Cum să curățați plăcile de porțelan

Păstrarea plăcilor de porțelan este simplă, deși poate fi dificil să se facă atunci când acestea sunt colorate sau nu au primit o protecție sau o etanșare corespunzătoare. Din fericire, există mai multe opțiuni de curățare disponibile pentru a le curăța. Poate că plăcile dvs. sunt lustruite sau smalțite, lipite sau neglijate, sau texturate. Va trebui să utilizați diferite metode în funcție de tipul de plăci pe care urmează să le curățați. Cu puțină practică și disciplină, le puteți lăsa curate și fără pete.

pași

Metoda 1
Curățați plăcile de porțelan lustruite sau smălțuite

Imaginea intitulată Placi ceramice de porțelan Pasul 1
1
Curățați podeaua cu un mop. Începeți prin a mătura podeaua pentru a îndepărta praful rămas pe plăcile de porțelan. Puteți folosi un mop uscat sau un aspirator. De asemenea, puteți folosi un mop din microfibră, deoarece va curăța ușor țiglele. Măturile cu peri de paie sau plastic sunt prea puternice pentru podea și ar putea zgâria plăcile.
 • Asigurați-vă că ați măturat colțurile și între plăci. Înainte de a continua cu o curățare mai intensă, ar trebui să îndepărtați cât mai mult praf de pe suprafața plăcilor.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 2
  2
  Utilizați o perie moale din nylon pentru a îndepărta murdăria. Puteți utiliza o perie de curățat nylon sau o periuță de dinți veche pentru a îndepărta orice murdărie sau pată întunecată de pe suprafața podelei.
 • Umeziți podeaua cu apă fierbinte și utilizați peria pentru a îndepărta murdăria de pe suprafață. Restrângeți cercurile în cercuri, asigurându-vă că este umed în timp ce faceți acest lucru.
 • Nu curățați plăcile uscate, deoarece le puteți zgâria.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 3
  3
  Aplicați o soluție de curățare pentru pete. Dacă observați petele pe plăcile lustruite sau smalțate, trebuie să aplicați o soluție de curățare utilizând un mop. Puteți utiliza o soluție de casă de oțet alb și apă sau o soluție profesională de curățare.
 • Faceți o soluție de casă combinând 1/4 cești de oțet alb cu 8 litri de apă caldă. Îndepărtați podeaua și lăsați-o să stea pentru 5-10 minute. Apoi, mop din nou prin clătire soluție. Oțetul vă va permite să dezinfectați, să dezodorați și să curățați plăcile.
 • Dacă doriți o opțiune profesională, utilizați o soluție de curățare dintr-un magazin local de materiale de construcții sau din culoarul consumabilelor de curățare. Înainte de a utiliza soluția, asigurați-vă că este sigură că se poate utiliza pe plăci glazurate sau lustruite. Puteți efectua un test la fața locului folosind o cantitate mică de soluție de pe podea pentru a vă asigura că nu-l deteriorați.
 • Dacă pe plăci există pete de cafea, puteți utiliza bicarbonat de sodiu pentru a le elimina. Aplicați o pensulă de sifon pe petele și o umeziți cu o cârpă curată. Apoi, curățați ușor zona până când este îndepărtată.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 4
  4
  Mopi podeaua. Finalizați curățarea prin ștergerea plăcilor cu un detergent pentru podele. Ar trebui să utilizați o soluție ușoară de curățare care este sigură pentru a fi folosită pe plăci din porțelan glazurate sau lustruite.
 • Asigurați-vă că măturăți încă o dată podeaua cu apă fierbinte, înainte ca uscătorul să se usuce pe plăci. În acest fel, agentul de curățare nu va pata sau le va deteriora.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 5
  5
  Uscați și lustruiți podeaua. Utilizați o cârpă din microfibră sau un prosop curat pentru a usca complet podeaua. Asigurați-vă că nu lăsați pe plăcuțe pete sau bazine de apă.
 • De asemenea, puteți deschide o fereastră sau puteți activa un ventilator pentru a usca podeaua. Așezați ventilatoarele în cameră și deschideți ferestrele pentru a vă asigura că există un flux adecvat de aer în cameră.
 • Odată ce podeaua este uscată, puteți lustrui să strălucească cu o bucată de tifon. Pentru a lustrui plăcile, frecați-le de tifon peste ele cu mișcări circulare.
 • Metoda 2
  Curățați plăcile de porțelan nefolosite sau neglijate

  Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 6
  1
  Utilizați un mop uscat pentru a curăța podeaua. Începeți prin eliminarea murdăriei și a prafului de pe suprafața podelei. Ar trebui să utilizați un mop uscat în loc de o mătură, deoarece acesta din urmă ar putea zgâria plăcile.
  • Asigurați-vă că utilizați mopul în orice colț al camerei și între plăci. Îndepărtarea murdăriei și a prafului de pe suprafață va facilita curățarea plăcilor.
 • Imaginea intitulată Placi ceramice de porțelan Pasul 7
  2
  Mopați podeaua cu o soluție ușoară de curățare. Apoi, ar trebui să utilizați o soluție ușoară de curățare pe podea pentru a scăpa de orice pete sau murdărie. Puteți utiliza un agent de curățare comercială sau puteți să faceți propria soluție utilizând apă și oțet.
 • Combinați 1/4 cești de oțet alb cu 8 litri de apă caldă pentru a face o soluție de curățat în casă. Îndepărtați podeaua și lăsați-o să stea pentru 5-10 minute. Oțetul vă va permite să dezinfectați, să dezodorați și să curățați plăcile.
 • Căutați un curățător comercial la un magazin local de materiale sau la culoarul pentru curățarea consumabilelor. Asigurați-vă că este făcută pentru a fi utilizată pe plăci de porțelan nefolosite sau glazurate.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 8
  3
  Restrângeți și clătiți podeaua. Odată ce aplicați curățatul, lăsați-l să stea pe podea timp de 10 minute. Apoi, folosiți o perie moale pentru a freca orice pată. Restrângeți prin mișcări circulare pe pete până când sunt eliminate.
 • Trebuie să curățați cu o cârpă orice rest de soluție de curățare care se află pe podea și clătiți bine cu apă fierbinte. Nu lăsați aparatul să se așeze pe plăci după 10 minute, deoarece le-ați putea deteriora.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 9
  4


  Uscați podeaua bine. Utilizați un prosop curat pentru a usca podeaua. Asigurați-vă că uscați podeaua bine, lăsând pe ea pete sau bălți de apă.
 • De asemenea, puteți deschide ferestrele în cameră și puteți folosi un ventilator pentru a usca podeaua.
 • Metoda 3
  Curățați plăcile de porțelan cu textură

  Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 10
  1
  Începeți să mătuiți podeaua cu o mătură de păr moale. Sweep dale de portelan texturate în două direcții. În acest fel, veți elimina mai bine orice murdărie sau pată din textură.
  • Începeți periajul în direcția sau textura plăcii. Apoi, ștergeți-l în diagonală pentru a elimina murdăria sau resturile rămase.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 11
  2
  Mopați podeaua cu o soluție ușoară de curățare. Odată ce ați curățat podeaua, puteți să-l saturați prin ștergerea cu o soluție ușoară de curățare. Combinați soluția de curățare cu apă fierbinte. Mopați podeaua și lăsați soluția de curățare să stea pe ea timp de 5 până la 10 minute.
 • Porțelanul texturat necesită mai multă întreținere decât alte tipuri de porțelan, deci va trebui să îl curățați mai des pentru a face să arate bine. Pentru a menține plăcile texturate, trebuie să spălați și să curățați podeaua în fiecare zi, mai ales dacă mergeți în mod constant pe tot parcursul zilei.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 12
  3
  Restrângeți podeaua cu o perie moale din nylon. Odată ce soluția de curățare a rămas pe podea timp de 10 minute, puteți folosi o perie moale din nylon pentru a freca orice pată întunecată sau pată pe ea. De asemenea, puteți utiliza o periuță de dinți pentru a curăța podeaua.
 • Utilizați aceeași metodă bidirecțională pe care ați folosit-o pentru a curăța podeaua. Începeți prin frecare urmând direcția plăcii texturate. Apoi, frecați în direcția opusă.
 • Imaginea intitulată Gresie de porțelan curată Pasul 13
  4
  Clătiți podeaua cu apă curată. Nu lăsați soluția de curățare să se așeze pe podea și să se usuce, deoarece ar putea să se deterioreze. Asigurați-vă că clătiți soluția de curățare cu apă curată și curată.
 • Apoi, puteți usca podeaua cu o cârpă din microfibră curată. Verificați că pe podea nu există pete sau picături de apă.
 • De asemenea, puteți deschide ferestrele din cameră și porniți un ventilator pentru a usca mai repede podeaua.
 • Metoda 4
  Păstrați plăcile de porțelan curat

  Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 14
  1
  Glisați sau aspirați plăcile cel puțin de două ori pe săptămână. Mențineți gresie de porțelan, obișnuindu-vă să le mătuiți cel puțin de două ori pe săptămână. Utilizați un mop sau o mătură cu perii moi din nylon.
  • Nu folosiți niciodată perii grele de păr sau o coadă de bătrână, deoarece puteți deteriora plăcile.
  • De asemenea, puteți aspira plăcile de două ori pe săptămână pentru a elimina murdăria sau resturile rămase. Utilizați un vacuum flexibil pentru mai multe suprafețe pentru a aspira excesul de sol. Asigurați-vă că ați aspirat colțurile și zonele în care țiglele ating peretele. Adesea, aceste spații sunt ignorate, ceea ce determină acumularea unui exces de murdărie în ele.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 15
  2
  Curățați orice scurgere imediat. Dacă există o scurgere pe o placă de porțelan, trebuie să vă asigurați că ați curățat-o imediat. Utilizați o cârpă din microfibră pentru a curăța scurgerile cu apă fierbinte. Utilizați, de asemenea, o soluție de apă și oțet pentru a curăța scurgerile mari de pe plăci.
 • Nu folosiți niciodată vată de oțel pe plăci pentru a curăța scurgerile sau pentru a îndepărta petele. Acest material poate cauza pete de rugină să se dezvolte în mortarul dintre plăci.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 16
  3
  Nu utilizați alveole sau amoniac pe plăci. Asigurați-vă că nu utilizați produse de curățare care conțin înălbitor sau amoniac pe plăci, deoarece ați putea pata chiturile și deteriorați culoarea. Ar trebui să evitați, de asemenea, curățătorii care conțin coloranți sau vopsele, deoarece le-ați putea păta.
 • Rămâneți departe de detergenții pentru ceară și detergenți pe bază de ulei, deoarece acestea pot deteriora și plăcile de porțelan.
 • Imaginea intitulată Placi de porțelan curat Pasul 17
  4
  Folosiți covoare și rogojini. Puteți proteja podelele de porțelan prin plasarea covoarelor și covorașelor pe ele. Covoarele și covorașele sunt de asemenea bune pentru păstrarea murdăriei și a resturilor de pe podea.
 • Ar trebui, de asemenea, să vă asigurați că puneți plăcuțe de pâslă pe fundul picioarelor mobilei. În acest fel, veți avea grijă ca mobilierul să nu zgârie sau să deterioreze plăcile de porțelan.
 • Aveți obiceiul de a utiliza coasterii pe orice blat de porțelan pentru a proteja suprafața inelelor de apă care părăsește apa în cupe.
 • Lucruri de care ai nevoie

  Curățați plăcile de porțelan lustruite sau smălțuite

  • un mop uscat
  • un mop umed
  • o perie moale din nylon sau o periuță de dinți veche
  • oțet alb
  • apă fierbinte
  • soluție comercială de curățare
  • un prosop curat sau o cârpă din microfibră
  • un ventilator (opțional)

  Curățați plăcile de porțelan nefolosite sau neglijate

  • un mop uscat
  • un mop umed
  • o perie moale din nylon sau o periuță de dinți veche
  • oțet alb
  • apă fierbinte
  • soluție comercială de curățare
  • un prosop curat sau o cârpă din microfibră
  • un ventilator (opțional)

  Curățați plăcile de porțelan cu textură

  • un mop uscat
  • un mop umed
  • o perie moale din nylon sau o periuță de dinți veche
  • oțet alb
  • apă fierbinte
  • soluție comercială de curățare
  • un prosop curat sau o cârpă din microfibră
  • un ventilator (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci mozaicuri de pardoseliCum să faci mozaicuri de pardoseli
  Cum se face o masă de mozaicCum se face o masă de mozaic
  Cum să curățați o mașină de îndreptat părulCum să curățați o mașină de îndreptat părul
  Cum să embalolsar podeaua unei băiCum să embalolsar podeaua unei băi
  Cum se instalează plăcile de ardezieCum se instalează plăcile de ardezie
  Cum se instalează plăci pentru podele de marmurăCum se instalează plăci pentru podele de marmură
  Cum se instalează pardosealaCum se instalează pardoseala
  Cum să spălați o podea de marmurăCum să spălați o podea de marmură
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum sa curatati placile de marmuraCum sa curatati placile de marmura
  » » Cum să curățați plăcile de porțelan

  © 2011—2020 ertare.com