Cum sa alegi culoarea vopselei pentru dormitorul tau

Un dormitor ar trebui să ofere o liniște ocupantului său. Culoarea vopselei pe care o alegeți pentru dormitor ar trebui să facă spațiul să arate bine coordonat și confortabil. Cele mai bune culori ale vopselei dormitorului creează de obicei o atmosferă relaxantă, dar puteți opta pentru nuanțe și nuanțe care introduc un indiciu de pasiune în amestec. Evitați, cu toate acestea, culorile prea energice, deoarece acestea vă vor face greu să vă relaxați acolo.

pași

Metoda 1
Coordonează-ți spațiul

Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 1
1
Bazați combinația de culori pe mobilierul dvs. Dacă aveți deja mobilier în dormitor, selectați culorile bazate pe ele. Luați în considerare piesele dominante, cum ar fi covoarele, scaunele și paturile de pătrat, și alegeți culorile vopselei care se combină cu aceste tonale. Dacă introduceți o culoare total nouă, puteți alege ceva care să șocheze sau să faceți ca camera dvs. să fie prea aglomerată, având prea multe culori.
 • Imaginea intitulată Alege culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 2
  2
  Alegeți o culoare complementară pentru a evidenția bogăția picturii dvs. Culorile complementare sunt cele găsite pe părțile opuse ale roții de culoare, cum ar fi roșu și verde, galben și violet, albastru și portocaliu. Alegeți un ton subtil de culoare și combinați-l cu un ton dominant al complementului. Puteți obține acest lucru numai cu vopsea sau puteți utiliza o combinație de vopsea și alte decorațiuni.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 3
  3
  Păstrați combinația netedă cu culori monocromatice și conexe. Culorile asociate sunt cele care se află unul lângă celălalt în cercul cromatic, iar culorile monocromatice sunt cele cu aceeași nuanță, dar cu o tonalitate diferită. În ambele cazuri, aceste combinații au un apel uniform și elegant.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 4
  4
  Alegeți un stil sau o temă. Culoarea corectă a vopselei poate articula o temă, dar culoarea greșită poate distruge.
 • Se agită până la alb, negru sau în culori neutre similare pentru un dormitor modern.
  Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 4Bullet1
 • Oferiți camerei dvs. o notă exotică cu o scorțișoară sau tonă damascică.
  Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 4Bullet2
 • Optați pentru fildeș sau mai multe tonuri vii pentru a crea un stil mai tradițional.
  Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 4Bullet3
 • Imaginea intitulată Alege culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 5
  5
  Salvați cele mai îndrăznețe culori pentru accentuare. Culorile luminoase și îndrăznețe pot fi foarte energice și copleșitoare. În schimb, alegeți un ton mai moale pentru pictura dvs. și introduceți culori strălucitoare de culoare cu alte detalii de design.
 • Imaginea intitulată Alege culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 6
  6
  Luați în considerare utilizarea mai multor culori de vopsea. În mod tradițional, pereții sunt vopsite într-o singură culoare, dar puteți adăuga dramă și adâncime prin pictarea unui perete de altă culoare. Aceasta "accent perete" acesta tinde să fie un ton mai vibrant și mai vibrant decât ceilalți pereți.
 • Imagine intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 7
  7
  Luați un test de culoare înainte de a decide. Cumpărați un eșantion de culoare și vopsiți un colț al unui perete cu acea culoare și vedeți cum este cu lumina camerei. Dacă vă place ceea ce vedeți, continuați. În caz contrar, efectuați o nouă selecție și încercați din nou.
 • Metoda 2
  Psihologia culorii

  Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 8


  1
  Luați în considerare dimensiunea dormitorului dvs. Dacă aveți o cameră mică, ar fi mai bine să folosiți nuanțe luminoase pe perete, deoarece acestea oferă un aspect mai spațios și mai deschis. Dacă aveți o cameră mare, puteți experimenta cu tonuri mai luminoase și mai vii, care învelesc spațiul, creând o atmosferă mai caldă.
 • Imaginea intitulată Alege culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 9
  2
  Uită-te. Mulți oameni se gândesc doar la ce culoare să pună pe pereți, dar puteți picta tavanul dormitorului dvs. pentru a da camerei o atmosferă diferită. Dacă aveți un tavan scăzut, îl puteți extinde păstrând-l alb sau galben deschis. Dacă aveți un tavan înalt, puteți crea un spațiu mai cald și mai aproape prin pictarea acestuia cu un ton de o dată sau de două ori mai întunecat decât culoarea pereților.
 • Imaginea intitulată Alege culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 10
  3
  Cunoașteți diferența dintre culorile calde și cele reci. În general, culorile calde creează un sentiment confortabil, dar culorile luminoase ale culorilor calde pot fi izbitoare și opresive. Rece aproape întotdeauna oferă un sentiment de liniște.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 11
  4
  Alegeți nuanțe vii de roșu sau portocaliu. Pereții vopsite în roșu sau în portocaliu de culoare roșie pot inspira căldură și pasiune în camera dvs. Imaginile luminoase și neonale pot copleși cu ușurință spațiul, făcându-l prea vibrant și energic să se odihnească.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 12
  5
  Joacă cu nuanțe de galben. Tonurile de aur dau căldură, în timp ce tonurile palide deschid spațiul și creează iluzia de lumină suplimentară. Cu toate acestea, galbenele puternice sunt, de obicei, prea dramatic pentru a fi utilizate pe un perete.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 13
  6
  Utilizați albastru pentru a da o cameră o senzație ventilată și purificatoare. Celestialul vă amintește de cer și de mare și, prin urmare, creează o atmosferă deschisă și liberă. Bluzele medii și mai întunecate au un efect mai sobru, dar pot fi la fel de reconfortante.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor 14
  7
  Utilizați violet pentru a crea un aer de seninătate și romantism. Violetul are conotații romantice, dar este mai puțin îndrăzneț și șocant decât roșu sau roz. Un violet pe partea rece a spectrului poate crea un sentiment de pace și armonie, mai ales atunci când este folosit în tonuri de lumină, cum ar fi liliacul.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un dormitor Pasul 15
  8
  Luați culorile naturii pentru a crea o atmosferă stimulantă. Mediu și maro închis au un efect deosebit de sedativ. De asemenea, verdele de lumină funcționează bine pentru pictarea pereților, dar verdele închis și saturat nu se amestecă bine cu cele mai multe tonuri ale pielii, astfel încât acestea ar trebui evitate.
 • Imaginea intitulată Alegeți culoarea vopselei pentru un pas pentru dormitor 16
  9
  Luați în considerare culorile neutre. Culorile neutre de vopsea sunt cele mai versatile și pot arăta bine cu orice combinație de culori pe care o alegeți pentru mobilier și decorațiuni. Rămâneți cu albul pur pentru a extinde un spațiu, griul introduce o notă de prospețime în cameră, iar cremele și toastul adaugă o notă de căldură.
 • sfaturi

  • Adăugați adâncimea cu un finisaj decorativ. După ce ai vopseaua de bază pe perete, ia în considerare pictura cu un finisaj texturat sau smalț colorat. De exemplu, finisajele minerale și metalice, cum ar fi mica, cuprul, cositorul, bronzul, aurul vechi și argintul ars pot reflecta lumina într-un mod subtil, dar eficient.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se fac culorile pentru a pictaCum se fac culorile pentru a picta
  Cum se face maro cu culori primareCum se face maro cu culori primare
  Cum se amestecă culorile pentru a obține albastru închisCum se amestecă culorile pentru a obține albastru închis
  Cum se amestecă vopselele pentru a face culoarea rozCum se amestecă vopselele pentru a face culoarea roz
  Cum se amestecă vopselele pentru a face culoarea cafeleiCum se amestecă vopselele pentru a face culoarea cafelei
  Cum se aplică o colorantă pentru buzeCum se aplică o colorantă pentru buze
  Cum sa alegi cele mai bune culori pentru haineCum sa alegi cele mai bune culori pentru haine
  Cum să vă păstrați părul vopsit de la pierderea de culoareCum să vă păstrați părul vopsit de la pierderea de culoare
  Cum să faci fitile ochi tigruCum să faci fitile ochi tigru
  Cum de a crea o cameră romanticăCum de a crea o cameră romantică
  » » Cum sa alegi culoarea vopselei pentru dormitorul tau

  © 2011—2020 ertare.com