Cum de a alege o culoare pentru camera ta

S-ar putea să fi auzit povesti de emoție și relaxare între zidurile taupe accentuate frumos cu granet sau un albastru electric adânc. Aceste povesti te vor tine treaz noaptea si te vor face sa visezi la combinatia perfecta de culoare pentru camera ta. Ați putea fi ghidată de mediul pe care sperați să îl creați sau de tendința de a vă înconjura cu influențe tematice dovedite - în orice caz, vă va fi benefic să învățați să îmbinați culorile și să recunoașteți tonurile dominante, secundare și accentuale.

pași

Partea 1
Alegeți setarea dorită

Imaginea intitulată Alegeți culorile camerei de viață Pasul 1
1
Dezvoltați o noțiune a mediului pe care doriți să creați. Setarea constă în tonul, caracterul și atmosfera unui mediu. Acest lucru poate influența în mod semnificativ mediul care infuzează o cameră. Țineți minte rolul pe care doriți să îl aveți în viața voastră. Acestea sunt câțiva dintre cei mai importanți factori de luat în considerare:
 • În ce moment al zilei stai de obicei în cameră?
 • Vă așteptați ca camera să vă dea energie sau să vă relaxeze?
 • De obicei, lăsați soarele să treacă prin ferestre?
 • Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 2
  2
  Profitați de lumina naturală. Există anumite combinații de culori proiectate pentru spații extrem de însorite. Dacă ocupați camera în timpul zilei și soarele il luminează foarte bine, pictați pereții cu tonuri de bijuterii pline de culoare sau tonuri maronii.
 • Culorile luminoase, cum ar fi albastru safir sau verde smarald, arata grozav la soare.
 • În mod similar, tonurile de culoare brun închis servesc doar în spații care au multă lumină naturală, deoarece lumina împiedică camera să pară prea întunecată.
 • Rețineți că aceste culori tind să fie mai penetrabile într-o lumină slabă și nu ar trebui utilizate în încăperi slab iluminate.
 • Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 3
  3
  Iluminează o cameră întunecată cu tonuri însorite. Pe de altă parte, în cazul în care camera dvs. nu primește o cantitate bună de lumină solară sau dacă petreceți mai mult timp în cameră în timpul nopții, există anumite culori care pot fi utile pentru a ilumina spațiul.
 • Dacă o cameră nu primește multă lumină, fildeșul și galbenul luminos pot ilumina mai mult, mai ales dacă sunt utilizate în mod predominant.
 • Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 4
  4
  Creați un spațiu cald folosind culori calde. Căldura camerei este un alt aspect similar, dar diferit, pe care trebuie să-l țineți cont. Deep roșu, portocaliu închis și aproape toate nuanțele de aur și maro pot fi folosite pentru a crea un spațiu radiant și cald potrivit pentru o cameră.
 • Aceste combinații sunt excelente pentru camerele care sunt frecventate în timpul zilei și al nopții, deoarece ele pun accentul pe confort în loc de energie, dar nu sunt atât de întunecate încât să nu frecventeze spațiul zilei.
 • Cu toate acestea, nu ar trebui să utilizați nuante luminoase de culoare roșie sau portocalie ca culori dominante sau secundare, deoarece acestea tind să suporte prea multă energie și pot părea copleșitoare dacă sunt utilizate excesiv.
 • Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 5
  5
  Faceți relaxarea camerei utilizând tonuri reci. Pe de altă parte, blues, violete reci și gri sunt foarte utile pentru a crea o atmosferă calmă care vă poate relaxa familia, oaspeții și dvs.
 • Dacă camera dvs. este de obicei ocupată mai ales în timpul nopții, tonurile reci pot fi cea mai bună opțiune, mai ales dacă vă relaxați de obicei în acest spațiu.
 • Imagine intitulată Alegeți culorile camerei de viață Pasul 6
  6
  Scurtați sau extindeți camera cu culori. Acesta este un alt aspect de mare importanță pe care trebuie să-l țineți cont. Unul dintre modurile cele mai exacte în care culoarea influențează senzația pe care o oferă o cameră este de a manipula simțul mărimii camerei. Culorile luminoase fac camera mai spațioasă, în timp ce culorile întunecate o fac mai închisă.
 • Dacă aveți o cameră mică, puteți face să pară mai mare dacă o acoperiți cu nuanțe luminoase.
 • Puteți face aceeași cameră să arate chiar mai bine prin utilizarea unui ton mediu sau întunecat.
 • Partea 2
  Utilizați metode dovedite pentru utilizarea culorilor

  Imagine intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 7
  1
  Urmați regula 60-30-10. Indiferent de culorile pe care le alegeți, este util să planificați spațiul pe care fiecare culoare îl va acoperi. O regulă generală este utilizarea unei culori dominante în 60% din camera dvs., o culoare secundară în 30% din ea și o culoare accentuată în restul de 10%.
  • Alegeți o culoare dominantă și o culoare secundară care vă place foarte mult. Rețineți că culoarea dominantă pe care o alegeți va influența semnificativ senzația camerei. Nu alegeți o culoare dominantă sau secundară dacă nu sunteți sigur (ă) că sunteți cei pe care îi doriți.
  • Utilizați numai culori luminoase ca culori de accent. Dacă utilizați o culoare intensă, acest lucru poate fi fantastic pentru a îmbunătăți energia și caracterul unui spațiu. Creați acest tip de impact cu culoarea accentului. Puteți da un sentiment de vitalitate spațiului, făcând culoarea accentului dvs. cea mai strălucitoare din paleta dvs.
  • Asigurați-vă că cele trei culori se potrivesc bine unul cu celălalt. Grupează culorile alese într-o zonă mică de testare înainte de a decide să picteze și să decoreze întreaga cameră.
 • Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 8
  2
  Asigurați-culorile potrivesc schema de culori a mobilierului. De exemplu, dacă aveți mobilier modern și decorațiuni, probabil că este bine să aplicați o schemă de culori moderne cu alb, negru și gri - în loc să utilizați o schemă tradițională cu tonuri bogate.
 • Dacă mobilierul dvs. împarte o schemă de culori, puteți face ca camera să se combine foarte bine dacă completați acea culoare cu un accent secundar sau accentuat.
 • Imaginea intitulată Alegeți culorile salonului de viață Pasul 9
  3
  Utilizați opțiunea cea mai simplă și cea mai curată. Albul este cea mai sigură opțiune. Unii pot prefera o culoare dominantă mai interesantă - totuși, nu poate fi negat faptul că schemele de culori albe, în ansamblu sau în cea mai mare parte albe, pot crea o cameră proaspătă și foarte curată.


 • Imaginea intitulată Alegeți culorile camerei de viață Pasul 10
  4
  Utilizați o paletă de culori contemporane. Printre culorile contemporane se numără tonurile subtile și atenuate ale culorilor naturale care pot fi utile pentru a genera o atmosferă liniștită și, în același timp, pentru a da un pic de stil personal spațiului.
 • Caprui maro și gri moale pot fi utilizate cu ușurință ca culori dominante, în timp ce tonurile ușor mai întunecate sunt accent grandios și culori secundare.
 • Imagine intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 11
  5
  Modernizați-vă camera. O metodă populară utilizată pentru a actualiza un spațiu de locuit este de a face să se simtă mai modern. Există anumite combinații de culori care pot fi utile pentru a oferi o senzație mai modernă. În general, puteți utiliza culori neutre pentru a crea o cameră modernă.
 • Albul servește drept culoarea dominantă în majoritatea camerelor. Negru sau gri sunt culori secundare superbe. De asemenea, puteți adăuga un ton luminos intens ca culoare de accent, cum ar fi verde strălucitor sau foc roșu.
 • Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 12
  6
  Asigurați-vă că camera dvs. are o schemă tradițională de culori. Design-urile tradiționale ale camerelor au tonuri adânci de culori elegante, cu care oferă o notă aproape clasică aproape de camera dvs. Folosește culori neutre pe pereți și în alte spații dominante mari, dar include culori secundare și de accent în nuanțe bogate de roșu, albastru sau maro.
 • Imaginea intitulată Alegeți culorile camerei de dormit Pasul 13
  7
  Utilizați o schemă de culoare de tranziție. Aceasta combină culorile care se găsesc în mod normal în spațiile contemporane și tradiționale. Include nuanțe contemporane de scorțișoară și vanilie, cu tonuri bogate, cum ar fi granat sau albastru.
 • Dacă adoptați o metodă de tranziție, aceasta va fi o mare opțiune, deoarece va face ca spațiul să emită un sentiment de distracție și de clasă.
 • Partea 3
  Alegeți culorile în funcție de preferințele dvs.

  Imaginea intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 14
  1
  Cunoașteți roata de culoare. Pentru a ști cum să echilibrați culorile, ar trebui să aveți o noțiune generală despre relația pe care o dețin în jurul locației lor pe roată. În general, culorile complementare (situate la polii opuși ai roții) se combină bine între ele.
 • Imagine intitulată Alege culorile camerei de zi Pasul 15
  2
  Comparați eșantioanele Dacă nu știți cu certitudine cum ar putea arăta o posibilă schemă de culori, verificați împreună cartelele de vopsea, mostrele de tesatura sau alte mostre de culori. Luați mostre și vopsea carti acasă și țineți-le în spațiile camerei unde doriți să plasați culorile.
 • Profitați de acest mic test înainte de a dedica timp și bani pentru pictura și mobilier.
 • Puteți obține carduri de vopsea la magazinele de hardware și dealeri de vopsea și mostre de țesături la magazinele de mobilier. Producătorii pot trimite oricare dintre ele la domiciliu.
 • Imaginea intitulată Alegeți culorile camerei de viață Pasul 16
  3
  Folosește culorile pe care le iubești. În loc să încercați să creați o cameră care arată impresionantă, creați o cameră care se simte confortabilă. La urma urmei, este camera voastră și trebuie să o decorați în funcție de gusturile voastre. În plus, cu cât este mai mare confortul pe care îl oferiți, cu atât este mai mare fericirea cu care îl arătați.
 • Imaginea intitulată Alegeți culorile camerei de viață Pasul 17
  4
  Alegeți o schemă de culori bazată pe o parte predominantă din cameră. Dacă căutați inspirație, concentrați-vă asupra obiectelor pe care doriți să le păstrați în cameră. Bucățile de artă sau mobilierul predominant pot completa în mod semnificativ schema de culori pe care o alegeți și acest lucru, la rândul lor, le va completa. Dacă vă planificați ceea ce doriți să păstrați în cameră, acest lucru va asigura, de asemenea, că schema dvs. de culoare se potrivește cu cele mai notorii din camera dumneavoastră.
 • De exemplu, dacă aveți o canapea cu modele, luați culorile modelului respectiv și creați o schemă generală de culori.
 • Dacă aveți o piesă de artă pe care doriți să o dominați spațiului, o puteți realiza prin culorile pe care le alegeți. De exemplu, puteți combina culoarea accentului cu o culoare predominantă a piesei.
 • Imaginea intitulată Alegeți culorile camerei de viață Pasul 18
  5
  Alăturați-vă culorilor complementare. Culorile complementare se opun reciproc în mod eficient - prin urmare, ele contrastează unul cu celălalt, pentru a face ca unul să iasă în evidență. Printre culorile complementare avem roșu și verde, portocaliu și albastru, galben și violet.
 • Culorile complementare au un caracter vibrant - prin urmare, poate fi necesar să utilizați tonuri atenuate ale culorilor pe care le preferați. Culorile luminoase ale culorilor complementare tind să sară în ochii tăi, dar tonurile silențioase pot adăuga o senzație de energie plăcută în camera ta.
 • sfaturi

  • Verificați dulapul pentru idei. Oamenii poartă adesea haine colorate care îi favorizează și o fac fără să se gândească prea mult la asta.
  • Culoarea camerei de la podea la tavan, de la întuneric la lumină. Utilizați culorile mai închise în apropierea podelei, tonurile de mijloc pe pereți și culorile mai deschise pe tavan. Acest lucru poate crea un mediu confortabil care să imite lumea naturală. În natură, tonul bogat al solului este mai întunecat decât florile, copacii și structurile care se află la nivelul ochilor - în plus, cerul oferă o luminozitate considerabilă într-o zi însorită.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se convertește o cameră web într-o cameră cu infraroșuCum se convertește o cameră web într-o cameră cu infraroșu
  Cum să obțineți o cameră Android mai bunăCum să obțineți o cameră Android mai bună
  Cum se reglează balansul de alb al unei camere digitaleCum se reglează balansul de alb al unei camere digitale
  Cum combinați culorileCum combinați culorile
  Cum se amestecă vopselele pentru a face culoarea cafeleiCum se amestecă vopselele pentru a face culoarea cafelei
  Cum să vă decorați camera gratuităCum să vă decorați camera gratuită
  Cum de a decora un dormitor mic care are un pat mareCum de a decora un dormitor mic care are un pat mare
  Cum să decorezi o cameră cu tema HollisterCum să decorezi o cameră cu tema Hollister
  Cum de a alege o culoare canapeaCum de a alege o culoare canapea
  Cum sa alegi culoarea vopselei pentru dormitorul tauCum sa alegi culoarea vopselei pentru dormitorul tau
  » » Cum de a alege o culoare pentru camera ta

  © 2011—2020 ertare.com