Cum să faci o grefă unui copac

Dacă vă plac produsele de pomi fructiferi și doriți mai mult, probabil că altoirea este cea mai bună opțiune. Acesta este singurul mijloc care garantează faptul că fructele părăsesc același mod. Există mai multe tipuri de grefe, dar cu practica și următorul ghid vă puteți stăpâni tehnica care vă oferă cel mai bine.

pași

Metoda 1
Graft altoi sau gălbenuș în T

Image cu titlul Graft a Tree Step 1
1
Alegeți varietatea (grefa) și modelul (portaltoiul). Pentru ca grefa dvs. să aibă succes, veți avea nevoie de o tăietură (un fragment mic de plantă pentru altoire) a unui soi sănătos fără boli (arbore de origine) și un arbore adecvat în creștere (model). Pentru a efectua grefa gusa, coaja ambilor arbori trebuie sa fie capabila sa se desprinda cu usurinta pentru a expune stratul interior verde umed, adica sa astepte arcul. Adaptarea corespunzătoare a acestora va ajuta, de asemenea, procesul.
 • Grefa de escrocherie este folosită în principal pentru propagarea pomilor fructiferi.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 2
  2
  Taie o tăiere. Pentru grefa de pe scrumieră, efectuați o tăietură pe ramură la aproximativ 1,3 cm (1/2 inch) sub gălbenuș și la 1,9 cm (3/4 inch) adâncime. Tăierea trebuie să fie suficient de adâncă încât să includă stratul interior verde moale al scoarței, dar nu mai mult decât atât. Tăierea ta trebuie să aibă această parte verde pentru ca grefa să aibă succes. Dacă doriți să păstrați tăietura, împachetați-o într-un prosop de hârtie umedă, puneți-o într-o pungă de polietilenă și păstrați-o la frigider.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 3
  3
  Faceți o tăiere în T în modelul dvs. Alegeți o parte din ramură sau trageți aproximativ 0,6 cm (1/4 inch) sau 2,5 cm (1 inch) în diametru. Această parte trebuie să fie liberă de muguri (nu ar trebui să fie orice). Faceți o tăietură verticală de aproximativ 2,5 cm lungime în coajă suficient de adâncă pentru a expune stratul verde. Apoi, efectuați o tăiere orizontală cu aceeași adâncime de aproximativ o treime din măsurarea anterioară în jurul modelului. Introduceți și răsuciți cuțitul puțin la intersecția celor două tăieturi pentru a slăbi coaja și a lăsa vizibil stratul verde.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 4
  4
  Introduceți tăietura. Glisați tăierea cu gălbenușul sub bucățile de coajă ridicate din model, având grijă să nu introduceți murdărie sau germeni în proces. Tăiați orice parte a tăierii care iese din tăiere în T. Totul trebuie să se potrivească perfect.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 5
  5
  Așezați tăietura pe model. Înconjurați modelul cu un material din cauciuc elastic, cum ar fi banda de altoire, pentru a menține tăierea în poziție. Aveți grijă să nu reglați prea mult sau să nu acoperiți gălbenușul.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 6
  6
  Scoateți cravata. Panglica cu care ați înconjurat modelul va începe să se desprindă după o lună și în cele din urmă să cadă. Dar dacă nu, îndepărtați-l cu atenție, astfel încât zona să nu fie deteriorată.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 7
  7
  Urmăriți evoluția gălbenușului. Dacă gălbenușul arată umplute și sănătoase, este probabil încă în viață. Dar dacă arată uscat, înseamnă că e mort și va trebui să începi din nou.
 • Imaginea cu titlul Graft a Tree Step 8
  8
  Scoateți orice alt material. În primăvara următoare, efectuați o tăietură înclinată de 1 cm (1/2 inch) deasupra mugurei odată ce frunzele încep să se înmulțească. Îndepărtați orice alt mugure care apare sub mugur, pentru a încuraja dezvoltarea grefei.
 • Metoda 2
  Cultivarea galbenusului cu grefa de splinter sau splinter

  Image cu titlul Graft a Tree Step 9
  1
  Alegeți varietatea și modelul. Pentru ca grefa dvs. să aibă succes, veți avea nevoie de o tăietură (un fragment mic de plantă pentru altoire) a unui soi sănătos fără boli (arbore de origine) și un arbore adecvat în creștere (model). Pentru grefa de splinter, diametrul tăieturii și modelul trebuie să fie aceleași. Dacă nu, tăiați-le astfel încât straturile lor verzi să se potrivească perfect atunci când vă alăturați.
  • Splinterul de altoire este unul dintre cele mai ușoare tipuri de altoire și este deosebit de eficient pentru pomii de fructe și citrice, precum și pentru familia Rosaceae, cum ar fi mărul.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 10
  2
  Faceți o tăietură în modelul dvs. Faceți o tăietură mică, în unghi, de aproximativ 1/5 sau 1/4 din diametrul său. Tăiați cu cuțitul în jos cu o adâncime cuprinsă între 3,2 și 3,8 cm. Scoateți cuțitul fără a scoate coaja. Puneți cuțitul puțin mai sus, tăiați în partea de jos și apoi în jos până unde ați făcut tăietura inițială pentru a crea o mică crestătură. Scoateți restul bucății de coajă din model.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 11
  3
  Tăiați tăierea varietății. Utilizați mărimea rămășiței de coajă ca model pentru tăierea dvs., folosind gălbenușul ca punct central. În acest fel, tăierea se va potrivi perfect în spațiul liber al modelului.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 12
  4
  Introduceți tăietura în model. Glisați tăietura în crestătură până când se potrivește perfect în model. Asigurați-vă că straturile verzi ale tăieturii și modelul coincid pe margini, deoarece dacă nu o fac, grefa nu va porni.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 13
  5
  Asigurați tăierea. Înconjurați modelul cu un material din cauciuc elastic pentru a menține tăierea în poziție. Utilizați o bandă de polietilenă preferată. Aveți grijă să nu reglați prea mult sau să nu acoperiți gălbenușul.
 • Unele dintre specificațiile acestui proces vor depinde de tipul de copac pe care îl dezvoltați și de tipul de material pe care îl veți folosi. De exemplu, dacă utilizați bandă de altoire și veți grefa un măr, este mai bine să acoperiți totul cu banda, deoarece banda va proteja gălbenușul astfel încât să nu se usuce și gălbenușul îl va rupe când crește. Cu toate acestea, alte materiale pot să nu vă ofere aceeași protecție și pot fi mai greu de rupt. Este dificil să se acopere complet mugurii mari și poate fi expus la aer. Depinde de fructe.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 14
  6
  Scoateți cravata. Panglica cu care ați înconjurat modelul va începe să se desprindă după o lună și în cele din urmă să cadă. Dar dacă nu, îndepărtați-l cu atenție, astfel încât zona să nu fie deteriorată.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 15
  7
  Urmăriți evoluția gălbenușului. Dacă gălbenușul arată umplute și sănătoase, este probabil încă în viață. Dar dacă pare uscat, înseamnă că a murit și va trebui să începeți totul de la zero.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 16
  8
  Scoateți orice alt material. În primăvara următoare, efectuați o tăietură înclinată de 1 cm (1/2 inch) deasupra mugurei odată ce frunzele încep să se înmulțească. Îndepărtați orice alt mugure care apare sub mugur, pentru a încuraja dezvoltarea grefei.
 • Metoda 3
  Grefa engleza de grefa sau grefa engleza

  Image cu titlul Graft a Tree Step 17
  1
  Alegeți varietatea și modelul. Pentru ca grefa dumneavoastră să reușească, veți avea nevoie de o tăietură (un mic fragment de plantă pentru altoire) a unui soi sănătos fără boli (arbore de origine) și un copac adecvat în creștere (model).
  • Graftul englez funcționează doar cu modele și soiuri de același diametru, care pot fi între 0,6 și 1,2 cm (1/4 și 1/2 inch).
  • Grefa ar trebui să se facă după iarnă, dar înainte de scoaterea scoarței modelului.
  • Grefa trebuie să fie latentă (nu se îngenunchează) pentru acest moment. De asemenea, ar trebui să fie o ramură mică de aproximativ 30,5 cm (1 picior) lungă, cu 3 sau 5 muguri.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 18
  2
  Pregătiți tăierea. Scoateți vârful tăierii. Pentru a face acest lucru, efectuați o tăietură conică la baza tăierii.
 • Imaginea cu titlul Graft a Tree Step 19
  3
  Pregătiți modelul. Faceți o tăietură înclinată pe ramura aleasă similară celei pe care ați făcut-o în tăiere, astfel încât să se potrivească perfect.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 20


  4
  Tăiați filele. Faceți tăieturi asemănătoare în model și tăiați astfel încât să poată prăji.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 21
  5
  Introduceți tăietura. Așezați tăierea ușor înclinată spre model și glisați-o în jos pentru a fixa urechile. Asigurați-vă că stratul interior de lemn verde al scoarței de pe ambele părți se potrivește perfect, altfel grefa va eșua.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 22
  6
  Asigurați tăierea. Înconjoară unitatea de grefare cu un material din cauciuc elastic pentru a menține tăierea în poziție. Banda de altoire este suficientă. Dacă utilizați alt material, asigurați-vă că îl eliminați după o lună.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 23
  7
  Aveți grijă de grefă. După ce grefa este plantată, monitorizați orice creștere a creșterii sub aceasta, deoarece este posibil să fie necesar să o eliminați. La început, puteți lăsa câteva frunze în model, astfel încât substanțele nutritive să continue să curgă până la vârful copacului până când grefa este pornit. Cu toate acestea, dacă vedeți o ramură tânără sau un mug care se formează pe trunchiul modelului, scoateți-l. Acest lucru va ajuta la stimularea creșterii tăierii.
 • Atunci când tăierea începe să crească într-adevăr și apar câteva frunze noi deasupra gălbenușului (aproximativ 5 frunze sănătoase), îndepărtați orice mugur suplimentar din model, sub grefă. Îndepărtarea lor va ajuta planta să se dezvolte și vor exista muguri în tăiere și nu în model. Acest lucru trebuie făcut în timp ce pomul este în viață. În caz contrar, angajatorul va încerca să își facă propriile sucursale. Trebuie să le eliminați de fiecare dată când cresc.
 • Metoda 4
  Graft grefă sau grefă coroană

  Image cu titlul Graft a Tree Step 24
  1
  Alegeți varietatea și modelul. Pentru ca grefa dumneavoastră să reușească, veți avea nevoie de o tăietură (un mic fragment de plantă pentru altoire) a unui soi sănătos fără boli (arbore de origine) și un copac adecvat în creștere (model).
  • Butașii trebuie să aibă cel mult 3 ramuri latente mici sau fără frunze de aproximativ 30 cm lungime, cu 3 sau 5 muguri prezente.
  • Modelul trebuie să fie drept, neted și cu ramificații verticale între 2,5 și 5 cm (1 până la 2 inci) în diametru.
  • Grefele de coajă pot fi făcute atunci când coaja scoarței începe să se rupă, adică în primăvară.
  • Acest tip de grefă este folosit mai ales atunci când modelul este prea mare pentru a efectua o grefă engleză.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 25
  2
  Tăiați modelul. Cu un ferăstrău, tăiați o ramură de-a lungul unei orcete din care se ridică multe ramuri. Asigurați-vă că ferăstrăul este foarte ascuțit pentru a nu sparge sau scoate coaja sau lemnul ramurii. De asemenea, lăsați o ramură acolo pentru a permite ca substanțele nutritive să continue să curgă în această parte a copacului.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 26
  3
  Pregătiți butașii. Taiați butașii astfel încât să măsoare 12,7 cm (5 inci), dar asigurați-vă că ați lăsat 5 muguri pe fiecare tăiere. La aproximativ 7,6 cm (3 inci) de la baza tăierii, faceți o tăietură înclinată spre interior până când ajungeți la bază.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 27
  4
  Pregătiți modelul. Puneți fiecare tăietură pe model astfel încât suprafața de tăiere să iasă puțin mai mică de 0,5 cm (1/8 inch) de model. Descrieți forma fiecărei tăieturi cu un cuțit ascuțit. Apoi, scoateți butașii și terminați scoaterea scoarței rămase, astfel încât fiecare tăiere să se potrivească perfect în spațiul din stânga.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 28
  5
  Introduceți butașii. Așezați fiecare tăiere în spațiul corespunzător din model. Acordați o atenție deosebită unirii perfecte a lemnului verde de pe ambele părți. Odată aliniate, unghii 2 unghii în fiecare tăiere pentru a le asigura la copac.
 • Imaginea cu titlul Graft a Tree Step 29
  6
  Sigilați grefa. Utilizați pastă de vindecare sau emulsie de asfalt pe bază de apă pe zona pentru a preveni uscarea sau invadarea de germeni. Uită-te la sigiliu a doua zi pentru a verifica dacă nu are găuri.
 • Imagine cu titlul Graft a Tree Step 30
  7
  Aveți grijă de grefă. Nu uitați să eliminați orice mugur care apare sub grefă. Dacă tăierea arată semne mai bune de creștere decât restul, lăsați-o așa cum este și tăiați celelalte. După două veri, lasă doar cea mai puternică grefă.
 • Metoda 5
  Greftul tăiat

  Image cu titlul Graft a Tree Step 31
  1
  Alegeți varietatea și modelul. Pentru ca grefa dvs. să aibă succes, veți avea nevoie de o tăietură (un fragment mic de plantă pentru altoire) a unui soi sănătos fără boli (arbore de origine) și un arbore adecvat în creștere (model).
  • Butașii ar trebui să fie de cel mult trei ramuri latente mici sau fără frunze cu lungimea de 30,4 cm (1 picior), cu 3 sau 5 muguri prezente.
  • Modelul trebuie să fie drept, neted și cu ramificații verticale între 2,5 și 5 cm (1 până la 2 inci) în diametru.
  • Grefarea fantei trebuie executată înainte ca coaja modelului să înceapă să se detașeze, adică în primăvară.
  • Acest tip de grefă este utilizat în partea superioară a copacilor adulți (pentru a schimba tipul de fructe) și se face în mai multe ramuri.
 • Imaginea cu titlul Graft a Tree Step 32
  2
  Tăiați modelul. Găsiți un spațiu pe ramură de aproximativ 15,2 cm (6 inci) drept și fără imperfecțiuni. Faceți o tăietură curată perpendiculară chiar în partea de sus unde se termină acest spațiu. Scoateți restul ramurii. Aveți grijă să nu rupeți sau să nu despicați ramura sau coaja. Asigurați-vă că lăsați o ramură cu frunze acolo pentru a menține fluxul de nutrienți în acea parte a copacului.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 33
  3
  Faceți o tăietură longitudinală în model. Utilizați un cuțit special pentru grefe sau un topor de mână pentru a face o tăietură longitudinală în jos de centrul modelului de aproximativ 15.2 cm (6 inci).
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 34
  4
  Pregătiți butașii. Scoateți vârful și baza tăierii. Chiar sub cel mai mic gălbenuș, efectuați o tăietură conică pe părțile laterale ale tăierii până la baza ramurii.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 35
  5
  Introduceți butașii în model. Păstrați tăierea deschisă în șablon cu o șurubelniță mare sau o daltă mică. Asigurați-vă din nou că stratul verde al lemnului, nu cortexul, să fie aliniate Tăierea nu trebuie să aibă nici o suprafață tăiată în piesa care iese din model.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 36
  6
  Sigilați grefa. Utilizați o pastă de vindecare sau o emulsie de asfalt pe bază de apă pe zona pentru a împiedica uscarea sau invadarea germenilor. Uită-te la sigiliu din nou a doua zi pentru a verifica dacă nu are găuri.
 • Image cu titlul Graft a Tree Step 37
  7
  Aveți grijă de grefă. Nu uitați să eliminați orice mugur care apare sub grefă. Dacă o tăiere arată semne mai bune de creștere decât cealaltă, lăsați-o așa cum este ea și tăiați cealaltă. După două veri, lasă doar cea mai puternică grefă.
 • sfaturi

  • Faceți altoi de pomi fructiferi, nuc și avocado (sau avocado) în climă temperată și în primăvară, de la muguri la înflorire. Pentru pomi de citrice, îl puteți face și în toamnă.
  • În sere puteți solicita mai multe informații despre cum să altoiți o anumită specie, precum și despre instrumentele și materialele necesare.
  • Protejați cât mai mult posibil de soare spațiul în care faceți grefa.
  • Utilizați etichete de aluminiu pentru a indica varietatea pe care ați altoit-o. Acest lucru este util în special dacă grefați mai mult de un soi pe un copac.
  • Utilizați unelte ascuțite pentru a face tăieri curate. De asemenea, utilizați alcool pentru a elimina germenii înainte de a le folosi.
  • Escudete altoire este cea mai ușoară și cea mai comună metodă de altoire, dar grefa inversat T (același proces făcut literalmente înapoi) dă rezultate mai bune. Grefa de gălbenuș cu splinter este cea mai dificilă, dar produce cele mai bune grefe.

  avertismente

  • Asigurați-vă că copacii dvs. pot supraviețui în climatul în care locuiți.
  • Plătiți redevențele corespunzătoare pepinierii care deține brevetul unui anumit soi pentru a evita orice acțiune legată împotriva dvs. În general, sumele nu sunt ridicate.

  Lucruri de care ai nevoie

  • instrument de tăiere ascuțit
  • model (portaltoi)
  • butași (grefe)
  • material pentru legături, cum ar fi bandă de albit sau bandă din polietilenă
  • sealer, ca pastă de vindecare sau emulsie pe bază de apă pe bază de asfalt
  • instrumente ascuțite, cum ar fi un topor de mână sau o șurubelniță mare
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să porniți un arbore genealogicCum să porniți un arbore genealogic
  Cum să ștergeți o cicatricealăCum să ștergeți o cicatriceală
  Cum să interpretezi un vis care implică pomi fructiferiCum să interpretezi un vis care implică pomi fructiferi
  Cum să ai grijă de o draga marginataCum să ai grijă de o draga marginata
  Cum să cresc nuciiCum să cresc nucii
  Cum să crești avocadoCum să crești avocado
  Cum să crească avocado ca plante de casăCum să crească avocado ca plante de casă
  Cum sa cresti migdaleleCum sa cresti migdalele
  Cum să crească citriceCum să crească citrice
  Cum sa cresti fructele in vaseCum sa cresti fructele in vase
  » » Cum să faci o grefă unui copac

  © 2011—2020 ertare.com