Cum se instalează o lampă cu pendant

Lămpile de suspendare pot adăuga stil și personalitate unui mediu. În plus, ele vin într-o varietate de modele care vă permit să personalizați orice cameră în funcție de preferințele dvs. Înlocuirea unui dispozitiv vechi de iluminare cu o lampă suspendată este un proiect de bază pentru îmbunătățirea locuinței pe care chiar și un începător îl poate stăpâni. Schimbările de iluminare pot transforma caracterul unei camere într-o chestiune de minute.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru instalare

1
Despachetați noul dispozitiv. Organizați cu atenție piesele astfel încât să aveți acces ușor la ele.
 • 2
  Deconectați energia electrică. Găsiți întrerupătorul de circuit sau caseta de siguranțe din locuința dvs. și deconectați energia electrică din încăperea sau zona casei în care urmează să instalați lampa.
 • Dacă nu opriți alimentarea înainte de a începe lucrul, se poate produce un șoc electric puternic.
 • 3
  Scoateți dispozitivul vechi. Dacă nu intenționați să instalați lampa într-o casă nouă (sau recent remodelată), va trebui cel mai probabil să dezasamblați o lampă veche.
 • Deconectați dispozitivul. Acest proces depinde de tipul de dispozitiv pe care l-ați instalat anterior. Dacă este posibil, cereți unei alte persoane să o țină în timp ce o separați de plafon, pentru a scădea probabilitatea că va cădea.
 • Scoateți conectorii vechi de cabluri. Acestea sunt capacele mici de plastic care acoperă conexiunile dintre firele dispozitivului și cablajul electric. În general, trebuie să le întoarceți în stânga până când se desfac pentru a le dezmembra.
 • Înainte de a deconecta firele, vă recomandăm să folosiți un tester de tensiune pentru a vă asigura că firele nu au curent electric.
 • În cele din urmă, deconectați firele și îndepărtați părțile rămase ale dispozitivului vechi care sunt încă atașate de tavan (de exemplu, o bază sau o placare).
 • 4
  Verificați suportul. Trebuie să vă asigurați că amplasarea instalației este solidă din punct de vedere structural. Cutia de joncțiune trebuie să aibă un suport sau alt sistem de susținere ca rezervă, nu trebuie să fie înșurubată pur și simplu pe gips-carton.
 • Dacă cutia de distribuție electrică și dispozitivul de iluminare nu primesc suport adecvat, acestea pot cădea. De asemenea, aceasta constituie, probabil, o încălcare a codului clădirii. Dacă nu există suport adecvat pentru a ține dispozitivul, nu trebuie să continuați instalarea.
 • 5
  Verificați caseta de conectare. Asigurați-vă că șuruburile care țineți această cutie în poziție sunt strânse și că cutia este securizată. Puteți ajusta șuruburile, dacă este necesar, dar nu ar trebui să o faceți în exces.
 • Partea 2
  Montați lampa cu pendant

  1
  Atașați firele de alimentare. Altă persoană trebuie să țină dispozitivul de iluminare pe tavan. Apoi, trebuie să atașați firele dispozitivului la cele care atârgă de la caseta de conectare.
  • Conectați firele în conformitate cu instrucțiunile livrate împreună cu lampa. De obicei, negrul este conectat cu alb-negru și alb. În plus, trebuie să înfășurați capetele expuse ale firelor.
  • Dacă nu aveți suficientă suprafață expusă în fiecare fir, probabil că trebuie să utilizați un stripper de sârmă pentru a scăpa de o parte din materialul izolator.
  • Trebuie să atașați piulițele sau conectorii pentru a acoperi conexiunile expuse și a le fixa ferm. De obicei, aceste elemente vin împreună cu dispozitivul. Cu toate acestea, le puteți cumpăra și la orice magazin de hardware la un preț foarte accesibil.
 • 2


  Atașați cablul pentru împământare. Ar trebui să căutați cablul pe lampa cu pandantiv. În funcție de cablajul pe care îl aveți, trebuie să îl înfășurați în jurul unei ancore de pământ situate în cutia de joncțiune sau să-l atașați la un fir de pământ proeminent.
 • În general, firul de împământare este verde sau cupru goi.
 • Dacă aveți o conexiune la sol, trebuie să o ajustați pentru a ține cablul în poziție.
 • 3
  Asigurați firele. Trebuie să împingeți sau să îndoiți cablajul în caseta de joncțiune și asigurați-vă că toate firele rămân fixate împreună cu piulițele firului.
 • 4
  Montați suportul de fixare sau șuruburile. Noul dispozitiv trebuie să aibă unele dintre aceste elemente care sunt necesare pentru atașarea fermă a lămpii pendant la cutia de joncțiune.
 • Acest lucru poate varia în funcție de stilul lămpii pe care o instalați, deci trebuie să urmați instrucțiunile producătorului.
 • 5
  Închideți dispozitivul. Atașați capacul sau baza dispozitivului la suportul sau la șuruburile de montare. Acest proces poate varia, de asemenea, în funcție de stilul lămpii pe care o veți instala, deci este o idee bună să verificați instrucțiunile înainte de a începe.
 • În unele cazuri, procesul implică alinierea șuruburilor de montare cu niște găuri mici în dispozitiv și apoi dându-i o sfert de rotație.
 • În alte cazuri, trebuie să înșurubați dispozitivul într-un suport de fixare.
 • Imaginea intitulată Instalați o lumină pendantă Pasul 3
  6
  Instalați un bec. Trebuie să înșurubați un bec cu tensiunea și dimensiunea potrivită în interiorul dispozitivului de iluminare.
 • 7
  Reconectați energia electrică Lampa trebuie să fie operativă.
 • Dacă lampa nu funcționează, trebuie să deconectați alimentarea și să verificați cablajul.
 • 8
  Finalizați instalarea. Dacă dispozitivul are o acoperire, un capac sau orice altă parte suplimentară, trebuie să îl instalați acum și să reglați înălțimea lămpii.
 • sfaturi

  • Pentru cele mai bune rezultate în ceea ce privește iluminatul, ar trebui să atârnați lămpile la o înălțime de aproximativ 1,5 până la 1,7 m (60-66 inci) deasupra podelei sau 75 cm (30 inci) deasupra suprafeței un tabel Nu instalați niciodată o lampă pendantă pe un tavan prea scăzut, deoarece oamenii se pot ciocni cu acesta. Există multe lămpi suspendate care vă permit să ajustați înălțimea acestora.
  • Dacă intenționați să instalați lămpi suspendate într-o zonă în care nu exista nici o lampă înainte sau dacă intenționați să instalați mai multe lămpi mici cu pandantiv într-o zonă în care erau mai puține dispozitive instalate înainte, trebuie să adăugați cabluri noi în casă. Dacă nu aveți experiență în acest domeniu, trebuie să contactați un electrician, deoarece această sarcină este mult mai complicată decât instalarea unei lămpi cu pandantiv.

  avertismente

  • Ar trebui să verificați firele vechi agățate de cutia de joncțiune pentru a verifica dacă au fost uzate sau frecate înainte de a instala noua lampă. Nu conectați niciodată cablajul nou al lămpii la cablaje vechi care prezintă semne de uzură (de exemplu fire goale sau semne de arsură), deoarece aveți riscul unui incendiu. În plus, poate fi necesar să contactați un electrician care să vă ajute în aceste cazuri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o lampa cu un trunchi de copacCum sa faci o lampa cu un trunchi de copac
  Cum să economisiți energie electricăCum să economisiți energie electrică
  Cum să economisiți energie electrică acasăCum să economisiți energie electrică acasă
  Cum să conectați un întrerupător dubluCum să conectați un întrerupător dublu
  Modificarea tuburilor fluorescenteModificarea tuburilor fluorescente
  Cum se schimbă un reflector de plafonCum se schimbă un reflector de plafon
  Cum să schimbați o priză de bec pe tavanCum să schimbați o priză de bec pe tavan
  Cum se schimbă un becCum se schimbă un bec
  Cum se determină înălțimea corectă pentru o lampă suspendatăCum se determină înălțimea corectă pentru o lampă suspendată
  Cum de a stăpâni siguranța electrică atunci când faci muncă de bricolajCum de a stăpâni siguranța electrică atunci când faci muncă de bricolaj
  » » Cum se instalează o lampă cu pendant

  © 2011—2020 ertare.com