulată
1
Aflați ce înseamnă să fiți în această perioadă. Ciclul menstrual este un proces lunar pe care organismul îl suferă în pregătirea pentru sarcină. La începutul ciclului, corpul tău creează mai mult estrogen, ceea ce face ca mucoasa uterului să se îngroaie cu sânge și mucus. În același timp, ovarele eliberează ovule. Un ovul fertilizat de sperma de sex masculin va adera la peretele uterin îngroșat. Cu toate acestea, dacă oul nu este fertilizat, acesta va fi distrus și va părăsi corpul. În acest moment, mucoasa uterină excesivă va fi, de asemenea, eliminată și acest lucru este expulzat ca perioadă lunară.
 • În general, fetele au vârste cuprinse între 12 și 14 ani, dar se poate întâmpla mult mai devreme, cum ar fi vârsta de 8 ani sau chiar mai târziu (între 15 și 18 ani).
 • Mulți vorbesc despre perioadele lunare, dar este normal ca acestea să fie ușor neregulate, mai ales la început. În general, femeile au perioada de la 21 la 35 de zile, care de obicei durează trei până la cinci zile.
 • Imaginea intitulată Spuneți-vă mamei despre perioada dvs. Pasul 2
  2
  Căutați unelte Fiecare fată are preferințe diferite atunci când vine vorba de produse de igienă feminină. Cea mai bună modalitate de a afla ce preferați este să încercați totul. Puteți cumpăra produse menstruale la o farmacie, într-un magazin și online, dar dacă știți unde se află mama sau sora ta, le poți împrumuta până când vorbești cu mama ta (cele mai multe femei le păstrează sub de la chiuveta în baie sau în dulapurile din apropierea chiuvetei sau a toaletei, poate într-un dulap lângă o baie). De fapt, există câteva produse de igienă feminină pe piață și, deși unele sunt de unică folosință, altele sunt reutilizabile.
 • Șervețele sanitare și protectorii de zi cu zi sunt de unică folosință și vă protejează lenjeria de corp prin absorbția lichidului menstrual după ce corpul îl expulzează.
 • Prosoapele de pânză funcționează în mod similar cu șervețelele și tampoanele sanitare, dar sunt lavabile și reutilizabile.
 • Tampoanele sunt de unică folosință. Acestea sunt inserate în vagin și absoarbe lichidul înainte de a fi expulzat.
 • Cestile menstruale sunt cupe de silicon care sunt introduse ca tampoane, dar sunt curatate si refolosite in timpul perioadei. Deoarece tampoanele și ceștile captează lichid înainte de a ieși, ele sunt ideale pentru înot și alte sporturi.
 • Imagine intitulată Spune-ți mamei despre perioada ta Pasul 3
  3
  Controlează crampele și sindromul premenstrual. Sindromul premenstrual este un termen folosit pentru a descrie o varietate de simptome pe care femeile le întâlnesc în zilele sau săptămânile înaintea perioadei lor. Deși cauza exactă nu este pe deplin înțeleasă, sindromul premenstrual pare a fi o consecință a modificărilor chimice care apar în timpul ciclului menstrual, care sunt eventual afectate de dietă și nivelurile de vitamine. Toți oamenii sunt diferiți, dar simptomele pot include depresie sau reacții emoționale intensificate, poftă, oboseală, umflare, durere și disconfort, dureri de cap și sensibilitate la sân. Contracțiile uterului cauzează crampe abdominale, care sunt, de asemenea, frecvente în timpul menstruației.
 • Antiinflamatoarele și analgezicele, cum ar fi acetaminofenul, ibuprofenul, aspirina și naproxenul, pot ajuta la combaterea cramelor și disconforturilor.
 • Evitați fumatul, consumați alcool, consumați cofeină și consumul excesiv de sare (acest lucru va ajuta la prevenirea retenției și umflării).
 • Exercițiile regulate vă vor ajuta să reduceți crampele menstruale și să vă îmbunătățiți starea de spirit.
 • Mâncați o alimentație sănătoasă și echilibrată tot timpul.
 • Mențineți gustări sănătoase la îndemână, astfel încât să nu vă răsfățați prea mult poftele. Dacă aveți probleme cu controlul poftelor, optați pentru opțiuni de gustare mai sănătoase. Pentru pofta sărată, încercați orez de casă și sos de soia în loc de junk food cu conținut ridicat de sodiu. Pregătiți niște ciocolată caldă în loc să consumați multe batoane de ciocolată. Pregătește-ți propriile cartofi prăjiți în cuptor dacă ai pofta de mâncare prăjită.
 • Imaginea intitulată Spuneți-vă mamei despre perioada dvs. Pasul 4
  4
  Pregătește-te să vorbești cu mama ta. Este important să rămâi calm și să nu te superi când vine perioada. Este absolut normal și nu este o afacere mare, nici nu-i spune mamei tale. Faceți-vă timp pentru a procesa modificările care apar în corpul dumneavoastră. Nu vă faceți griji dacă nu sunteți gata să-i spuneți imediat mamei tale: este trupul tău și decizia ta.
 • Înainte să-i spui mamei, asigurați-vă că sunteți relaxați. Faceți tot ce este necesar, fie că este vorba despre o baie, o plimbare, o carte, un pui de somn, o respirație profundă sau orice altceva.
 • Gândește-te la ce vrei să spui mamei tale. Încercați să scrieți câteva puncte sau întrebări sau să repetați ceea ce veți spune.
 • Dacă aveți întrebări și încă nu sunteți pregătiți să-i spuneți mamei dvs., puteți solicita asistență de la asistentul școlii, de la un medic, de la un profesor sau de la un alt adult de încredere. Uneori, poate fi mai ușor să-i spui mai întâi pe altcineva. După aceea, a spune mamei tale că nu va părea atât de dificilă.
 • Partea 2
  Vorbește cu mama ta în persoană

  Imaginea intitulată Spune-i mamei tale despre perioada ta Pasul 5
  1
  Spune-i mamei tale că vrei să vorbești în particular. Găsiți un moment liniștit în care tu și mama ta puteți vorbi singuri. Nu începe. Încercați să nu vă gândiți prea mult la acest aspect și să abordați în mod direct problema. Amintiți-vă, ea este mama ta, nu există pe nimeni în lume care să te iubească mai mult și să înțeleagă ce se întâmplă cu tine. Abordați subiectul cum doriți, indiferent dacă ați memorat câteva linii sau doriți să începeți prin a spune că vă simțiți puțin incomod, dar că trebuie să vorbiți cu ei. Dacă aveți probleme deoarece nu știți ce să spun, încercați ceva de genul:
  • "Cred că a venit perioada."
  • "Putem merge împreună la farmacie? Am nevoie de niște produse de igienă feminină.
  • "Acest lucru este greu de spus, dar a venit perioada."
  • "Nu știu cum să spun asta, dar" a venit "...".
 • Imaginea intitulată Spune-ți mamei despre perioada ta Pasul 6
  2


  Menționați-l ocazional când sunteți împreună. Ori de câte ori sunteți singuri, este un moment potrivit pentru a rezolva problema cu mama dvs., mai ales dacă ideea de a sta în mod oficial cu ea pare a fi foarte tulburatoare. Puteți face acest lucru pe drumul către școală, la practică de fotbal sau la lecții de pian, în timp ce vă uitați la televizor, puteți merge pe jos, poate fi înainte de a vă dori o noapte bună sau oricând sunteți împreună și nu vă grăbiți. Lăsați-o pe mama ta să știe că ești în perioada ta.
 • Dacă nu te simți confortabil să îi spui direct, vino la subiect întrebând-o la ce vârstă avea prima ei perioadă.
 • Dacă aveți nevoie de ea, începeți conversația de la ceva care nu este înrudit. Acest lucru vă va oferi timp să vorbiți, să vă relaxați și apoi să puteți glisa subiectul când vă veți simți confortabil.
 • Imagine cu titlul Spune-i mamei tale despre perioada ta Pasul 7
  3
  Faceți o oprire intenționată în culoarul de igienă feminină împreună cu ea. Mergeți la cumpărături împreună poate fi o mare oportunitate de a spune mamei dvs. despre perioada dvs. fără a fi nevoie să o menționați. Conduceți-i la produse de igienă feminină în supermarket sau farmacie și spuneți-i că trebuie să cumpărați niște utilaje. Aceasta este o modalitate bună de a cere recomandări. Va înțelege ce încercați să-i spuneți despre perioada dvs.
 • Imaginea intitulată Spune-ți mamei despre perioada ta Pasul 8
  4
  Puneți întrebări Fiind în perioada voastră înseamnă că corpul vostru trece printr-o serie de schimbări. Pune orice întrebare pe care o ai pentru mama ta. Aceasta este o modalitate buna de a ajunge aproape. Probabil va avea multe lucruri despre care vrea să vorbească.
 • Dacă vă simțiți confortabil menționați-o, folosiți acest timp pentru a întreba despre sănătatea sexuală.
 • Întreabă-l dacă are un produs preferat, dacă are pofte când este în perioada sa și cum controlează simptomele sindromului premenstrual sau crampe.
 • Partea 3
  Spune-i mamei tale fără să fie nevoită să fie față în față

  Imagine intitulată Spune-ți mamei despre perioada ta Pasul 9
  1
  Scrieți o notă mamei tale. Spunând mamei dvs. în persoană poate fi înfricoșător și dacă nu vă simțiți în siguranță, o puteți face cu o notă. În felul acesta, poate începe conversația cu tine data viitoare când ești singur. Lasă biletul undeva privat unde o găsește oricum, ca în poșetă. Notele pot fi lungi și complicate sau scurte și dulci. Iată câteva exemple:
  • "Dragă mamă, astăzi a venit perioada. Poate putem cumpăra niște utilaje la farmacie mai târziu. Te iubesc.
  • "Perioada a venit. Ai putea să aduci niște prosoape sau tampoane în casă? Mulțumesc. "
 • Imaginea intitulată Spuneți mamei dvs. despre perioada dvs. Pasul 10
  2
  Spune-i prin telefon. Dacă într-adevăr nu te simți confortabil vorbind cu mama ta față în față, o poți spune la telefon. Utilizați aceleași tehnici și tactici pe care le-ați folosi dacă le-ați spus personal sau puteți spune ceva de genul:
 • "Voi fi acasă într-o oră și poate putem vorbi câteva minute, pentru că a venit perioada."
 • "Voi fi acasă mai târziu decât de obicei pentru că mă opresc la farmacie să cumpăr tampoane".
 • "Putem avea prăjituri de ciocolată pentru desert? Mă plâng să mănânc tort, pentru că a venit perioada mea.
 • Imaginea intitulată Spuneți mamei dvs. despre perioada dvs. Pasul 11
  3
  Trimiteți-i un mesaj text. Un alt mod de a lăsa mama ta să știe ce se întâmplă este trimiterea unui mesaj text. Nu este modul cel mai personal, dar va îndeplini obiectivul. Puteți folosi o expresie similară, ca și cum ați scrie o scrisoare mai personală. De exemplu:
 • Vroiam să știi că a venit perioada. Ne vedem mai târziu acasă.
 • "Putem vorbi mai târziu? A venit perioada.
 • "Vrei să mergi la cumpărături în curând? A venit perioada și am nevoie de niște unelte.
 • sfaturi

  • Urmăriți perioadele pentru a afla când să așteptați următorul (în cazul în care ați omis) și din motive medicale.
  • Nu ar trebui să arunci lenjeria murdară. Asigurați-vă că ați spălat-o cât mai repede posibil și l-ați pus în mașina de spălat.
  • Trebuie să fiți pregătit întotdeauna prin a avea un kit de urgență în dulapul dvs. care conține produse de igienă feminină.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se estimează data de concepțieCum se estimează data de concepție
  Cum să explici băieților menstruațiaCum să explici băieților menstruația
  Cum să întrebați mama ta pentru contracepțieCum să întrebați mama ta pentru contracepție
  Cum să-i spui mamei tale despre prietenul tăuCum să-i spui mamei tale despre prietenul tău
  Cum să-i spui iubitului tău că ești în perioada taCum să-i spui iubitului tău că ești în perioada ta
  Cum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tăuCum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tău
  Cum să te căsătorești cu cineva care nu-i plac mama taCum să te căsătorești cu cineva care nu-i plac mama ta
  Cum să-i convingeți pe mama să vă spună daCum să-i convingeți pe mama să vă spună da
  Cum să-ți convingi mama să-ți dea o șansă prietenei taleCum să-ți convingi mama să-ți dea o șansă prietenei tale
  Cum să-ți convingi mama să te lase să te duci undevaCum să-ți convingi mama să te lase să te duci undeva
  » » Cum sa-i spui mamei tale ca esti in perioada ta

  © 2011—2020 ertare.com