Cum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuri

În timp ce trăiesc singuri vă permite să fiți independenți și autosuficienți, există momente în care este posibil să nu fiți în stare sau nu doriți să fiți fără ajutor. Deși poate fi dificil să ceri ajutor, amintiți-vă că cei dragi se îngrijesc de tine și doresc să vă sprijine. Gândiți-vă la nevoile dvs. și la modul în care vă poate ajuta altcineva. Fiți amabili în cererile voastre și în modul în care îi întrebați. În cele din urmă, fiți dispus să căutați sprijinul de care aveți nevoie, în special sprijinul social.

pași

Partea 1
Determinați nevoile dvs.

Imaginea intitulată Alegeți un model de rol Pasul 4
1
Aveți încredere Poate fi dificil să solicitați ajutor, mai ales dacă sunteți obișnuiți să trăiți singuri și să fiți independenți. Dacă aveți nevoie de ajutor din cauza problemelor de sănătate mintală, a dependențelor sau dacă sunteți pur și simplu într-o legătură, amintiți-vă că persoana iubită vă iubește. Această persoană poate fi flatată că aveți încredere în ei sau că cereți ajutor. Este bine să vă apropiați de cei dragi când aveți nevoie.
 • Dacă spui o problemă personală în confidențialitate, spune ceva de genul "Mulțumesc că ai ascultat și ai fost prieten. Vreau să știți că ceea ce vorbim este privat și că ar trebui să rămână între noi. Vă rog, nu o împărțiți cu nimeni altcineva. "
 • Imaginea intitulată Alegeți un model de rol Pasul 2
  2
  Gândește-te la ce ai nevoie. Înainte de a căuta ajutor, gândiți-vă la ceea ce sperați că cei dragi pot face pentru dvs. Este posibil să aveți nevoie de asistență emoțională, asistență socială, ajutor medical, ajutor la domiciliu sau contribuții financiare. Ceea ce doriți ar putea influența modul în care și cine vă cereți. De exemplu, o cerere de bani ar putea fi foarte diferită de o cerere de sprijin emoțional.
 • Gândiți-vă la ceva specific cu ceea ce doriți să vă ajutați înainte de a face o solicitare. În loc să spui "Vreau să mă ajuți cu dependența mea", poți să spui "Aș vrea să mă ajuți să mă asigur că primesc terapie și terapie de grup în fiecare săptămână. Mă poți lua?
 • Imaginea intitulată Comunicați efectiv pasul 18
  3
  Faceți o cerere rezonabilă. Este posibil să aveți nevoie de 52.000 de dolari pentru cheltuieli medicale - cu toate acestea, nu este rezonabil să cereți sau să vă așteptați pe cineva să plătească această sumă. În schimb, ați putea spune: "Recuperarea este dificilă și încă nu m-am întors la lucru. Este greu să am grijă de casă singură și mă întrebam dacă mă poți ajuta cu finanțe. Solicitarea unei persoane de a-și pierde timpul de la locul de muncă cu normă întreagă pentru a vă ajuta după intervenție chirurgicală ar putea fi prea multă - cu toate acestea, este mai rezonabil să cereți pe cineva să vină după ce ați lucrat uneori.
 • Nu cereți oamenilor. Adesea, tonul vocii și cuvintele pe care le alegeți sunt diferența între a întreba și a spune ceva. Puteți spune "Vrei să cumperi hrană pentru pisici?" Sau "Poți să mă ajuți cu hainele mele?" În loc să împingi pe cineva sau să ceri ceva.
 • Încercați să dați persoanei două sau trei opțiuni de moduri în care vă poate ajuta, astfel încât să poată alege cel care se potrivește cel mai bine. Puteți menționa unele dintre lucrurile cu care aveți nevoie de ajutor și spuneți: "Credeți că puteți să mă ajutați cu unele dintre aceste lucruri?"
 • Imaginea intitulată Desfășurarea cercetării Pasul 4
  4
  Luați în considerare nevoile dvs., dar nu vă fie frică să cereți ajutor. Deși este important să vă gândiți la ceea ce vă îndreaptă cei dragi în viața lor înainte de a cere ajutor, acest lucru nu vă va împiedica în mod necesar să solicitați acest lucru. S-ar putea să vă temeți că persoana este foarte ocupată și nu doriți să vă întrerupeți viața, dar nu presupuneți că prietenul dvs. nu vă poate ajuta sau că nu vă va ajuta, deoarece are propriile sale probleme. Amintiți-vă că persoana respectivă are grijă de tine și că o parte din a fi prietenă poate solicita ajutor atunci când aveți nevoie de ea. Doar amintiți-vă că nu vă pot ajuta și că va fi bine.
 • Luați în considerare modul în care puteți reveni la favoarea. Dacă iubitul tău trăiește o oră, gândește-te să oferi ceva în schimbul ajutorului lor, de exemplu, îngrijindu-ți copiii sau ajutându-i într-un fel.
 • Dacă cineva este de acord să vă ajute, asigurați-vă că vă exprimați recunoștința pentru grija și bunătatea lor.
 • Partea 2
  Faceți-vă cererea

  Imagine intitulată Have Sex Phone Step 1
  1
  Programați o întâlnire. Fie că este vorba de un prânz, de cină sau de o clasă de yoga, găsiți timp pentru a vă întâlni cu persoana iubită în persoană. Dacă aveți nevoie de ajutor, poate fi mai ușor să o cereți în timpul unei activități, în loc să fiți complet neașteptat. Nu faceți întâlnirea doar pentru a cere ajutor, dimpotrivă, folosiți-o ca ocazie pentru a indica nevoile dvs.
  • Spune ceva de genul: "Prietenia ta este importantă pentru mine și îmi pasă destul pentru tine. De aceea sper că sunteți dispus să mă ajutați. "
 • Imaginea intitulată
  2


  Utilizați tehnologia Dacă nu se pot întâlni, utilizați tehnologie pentru a le menține în contact. În timp ce interacțiunile personale sunt mai bune, tehnologia poate fi un bun înlocuitor, mai ales dacă persoana iubită este departe. Scrieți un e-mail, trimiteți un mesaj text sau programați un apel video cu cel iubit și spuneți-le ce se întâmplă.
 • Poți spune ceva de genul "E greu să trăiești singură, mai ales când am nevoie de ajutor. Chiar și atunci când ești departe, sper că mă poți ajuta.
 • Imaginea intitulată Break with Someone utilizând stilul și sensibilitatea Pasul 1
  3
  Dați înștiințare prealabilă. Dacă aveți de gând să operează și veți cere ajutor cu recuperarea, informați-vă pe cei dragi în avans cu privire la ceea ce aveți nevoie. De exemplu, ați putea spune "Am nevoie de cineva să mă ia și să mă aducă din spital în două săptămâni. Veți fi disponibil? "Sau" Ar fi util să îmi dați medicamentele odată ce sunt acasă ".
 • Dacă iubitul tău trebuie să-și ia timp liber de la muncă, de călătorie sau dacă trebuie să cumpere ceva, el ar trebui să aibă timp să se pregătească pentru aceste circumstanțe.
 • Imaginea intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 3
  4
  Solicitați asistență de la mai mulți oameni. Dacă aveți o cerere mare, luați în considerare solicitarea de ajutor din partea mai multor persoane dragi. De exemplu, dacă aveți o problemă de sănătate, abordați mai multe persoane pentru a vă ajuta să gestionați situația. Dacă aveți întâlniri zilnice, aveți o persoană diferită să vă ajute în fiecare zi. Astfel veți fi siguri că veți satisface nevoile dvs. fără a fi prea dependenți de o singură persoană.
 • Spuneți ceva de genul "Din moment ce nu pot conduce, am nevoie de ajutor pentru a merge la întâlnirile mele regulate. Mă poți lua în zilele de marți?
 • Partea 3
  Căutați asistență socială

  Imagine cu denumirea Fii aventuros pas 5
  1
  Vorbește despre situație. Indiferent de ce ai nevoie de ajutor, poate fi eliberat să vorbești despre situația cu cineva pe care-l iubești. Gândește-te la cineva care te face să te simți în siguranță și să înțelegi și să te apropii de acea persoană. Chiar dacă nu există nimic pe care o poate face persoana pentru a îmbunătăți situația, vă poate da liniștea minții pentru a vorbi despre situație.
  • Fii clar despre ceea ce vrei. Dacă vrei doar să te ascult, spune-o. Dacă intenționați să căutați un sfat sau altceva, comunicați-l. Acest lucru vă poate ajuta să determinați modul în care vă răspunde.
  • Poți să spui ceva de genul "mă simt singur și deprimat, ai timp să vorbești?" Sau "am nevoie de sfaturi despre cum să ai grijă de asigurare, crezi că mă poți ajuta?"
 • Imaginea intitulată Recuperarea vieții după traume sexuale Pasul 3
  2
  Faceți activități împreună. Solicitarea de ajutor de la prieteni și familie poate fi la fel de simplă ca invitarea unei persoane să se alăture activităților. Dacă vă simțiți singuri și doriți să încercați lucruri noi, obțineți sprijinul unui iubit. De exemplu, mergeți împreună la o cursă de yoga sau faceți o plimbare cu bicicleta. Activitățile sunt o modalitate excelentă de a vă petrece timpul împreună, de a vă construi prietenia și de a vă dezvolta abilitățile și hobby-urile.
 • Faceți bijuterii, învățați o nouă limbă sau începeți o pictura. Ei pot, de asemenea desfășoară activități de voluntariat sau să se alăture unei săli de sport.
 • De asemenea, rețineți că aceste activități vă pot ajuta să vă lărgi cercul social, mai ales dacă nu cunoașteți pe cineva local.
 • Imaginea intitulată Empower People Step 8
  3
  Cere-i pe cineva să vină să te vadă. Dacă sunteți bolnav, rău sau în recuperare, cereți-i pe cel iubit să vină să vă vadă în fiecare săptămână sau zilnic. Puteți efectua o vizită personală, puteți trimite un e-mail, vă sunăm telefonic sau puteți efectua un apel video. Spune-i de ce ai vrea să vină și să vezi cât ar fi cel mai bun moment. Spune-i orice întrebare pe care vrei să-ți ceară sau lucruri specifice despre tine.
 • Spuneți ceva de genul "Ar fi util să veniți să mă vedeți în fiecare săptămână. Este greu pentru mine să mă ridic și m-ar ajuta să știu că ai grijă de mine.
 • Chiar dacă trăiești departe de cei dragi, aceste verificări pot fi utile pentru a te simți iubit și sprijinit de la distanță.
 • Image cu titlul Deal cu dureri inexplicabile Pasul 16
  4
  Alăturați-vă unui grup de asistență. Dacă vă simțiți singuri sau izolați și cei dragi sunt departe de dvs., vă recomandăm să vă alăturați unui grup de sprijin. Există grupuri de sprijin pentru persoanele care suferă de boli sau probleme psihice, dependențe sau pentru care împărtășesc circumstanțe similare de viață. Participarea la un grup de sprijin poate fi o modalitate excelentă de a primi sprijin social și emoțional de la comunitatea dvs.
 • Dacă vă simțiți nervos în ceea ce privește participarea la un grup de sprijin, adresați-i unui iubit să participe la prima întâlnire, dacă este posibil.
 • Alăturați-vă unei comunități din comunitatea dvs. care se întâlnește prin apelarea unui spital local, a unei clinici de sănătate mintală sau prin solicitarea unui consilier spiritual. De asemenea, vă puteți alătura grupurilor de asistență online.
 • Participarea la o biserică, o comunitate spirituală sau alt grup strâns legat vă poate ajuta să creșteți sprijinul și să luați greutatea unei singure persoane.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți pe cineva cu tulburare obsesiv-compulsivăCum să ajuți pe cineva cu tulburare obsesiv-compulsivă
  Cum să ajuți pe cineva să se ocupe de boala ParkinsonCum să ajuți pe cineva să se ocupe de boala Parkinson
  Cum să ajuți pe cineva care are depresie și anxietateCum să ajuți pe cineva care are depresie și anxietate
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversieCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversie
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionicăCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de personalitate histrionică
  Cum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutorCum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutor
  Cum să ajuți un iubit să se recupereze de la un atacCum să ajuți un iubit să se recupereze de la un atac
  Cum să vă opriți în funcție de altă persoanăCum să vă opriți în funcție de altă persoană
  Cum sa vorbesti cu un iubit despre boala ta mintalaCum sa vorbesti cu un iubit despre boala ta mintala
  Cum să interni pe cineva în reabilitareCum să interni pe cineva în reabilitare
  » » Cum să cereți ajutorul celor dragi atunci când trăiți singuri

  © 2011—2020 ertare.com