Cum să meditați discuțiile de familie

Conflictele de familie afectează pe toți. Dacă există dispute în curs de desfășurare între membrii familiei, poate doriți să meditați pentru a ușura viața tuturor. Merită să încerci să liniștiți lucrurile. Încurajează toată lumea să se implice în situația cu empatie. Când rezolvați problemele, asigurați-vă că ați ascultat opinia fiecăruia. Permiteți tuturor să împărtășească punctul lor de vedere. Încearcă să progresezi cu un spirit de iertare. În acest fel, veți avea o situație familială mai stabilă care va curge.

pași

Partea 1
Încurajați modul de gândire potrivit

Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 1
1
Gândiți-vă la perspectiva tuturor. Înainte de a încerca să mediați dezacordurile, asigurați-vă că vedeți toate părțile discuției. Atunci când încearcă să medieze, nu trebuie să luați părți cu cineva și, pe de altă parte, va trebui să încerce să acorde o atenție la punctele de vedere ale fiecărei. Acordați puțin timp să vă gândiți la motivul pentru care toată lumea se simte rănit sau rănit în situație.
 • Va trebui să rezistați nevoii de a judeca. Este dificil să vedeți situațiile familiale în mod obiectiv, mai ales dacă sunteți implicați emoțional în conflict. Încearcă să te gândești la modul în care vei reacționa când vei auzi despre conflict dacă ești un străin care nu are nimic de-a face cu asta.
 • Evaluați de ce ambele părți se simt rănite și rănite. Luați în considerare istoricul familiei și rolul pe care îl joacă în drama, dacă este cazul. Uită-te și la tine. Ai spus sau ai făcut ceva care ar fi putut face situația să se înrăutățească? Cum credeți că alți membri ai familiei ar simți că știu unele dintre acțiunile dvs.? Încercați să recunoașteți aceste răspunsuri cu voce tare spunând ceva de genul "nu ar fi trebuit să-mi ridic vocea. Sunt sigur că a fost enervant să auzi asta. Recunoscând-o cu voce tare și îndrumând-vă prin exemple, puteți seta tonul pentru alți oameni să vă urmeze. Va trebui să te comporți admirabil și să-i faci pe oameni să te imite.
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 2
  2
  Reflectați asupra modului în care conflictul afectează alți membri ai familiei. Medierea dramei poate fi dificilă. Cu toate acestea, este important să avem puterea și să hotărâm să lucrăm spre o soluție în ciuda stresului pe care îl provoacă. O modalitate de a rămâne puternică este să vă amintiți cine se simte rănit. Adesea, un conflict între doi membri ai familiei afectează toată lumea din familie.
 • Gândiți-vă cine este blocat în mijloc. De exemplu, dacă cei doi unchii tăi se luptă, poate că copiii lor sunt în mijloc. Deși este posibil ca toți verii cărora le place să se întâlnească din când în când, această situație poate deveni inconfortabil din cauza distanței dintre părinți.
 • Faptul că ceilalți membri ai familiei sunt afectați este ceva ce puteți utiliza pentru a încuraja o soluție. Dacă cele două părți adverse nu vor să se întâlnească, amintiți-le de modul în care dramă afectează negativ oamenii din jurul lor. Poate că acest lucru ar putea împinge nevoia de a îmbunătăți relațiile.
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 3
  3
  Adresați-i altor membri ai familiei cum se simt. În calitate de mediator, trebuie să înțelegeți situația cât mai detaliată. Cea mai bună modalitate de a înțelege punctul de vedere al cuiva este să întrebați. Înainte de a aduna pe toată lumea să vorbească, întrebați mai mulți membri ai familiei cum se simt în legătură cu situația.
 • Nu trebuie să te implici într-o situație în care cineva e vorbit prost. Cu toate acestea, încercați să încurajați pe toată lumea să explice de ce simt un anumit mod. Utilizați tehnici de ascultare active pentru a sublinia că le-ați ascultat și le-ați înțeles.
 • De exemplu, "Tío Álvaro, de fapt, la Ziua Recunostintei, ai parut stresat vazandu-l pe unchiul José. Există o problemă între voi?
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 4
  4
  Găsiți problema de bază. Mai ales în cazul familiilor, o discuție se concentrează rareori pe o problemă superficială. Dacă o rudă reacționează foarte negativ la ceva care pare trivial, este probabil că există vreun fel de vrăjmășie veche sau resentimente între ele. Reflectarea asupra istoriei familiei vă poate ajuta să urmăriți rădăcinile vrăjmășii sau resentimentelor și să abordați situația mai eficient.
 • De exemplu, dacă unchii tăi se luptă pentru că unul dintre ei a făcut o glumă trecătoare despre munca celuilalt, este posibil ca altceva să se întâmple acolo. Poate că un unchiu a întunecat întotdeauna celălalt când au crescut. Poate că au fost întotdeauna foarte competitivi unul cu altul.
 • În acest caz, problema nu implică doar atingere personală atunci când vine vorba de umor, dar și de insecuritate. Știind că va fi mai ușor să răspunzi la sentimentele tuturor atunci când mediazi problema.
 • Partea 2
  Au o conversație sănătoasă

  Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 5
  1
  Stabiliți regulile de bază pentru conversație. Când vă întâlniți cu familia pentru a vorbi, va trebui să stabiliți reguli de bază. Asigurați-vă că încurajați diferitele părți să vă ajute în acest proces de creare a regulilor. În acest fel, nu va apărea că faceți o prelegere sau că sunteți condescendent. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să se asigure că conversația curge mai calm și că toată lumea se poate exprima.
  • O bună regulă de bază și generală este că numai o singură persoană poate vorbi la un moment dat. Puteți descuraja alte interrumpan- astfel încât, puteți începe prin a spune ceva de genul „Chiar daca nu esti de acord cu ceea ce spune cineva, este important să se lase vorbesc persoana de dragul medierii. Poți răspunde când sa terminat.
  • De asemenea, puteți avea reguli generale despre gestionarea emoțiilor. Spuneți tuturor că, indiferent cât de enervante sunt acestea, nimeni nu trebuie să-și ridice vocea sau să folosească un limbaj neplăcut.
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 6
  2


  Încurajați-i pe toți să-și controleze emoțiile. Este comună creșterea tensiunilor atunci când se face față conflictelor familiale. S-ar putea să existe momente când oamenii devin excitați și furioși. Încercați să controlați izbucnirea emoțională cât de mult puteți. În timp ce toată lumea are dreptul la sentimentele personale, clarifică faptul că astfel de sentimente trebuie exprimate într-un mod adecvat și productiv.
 • Spune-i pe cineva dacă scapi de sub control. Spune ceva de genul „Unchiul Alvaro, ai început să ridici vocea“ sau „Unchiul Joe, nu ar trebui să folosească aceste cuvinte, nu este productiv.“
 • Amintiți-vă că nu trebuie să țipați când cineva își ridică vocea. Tonul tău ar trebui să rămână blând și vocea ta moale. Utilizați indicații scurte, cum ar fi "Păstrați-vă vocea moale", astfel încât să puteți rămâne pe pistă atunci când începeți să vă abateți. De asemenea, puteți întreba dacă ar dori să ia o clipă pentru a respira sau pentru a se calma.
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 7
  3
  Parafrază gândurile oamenilor. Este important ca toată lumea să se simtă că au fost auzite de fapt în timpul unei medierii. După ce cineva vorbește, el parafrază pe scurt cuvintele sale. Dați-i ocazia să clarifice ceva dacă ați interpretat-o ​​greșit. În acest fel, toată lumea se va simți ascultată în timpul medierii.
 • De exemplu, „unchiul Alvaro, ascultând să simtă că Iosif a fost condescendent despre munca ta. Tu ai esforzaste suficient pentru promovare și, cu toate că nu te superi glumesc, simt că Joseph prima felicitat probabil că a“.
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 8
  4
  Asigurați-vă că toată lumea are ocazia să se exprime. Nu încheiați conversația până când nu se exprimă toată lumea. Mergeți în jurul camerei și dați tuturor posibilitatea de a vorbi. Apoi, umblați din nou în cameră și permiteți tuturor să răspundă. Înainte de a încheia conversația, spuneți ceva de genul "Este totul? Mai are cineva ceva ce ar dori să împartă? Nu trebuie să închei niciodată o negociere înainte ca toate părțile să-și exprime sentimentele și frustrările cu privire la o situație.
 • Partea 3
  Găsiți o cale de a merge mai departe

  Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 9
  1
  Încearcă să vindeci relația. Soluția pe care o atingeți în timpul unei mediere este rareori concretă. Poate că nu aveți un plan de joc exact și specific. Cu toate acestea, toată lumea ar trebui să aibă o idee despre cum să se vindece relația ruptă.
  • Nu este sarcina dvs. să oferiți măsurători exacte. Cu toate acestea, puteți oferi sugestii despre modul în care membrii familiei se pot trata mai bine în viitor. Gândiți-vă la ceea ce sa spus în timpul medierii. Căutați aspecte în care este necesară schimbarea.
  • Nu uitați să căutați opinia altor persoane. Întrebați-le în mod specific ce sunt dispuși să facă pentru a ajuta la îmbunătățirea situației. Începeți cu propriile aspecte pentru a vă schimba, dacă este cazul.
  • Aceasta sugerează ceva care trebuie să fie diferit în viitor. De exemplu, „Ca cariera unei persoane este foarte importantă pentru sentimentul lor de identitate, poate că ar trebui să aibă mai mult tact atunci când vorbim de locuri de muncă cuiva.“
  • De asemenea, trebuie să vă străduiți să lucrați activ pentru a lăsa în urmă vrăjmășia. De exemplu, "Pentru următoarele două luni, vom fi de acord să nu abordăm această problemă. Nu vom vorbi despre ziua Ziua Recunostintei. Cred că toată lumea va avea ocazia să lase o parte din această problemă în urmă și să continue. "
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 10
  2
  Străduiți-vă pentru a obține iertarea. Puteți începe prin a vă ierta rudele în cauză. Chiar dacă nu v-ați implicat direct în vrăjmășie, probabil că teatrul v-a afectat într-o oarecare măsură. Alege iertarea. Amintiți-vă că nu puteți controla acțiunile unei alte persoane, ci răspunsul dvs. propriu.
 • De asemenea, puteți încuraja alți membri ai familiei să ierte. Cu toate acestea, amintiți-vă că nu puteți forța pe cineva să se simtă într-un anumit mod.
 • Imaginea intitulată Mediate Argumentul familiei Pasul 11
  3
  Păstrați-vă așteptările realiste. Dacă un conflict sau o discuție de familie a durat o vreme, nu veți putea rezolva peste noapte. Continuați și rețineți că lucrurile vor rămâne tensionate. Dacă rudele în cauză sunt melodramatice și complicate de natură, este posibil să nu fie dispuși să rezolve complet problema. La următoarea vacanță sau adunare, acceptați că în ciuda celor mai bune eforturi veți continua să aveți tensiune.
 • Rețineți că mai multe conversații pot fi necesare înainte ca situația să se îmbunătățească. Acordați o vacanță tuturor celor implicați, dar nu vă fie frică să atingeți mai târziu acest subiect pentru a vedea cum au avansat. Exprimă plăcerea de a face acest lucru și încurajează pe toată lumea să continue să încerce.
 • sfaturi

  • Găsiți un loc neutru de vorbit. Nu face pe cineva să se simtă amenințat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți copilul să se adapteze la o familie reconstituităCum să ajuți copilul să se adapteze la o familie reconstituită
  Cum să funcționeze într-o casă multigeneraționalăCum să funcționeze într-o casă multigenerațională
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  Cum să facem față problemelor de familieCum să facem față problemelor de familie
  Cum să te alături noului tău copilCum să te alături noului tău copil
  Cum să evitați gândirea colectivăCum să evitați gândirea colectivă
  Cum să-i faci pe toți să zâmbeascăCum să-i faci pe toți să zâmbească
  Cum să ierți pe cinevaCum să ierți pe cineva
  Cum să te ierți după ce i-ai rănit pe cinevaCum să te ierți după ce i-ai rănit pe cineva
  Cum să conduci o casăCum să conduci o casă
  » » Cum să meditați discuțiile de familie

  © 2011—2020 ertare.com