Cum să vă îmbunătățiți nivelul FSH

Folosirea hormonului folicular, sau FSH, este esențială, printre altele, pentru fertilitate și reproducere. Există mulți factori care pot reduce nivelurile de FSH produse de corpul dumneavoastră și acest lucru poate duce la reducerea fertilității. Prin urmare, este important să luați măsuri pentru a vă îmbunătăți nivelul FSH, dacă încercați să vă concepeți. Începeți cu pasul 1 de mai jos pentru a obține mai multe informații.

pași

Partea 1
Creșteți nivelul FSH prin dietă

Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 1
1
Mancati mai multe alimente care contin acizi grasi esentiali. Acizii grași esențiali sunt importanți pentru producerea de hormoni în organism, inclusiv FSH. Acizii grași esențiali includ omega-6, omega-9 și omega-3.
 • Alimentele care furnizează uleiul corp omega-3 de pește sunt de in ulei si peste gras (somon, păstrăv, macrou, sardine, hering și anșoa). Se sugerează că femeile consumă cel puțin două porții de pește albastru pe săptămână pentru a-și crește nivelul de omega-3 în organism.
 • O buna sursa de omega-6 uleiuri sunt borage (care pot fi luate ca suplimente), în timp ce sursele de omega-9 avocado cuprindă următoarele, ulei de floarea soarelui, nuci și semințe.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 2
  2
  Consumați o cantitate mai mare de legume cu frunze verzi și alge marine. Legumele cu frunze verzi și algele oferă organismului vitaminele și mineralele necesare pentru a avea un sistem endocrin sănătos, care la rândul său este necesar pentru producerea de FSH.
 • Legumele cu frunze verzi includ: kale, spanac, broccoli și varză. În timp ce algele includ nori, kelp și wakame. Spirulina poate fi, de asemenea, consumată, deoarece furnizează proteine ​​și minerale corpului.
 • Femeile care doresc să-și îmbunătățească nivelurile de FSH sunt recomandate să consume cel puțin cinci porții din aceste alimente pe zi. Acest lucru poate fi realizat prin includerea de legume verzi într-o periuță dimineața, mănâncă o salată verde la prânz și incluzând cel puțin două porții de legume cu frunze verzi sau alge la cina.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 3
  3
  Introduceți mai mult ginseng în dieta dvs. Ginseng ajută la menținerea și hrănirea glandei pituitare și a hipotalamusului, care sunt esențiale în reglarea nivelurilor FSH. Puteți lua ginseng ca supliment (este recomandat să luați două capsule de 500 mg pe zi pentru a obține rezultate mai bune).
 • Ginseng este, de asemenea, utilizat pe scară largă pentru creșterea fertilității la bărbați. Unele studii și-au demonstrat rolul în prevenirea disfuncției erectile și în îmbunătățirea performanței sexuale.
 • Nu trebuie să consumați o doză de ginseng mai mare decât cea recomandată, deoarece poate afecta capacitatea de a preveni coagularea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 4
  4
  Luați între 2000 și 3000 mg de maca în fiecare zi. Maca este o rădăcină care crește în zone cu altitudine mare și lumină puternică a soarelui. Maca ajută la hrănirea sistemului endocrin, care are un efect pozitiv asupra eliberării de hormoni (inclusiv FSH) în organism. Maca se găsește sub formă de suplimente și doza recomandată este de 2000 până la 3000 mg pe zi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 5
  5
  Luați capsulele vitex zilnic. Vitex este o planta care regleaza glanda pituitara, ajutand la echilibrarea productiei de hormoni in organism. Glanda pituitară funcționează prin trimiterea de semnale chimice către diferite părți ale corpului și prin comunicarea cantității de hormoni care sunt necesare de diferite organe și țesuturi.
 • Vitex poate fi consumat sub formă de suplimente și doza recomandată este de 900 până la 1000 mg zilnic. Vitex suplimente ar trebui să fie luate timp de o lună pentru a îmbunătăți nivelurile de FSH.
 • Rețineți că capsulele vitex funcționează cel mai bine pe un stomac gol. Prin urmare, este bine să le luați dimineața, înainte de micul dejun.
 • Partea 2
  Creșteți nivelul FSH prin modificări ale stilului dumneavoastră de viață

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 6
  1
  Stimulează producția de FSH printr-un auto-masaj. O modalitate ușoară și ieftină de a vă îmbunătăți nivelul de FSH este de a folosi masajul pentru a stimula glandele care produc FSH și alți hormoni. Pentru a mări nivelul de FSH și a crește fertilitatea, faceți mișcări circulare blânde pentru a masura abdomenul inferior timp de 10 până la 15 minute pe zi.
  • De asemenea, puteți încerca să vă frecați degetul mare. În reflexologie, degetul mare este legat de glanda pituitară, care este esențială pentru echilibrul în producerea de hormoni de către organism.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 7
  2
  Mențineți o greutate sănătoasă pentru a avea niveluri normale de FSH. Menținerea unei greutăți sănătoase este esențială pentru producerea FSH. Greutatea scăzută scade cantitatea de FSH pe care organismul o produce, ceea ce afectează în mod negativ fertilitatea. O greutate sănătoasă înseamnă un indice de masă corporală cuprins între 18,5 și 25 de ani.
 • BMI (indicele masei corporale) este greutatea măsurată în funcție de înălțimea dumneavoastră. la găsiți IMC-ul dumneavoastră, împărțiți greutatea (în kilograme) între înălțimea dvs. (în metri pătrat) sau utilizați un calculator BMI online.
 • Dacă valoarea IMC este mai mică de 18,5, sunteți sub greutatea optimă, în timp ce dacă aveți peste 25 de ani, sunteți supraponderali.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 8


  3
  Reduceți stresul pentru a crește nivelul FSH. Când sunteți stresat, corpul dumneavoastră eliberează hormoni de stres (cum ar fi cortizolul), care afectează în mod negativ cantitatea de FSH pe care organismul o produce. Prin urmare, este important să reduceți stresul pentru a vă menține în continuare nivelul FSH.
 • Pentru a reduce stresul, puteți folosi metode de relaxare, cum ar fi exerciții fizice, practicarea yoga sau meditația sau o baie lungă. De asemenea, este important să reușiți să echilibrați munca și odihna.
 • Obținerea unui somn suficient reprezintă un alt factor important în reducerea stresului. Încercați să aveți între 7 și 8 ore de somn pe noapte și urmați un program stabilit, unde vă duceți la culcare și vă ridicați în același timp în fiecare zi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 9
  4
  Curățați-vă corpul pentru a elimina excesul de testosteron sau estrogen. Având prea mult testosteron sau estrogen în organism poate interfera cu producția de FSH. Ficatul ajută la eliminarea excesului de hormoni din organism, dar în timp hormonii se acumulează și ficatul începe să devină saturat. Prin urmare, este important să faceți o curățare atât de des pentru a detoxifica ficatul.
 • Puteți cumpăra truse speciale pentru curățarea ficatului, care sunt special concepute pentru a scăpa corpul de exces de estrogen și testosteron și pentru a crește fertilitatea.
 • Aceste truse de fertilitate conțin capsule de curățare care reînnoiesc ficatul și îl ajută să lucreze eficient. Acestea conțin, de asemenea, ceaiuri speciale care detoxifiază sângele și mențin sănătatea uterului.
 • Partea 3
  Creșteți nivelurile de FSH cu ajutorul medical

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 10
  1
  Consultați un medic care poate diagnostica cauza nivelurilor scăzute de FSH. Deși metodele descrise în secțiunile anterioare vă pot ajuta să vă îmbunătățiți nivelurile de FSH, nivelurile hormonale ale corpului dumneavoastră nu vor reveni la normal dacă cauza principală nu este abordată. Prin urmare, este important să vedeți un medic și să urmați o testare riguroasă, astfel încât cauza de bază a nivelurilor scăzute ale FSH să fie diagnosticată și, sperăm, să fie vindecată.
  • Testele utilizate pentru a găsi cauza nivelurilor scăzute de FSH variază foarte mult. Medicul dumneavoastră poate recurge la utilizarea panourilor hormonale, comparând nivelul anumitor hormoni în corpul dumneavoastră (cum ar fi GnRH și estrogen) sau poate efectua analize biochimice, care evaluează enzimele sau alte substanțe care afectează funcționarea anumitor organe și glande.
  • În anumite situații, medicul dumneavoastră poate utiliza metode radiografice cum ar fi ultrasunete, tomografie computerizată sau imagistică prin rezonanță magnetică pentru a diagnostica cauza nivelurilor scăzute de FSH.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 11
  2
  Mergeți la o intervenție chirurgicală pentru a elimina o tumoare sau chist. În unele cazuri, nivelurile scăzute ale FSH sunt cauzate de o tumoare în ovare, testicule sau glandă hipofiză. În acest caz, tumora sau chistul trebuie îndepărtate chirurgical.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 12
  3
  Încercați terapia de substituție hormonală pentru a vă aduce FSH înapoi la normal. Nivelurile altor hormoni, cum ar fi estrogenul și progesteronul, afectează în mod direct nivelul FSH pe care corpul dumneavoastră îl produce. Terapia hormonală de substituție implică administrarea de medicamente care conțin forme sintetice de estrogen și progesteron. Odată ce dezechilibrele hormonale sunt rezolvate, nivelul FSH trebuie să revină la normal.
 • Partea 4
  Înțelegeți rolul FSH în corpul dumneavoastră

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 13
  1
  Înțelegeți rolul FSH. FSH reprezintă hormonul de stimulare a foliculului. Deși FSH este un factor important în multe procese corporale, funcția sa cea mai importantă implică creșterea și dezvoltarea foliculilor ovarieni, esențiali pentru reproducere.
  • În fiecare lună, FSH este secretat în anumite momente în timpul ciclului menstrual, pentru a menține foliculii în creștere și a permite procesul de ovulație. Fără niveluri adecvate de FSH, o sarcină de succes nu este posibilă.
  • În afară de sprijinirea procesului de reproducere la femei, FSH ajută, de asemenea, creșterea oaselor, dezvoltarea organelor sexuale, producția de spermă și creșterea metabolismului.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea nivelurilor FSH Pasul 14
  2
  Familiarizați-vă cu condițiile care vă pot reduce nivelurile de FSH. Nivelurile FSH sunt determinate de o rețea complexă și delicată de hormoni. Prin urmare, există un număr mare de afecțiuni care pot afecta producția de FSH a corpului dumneavoastră. Aceste condiții de bază trebuie identificate și tratate astfel încât nivelurile de FSH să revină la normal. Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni care pot scădea nivelul FSH includ:
 • Sindromul ovarelor polichistice: Această condiție duce la formarea de foliculi multipli chistice in ovare, ceea ce duce la producerea excesiva de estrogeni si androgeni. Nivelurile ridicate ale acestor hormoni pot reduce semnificativ nivelurile de FSH.
 • Hipopituitarism cu această condiție, funcția pituitară este suprimată, ceea ce poate afecta în mod semnificativ nivelul de FSH, deoarece acesta este locul în care se produce acest hormon.
 • Hipogonadismul: ca urmare a mai multor sindroame diferite, funcționale scăderea activității gonadelor (testicule la bărbați și la femei ovare) interfereaza cu niveluri de FSH, deoarece această condiție poate perturba atât producția de GnRH de estrogen ( hormoni necesari pentru producerea de FSH).
 • Tumorile: o tumoare în una din mai multe locuri diferite (cum ar fi hipofiza, ovarele sau testiculele) poate determina nivele anormale de FSH.
 • avertismente

  • FSH crește fiziologic la femeile cu vârsta peste 40 de ani. Această creștere naturală a nivelurilor de FSH indică o reducere a rezervelor ovariene (de exemplu, ovulele de calitate inferioară sunt produse de fiecare dată). Aceasta este cea mai frecventă cauză de infertilitate la femeile de peste 40 de ani.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să consolideze imunitatea copiilor de vârstă înaintatăCum să consolideze imunitatea copiilor de vârstă înaintată
  Cum sa echilibram hormonii pentru a elimina acneeaCum sa echilibram hormonii pentru a elimina acneea
  Cum sa-ti faci parul sa creasca cat mai repede si cat mai repedeCum sa-ti faci parul sa creasca cat mai repede si cat mai repede
  Cum să crească colesterolul HDL în mod naturalCum să crească colesterolul HDL în mod natural
  Cum de a crește serotoninaCum de a crește serotonina
  Cum să scadă colesterolulCum să scadă colesterolul
  Cum de a scădea nivelul prostaglandinelor în mod natural cu alimenteleCum de a scădea nivelul prostaglandinelor în mod natural cu alimentele
  Cum să scadă nivelul de testosteronCum să scadă nivelul de testosteron
  Cum să beneficiezi de sănătate cu ulei de peșteCum să beneficiezi de sănătate cu ulei de pește
  Cum să vă schimbați dieta pentru a vă pregăti pentru o sarcinăCum să vă schimbați dieta pentru a vă pregăti pentru o sarcină
  » » Cum să vă îmbunătățiți nivelul FSH

  © 2011—2020 ertare.com