Cum să cureți gura unui copil

Deși este greu de crezut, micuțul dvs. este pe cale să devină o persoană completă cu un set complet de dinți. Deși bebelușul dvs. poate să nu aibă dinți încă, este încă o idee bună să-l ajuți să dobândească obiceiuri bune în prezent pentru a se asigura că are o bună sănătate orală în viitor.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru curățare

Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 1
1
Strângeți materialele necesare. Veți avea nevoie de o cârpă sau o cârpă pentru deget, care ar trebui să se potrivească cu degetul și trebuie făcută în acest scop. Puteți, de asemenea, opta pentru un masaj oral și o periuță de dinți, care sunt făcute din cauciuc și care se adaptează la deget ca un degetar.
 • Dacă decideți să utilizați o cârpă pentru deget sau un masaj oral, puteți să le găsiți în cele mai multe farmacii. De asemenea, puteți să le comandați online.
 • Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 2
  2
  Spală-ți mâinile Asigurați-vă că vă spălați mâinile cu săpun și apă înainte de a curăța gura copilului. Trebuie să vă asigurați că nu inoculați vreun germen în acest proces.
 • Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 3
  3
  Înfășurați în jurul degetului cârpă sau cârpă. Umpleți-l cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 4
  4
  Puneți bebelușul în poală. Copilul trebuie să fie cu fața în sus în poală și să aibă capul aproape de piept. În această poziție puteți vedea direct în interiorul gurii.


 • Partea 2
  Aveți grijă de gura copilului dumneavoastră

  Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 5
  1
  Puneți degetul aproape de gura copilului. Punând degetul aproape de gură, bebelușul îl va deschide încet, deoarece el va crede că încercați să-l hrăniți.
  • Fii răbdător Acest lucru este nou pentru bebelușul dvs., deci nu renunțați dacă nu vă deschideți imediat gura.
 • Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 6
  2
  Scoateți ușor degetul în gură. Trageți ușor partea superioară și inferioară a gingiilor. Nu trebuie să faceți acest lucru mai mult decât o dată sau să curățați gingiile în orice fel.
 • Nu fi surprins dacă copilul încearcă să te muște. Este normal ca bebelușul să vă muște degetul când încercați să vă puneți degetul în gură.
 • Asigurați-vă copilul cu un zâmbet. Poți chiar să vorbești cu el în timpul procesului. Chiar dacă nu înțelegeți la început, veți fi recunoscători să vă auziți vocea.
 • Poate ar trebui să ai și jucăria preferată a copilului în mâna ta. În acest fel, puteți să-l întrețineți în timpul curățării.
 • Imaginea intitulată Curățați un copil`s Mouth Step 7
  3
  Repetați procedura zilnic. Alegeți un timp pentru a vă curăța gura copilului. Poate fi după ultima ta masă a zilei sau la începutul dimineții. Fă ce ți se potrivește cel mai bine programului tău.
 • Ca parte a rutinei, încercați să cântați copilului un cântec în timp ce vă curățați gura. Faceți experiența cât mai plăcută.
 • sfaturi

  • Când copilul are vârsta de un an și a dezvoltat molari, ar trebui să începeți să utilizați o periuță de dinți tot timpul.
  • Discutați cu medicul pediatru sau medicul dentist cu privire la posibilitatea utilizării unei cantități mici (aproximativ mărimea unui bob de orez) de pastă de dinți cu fluor atunci când apar dinții.
  • Când dinții bebelușului încep să iasă, puteți utiliza în continuare o cârpă sau puteți trece la o periuță de dinți moale, potrivită pentru copii.

  avertismente

  • Bebelușii au dinți mici ascuțiți atunci când apar. Uneori, un sfat invizibil este suficient pentru a vă răni. Fii atent cu mușcăturile.
  • Fii atent cu privire la poziția în care țineți copilul. Pentru a preveni deteriorarea coloanei vertebrale, nu țineți bebelușul cu o spate dreaptă până când nu poate sprijini greutatea capului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să calmezi un copil ale cărui dinți iesCum să calmezi un copil ale cărui dinți ies
  Cum să cureți ombilicul copiluluiCum să cureți ombilicul copilului
  Cum sa albiti pantofii cu pasta de dintiCum sa albiti pantofii cu pasta de dinti
  Cum să faceți mănuși fără degeteCum să faceți mănuși fără degete
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum de a curăța bijuterii de argint sterlinăCum de a curăța bijuterii de argint sterlină
  Cum sa curatati aurul albCum sa curatati aurul alb
  Cum să cureți un inel de diamant pe un bugetCum să cureți un inel de diamant pe un buget
  Cum sa curatati pantofii de piele folosind WindexCum sa curatati pantofii de piele folosind Windex
  Cum să cureți cizmele de fotbalCum să cureți cizmele de fotbal
  » » Cum să cureți gura unui copil

  © 2011—2020 ertare.com