Cum se calculează volumul de beton

Înainte de a începe orice lucrare de plasare concretă, este important să determinați volumul corect de beton necesar pentru lucrare. O cantitate insuficientă de beton vă poate forța să efectuați plasarea betonului în două etape separate, ceea ce creează o legătură structurală slabă între ambele destinații de plasare. Pe de altă parte, utilizarea prea multor betoane poate fi o mare pierdere de bani. Din fericire, găsirea cantității necesare de beton pentru orice proiect este doar o chestiune de calcul al volumului spațiului care trebuie acoperit și apoi adăugarea a 5% sau 10% la acest număr pentru a fi conservatoare. Pentru locurile de beton de bază în care betonul este turnat într-o zonă tridimensională dreptunghiulară, volumul se găsește utilizând ecuația lungime × lățime × înălțime

.

pași

Metoda 1
Utilizarea ecuațiilor de volum

Imaginea intitulată Figura de beton Yardage Pasul 1
1
Familiarizați-vă cu modul de măsurare a volumului betonului. Volumul de beton (cantitatea de spațiu fizic ocupat) este de obicei măsurată în metri cubi (yds) sau metri cubi (m). O curte cubică este un cub tridimensional cu o lungime de 3 picioare în fiecare dimensiune, în timp ce un metru cub este un cub cu o lungime de 1 metru în fiecare dimensiune.
 • În general, saci de beton uscați pentru amestecare specifică volumul de beton "umed" care pot fi create cu fiecare sac atunci când sunt amestecate corespunzător cu apa. Mai jos sunt câteva estimări brute ale numărului de pungi de beton uscate pentru amestecare necesare pentru a face un metru cub de beton umed:
 • Sac de 40 kg: 56 de saci pentru a face 1 metru cub.
 • Pungă de 32 kg: 71 pungi pentru a face 1 metru cub.
 • Bag de 26 kg: 86 de saci pentru a face 1 metru cub.
 • Imaginea intitulată Figura 2
  2
  Împărțiți proiectul în diferite prisme dreptunghiulare. În comparație cu alte forme tridimensionale, volumul unei prisme dreptunghiulare este relativ ușor de calculat, astfel încât, dacă este posibil, este mai bine să se împartă întregul proiect într-una sau mai multe prisme dreptunghiulare. De exemplu, dacă pentru proiectul dvs. trebuie să puneți o singură plăcuță dreptunghiulară pe un pas, acea placă va fi singura prismă. Cu toate acestea, dacă trebuie să puneți placa împreună cu 4 pereți drepți, fiecare perete va avea prisma proprie, rezultând un total de 5 prisme.
 • O prismă dreptunghiulară este un obiect tridimensional cu șase fețe, toate fiind dreptunghiuri - fețele opuse într-o prismă dreptunghiulară sunt paralele una cu cealaltă. În termeni simpli, puteți vedea o prismă dreptunghiulară ca obiect în formă "cutie" și colțuri drepte.
 • Imaginea cu titlul Figura de beton Yardage Pasul 3
  3
  Calculați volumul fiecărei prisme. Volumul unei prisme dreptunghiulare poate fi găsit prin înmulțirea lui lungimea de lățimea sa prin înălțimea sa. De exemplu, în etapele următoare, să ne imaginăm că turnăm o placă de 3,05 m lungime, 3,66 m (6 picioare) lățime și 10,16 cm (4 in) adâncime.
 • Imaginea intitulată Figura de beton Yardage Step 3Bullet1
  4
  Transformați toate măsurătorile la o unitate echivalentă. Lungimea și lățimea plăcii sunt date în metri și metri, dar înălțimea este dată în inci și centimetri. Pentru ca ecuația de volum să funcționeze, toate măsurătorile trebuie să fie exprimate în aceleași unități, așa că trebuie să efectuăm o conversie. Întrucât există 12 centimetri pe fiecare picior, trebuie să divizăm valoarea în inci cu 12 pentru a obține valoarea în picioare. Placa are 4/12 = 0,33 metri de adâncime.
 • Pentru a converti centimetri în metri, pur și simplu împărțim valoarea în centimetri cu 100. O placă care are adâncimea de 10,16 cm are 10,16 / 100 = 0.10 metri de adâncime. Pentru a converti înapoi la centimetri, înmulțiți cu 100.
 • Imaginea intitulată Figura 3: Jgheabul betonului
  5
  Găsiți volumul prismei folosind formula: volum = lungime * lățime * înălțime. Înmulțiți cele trei dimensiuni pentru a obține volumul de prisme. În exemplul nostru, volumul plăcii este de 10 picioare × 12 picioare × 0,33 picioare = 39,6 metri cubi.
 • Pentru a găsi valoarea echivalentă în metri, folosim măsurători în metri, în loc de măsurători în picioare. 3,05 m × 3,66 m × 0,10 m = 1,12 metri cubi.
 • Imaginea intitulată Figura de beton Yardage Step 3Bullet3
  6
  Transformați volumul în metri cubi sau metri cubi în funcție de necesitățile dvs. Volumul plăcii este exprimat ca 39,6 metri cubi, dar, din păcate, betonul este de obicei măsurat în metri cubi. Există 27 de picioare cubice într-o curte cubică, deci, pentru a ne converti în metri cubi, putem împărți valoarea în metri cubi cu 27. Volumul plăcii este de 39,6 / 27 = 1,47 metri cubi. O altă alternativă, deoarece există 3 picioare într-o curte, este de a împărți fiecare măsură individuală în picioare pentru a obține 3 valori în curți și apoi pentru a le multiplica pentru a obține același răspuns.
 • De asemenea, betonul este deseori măsurat în metri cubi. În exemplul nostru, am găsit deja această valoare. Cu toate acestea, în cazul în care aveți nevoie pentru a converti între metri cubi și metri cubi, trebuie să știți că:
 • 1 curte cubică = 0,764554858 metri cubi.
 • 1 metru cubic = 1.30795062 metri cubi.
 • Imagine cu titlul Figura de beton Yardage Pasul 3Bullet4
  7
  Găsiți volumul de prisme suplimentare prin aplicarea metodei de mai sus. Dacă aveți mai mult de o prismă în turnul de beton, calculați volumul fiecăruia în parte folosind metoda anterioară. În cele din urmă, adăugați toate valorile pentru a obține volumul total de beton de care aveți nevoie pentru proiectul dvs. Aveți grijă ca nici una din prismele să nu se suprapună sau să se termine contorizarea unei părți a betonului de două ori, ceea ce vă poate duce să cumpărați mai mult decât aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Figura 4


  8
  Calculați volumul oricărei forme neregulate. Nu toate lucrările din beton pot fi împărțite ușor în prisme dreptunghiulare. De exemplu, dacă aveți un pantof continuu în designul betonului, nu puteți reflecta cu precizie forma sa folosind prisme dreptunghiulare. Pentru a găsi volumul unei forme neregulate, mai întâi găsiți zona unei secțiuni transversale a formei. Apoi multiplicați suprafața de lungimea formei. De exemplu, dacă piciorul are o lungime de 2,74 m (3 metri) și are o secțiune transversală de 0,21 metri pătrați (0,25 metri pătrați), atunci volumul este de 2,74 x 0,21 = 0 , 58 metri cubi (sau 3 × 0,25 = 0,75 metri cubi).
 • În plus, unele forme comune nerectangulare au propriile ecuații pentru a-și găsi volumul. Mai jos sunt cele mai utilizate:
 • Cilindri: volum = (Pi) r × h, unde "r" este raza cercului de la fiecare capăt al cilindrului și "h" este înălțimea ei.
 • Prisme triunghiulare: volum = 1 / 2bh1 × l, unde "b" este lungimea bazei unei fețe triunghiulare, "h1" este inaltimea ta si "L" este lungimea prismei.
 • Sfere: volum = (4/3) (Pi) r, unde "r" este raza cercului care reprezintă circumferința sferei. Deși este puțin probabil ca vreodată să fiți nevoit să vărsați betonul într-o piață perfectă, rețineți că unele forme de cupole sunt sfere tăiate în jumătate.
 • Imaginea intitulată Figura de beton Yardage Pasul 5
  9
  cumpărare un pic mai concret decât aveți nevoie. Regula principală este de a adăuga cu 5% sau cu 10% mai mult volumului calculat pentru a recompensa deversări, deșeuri sau exces în săpături. Deoarece nu este rezonabil să se aștepte ca betonul să poată fi utilizat cu o eficiență de 100%, asigurați-vă că cereți mai mult decât aveți nevoie. De exemplu, dacă volumul total este de 15,3 metri cubi (20 de metri cubi), atunci trebuie să comandați 1,05 × 15,3 = 16,1 metri cubi (sau 1,05 × 20 = 21 de metri cubi).
 • Dacă intenționați să utilizați beton armat cu oțel, armătura din oțel va deplasa o parte din volumul betonului. În general, nu trebuie să includeți acest efect în calculele dvs. Aceasta va păstra cifrele dvs. pe partea conservatoare.
 • Imagine cu denumirea Figura 6
  10
  Dacă este necesar, convertiți cifra la volum în funcție de greutate. Betonul amestecat în camioane este vândut în volum, însă sacii vânduți în magazinele de hardware sunt vânduți în greutate. În general, betonul uscat are informații în pungă indicând greutatea sau volumul betonului "umed" ceea ce produce fiecare sac Betonul cântărește aproximativ 4000 de lire pe curte cubică (2400 kg pe metru cub). Deci, dacă aveți nevoie de 1,53 metri cubi (2 metri cubi) de beton, atunci aveți nevoie de (1,53 * 2400) 3672 kg de beton sau (2 * 4000) 8000 de lire sterline. După cum sa menționat mai sus, cumpărarea de beton uscat pentru amestecare decât este de obicei necesară este mai bună decât cumpărarea mai puțin, amestecul pe care nu îl utilizați poate fi stocat și utilizat în viitor.
 • Metoda 2
  Rapidă conversie pentru plăci de bază

  Imagine cu titlul 1368298 11
  1
  Asigurați-vă că scurgerea de beton este o prismă dreptunghiulară. Contractorii au dezvoltat un sistem ușor și rapid pentru a determina cât de mult este nevoie de beton într-o deversare dată. Această metodă nu are nevoie să utilizați nici o ecuație de volum, dar există două condiții pentru utilizarea acesteia. Mai întâi, funcționează numai cu prisme dreptunghiulare (descărcări de bază cu "caseta forma"). Această metodă este cel mai ușor pentru vertimientele relativ superficiale, dar este posibil să le folosim pentru toate prismele dreptunghiulare. În al doilea rând, este necesar ca măsurătorile de lungime și lățime ale zonei de turnat să fie exprimate în picioare și că adâncimea să fie exprimată în inci. Pentru a converti oricare dintre măsurători la picioare, utilizați factorii de conversie descriși mai jos:
  • 1 yard = 3 picioare
  • 12 inch = 1 picior
  • 1 metru = 3,28 metri
  • 30,48 centimetri = 1 picior
 • Image cu titlul 1368298 12
  2
  Găsiți măsurătorile în metri pătrați din zona pe care o veți turna. Picioarele patrate (scrise "sq.ft" sau picioarele) reprezintă o măsură a unei suprafețe bidimensionale care este folosită de obicei pentru a descrie spațiul de podea. Pentru a determina măsurarea în metri pătrați a muncii dvs., înmulțiți pur și simplu lungimea cu lățimea zonei pe care o veți turna fără a ține cont de adâncime.
 • De exemplu, să presupunem că vom turna o prismă dreptunghiulară, adâncime de 10 picioare, lungime de 5 metri și adâncime de 6 picioare. Măsurarea în metri patrati ar fi de 10 × 5 = 50 de metri patrati. Nu vom folosi profunzimea încă.
 • Rețineți că această metodă se aplică numai prismei dreptunghiulare. Cu alte cuvinte, zona de vărsare trebuie să aibă marginile drepte drepte.
 • Imagine cu titlul 1368298 13
  3
  Împărțiți măsurarea în metri pătrați cu un coeficient numeric. Acum, dacă aveți măsura în metri pătrați, tot ceea ce trebuie să găsiți cantitatea de beton pe care trebuie să o utilizați este să împărțiți măsurarea în metri pătrați cu un număr fix, cu atât mai mult subțire proiect, cu cât numărul este mai mic - cu atât mai mult Cu cât este mai mare proiectul, cu atât este mai mare numărul. Mai jos sunt coeficienții pentru unele măsurători de grosime obișnuite. Dacă grosimea proiectului dvs. nu este listată, nu vă faceți griji, veți învăța cum să găsiți cu ușurință coeficientul în pasul următor.
 • Dacă proiectul dvs. are o grosime de 4 inci, împărțiți măsurarea în metri pătrați cu 81 pentru a determina cantitatea de beton necesară.
 • Dacă proiectul dvs. are o grosime de 6 inci, împărțiți măsurarea în metri pătrați cu 54 pentru a determina cantitatea de beton necesară.
 • Dacă proiectul dvs. are o grosime de 8 cm, împărțiți măsurarea în metri pătrați cu 40 pentru a determina cantitatea de beton necesară.
 • Dacă proiectul dvs. are o grosime de 12 inci, împărțiți măsurarea în metri pătrați cu 27 pentru a determina cantitatea de beton necesară.
 • Imagine cu titlul 1368298 14
  4
  Stabiliți manual coeficienții ciudați. Dacă grosimea turnării betonului nu este egală cu nici unul din exemplele anterioare, puteți calcula rapid prin împărțirea cu grosimea proiectului (în inci) cu 324. Apoi, împărțiți măsurarea în metri pătrați cu numărul pe care l-ați găsit pentru a găsi cantitatea de beton necesară.
 • De exemplu, să presupunem că o deversare de beton de 50 de metri pătrați este de 7 inci adâncime. Găsim cantitatea de beton necesară în felul următor:
 • 324/7 = 46,28.
 • 50 / 46,28 = 1,08 metri cubi
 • Lucruri de care ai nevoie

  • creion
  • hârtie
  • calculator
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se pun blocuri de betonCum se pun blocuri de beton
  Cum să terminați extinderi mari de betonCum să terminați extinderi mari de beton
  Cum să alegeți tipul de beton pentru proiectul dvs.Cum să alegeți tipul de beton pentru proiectul dvs.
  Cum să ștampilezi betonulCum să ștampilezi betonul
  Cum se fac baze de betonCum se fac baze de beton
  Cum se face cofrajul pentru a construi o bordură curbată din betonCum se face cofrajul pentru a construi o bordură curbată din beton
  Cum se fac cărămizi de betonCum se fac cărămizi de beton
  Cum se fac vase de cimentCum se fac vase de ciment
  Cum se fac ziduri din betonCum se fac ziduri din beton
  Cum sa faci betonul chiar mai puternicCum sa faci betonul chiar mai puternic
  » » Cum se calculează volumul de beton

  © 2011—2020 ertare.com