Cum de a motiva un adolescent să-și facă temele

Este foarte frecvent ca adolescenții să urăască să facă temele, deoarece ar prefera să iasă împreună cu prietenii sau să joace jocuri video. Acest lucru poate fi foarte frustrant pentru părinți. Din fericire, există multe lucruri care să-i ajute pe adolescent, astfel încât să fie mai motivați și chiar mai entuziasmați să își facă temele.

pași

Metoda 1
Oferiți structură

Imaginea intitulată
1
Creați mediul adecvat Desemnați un loc fix pentru a face temele. Mediul înconjurător nu ar trebui să aibă distragere, deci probabil că camera ta nu este cea mai bună opțiune. Asigurați-vă că toate dispozitivele electronice sunt oprite sau silențioase. De asemenea, asigurați-vă că membrii familiei, inclusiv frații mai tineri, păstrează liniște atât timp cât aveți nevoie.
 • A face temele la masa de bucătărie sau biroul din birou sau cameră vă va oferi suficient spațiu pentru a vă completa munca.
 • Imaginea intitulată
  2
  Setați un timp fix pentru sarcină. Copiii fac bine atunci când au o rutină. Alegeți o oră din zi pentru a face temele. Poate vă gândiți să o includeți în această decizie. Estimați timpul necesar pentru a-ți termina sarcina. Asigurați-vă că luați în considerare activități programate regulat, cum ar fi practicarea unui sport cu evenimente de bile sau biserici.
 • De exemplu, adolescentul dvs. are o practică de baseball chiar după școală, nu ajunge acasă până la ora 17:00. m și cina familiei la 6:00 p. m. Prin urmare, cel mai bun moment pentru a vă face temele este la ora 7:00. m.
 • Imaginea intitulată
  3
  Dați-i instrumentele necesare pentru a rămâne organizat. Dacă aveți dificultăți în a vă aminti tot ce trebuie să faceți, asigurați-vă că aveți instrumentele necesare pentru a vă aminti toată munca și toate îndatoririle dvs. Dă-i un planificator, niște afișe, câteva scripturi și alte instrumente de organizat. Aceste instrumente vă vor ajuta, de asemenea, să vă gestionați timpul pentru a vă asigura că vă terminați munca la timp.
 • Imaginea intitulată
  4
  Găsește un tutore. Părinții își ajută adesea copiii cu temele lor. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrâniți, este posibil să observați că aveți nevoie de ajutor pentru un subiect care depășește cunoștințele dvs. Dacă vă simțiți disconfort sau incapacitatea de a vă ajuta într-un anumit subiect, luați în considerare angajarea unui tutore. Această persoană vă poate oferi mai mult ajutor personal pe un subiect pentru a vă crește cunoștințele și pentru a vă ajuta să obțineți o notă bună. De asemenea, vă va învăța câteva tehnici pe care profesorul nu le-a învățat să vă ajute să înțelegeți un subiect.
 • Adresați-vă profesorului pentru recomandări pentru a obține un tutore bun în care locuiți.
 • Imaginea intitulată
  5
  Faceți distracție studiată. Implicați-i să-l ajutați să-l studieze și să-și termine temele. Încercați să veniți cu noi modalități de a face învățarea plăcută și plăcută. Învățând mai multe moduri, adesea face un nou concept "fix".
 • De exemplu, dacă aveți dificultăți în înțelegerea geometriei, dar înțelegeți baschetul, luați în considerare luarea unei clase de geometrie în terenul de baschet. Utilizați corpurile și bucla de baschet pentru a reprezenta diferitele colțuri ale unui triunghi pentru a vă ajuta să înțelegeți diferitele triunghiuri. Ce se întâmplă cu triunghiul în cazul în care unul dintre voi se îndepărtează de coșul de baschet?
 • Urmăriți un film istoric sau un documentar interesant despre un subiect pe care îl învață în clasa sa de istorie.
 • Metoda 2
  O prezență la școală

  Imaginea intitulată
  1
  Prezentați-vă la școală. Introduceți-vă profesorilor și administrației școlare. Faceți-vă clar că vă pot contacta dacă au întrebări sau preocupări legate de educația lor. Faceți voluntari la școală sau vă prezentați la evenimentele școlare. Este posibil să fiți mai motivați să vă controlați activitatea școlară dacă știți că aveți o atitudine activă în comunitatea școlară.
  • Programați o conferință de părinte și profesor.
 • Imaginea intitulată


  2
  Colaborați cu el Luați în considerare să vă ajutați să dezvoltați un plan, mai degrabă decât să luptați și să creați un mediu tensionat pentru muncă și performanță școlară. Oferiți-vă sfatul și permiteți-i să aibă spațiu pentru a dezvolta un plan de lucru care să-l servească. Dați critici constructive pentru a vedea dacă puteți rezolva problemele pe cont propriu, în loc să discutați rezultatele. Acest lucru vă va face să vă simțiți mai adulți și mai respectați.
 • De exemplu, tocmai ați primit diploma de matematică pe jumătate și este mică. Aveți la dispoziție trei săptămâni pentru ao încărca înainte de livrarea următoare a cardului de raport. Întreabă-l ce trebuie să facă pentru a-și ridica ratingul pentru a comunica cu el. Dacă spune că are nevoie să studieze mai mult, sugerează să-și ia cartea de matematică în fiecare zi și să petreacă cel puțin treizeci de minute studiind ceea ce a învățat în clasă în acea zi.
 • Imaginea intitulată
  3
  Oferiți mementouri Este comun să trebuiască să-i motivezi sau să-i reamintesc adolescenților să facă ceva, mai ales ceea ce nu vor să facă. Încearcă să-ți amintești că ești adult și că el este încă copil. Adolescenții nu trebuie să fie motivați la fel de regulat ca un elev elementar, dar trebuie să li se reamintească să rămână pe drumul cel bun din când în când.
 • Luați în considerare utilizarea tehnologiei pentru a seta mementouri pentru adolescent. Setați niște mementouri de calendar pe telefonul mobil și sincronizați-le. Există mai multe aplicații de gestionare a familiei care ar putea ajuta.
 • Metoda 3
  Realizați obiectivele

  Imaginea intitulată
  1
  Ajută-l să stabilească obiective. Stabilirea obiectivelor pe termen scurt sau lung este o abilitate importantă de a învăța să obțină succes în pregătirea școlară și academică. Ajutați-i pe adolescenți să își fixeze obiectivele zilnice, săptămânale și semi-anuale pentru a-l menține pe drumul cel bun cu munca școlii.
  • De exemplu, un obiectiv academic pe termen scurt ar putea fi acela de a ridica scorul scăzut al istoriei și de a avea un nivel ridicat pentru această perioadă. Un obiectiv pe termen lung ar putea fi obținerea unor note foarte bune până la sfârșitul semestrului.
  • Lăsați-o să scrie obiectivele și să evalueze progresul pe măsură ce semestrul continuă.
 • Imaginea intitulată
  2
  Dă-i stimulente. Este comună stimularea motivării adolescenților. Inginerizează câteva posibilități de stimulare zilnică, lunară sau semestrială pentru a-l ajuta să rămână pe drumul cel bun cu activitatea școlii.
 • Plătiți-l pentru carnetul de raport. Plătiți o sumă mică de bani pentru fiecare clasă înaltă în cartea dvs. de raport.
 • Oferiți o indemnizație săptămânală pentru a rămâne pe drumul cel bun cu activitatea dvs. școlară. Tratați-o ca și cum ar fi o slujbă adevărată. Dacă faci munca, primești o remunerație.
 • Luați în considerare extinderea timpului pentru a vă întoarce acasă la sfârșit de săptămână ca recompensă pentru calificările îmbunătățite pe cartea dvs. de raport.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ajutați-l să vadă imaginea de ansamblu. Este greu pentru adolescenți să înțeleagă de ce trebuie să învețe tot ce învață în liceu. Mulți dintre ei nu înțeleg cum le va ajuta algebra atunci când vor absolvi liceul sau colegiul. Misiunea dvs. este de a face legătura dintre activitatea școlară pe care o faceți astăzi și succesul pe care îl veți realiza în viitor.
 • Pregătiți-vă să răspundeți la întrebări, cum ar fi "De ce trebuie să învăț algebra? Nu vreau să fiu profesor de matematică și nimeni nu o folosește în fiecare zi. " Dați exemple clare de algebră pe care o utilizați în fiecare zi, cum ar fi când echilibrați cecul sau plătiți facturile.
 • Imaginea intitulată
  4
  Oferiți-i încurajarea. Lăudând munca și îmbunătățirile tale este un răspuns natural pe care ar trebui să-l ai ca părinte. Cu toate acestea, oferirea de încurajare, în loc de laudă, vă poate motiva să continuați să faceți o treabă excelentă. Oferiți încurajarea în ceea ce sa întâmplat bine și ce trebuie îmbunătățit.
 • În loc de a spune "Excelentă loc de muncă pentru proiectul tău științific!" Spune "Uită-te la proiectul științific! Observ că ai petrecut mult timp făcând să pară grozav. Nu se simte bine să obțineți un rating atât de bun?
 • sfaturi

  • Dați-i spațiul de care are nevoie pentru a obține succesul pe cont propriu.
  • Sprijiniți-l pe toată durata carierei sale academice.

  avertismente

  • Adolescentul tău ar putea eșua. Lasă-l să învețe din ea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i faci pe copiii tăi să-și facă treburile fără să se certeCum să-i faci pe copiii tăi să-și facă treburile fără să se certe
  Cum să tratăm adolescenții ca părinte singurăCum să tratăm adolescenții ca părinte singură
  Cum să țineți copiii concentrați?Cum să țineți copiii concentrați?
  Cum să evitați să vă distrați când încercați să faceți cevaCum să evitați să vă distrați când încercați să faceți ceva
  Cum să vă concentrați asupra sarciniiCum să vă concentrați asupra sarcinii
  Cum să oprești amânarea sarcinilorCum să oprești amânarea sarcinilor
  Cum să faci temeleCum să faci temele
  Cum să faci temele atunci când nu vrei să o faciCum să faci temele atunci când nu vrei să o faci
  Cum să faci temele într-un mod distractiv și rapidCum să faci temele într-un mod distractiv și rapid
  Cum să-ți faci temele la timp dacă îți dai întotdeauna lucrurileCum să-ți faci temele la timp dacă îți dai întotdeauna lucrurile
  » » Cum de a motiva un adolescent să-și facă temele

  © 2011—2020 ertare.com