Cum sa curatati fisurile aparatului de aer conditionat auto

Spațiile mici între sloturile mașinii de aer condiționat ale mașinii pot fi dificil de curățat cu o cârpă. Cu toate acestea, periile de spumă fac munca mai rapidă și mai ușoară. Curățați fantele de aer condiționat o dată pe lună, la fiecare două luni sau mai des, dacă sunt umplute cu praf. Dacă observați un miros de mucegai atunci când porniți aparatul de aer condiționat, curățați sistemul de ventilație cu un detergent de dezinfectare prin pulverizare. Pentru a preveni creșterea mucegaiului, uscați periodic sistemul de ventilare prin pornirea ventilatorului la putere maximă cu aerul condiționat oprit și asigurați-vă că îndepărtați toate resturile rămase în exteriorul prizei de aer.

pași

Metoda 1
Curățați fantele cu o perie spumă

Imaginea intitulată Ventilatoare AC pentru mașină curată Pasul 1
1
Cumpărați un set de perii de spumă. Aceste perii sunt prefect pentru a obține spațiile între grilele de aer condiționat. Aceste perii nu sunt costisitoare și le puteți găsi în magazinele de îmbunătățire a casei, magazinele de artizanat sau tot la același preț. De asemenea, le puteți cumpăra online.
 • Imaginea intitulată Fantele de aer curat pentru mașină Pasul 2
  2
  Creați un curățitor de casă. Combinați părți egale de apă caldă și oțet alb. Încearcă o oțet de curățat oțet de lamaie dacă mirosul de oțet pur vă deranjează. Dacă nu găsiți oțet cu miros de lămâie, adăugați o lingură de suc de lămâie la curățatul de casă.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare AC cu aer curat Pasul 3
  3
  Puneți peria de spumă între fiecare fante. Îndepărtați o perie de spumă în agentul de curățare și o presați între fantele de ventilație pentru a îndepărta praful și murdăria. Clătiți peria după cum este necesar pentru a îndepărta coșul de gunoi acumulat sau pur și simplu utilizați o altă perie. Pentru a finaliza, curățați fantele cu o perie uscată dacă reziduul mai curat.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare AC pentru mașină curată Pasul 4
  4
  Clătiți și uscați periile folosite. Spălați periile pe care le-ați folosit cu apă caldă și un detergent mic. Extrageți și clătiți bine pentru a elimina excesul de săpun. Lăsați-le să se usuce, puneți-le într-o pungă de plastic și păstrați-le în torpedo pentru a le reutiliza.
 • Metoda 2
  Curățați sistemul de ventilație al aerului condiționat

  Imaginea intitulată Guri de aer curat pentru mașină Pasul 5
  1
  Înlocuiește filtrul de cabină al mașinii. Majoritatea modelelor de autovehicule mai noi au un filtru de aer ușor de schimbat pe care îl puteți accesa din cabină. Trebuie să citiți instrucțiunile din manualul mașinii pentru a afla cum să îl scoateți și să-l înlocuiți.
  • În multe modele noi, printre care Honda și Toyota, trebuie să coborâți mai întâi torpedoul prin eliminarea filelor care o țineți. Trebuie să scoateți șuruburile care ține panoul în loc și care sunt amplasate chiar sub torpedou. În cazul modelelor GM cu sedan, filtrul este amplasat într-o cutie sub cratimă, pe partea șoferului.
  • După ce ați coborât torpedoul sau ați scos panoul chiar sub el, găsiți clema care fixează capacul filtrului de aer. Strângeți-l pentru al elibera și scoateți capacul.
  • Scoateți filtrul vechi de la locul său și înlocuiți-l cu cel nou.
  • Trebuie să modificați filtrul de cabină o dată pe an. Luați în considerare posibilitatea de ao schimba mai des, dacă locuiți într-o zonă urbană densă sau într-un mediu cu praf.
 • Imaginea cu titlul Curățarea ventilatoarelor pentru autovehicule Pasul 6
  2
  Șterge și pulverizează fantele de admisie a aerului. Prizele de aer sunt în exteriorul mașinii, în jurul parbrizului. Utilizați o periuță de mătase sau de praf pentru a îndepărta frunzele uscate sau orice alt tip de coș de gunoi acumulat. Pulverizați agentul de curățare enzimatic în interiorul fantelor.
 • Enzimamentele dezinfectante ajută la eliminarea mucegaiului sau ciupercilor care cresc în sistemul de ventilație, în timp ce aromele acționează doar ca un parfum. Alegeți un curățitor care spune "mucegai de luptă și umiditate", "dezinfectant" sau "antibacterian", deoarece aceste aerosoli conțin o enzimă.


 • Imaginea intitulată Ștuț de aer curat pentru mașină Pasul 7
  3
  Pulverizați toate fantele cu detergent dezinfectant. Închideți ușile și ferestrele mașinii. Asigurați-vă că mașina este oprită și că tastele nu sunt aprinse. Stropiți toată interiorul fantetelor mașinii cu detergentul enzimatic.
 • Citiți manualul mașinii pentru a vă asigura că găsiți toate fantele aparatului de aer condiționat.
 • Imaginea intitulată Fantele de aer curat pentru mașină Pasul 8
  4
  Porniți mașina și puneți aerul condiționat la maxim. După ce ați pulverizat toate fantele, porniți mașina. Porniți aerul condiționat și ventilatorul la maximum. După zece minute, opriți aparatul de aer condiționat, deschideți ușile și lăsați ventilatorul pornit timp de încă cinci minute.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare AC pentru mașină curată Pasul 9
  5
  Luați mașina la serviciu. În cazul în care mirosul continuă, trebuie să reparați aparatul de aer condiționat. Dacă mirosul mucegaiului nu se îndepărtează, consultați mecanicul sau agenția despre posibilitatea schimbării vaporizatorului principal. Alte mirosuri, cum ar fi benzina sau antigelul, pot însemna că există scurgeri în sistem.
 • Costul pieselor este de la 300 de dolari la 2000 de dolari, în funcție de faptul dacă le veți spăla sau le veți schimba.
 • Metoda 3
  Evitați formarea mucegaiului

  Imaginea intitulată Fantele de aer curat pentru mașină Pasul 10
  1
  Opriți aerul condiționat înainte de a ajunge la destinație. Obișnuiți-vă să opriți aerul condiționat și să lăsați ventilatorul să se aprindă câteva minute înainte de a ajunge la destinație. Treceți-l cu trei sau cinci minute înainte de a opri motorul. Lăsând ventilatorul la câteva minute după oprirea aparatului de aer condiționat, ajută la uscarea sistemului de ventilație, ceea ce împiedică formarea mucegaiului.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare AC pentru mașină curată Pasul 11
  2
  Îndepărtați frunzele și alte resturi de la prizele de aer. Nu lăsați niciodată să se acumuleze lucruri în orificiile de aer condiționat. Îndepărtați gunoiul în fiecare săptămână sau mai des, dacă este necesar. Frunzele și alte resturi care se acumulează în parbriz cauzează formarea mucegaiului în sistemul de aer condiționat.
 • Imaginea intitulată Ventilatoare AC pentru mașină curată Pasul 12
  3
  Porniți regulat ventilatorul cu aerul condiționat oprit. La fiecare două sau trei luni, alegeți o zi caldă și uscată pentru a curăța sloturile de aer condiționat cu ventilatorul. Deschideți toate ușile mașinii, asigurați-vă că aerul condiționat este oprit și porniți ventilatorul la putere maximă. De obicei, uscarea fantetelor cu această tehnică împiedică formarea mucegaiului.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • spuma de perie
  • oțet alb sau oțet cu miros de lamaie
  • mătură sau praf de praf
  • enzimatic de curățare în spray
  • Filtru de aer pentru înlocuirea celui deteriorat (potrivit pentru marca și modelul mașinii)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați periile de machiaj cu oțetCum să curățați periile de machiaj cu oțet
  Cum să încărcați un aparat de aer condiționatCum să încărcați un aparat de aer condiționat
  Cum să vă încălziți casaCum să vă încălziți casa
  Cum de a cumpăra un climatizor fereastrăCum de a cumpăra un climatizor fereastră
  Cum să cumpărați un aparat de aer condiționatCum să cumpărați un aparat de aer condiționat
  Cum să construiți propriul aparat de aer condiționatCum să construiți propriul aparat de aer condiționat
  Cum se face un aer condiționat cu un ventilator și sticle de apăCum se face un aer condiționat cu un ventilator și sticle de apă
  Cum se instalează un aparat de aer condiționat separatCum se instalează un aparat de aer condiționat separat
  Cum se instalează un aparat de aer condiționat portabilCum se instalează un aparat de aer condiționat portabil
  Cum se curata bobinele unui sistem de aer conditionatCum se curata bobinele unui sistem de aer conditionat
  » » Cum sa curatati fisurile aparatului de aer conditionat auto

  © 2011—2020 ertare.com