Cum să obțineți subvenția pentru locuințe familiale

Având o casă proprie este visul multor columbieni. Plata chiriei poate deveni o afacere proastă, dacă luați în considerare diferitele opțiuni oferite în prezent de guvernul național pentru a-și achiziționa propria locuință. Subvenția pentru locuințe de familie este o contribuție în bani realizată de stat, astfel încât familiile cu venituri maxime stabilite să poată avea acces la diverse proiecte de locuințe. Aici vă spunem mecanismele disponibile și pașii pe care trebuie să îi urmați dacă doriți să fiți unul dintre beneficiari.

pași

Metoda 1
Accesați subvenția prin intermediul fondurilor de compensare a familiei

Imaginea intitulată
1
Afiliați-vă la un fond de compensare a familiei. Subvenția acordată de fondurile de compensare poate fi utilizată pentru a achiziționa o casă nouă, a îmbunătăți locuințele și a-și construi propriul site. Pentru a primi acest ajutor, trebuie să fii afiliat și să fii la curent cu plata contribuțiilor lunare. Cea mai solicitată subvenție este achiziționarea de locuințe noi.
 • În cazul în care nu este afiliat cu un fond de compensare pentru familie, puteți opta, de asemenea, pentru acordarea din Fondul Național de Locuințe și Banco Agrario de Colombia, acesta din urmă pentru cei care aleg să subvenții pentru achiziționarea de proprietăți situate în zonele rurale.
 • În general, companiile își afili angajații în același Fond de compensare a familiei, fără posibilitatea de a alege. Cu toate acestea, ele oferă beneficii similare utilizatorilor în ceea ce privește activitățile culturale, creditele, sportul și educația.
 • Imaginea intitulată Gestionați o întreprindere mică la domiciliu Pasul 7
  2
  Asigurați-vă că îndepliniți cerințele pentru a aplica indemnizația de locuință nouă. Este cea mai solicitată subvenție în prezent, deoarece vă oferă posibilitatea de a accesa o mare varietate de proiecte imobiliare. Procesul poate fi lung și obositor, deci este mai bine să știți încă de la început dacă sunteți sau nu eligibil pentru a primi ajutor financiar.
 • Trebuie să fii angajat activ, pensionar sau să contribuiți la un lucrător independent. Pentru pensionari și independenți, contribuția este de 2% din venitul lunar. Majoritatea fondurilor de compensare solicită, de asemenea, o vechime minimă și continuă de șase luni pentru a aplica subvenția.
 • Trebuie să aveți un nucleu de familie și să împărțiți același spațiu de locuit. Conform legii columbian, o gospodărie este compusă din soți, uniuni consensuale de fapt și această categorie include cupluri de același sex, precum și persoanele legate de relația de familie până la gradul al treilea rand de consangvinitate, afinitate și primul civil.
 • Venitul dvs. pe familie pe lună nu poate depăși cele patru salarii minime legale în vigoare (SMMLV). Dacă doriți să solicitați subvenția în 2016, venitul familiei dvs. nu poate depăși 2 757 820 dolari.
 • Când solicitați subvenția, nu puteți fi proprietar sau deținător al unei locuințe. Aceasta înseamnă că nu ar trebui să apară în fapta publică a unei proprietăți. Nici tu, nici membrii nucleului familiei tale nu trebuie să fi fost beneficiari ai unui grant familial pentru locuințe anterior.
 • Imaginea intitulată Gestionați o întreprindere mică la domiciliu Pasul 2
  3
  Colectați documentele necesare pentru a depune cererea. Acesta va fi cel mai greoi proces, dar pe care depinde succesul cererii dumneavoastră. Asigurați-vă că ați completat lista de documente și nu uitați să cereți sfatul în cazul în care aveți îndoieli cu privire la anumite documente.
 • Pentru a obține subvenția pentru locuințe de familie, trebuie să certificați că aveți deja o economie programată. De mai sus, luând în considerare faptul că, odată ce primiți banii de subvenție veți avea un termen stabilit pentru a alege și a închide afacerea de cumpărare a proprietății.
 • Accesați secțiunea din "Lucruri de care ai nevoie" astfel încât să știți în detaliu documentele pe care trebuie să le aveți la momentul depunerii cererii.
 • Imaginea intitulată Drepturi de autor Pasul tău de artă 14
  4
  Trimiteți cererea și așteptați rezultatele alocării. În general, persoanele care solicită subvenția au ales deja proiectul imobiliar de interes în momentul depunerii cererii. În unele cazuri, companiile de construcții pot face acest proces pentru dvs., deși cel mai convenabil lucru este acela că o faceți personal în birourile Fondului de Compensare a Familiei.
 • Verificați orele de serviciu stabilite pentru depunerea documentelor. Acestea vă vor informa despre datele publicării rezultatelor și despre pașii următori.
 • Rețineți că, dacă se constată că informațiile furnizate sunt inexacte sau false, veți avea sancțiuni stabilite prin regulamentul actual.


 • Metoda 2
  Accesați subvenția prin intermediul planului "Casa mea acum"

  Imaginea intitulată Deveniți administratorul rețelei Pasul 11
  1
  Cunoașteți programul și alegeți modalitatea de interes. Este un program al guvernului național executat prin intermediul Ministerului Locuințelor, al orașului și al teritoriului, care oferă subvenții pentru locuințe în trei modalități, cu scopul de a beneficia de mii de familii din întreaga țară.
  • Modalitatea "Casa mea și taxa inițială" este destinat familiilor cu venituri de până la 2.757.820 dolari care aspiră să cumpere locuințe între 48.261.850 $ și 93.076.425 $.
  • "Mi Casa Ya Ahorradores" este destinat gospodăriilor cu venituri de până la 1.378.910 dolari, care pot cumpăra proprietăți imobiliare până la 48.261.850 dolari.
  • În cele din urmă, există opțiunea "Casa mea Ya Subvenție asupra ratei dobânzii", aplicabile familiilor care au un venit lunar de familie de cel mult 8 salarii minime curente. Cu acest program familiile primesc ajutor financiar la rata dobânzii creditului ipotecar de 5 și 4 puncte, în funcție de valoarea casei.
 • Imaginea intitulată
  2
  Găsiți casa gustului și ceea ce vă convine cel mai bine. Site-ul oficial al "Casa mea acum" vă oferă un motor de căutare în care puteți găsi lista completă a proiectelor imobiliare disponibile.
 • Luați în considerare locația proprietății și tipul de proiect. Amintiți-vă că unii sunt în avioane și nu au fost terminați.
 • În motorul de căutare puteți filtra după valoare, locație și tip de locuință, fie în casă, fie în apartament.
 • Imaginea intitulată Fii un jucător de succes la locul de muncă Pasul 9
  3
  Urmați instrucțiunile în funcție de modalitatea aleasă. După ce ați ales proiectul imobiliar pe care ți-a plăcut și forma cea mai convenabilă de subvenții pentru familia ta, du-te la site-ul oficial al programului, în cazul în care veți găsi instrucțiuni și întrebări frecvente în conformitate cu planul care se potrivește cel mai bine posibilitățile tale economice. Toate băncile naționale au un acord cu acest program guvernamental.
 • Site-ul oficial oferă și posibilitatea de a vă simula creditul. Alegeți modelul de finanțare care vă oferă cea mai mare încredere.
 • Cereți sfaturi cu privire la avantajele creditului ipotecar. Chiar dacă aveți toți banii pentru cumpărare, puteți solicita un credit pentru a economisi bani pe care îl puteți utiliza pentru îmbunătățiri sau plăți fiscale. Fiți precauți și beneficiați de sistem.
 • sfaturi

  • Verificați că aveți suficiente resurse pentru a cumpăra o casă. Chiar și atunci când aplicați pentru subvenție, va trebui să demonstrați venitul și să aveți un loc de muncă cu ajutorul căruia să puteți sprijini tranșele lunare ale împrumutului dumneavoastră ipotecar.
  • Dacă cumpărați pe desene, asigurați-vă că verificați informațiile proiectului și calea constructorului.
  • Consultați grupul de familie despre tipul de locuință care se potrivește acestora. Amintiți-vă că aceasta trebuie să fie o decizie luată ca o familie în beneficiul tuturor.

  Lucruri de care ai nevoie

  Pentru subvenția prin intermediul fondurilor de compensare a familiei

  • Formularul de cerere completat în mod corespunzător
  • Fotocopie a certificatelor de cetățenie ale tuturor adulților care fac parte din grupul de familie nominalizat.
  • Certificarea muncii pentru contribuabili în cazul în care salariul este specificat lunar. Dacă sunt pensionari sau lucrători independenți, aceștia trebuie să solicite documentul care să le valideze venitul. Aceste informații sunt furnizate în fiecare casetă.
  • Certificatul de naștere al membrilor grupului de familie pentru a certifica rudenia.
  • Registrul de naștere civilă a minorilor care fac parte din familia reclamantului.
  • Registrul civil al căsătoriei sau dovezi ale Uniunii de confidențialitate maritală, în conformitate cu prevederile Legii 979 din 2005.
  • În cazul dizabilității fizice sau mentale a oricărui membru al grupului de familie, trebuie prezentată o certificare medicală care să dovedească această condiție.
  • Formular de autorizare pentru utilizarea datelor cu caracter personal semnat de toți solicitanții de vârstă legală. Acest document sau cerință se poate schimba în conformitate cu Fondul de compensare a familiei la care este depusă cererea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să introduceți programul de asistență de urgență pentru cheltuielile interne de energieCum să introduceți programul de asistență de urgență pentru cheltuielile interne de energie
  Cum să obțineți un credit de la InfonavitCum să obțineți un credit de la Infonavit
  Cum să devii un îngrijitor personalCum să devii un îngrijitor personal
  Cum să scrieți o scrisoare de interesCum să scrieți o scrisoare de interes
  Cum se scrie o propunere de compensareCum se scrie o propunere de compensare
  Cum să faci bani pe Internet fără un site webCum să faci bani pe Internet fără un site web
  Cum să plătiți pentru studii în școala medicalăCum să plătiți pentru studii în școala medicală
  Cum de a cumpăra o casă în SpaniaCum de a cumpăra o casă în Spania
  Cum de a cumpăra o casă cu un credit răuCum de a cumpăra o casă cu un credit rău
  Cum să obțineți teren liber în Statele UniteCum să obțineți teren liber în Statele Unite
  » » Cum să obțineți subvenția pentru locuințe familiale

  © 2011—2020 ertare.com