Cum puteți determina dacă bebelușul are o greutate adecvată

Chiar dacă copilul mănâncă bine și Tu du-te la întâlnirile cu revizuirea medic pediatru de greutate și înălțime, poate vă întreb dacă creșterea copilului este în formă și sănătoși. Urmați acești pași pentru a stabili dacă bebelușul are o greutate adecvată.

pași

Metoda 1
Utilizați unelte de casă pentru a măsura copilul

Dacă sunteți îngrijorat de greutatea copilului si haotic Te duci la controale medicale, sau doar doriți să monitorizeze creșterea copilului de la numiri medicale, ia în considerare investirea în instrumente și tehnologii care vă permite să faceți acest lucru la domiciliu. Acest lucru va ajuta nu trebuie să ghicească dacă greutatea copilului tau este sanatos.

1
Cumpărați o scală pentru copii. baremuri comune de baie nu sunt adecvate pentru măsurarea greutății copilului dumneavoastră, deoarece gram sunt mai precise pentru a indica dacă există o creștere în greutate la sugari decât la adulți.
 • Dobândiți o scală special creată pentru a cântări copii în kilograme (și în lire sterline).
 • Se cântărește copilul pe un program, cum ar fi în fiecare marți sau vineri, pentru a obține o imagine de ansamblu asupra creșterii în greutate și fluctuația acestuia. Evita cântărite în fiecare zi sau de mai multe ori în aceeași zi, dacă nu este indicat medical, deoarece greutatea bebelușilor trebuie să fluctueze și de a face mici schimbări în mod natural și puteți fi alarmat fără motiv.
 • 2
  Imprimați greutatea copilului pe un grafic. CDC (Center for Disease Control) și OMS (Organizația Mondială a Sănătății) au graficele de creștere standardizate pentru sugari bărbați și femei, în funcție de mărime și de vârstă (în trepte de câte 2 săptămâni).
 • Dacă lipiți o diagramă în apropierea scării copilului dvs., vă va ajuta să identificați rapid greutatea bebelușului și să vă spuneți ce percentilă se află. Acest lucru vă va oferi o indicație a modului în care greutatea bebelușului dumneavoastră se compară cu greutatea altor bebeluși de același sex, mărime și vârstă.
 • 3
  Urmăriți creșterea în greutate a bebelușului. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că bebelușul dvs. are o pierdere în greutate sau un eșec al creșterii, lipiți o bucată de hârtie de lângă diagramă sau scală pentru ao urmări după date. Acest lucru vă va permite să identificați tendința de creștere sau pierdere în greutate.
 • Rețineți că bebelușii au o pierdere normală în timpul primei săptămâni de viață după naștere. Cei mai mulți încep să crească rapid din greutate de acum încolo și își vor dubla greutatea în jurul valorii de 5 luni și triple până în anul.
 • Metoda 2
  Evaluați bunăstarea generală a copilului dumneavoastră

  În ciuda utilității graficelor de creștere pentru a indica dacă greutatea bebelușului este în intervale adecvate pentru vârsta lor, fiecare copil este diferit. În majoritatea cazurilor, verificările medicale vă vor spune dacă câștigați o greutate suficientă pentru a vă considera sănătos și pentru a permite o creștere și dezvoltare corespunzătoare.

  1
  Determinați dacă mâncați suficient. Păstrați un jurnal de hrănire pentru o săptămână indicând cât de mult și cât de des bebelușul dvs. mănâncă, precum și ce fel de mâncare mănâncă.
  • După ce a urmat hrănirea copilului timp de o săptămână sau două, în căutarea pentru semne de aport inadecvat sau insuficient, deoarece nu se termină sticlele lor și goliți piept, își petrece multe ore fără a mânca sau a bea sau petrece mai multe zile la rând fără a goli bebeluș pentru copii Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai sugarilor sub vârsta de un an. Trebuie să ia în considerare o mulțime și de vârsta copilului dumneavoastră, și nu mănâncă aceeași cantitate de adulți și modele de alimentație după vârsta de un an sunt inconstante și sunt considerate normale, motiv pentru care trebuie să luați ca model de follow-up săptămână. Întotdeauna consultați pediatrul în caz de îndoială.
  • În cazul în care copilul este alăptat, dă o durată de cale, dacă sunt goale piept, de la ambii sani care alăptează, mananca cu lacomie sau de dormit în timpul alăptării.
  • Dacă beți bebelușul, luați notă dacă se termină sau se oprește înainte de golire. De asemenea, urmați dacă trebuie să insistați ca bebelușul să termine sau să părăsească flaconul fără ajutor.
  • Dacă bebelușul dvs. mănâncă deja alimente solide, scrieți într-un registru ce alimente sunt terminate, cantitatea aproximativă pe care o consumați în uncii și ceea ce nu vă place. Verificați dacă bebelușul dvs. va termina mâncarea fără ajutor sau doar dacă insistați și înregistrați sucul, formula și orice altă băutură pe care o consumați.


 • 2
  Verificați pielea bebelușului și semnele vitale. Nutriția necorespunzătoare și greutatea scăzută provoacă de obicei modificări fizice ale tenului și vitalității bebelușului. Prin evaluarea indicatorilor de sănătate ai bebelușului dvs. puteți identifica dacă alimentația și greutatea dumneavoastră sunt adecvate și sănătoase.
 • Copiii cu greutate mică pot avea o culoare galbenă sau palidă.
 • Observați înghițirea copilului dumneavoastră. Dacă par să vă fie greu să lucrați sau dacă sunteți slab și lent, puteți avea o problemă, cum ar fi deshidratarea, și ar trebui să fie evaluată de un medic pediatru.
 • Verificați pulsul copilului, claritatea și să se concentreze ochii lui, cât de mult pielea sau grăsime puteți ciupi ușor în brațe și picioare, fără a atinge masa osoasa si cantitatea de muschi pe care copilul a dezvoltat în picioare, brațe, și gâtul. Dacă oricare dintre acestea vă îngrijorează, cere un prieten sau membru al familiei sau suna medicul pediatru.
 • Dacă bebelușul vărsă frecvent majoritatea sau toate produsele alimentare sau are diaree persistentă, consultați medicul pediatru. Este posibil să existe o cauză medicală pentru o toleranță scăzută și este posibil ca o boală să provoace lipsa unei câștiguri suficiente în greutate.
 • Metoda 3
  Evitați comparațiile

  Fiecare copil este diferit și va avea o traiectorie unică de creștere. Poate că câștigul în greutate a fost lent, dar el a învățat să se așeze și să se târască repede, sau poate că ritmul de creștere a fost rapid, dar scăzut în greutate după ce au început alimentele solide. Dacă învățați să identificați ceea ce este normal în bebelușul dvs., va fi cel mai bun mod de a evita îngrijorările atunci când apar schimbări mici în creștere și greutate. Dacă știți modelul de creștere al bebelușului dvs., vă va fi mai ușor să identificați o schimbare semnificativă sau îngrijorătoare în a decide ce să faceți.

  1
  Verificați povestea creșterii copilului dumneavoastră. Dacă ați fost prematură sau dacă ați avut o problemă de hrănire sau creștere sau dacă ați respins mâncarea, evaluați în funcție de istoricul alimentar.
  • Dacă copilul a câștigat greutate în mod constant, dar sa oprit brusc sau a început să piardă în greutate, luați în considerare cauzele potențiale. Schimbările în mediul înconjurător, schimbarea unei noi formulări pentru sugari sau alimentația în alimentația dvs., începutul mersului pe jos sau crawling-ul poate duce la stagnarea sau scăderea temporară a greutății. Dacă pierderea în greutate a fost semnificativă sau dacă lipsa în greutate a fost prelungită, consultați medicul pediatru.
 • 2
  Determinați dacă copilul are o dezvoltare psihomotorie în funcție de vârsta lui. O greutate sanatoasa poate avea un impact semnificativ dezvoltarea psihomotorie, care este abilitatea de a ține capul, stai, stai, crawl, pronunță disyllabic sau cuvinte și imita sunete și acțiuni.
 • Tabelele din "abilitate" Generalul vă poate spune dacă copilul a ajuns la dezvoltarea sa, așa cum ar trebui să fie în vîrstă de așteptat. Dacă copilul dvs. pare a fi în urmă, vă recomandăm să mergeți cu un specialist în dezvoltarea copilului sau medicul pediatru pentru a determina cauza.
 • sfaturi

  • Este întotdeauna potrivit să programați o întâlnire cu medicul pediatru pentru a întreba despre schimbările în greutatea copilului, obiceiurile alimentare, nivelul activității sau semnele vitale. Observațiile dvs. ca părinte pot fi utile.

  avertismente

  • Semne de slăbiciune, dezorientare, dificultăți de înghițire sau de mișcare, vărsături, diaree, constipație, sau refuzul de a manca poate indica o problemă gravă de sănătate. Cereți sfatul profesional cu privire la modul în care să se hrănească și strategii de creștere a ponderii, în aceste cazuri, în plus față de o revizuire generală pentru a exclude infecție, boli ereditare, sau anomalii structurale ale gurii, gâtului sau a tractului gastro-intestinal.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să oprești alăptareaCum să oprești alăptarea
  Cum să-i înveți pe copil să meargăCum să-i înveți pe copil să meargă
  Cum să înfășeri un copilCum să înfășeri un copil
  Cum să stimulezi dezvoltarea afectivă socială a copilului tăuCum să stimulezi dezvoltarea afectivă socială a copilului tău
  Cum să evitați păduchii la copiiCum să evitați păduchii la copii
  Cum să pui un copil bolnavCum să pui un copil bolnav
  Cum să cureți gura unui copilCum să cureți gura unui copil
  Cum să țineți o pisică departe de patul bebelușuluiCum să țineți o pisică departe de patul bebelușului
  Cum să măriți greutatea corespunzătoare în timpul sarciniiCum să măriți greutatea corespunzătoare în timpul sarcinii
  Cum se calculează volumul de sângeCum se calculează volumul de sânge
  » » Cum puteți determina dacă bebelușul are o greutate adecvată

  © 2011—2020 ertare.com