Cum să curățați periile de machiaj cu oțet

Oțetul este un excelent agent de curățare natural care poate fi folosit pentru a face față multor proiecte de curățare, inclusiv perii de machiaj. Nu vă faceți griji în legătură cu mirosul. Otetul este un deodorant natural, asa ca atunci cand se usuca, nu va mirosi deloc. Puteți să-l utilizați pentru a elimina machiajul de pe perii sau pentru a le dezinfecta după îndepărtarea machiajului.

pași

Metoda 1
Curățați periile cu oțet

Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 1
1
Pregătiți soluția. Așezați o ceașcă de apă fierbinte sau caldă într-un borcan sau borcan. Adăugați aproximativ o lingură de oțet de cidru de mere. Se toarnă 1/2 linguriță de săpun. Se amestecă bine pentru a vă asigura că combinați ingredientele din soluție.
 • Puteți folosi pur și simplu două părți de oțet cu o parte din apă și omiteți săpunul.
 • Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 2
  2
  Rotiți periile din soluție. Agitați fiecare perie în soluție până când vedeți că aceasta pare curată și apoi scoateți-o pentru ao clăti cu apă proaspătă. Repetați procedura cu fiecare perie, spălați-o și clătiți-o separat.
 • Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 3
  3
  Lăsați periile să se usuce în aer pe parcursul nopții. Dați câteva atingeri cu peria pe un prosop de hârtie curat pentru a elimina excesul de apă. Întindeți părul îndoit cu degetele pentru a remodela peria. Așezați periile plate pe prosop pentru a usca. Le puteți lăsa să se odihnească în timpul nopții.
 • Metoda 2
  Utilizați oțetul pentru a dezinfecta

  Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 4
  1


  Puneți peria sub robinet. Mai întâi clătiți peria cu apă de la robinet. Asigurați-vă că vârful este în jos în chiuvetă pentru a scurge machiajul. De asemenea, încercați să plasați numai părul sub apă, deoarece ar putea înmuia adezivul și finisajul periei.
 • Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 5
  2
  Frótale un șampon mic. Curățați peria cu un șampon mic pentru bebeluși. Puteți folosi orice alt șampon, dar acest lucru este mai moale. Tăiați-l în perie cu degetele sau întoarceți peria în palma mâinii. Clătiți șamponul până când apa curge.
 • Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 6
  3
  Pregătiți o soluție cu oțet pentru a dezinfecta periile. Așezați o parte din apă și două părți de oțet (cidru alb sau de mere) într-un castron sau borcan și amestecați pentru a le amesteca. Rotiți periile în soluție timp de aproximativ un minut, încercând să ajungeți mai ales la păr. Când ați terminat, puneți-le înapoi sub robinet pentru a scoate oțetul.
 • Imaginea intitulată Perii de machiaj curată cu oțet Pasul 7
  4
  Lasati periile sa se usuce toata noaptea pe un prosop de hartie. Uscați-le cu atingeri moi, cu un prosop de hârtie pentru a scoate apa cât mai mult posibil. Reformați scroafele dacă sunt îndoite. Puneți periile pe un prosop de hârtie pentru a le lăsa să se usuce peste noapte.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • pensule murdare
  • oțet alb sau cidru de mere
  • Șampon pentru copii sau săpun (opțional)
  • un borcan sau un castron
  • prosoape de hartie

  sfaturi

  • Între fiecare curățare, frecați perii ușor pe un prosop pentru a le curăța.
  • Încercați să curățați periile la fiecare două săptămâni. Puteți lăsa o lună să treacă dacă folosiți un curățat cu perie rapidă între curățarea profundă cu oțet.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci curatare faciala la domiciliuCum sa faci curatare faciala la domiciliu
  Cum sa faci propriul curatator pentru periile cu care aplici machiajulCum sa faci propriul curatator pentru periile cu care aplici machiajul
  Cum sa curatati perii de machiajCum sa curatati perii de machiaj
  Cum sa curatati perii de par si piepteniCum sa curatati perii de par si piepteni
  Cum sa curat bijuteriile de argint cu otetCum sa curat bijuteriile de argint cu otet
  Cum se curata periile de machiaj mineralCum se curata periile de machiaj mineral
  Cum să faci pansament italian cu oțet de cidru de mereCum să faci pansament italian cu oțet de cidru de mere
  Cum se face oțet de cidru de mereCum se face oțet de cidru de mere
  Cum se face șampon natural pentru câini cu oțet de cidru de mereCum se face șampon natural pentru câini cu oțet de cidru de mere
  Cum de a face un remediu natural împotriva puricilor și căpușelor cu oțet de cidru de mereCum de a face un remediu natural împotriva puricilor și căpușelor cu oțet de cidru de mere
  » » Cum să curățați periile de machiaj cu oțet

  © 2011—2020 ertare.com