Cum de a îmbunătăți relația dintre mamă și fiică

Recunoaște-o Nu ai întotdeauna o relație bună cu fiica ta. Ar putea fi ocupată la calculator, la telefon, cu prietenii sau cu temele ei. Când încerci să vorbești cu ea, ea nu te ascultă sau pleacă din cameră. Ea crede că sunteți jenant și că nu știți cum să schimbați acest fapt.

Ați putea fi, de asemenea, ocupați cu muncă, familie, bani și multe alte lucruri. Se pare că una dintre aceste situații este familiară? Dacă da, trebuie să îmbunătățiți relația mamă-fiică și legătura în general.

Poate părea dificil, dar după un timp, îți vei da seama că nu este așa de tare cum crezi. La urma urmei, ea Este fiica ta Cu toate acestea, dacă încă nu știți cum să vă distrați cu ea sau să găsiți un anumit link, nu vă faceți griji. Citiți acest articol pentru a obține tot ajutorul de care aveți nevoie.

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 1
1
Rezervați timp pentru a petrece cu ea. Încearcă să găsești ceva timp în itinerarul tău pentru a face activități cu fiica ta. Rezervați o anumită zi a săptămânii sau chiar o perioadă a zilei când ambele sunt libere, cum ar fi nopțile de duminică sau joia, de exemplu. Este bine sa o faceti in aceeasi zi si in acelasi timp pentru ca tu si ea sa-ti aduci aminte de acel moment special si sunt mai susceptibile de a fi disponibile. Vara este un moment excelent pentru a face lucrurile împreună, deoarece fiica ta este probabil să fie în vacanță la școală. Dacă totuși trebuie să lucrați în timpul verii, încercați să rezervați un moment în weekend pentru al petrece cu ea. Dacă este necesar, solicitați mai puține ore la lucru. Încercați să petreceți cel puțin o oră pe zi cu fiica. Alegeți un moment în care atât dvs. cât și fiica dvs. sunteți liberi. Întreabă-l "Vrei să faci ceva _____ noaptea?" Sau chiar să-l întrebi direct ce zi este liberă. Cu toate acestea, este posibil ca în timpul nopții fiica dvs. să fie foarte ocupată cu sarcini școlare. Respectați acest fapt și găsiți un alt moment pentru a petrece împreună.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 2
  2
  Cunoaște gusturile fiicei tale. Cunoașterea tipurilor de activități pe care le bucură fiica voastră vă va ajuta foarte mult să vă petreceți timpul cu ea datorită cunoașterii ce să faceți și unde să mergeți. Observați-o, dar nu prea des, pentru a vedea ce face. Aș putea să fiu în fața calculatorului, să mă uit la TV, să desenez, citit sau chiar să se joace în afara. Cu toate acestea, concentrați-vă mai mult pe ceea ce faceți pentru a obține mai multe indicii despre gusturile dvs. Dacă citești, întreabă ce citește. Dacă vă uitați la televizor, întrebați ce uite și dacă sunteți în fața calculatorului sau în afara, întrebați ce joacă. Vei avea o idee mai bună a ceea ce vă place și când vă întreb, te vei simți fericit să văd că sunteți interesat de ceea ce face. Interesele lor pot fi foarte diferite de ale tale, dar nu încerca să le schimbe.
 • Încercați să aflați mai multe despre interesele fiicei dvs. și să faceți lucruri legate de aceste activități. De exemplu, dacă doriți să citiți, să citiți împreună acasă sau să petreceți o după-amiază în bibliotecă. Dacă vă place fotbal, Joacă unul sau două jocuri în curtea din spate sau în parc. Dacă fiica ta îi place vopsea sau desenează, duceți-l la un muzeu de artă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 3
  3
  Mergeți la cumpărături împreună. Dacă există ceva care îmbunătățește relațiile fetelor, este vorba de cumpărături. Veți avea ocazia să vorbiți și să aflați mai multe despre interesele fiicei dvs. în timp ce cumpărați haine noi. Du-l la supermarket pentru a vă ajuta să alegeți cina sau snacks-uri sănătos. Întreabă-o să pună niște articole la alegere în cărucior și să o ajute să decidă ce băuturi să cumpere. Dacă fiica ta îi place să citească, mergeți la o librărie locală și căutați împreună o carte. Ei chiar pot merge într-un mall pentru a căuta haine și pantofi. De asemenea, îi puteți cere să vă ajute să alegeți câteva haine pentru dvs. Își va plăcea să fie "consultantul de modă", mai ales dacă este interesată de modă. De asemenea, puteți merge la un magazin de jucării, în cazul în care fiica dvs. este mai mică.
 • Lasă-l să-și aleagă stilul. Când te duci să cumperi haine, pantofi, cărți sau orice altceva, mai ales dacă ești adolescentă, lasă-o să aleagă ce-i place. Este pur și simplu modul ei de a se exprima și de a fi ea însăși. Puteai să-i întrebi mereu "Îți place asta?", Dar nu o forța să cumpere și să poarte ceva ce nu-i place deloc. Du-te la un magazin pe care fiica ta o place foarte mult, astfel încât este mai probabil să găsești ceva ce îți place.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 4
  4
  Du-te afară Dacă nu doriți să magazin, aveți multe alte opțiuni. Ei ar putea merge la piscina, parc, plaja, un restaurant, muzeu sau chiar un parc de distracții. Acum, că știți interesele fiicei dumneavoastră, puteți începe să dau seama unde vrei sa mergi. După cum sa menționat mai sus, alegeți un loc de preferință. Dacă vă place de baseball, o duc la un joc de echipa ta preferată sau dacă vă place arta, duceți-l la un magazin pentru arte și meserii. Un alt factor important este clima. Acesta este motivul pentru care statul ar trebui să verificați starea vremii pe internet, la televizor sau în ziar. Rezervați-vă activități în aer liber, cum ar fi excursii la tema pe care sau la piscină pentru zilele însorite parcuri. Dacă e iarnă, du-te la o cafenea pentru a obține niște ciocolată caldă sau să facă un om de zăpadă. Puteți merge oricând la curte și să se joace împreună, indiferent de vreme. Construiți a zăpadă puternică, Faceți o bătălie cu bulgări de zăpadă, faceți zăngăni de zăpadă sau chiar un om de zăpadă. Dacă fiica ta îi place sportul, mergi la schi, săniuș sau snowboarding. Nu vă faceți griji dacă plouă. Du-te la cinema, la un restaurant, la o piscină închisă, la bibliotecă, la muzeu sau la orice loc închis.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 5
  5
  Uita-te la un film vechi, dar bun la domiciliu. Aceasta este o activitate excelentă în timpul unei zile ploioase. Vizionarea filmelor vă poate consolida și legăturile. Căutați filme împreună și alegeți una pe care ambele doriți să o vedeți. Asigurați-vă că este potrivit pentru vârsta dvs.! Filmele amuzante de familie sunt bune pentru toate vârstele și vă vor face mereu să zâmbiți. Totuși, mai aveți și alte alternative. Unele filme pe care tu și fiica ta le puteți vedea sunt Fata în roz, Drop Dead Fred și Primul meu sărut Dacă nu aveți filme bune la domiciliu, mergeți la filme. O altă alternativă bună este vizionarea televiziunii. Puteți găsi un program de televiziune pe care ambele pot să vă bucurați și să vă asigurați că aveți timp să îl urmăriți. Este cel mai probabil să plecați întotdeauna în același timp, ceea ce va fi bun pentru programul dvs. Dacă niciunul din voi nu este acasă la acel moment, înregistrați-l.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 6
  6
  Ajutați-o cu temele ei Ca mamă, este important să vă oferiți sprijinul în educația voastră. Încercați întotdeauna să o ajutați cu temele ei dacă o cere. Nu-i dați răspunsul, Ajută-o să-l găsească. De exemplu, dacă aveți probleme cu o problemă de matematică, nu spuneți pur și simplu că răspunsul este "32". Spuneți "trebuie să ________" în timp ce continuați să interacționați cu ea. De exemplu, treceți prin toate etapele problemei împreună cu ea "Apoi multiplica. Cât de mult este de 9 ori 13? "Așa că știe ce ar trebui să facă data viitoare. De asemenea, încercați să o ajutați, chiar dacă ea nu vă cere, dar da-i un indiciu că are nevoie de ajutorul vostru. Dacă ți-ai făcut mult timp temele, spune-i că dacă are nevoie de ajutor, poate să vină la tine. Faceți același lucru dacă fiica dvs. a obținut un test scăzut.
 • Faceți învățarea o activitate distractivă. Devine un test de ortografie sau de vocabular într-un test sau întrebați pe fiica ta, care imită un profesor și vă învață lecția.
 • Studiază cu ea. Este posibil să existe un test important care să fie următorul, deci este datoria dvs. să o ajutați să studieze. Probabil vă va spune ce trebuie să faceți (de exemplu, dați-mi cuvântul și vă voi spune definiția).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 7
  7
  Joacă un joc. O altă modalitate de a interacționa cu fiica dvs. este printr-un joc excelent. Redați ceva într-o noapte într-o anumită zi sau întrebați dacă doriți să jucați ceva. Unele jocuri de familie bune pe care le puteți încerca Ne pare rău!, Monopolul, Viața, Scrabble, Tabu, Șerpi și Scări, dar în realitate ar putea juca orice. Și jocurile de cărți sunt distractive. Joacă Liar, război, Prinde pește! sau ONE în cazul în care aveți o punte suplimentară.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 8
  8
  Gatiti ceva impreuna. Un alt mod distractiv de a interacționa este gătitul coacere ceva. Este, de asemenea, o modalitate bună de a începe să vă învăț cum să gătiți dacă sunteți destul de bătrân. Scoateți niște cărți de bucate și revizuiți-le împreună cu fiica dvs. pentru a vedea ce pot pregăti. Ei pot pregăti prăjituri, un prăjit, torturi, prăjituri sau orice alt desert. Și ei puteau să-și facă și ei singuri pâine sau niște bagheli, poate o prăjitură, niște piureuri, supă, o tocană sau chiar ta înghețată de gheață!
 • Ține minte că vor găti împreună. Să fiica ta face unele lucruri, cum ar fi ouă de rupere, ajuta bate aluatul, turnare de lichide și de a face decorare. Este posibil să nu o faci perfect, pentru că acesta este modul în care copiii și adolescenții să învețe. Cu toate acestea, nu o lăsa să folosească bucătăria până când crezi că este suficient de matur și responsabil suficient să se ocupe de caldura pe cont propriu (pentru același motiv, nici sobreprotejas pentru totdeauna, deoarece copiii pot face cu bucătărie și căldura pentru când au vreo 11 sau 12 ani).


 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți relația mamă-mamă Pasul 9
  9
  Arată-i că o iubești. Bineînțeles, fiica ta știe deja că o iubești, dar o dai cu adevărat? În timp ce jucați sau vizionați televiziune înseamnă petrecerea timpului împreună, este într-adevăr un timp de calitate? Este posibil să nu știți cum să faceți acest lucru, dar este vorba despre detaliile care se numără. Mergeți la o plimbare împreună, vorbiți și bucurați-vă de natură. Încurajați-o când are o zi proastă, oferindu-i o îmbrățișare sau un mic cadou, ca o carte sau un animal umplute. Oferiți mesaje de încurajare în mod regulat, cum ar fi "Puteți face acest lucru", "Eu cred în tine" sau "Ești un artist foarte talentat, înotător sau fotbalist!". Asigurați-vă că ați lăudat eforturile lor mai presus de toate, deoarece este important să știți că încercarea din nou și din nou și învățarea de a face față eșecului vor avea succes în viață. Cu ajutorul dvs., veți avea o atitudine pozitivă. râde și zâmbește cu ea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației fiicei-mamă Pasul 10
  10
  Vorbește. Este important ca fiica ta să știe că poate să te apropie întotdeauna de tine și să vorbească în cazul în care are nevoie de ceva. Când vorbiți cu fiica, asigurați-vă că o priviți în ochi și că ea face același lucru. Spuneți "Am nevoie să ascultați", dar într-un calm și amical. Încercați să fiți scurți și dulci, sau fiica voastră se va plictisi, nu se va concentra și va crede că are probleme sau că va primi o predică. Adresați-vă punctului principal din prima teză și păstrați-o simplu, fără a folosi cuvinte confuze sau lungi. De asemenea, ar trebui să vorbiți ocazional de câteva ori. Când ambele vorbește, nu ar trebui să se creeze o atmosferă de seriozitate. Ei pot vorbi despre școală (de exemplu, "Cum faci la școală?", "Cum a mers astăzi la școală?"). Cu toate acestea, ar trebui să mergeți puțin mai adânc decât asta. Întreabă-l despre viitorul său, despre sport sau despre hobby-uri.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 11
  11
  ascultare. Fiica voastră nu trebuie doar să vă asculte, ci și tu. Dacă nu, ea va crede că este corect să nu plătească, de asemenea, să atragă atenția privitorilor rețineți că copiii știu când părinții lor nu ascultă cu adevărat și nu este un sentiment frumos, pentru că este descurajator. Pentru a asculta, încetați să faceți ceea ce faceți și să vă uitați la ea. Stabiliți un bun contact vizual astfel încât să puteți asculta. Pentru a arăta că o ascultați, adresați-i întrebările. De asemenea, parafrază ceea ce spui, ceea ce înseamnă că trebuie să spui același lucru ca și ea, ci cu propriile tale cuvinte. De exemplu, spune „Deci, tu spui _______“ sau „Te referi la ________?“ Așa că poți clarifica ce tocmai a spus fiica ta.
 • Ascultă ce vrei să faci. De exemplu, dacă fiica ta dorește să meargă la filme, nu urmați pur și simplu "Nu" imediat. Determinați ce puteți face, verificați panoul sau întrebați ce film doriți să vizionați. S-ar putea să nu vrei să o faci, dar din când în când ar trebui să lași fiica ta să scape cu ea.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți relația mamă a fiicei dvs. Pasul 12
  12
  Sprijină-ți fiica. Ar trebui să fie întotdeauna acolo pentru ea, fie de a merge la un eveniment important, sfătuindu-i sau a spune câteva cuvinte de încurajare. Dacă există orice, joc muzical, activitatea sportivă școlară sau orice alt eveniment major care fiica ta vrea să meargă, încercați să vedeți dacă aveți timp să o însoțească. Dacă nu puteți, aflați motivul. Să depună toate eforturile pentru a anula tot ce trebuie să faci în acea zi, dar dacă este ceva ce cu siguranță nu poate lipsi, asigurați-vă că pentru a spune fiica ta. De asemenea, nu e rău dacă nu poți fi într-adevăr, prezent la un eveniment. Există multe alte modalități de a fi acolo pentru sprijinul dvs.
 • Oferiți-vă ajutorul. Dacă vezi că fiica ta are probleme cu ceva, cum ar fi școala, sportul sau un instrument muzical, o ajuți. Ascultați-o joacă flautul, comunicați cu profesorul ei sau ajutați-o cu temele, puteți chiar să practicați un sport cu ea.
 • Încurajați-o. Este greu să faci ceva, deci ar trebui să-l încurajezi și să folosești cuvinte și acțiuni de încurajare. Spuneți "o treabă bună" când o credeți cu adevărat și poate ați putea da un cadou ca o carte care spune "Continuați!".
 • Halágala. De exemplu, puteți spune: "Este o bluză drăguță" sau "Îmi place ceea ce ați făcut în camera dvs.".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 13
  13
  Sărbătați talentele fiicei voastre. Acesta este un alt mod de ao încuraja și de ai face să se simtă foarte fericit înăuntru. Întreabă-l dacă vrea să participe la o piesă, să joace un instrument muzical sau să se înscrie într-o echipă de softball, fie în interiorul sau în afara școlii (dar nu forțați-o) și puteți fi de acord. Vezi dacă îl puteți înscrie și pentru o clasă sau o echipă. Un alt lucru pe care îl puteți face este să participați la activitatea pe care o faceți în altă parte. Joacă un meci de fotbal cu ea, organiza un concert la domiciliu sau cere-i profesorului să-ți arate pași de dans. Acest lucru o va face să se simtă foarte bine, să învețe ceva nou și ambii își vor întări legăturile.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației mamă-mamă Pasul 14
  14
  Fii bun cu ea Ar putea părea evident, dar bunătatea ta are un efect mare asupra relației tale cu fiica ta. Nu striga la el de îndată ce vezi că lucrurile nu merg conform planului. În schimb, mențineți calm când explicați că ați făcut ceva ce nu vă place sau nu doriți să fac din nou. Poți să spui "Vreau să faci asta" sau "Te rog să faci asta" în loc de "Do it" sau "Do it now". Dacă vorbiți cu el cu bunăvoință, este mai probabil să faceți ceea ce îi cereți să facă. De asemenea, dați motive autentice, nu doar "Pentru că eu spun așa". Va fi mai receptiv dacă observați că există pericole, presiune socială, probleme de sănătate etc. care ar putea apărea ca urmare a unor decizii pe care le luați. De asemenea, îmbrățișați-o și să o sărutați înainte să se culce sau să o facă dimineața înainte de a merge la școală. Finalizați întotdeauna totul cu o notă bună.
 • Respectați-l Ea este o ființă umană și trebuie să o ții minte. S-ar putea să existe unele lucruri despre fiica ta cu care nu ai putut fi de acord, dar încă o respectați. Ea poate avea propriile opinii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea relației fiicei-mamă Pasul 15
  15
  încredere în fiica ta A face acest lucru poate fi dificil, dar trebuie să fii sigur. Poate motivul pentru care nu ai încredere în fiica ta este că de multe ori minte. Acest lucru se poate datora faptului și tu o faci Dacă da, ar putea crede că minciuna are dreptate, deci este timpul să începem să fim un bun model pentru ea (și pentru toți ceilalți). Fii cinstit cu tine, ține promisiunile tale și nu le rupeți. Cu toate acestea, dacă vine ceva, asigurați-vă că le-ați spus. Explicați motivul, după cum probabil vă cereți. Când o vedeți făcând ceva responsabil, cum ar fi temele ei, practicând cu trupa sau luând A într-un examen, vă sporește încrederea în ea.
 • Distribuiți-vă sentimentele Spune-i că poate veni mereu la tine dacă e nevoie și că ar trebui să fie cinstit. De asemenea, trebuie să partajați sentimentele tale cu ea Spuneți-i cum vă simțiți cu adevărat despre ceva și uneori îi puteți cere chiar și sfaturi.
 • sfaturi

  • Nu vă fie frică să spuneți "Te iubesc".
  • Rămâi pozitiv când mergi la cumpărături. Fiica ta ia în considerare opinia ta, deci fii pozitiv. Spune: "Albastru te-ai descurcat foarte bine, ce se intampla daca il cereti in albastru?" In loc de "Red nu arata bine pe tine". Trebuie să fii cinstit, dar și bun.
  • Ține minte că fiica ta are propriile opinii. Ea este liberă să facă și să spună ce dorește, deci nu forțați-o să facă nimic. Când mergeți la cumpărături, lăsați-o să aleagă lucrurile pe care îi place. Dacă vedeți o bluză purpurie, dar preferați-o în portocaliu, luați-o în acea culoare.
  • Fii un bun model de rol. Fiica ta va dori să fie ca tine, așa că e important să fii un exemplu bun. Fii prietenos dacă vrei să fie și prietenos și dacă vrei să citească mai mult, atunci fă și ea.
  • Alegeți un buget. Poate că magazinele vor cheltui mai mult decât ar trebui cu adevărat pentru fiica ta, dar toată lumea ar trebui să respecte un buget. Este ușor să găsiți oferte excelente, trebuie doar să le căutați.
  • Faceți niște meșteșuguri împreună. Ar putea face flori cu hârtie absorbantă, o foaie de copii sau orice altceva. De asemenea, dacă fiica ta știe cum să facă ceva, lăsați-o să fie profesoara și să-i dea instrucțiunile.
  • Chiar și momentele mici se numără. Nu aveți nevoie să planificați ceva mare. Simplul fapt de a râde împreună va fi un moment pe care și-l vor aminti amândoi.
  • Ia fiica ta să lucreze într-o zi specială. Aceasta va fi o ocazie excelentă pentru tine să vezi ce este o zi obișnuită de lucru în viața ta și chiar să-ți consolidezi relația.

  avertismente

  • Permiteți-mi să am ceva timp singur. Nu o copleșiți cu prezența voastră. Lasă-i să aibă spațiu, persoană și timp pentru ea însăși. Este bine să vezi cum este el din când în când, dar ar putea fi iritat dacă o faci foarte des.
  • Nu fi zgârcit. Așa cum am spus mai înainte, ar trebui să cumpărați inteligent, dar nu fi zgârcit nici. Încercați să creați un echilibru bun între cheltuielile prea mari și prea puțin.
  • Nu lăsați fiica să folosească bucătăria atunci când coace ceva și să nu fie lângă ea. Copiii cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani vor avea nevoie de cineva să fie lângă ei, dar în cazul celor de la 4 la 8 ani, ar trebui să fii cel care face întregul proces. Dacă te întreabă de ce ar trebui să fie cineva cu ea, explică-i că ar putea să se ardă, lucru foarte rău. Dacă fiica ta cea mai tânără ți-o spune că dorește să o facă, răspunde: "Fără dragă, ai putea să te arzi". Această explicație este destul de ușor de înțeles pentru copiii mici.
  • Nu oferi fiicei tale tot ce vrea. Poate părea greu, dar trebuie să înveți că nu poți obține totul când vrei. Ar trebui să încerci să faci niște lucruri. Spune-i să-și salveze sfaturile pentru a cumpăra ceva din când în când. În acest fel, veți învăța să fii responsabil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa actionezi cu parintii prietenei taleCum sa actionezi cu parintii prietenei tale
  Cum să înțelegi fiica ta adolescentăCum să înțelegi fiica ta adolescentă
  Cum să comunici mai bine cu fiicele tale adolescenteCum să comunici mai bine cu fiicele tale adolescente
  Cum să-ți mângâi fiica după o pauză sentimentalăCum să-ți mângâi fiica după o pauză sentimentală
  Cum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tauCum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tau
  Cum să-i înveți pe fiică să meargă la baieCum să-i înveți pe fiică să meargă la baie
  Cum să ne ocupăm de o nora dificilăCum să ne ocupăm de o nora dificilă
  Cum să te descurci cu o mamă-mamă?Cum să te descurci cu o mamă-mamă?
  Cum să ceri mâna prietenei taleCum să ceri mâna prietenei tale
  Cum să cumperi primul sutien fiicei taleCum să cumperi primul sutien fiicei tale
  » » Cum de a îmbunătăți relația dintre mamă și fiică

  © 2011—2020 ertare.com