Cum să ceri un divorț

Vorbind cu soțul / soția despre divorț poate fi dificilă. Nu există o cale "corectă" de a cere divorțul. Modalitatea de a face acest lucru depinde de relația pe care o au, dacă au copii, dacă s-au separat înainte și mulți alți factori. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care trebuie să le țineți cont, indiferent de circumstanțele particulare.

conținut

pași

Imagine cu titlul Cereți un pas pentru divorț 1
1
Cereți un divorț în persoană. Nu lăsați un mesaj vocal, nu trimiteți o scrisoare sau un mesaj text care să spună "La revedere" sau să întrebați părinții să o facă. Solicitarea unui divorț este o decizie adultă care vă cere să vă comportați ca adult. Stai cu soțul tău și vorbește cu el în față.
 • Imagine cu titlul Cereți un divorț Pasul 2
  2
  Fiți cordial în orice moment. Este posibil ca tonul conversației inițiale să stabilească tonul pentru toate negocierile și procedurile ulterioare de divorț. Vă puteți simți mulțumit pentru o clipă dacă țipați și îndreptați degetul, dar dacă rămâneți calm și rațional, vă veți proteja mai bine interesele pe termen lung.
 • Nu da vina Nu recunoașteți sau atacați. Nu este vorba despre cine face mai multe puncte sau compară listele de erori. Nu este productiv și victoriile sunt efemere. În schimb, fi respectuos și sincer
 • Imagine cu titlul Cereți un divorț Pasul 3
  3
  Decideți ora și locul. Scopul este de a face conversația cu soțul dvs. cât mai fluid posibil. Sotul dvs. ar prefera o discuție privată la domiciliu? Dacă vă temeți de un izbucnire sau de un atac de furie violentă, v-ați simți mai sigur cerând un divorț într-un loc public? Există un proiect important în munca soțului dvs. care îl subliniază? Există o vreme când copiii se află în școală, cu prietenii sau cu alți membri ai familiei în care tu și soțul / soția dv. Aveți intimitate? Poate că deja știți care este timpul și mediul cel mai potrivit pentru conversație. Încredere în intuiția ta.
 • Imagine cu titlul Cereți un divorț Pasul 4
  4
  Fii cinstit. Este posibil ca soțul / soția să vrea să vorbească despre motivele pentru care vrei să divorțezi. În loc să recităm o listă de evenimente dureroase, ar fi mai bine să menținem un raționament sobru. De exemplu, spuneți: "Nu mai mă atrageți cu iubire". Cu toate acestea, nu mint. Dacă puteți răspunde la o întrebare, faceți-o. Dacă nu puteți, deoarece este prea complicat din punct de vedere emoțional sau pentru că nu știți răspunsul, explicați de ce nu. Cu toate acestea, rețineți că acesta nu este cel mai bun moment pentru a vorbi despre altcineva pe care l-ați întâlnit. Implicarea unei aventuri în conversație vă va duce prin ramuri și va fi dificil să reveniți la subiectul relației dintre dvs. și soțul / soția.
 • Imagine cu titlul Cereți un pas pentru divorț 5
  5


  Cunoaște-te. Soțul dvs. poate promite să aibă un comportament mai bun, vă va cere să mergeți la consiliere sau să încercați să vă schimbați poziția. Dacă nu ați luat în considerare alternativele la divorț anterior, întrebați-vă dacă sunteți dispus să le încercați. Începeți conversația cu soțul / soția, știind cum vă simțiți și dacă sunteți dispus să amânați cererea în funcție de reacția dvs.
 • Imagine cu titlul Cereți un pas pentru divorț 6
  6
  Cunoaște-ți bunurile. Este o idee bună să începeți conversația cu soțul / soția, cunoscând finanțele familiei. Care sunt economiile tale? Aveți asigurare de sănătate datorită muncii soțului dvs.? Aveți asigurare de viață care vă numește soțul / soția ca beneficiar? Cum plătesc pentru școală și pentru îngrijirea copiilor? În numele căruia este casa? Cine este inclus în contractul de închiriere, serviciile de bază și alte încasări pentru serviciile de uz casnic?
 • Nu este nevoie pentru a anula servicii sau transfera titlul de proprietate pentru a le scoate soțul înainte de a cere un divort, dar trebuie să înceapă conversația știind proprietate de familie.
 • Imagine cu titlul Cereți un divorț Pasul 7
  7
  Pregătiți-vă pentru consecințe. În ciuda sfaturilor anterioare, dacă anticipați că soțul dvs. va reacționa prost, ar putea fi o idee bună să anulați cardurile de credit partajate și să solicitați propriile carduri. În plus, este o idee bună să mutați economiile în comun într-un cont separat. Evitați să atingeți sau să cheltuiți aceste economii până la încheierea procesului de divorț dacă este posibil.
 • Multe bunuri nu sunt atât de ușor de protejat. De exemplu, familia poate avea acțiuni sau obligațiuni a căror vânzare sau transfer implică o pedeapsă sau o pierdere. În aceste cazuri, asigurați-vă că discutați cu soțul / soția despre cel mai bun mod de a continua.
 • Chiar dacă anticipați un răspuns mai senin de la soțul / soția, există o serie de subiecte pentru care ar trebui să aveți un plan aproximativ. Cum rămâne cu copiii? Cine primește casa? Ar trebui să vândă mașina? Amintiți-vă că ați știut deja că veți cere un divorț, dar că acest lucru ar putea șoca pe soțul / soția. Prin urmare, este recomandabil să avem niște gânduri și planuri de bază pentru a acționa în funcție de rezultat.
 • Imagine cu titlul Cereți un pas pentru divorț 8
  8
  Vorbiți cu un terapeut. Dacă credeți că va fi de ajutor, discutați cu un terapeut. În timpul conversației (dacă nu este înainte), lăsați soțul / soția să știe că vedeți un terapeut. Poate este o idee bună să vă recomandăm să găsiți pe cineva cu care să vorbiți. Cu toate acestea, trebuie să fiți sincer cu soțul / soția dvs. dacă vedeți terapeutul cu scopul de a relua relația la un moment dat sau nu.
 • Image title Cereți un pas pentru divorț 9
  9
  Consultați-vă cu un avocat. Există multe aspecte care trebuie abordate, activele care urmează să fie transferate și documentele care trebuie depuse. Un avocat te poate ajuta să ai grijă de tot.
 • sfaturi

  • Înlocuirea cuvântului "Eu" cu "noi" ajută conversația să fie calmă și directă. dumneavoastră soț Nu veți fi acuzat sau atacat dacă adăugați la mix. Folosirea termenului "noi" atunci când cerem un divorț înseamnă acceptarea unei responsabilități pentru ruperea căsătoriei. Prezentăm câteva fraze pașnice pentru a cere un divorț:
  • - Nu ne mai înțelegem.
  • - Nu noi comunicăm bun ".
  • "Se pare că vrem lucruri diferite în viață."
  • - Poate ar trebui să vorbim despre divorț.
 • Soțul dvs. va întreba de ce, dar de multe ori ceea ce doriți cu adevărat să știți este dacă aveți o aventură. După cum sa spus deja, este o idee bună să evitați subiectul unei aventuri. Totuși, dacă nu reușiți, un posibil răspuns este că sunteți în căutarea unei persoane care să vă poată iubi, să vă respecte și să vă îngrijească, dar nu puteți continua sau să vă angajeze complet această relație până când divorțul nu este definitiv. Apoi, reveniți la discuția despre relația cu soțul / soția.
 • Nu goliți conturile bancare sau nu vă deteriorați proprietatea. Nu vă calomniați sau defăimați pe soțul / soția dvs. cu prietenii, familia sau (mai ales) cu o audiență mare pe internet. Dacă meritați o pedeapsă similară, amintiți-vă că un judecător va vedea comportamentul răzbunător ca dovadă împotriva voastră, și nu ca dovadă că soțul dumneavoastră a meritat un astfel de tratament.
 • Dacă există o istorie a violenței domestice, trebuie să discutați cu un profesionist înainte de a vorbi despre divorț cu soțul / soția. Trebuie să aveți un plan pentru a vă garanta siguranța dumneavoastră și a copiilor dumneavoastră, dacă le aveți.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează pensia conjugalăCum se calculează pensia conjugală
  Cum să-i spui soțului tău că vrei să divorțeziCum să-i spui soțului tău că vrei să divorțezi
  Cum să dovediți în instanță că soțul tău te insereazăCum să dovediți în instanță că soțul tău te inserează
  Cum să divorțezi în SpaniaCum să divorțezi în Spania
  Cum să te divorțezi în statul ColoradoCum să te divorțezi în statul Colorado
  Cum să divorțezi un soț abuzivCum să divorțezi un soț abuziv
  Cum să divorțezi rapid în New YorkCum să divorțezi rapid în New York
  Cum să divorțezi în CaliforniaCum să divorțezi în California
  Cum să te divorțezi în ArkansasCum să te divorțezi în Arkansas
  Cum să găsiți înregistrări privind divorțulCum să găsiți înregistrări privind divorțul
  » » Cum să ceri un divorț

  © 2011—2020 ertare.com