Cum să maximizați timpul familiei

Există mai multe modalități de a maximiza timpul familiei. Discutați cu membrii familiei despre ceea ce le place și de a programa câteva zile în care toată lumea să-și petreacă timpul împreună. Rămâneți organizat și acordați prioritate timpului la domiciliu și la locul de muncă. Cumpărați mâncăruri de mâncare sau pregătiți-o în avans pentru a nu rămâne blocată în bucătărie. Căutați modalități de a economisi timp la locul de muncă, adresându-vă e-mailurilor și proiectelor devreme dimineața înainte ca familia să se ridice sau târziu noaptea după ce toată lumea merge la culcare.

pași

Metoda 1
Structurați programul

Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 1
1
Prioritizați-vă timpul. Organizați-vă obligațiile în "lucruri pe care trebuie să le fac", "lucruri pe care nu trebuie să le fac" și "lucruri pe care trebuie să le delegem". În loc să încercați să faceți totul, determinați urgent sarcinile (lista "lucrurilor de făcut") și ce să vă așteptați (lista "lucrurilor pe care nu trebuie să le fac"). Dacă există sarcini pe care partenerul dvs., copiii sau un angajat le poate face (cum ar fi spălarea vesela, mersul câinelui etc.) - separați-le de lista "lucrurilor pe care ar trebui să le delegem".
 • În acest fel, în locul dvs. sau a partenerului dvs. care vă îngrijește de o cantitate excesivă de treburi de uz casnic, veți echilibra din nou timpul familiei, astfel încât toată lumea să poată petrece mai mult timp împreună.
 • Fii realist și sincer când îți evaluezi timpul. Nu adăugați ceva la lista dvs. de "lucruri pe care ar trebui să le fac" doar pentru că vă simțiți vinovați.
 • Organizați-vă obligațiile de lucru astfel încât să puteți identifica lucrurile pe care ar trebui să le faceți și lucrurile pe care le puteți delega unui coleg.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 2
  2
  Organizați-vă lucrurile. Puteți pierde o mulțime de timp ai putea petrece cu familia ta (sau le), în căutarea pentru chei, telecomenzi și alte obiecte esențiale pe care le-ați plasat în locul greșit. Alegeți o locație convenabilă pentru a vă plasa portofelul sau poșeta, cheile și ochelarii de soare. Obișnuiți-vă să puneți aceste obiecte esențiale, în special lucrurile pe care tind să le pierdeți frecvent, în același loc în fiecare zi.
 • De exemplu, probabil vă decideți să puneți întotdeauna ochelarii de soare lângă capul patului și cheile de lângă ușă.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 3
  3
  Profitați de toate resursele. Căutați modalități de a economisi timp și de a le folosi ori de câte ori este posibil. De exemplu, în cazul în care aspiratorul uscat oferă un serviciu de colectare de îmbrăcăminte gratuit sau puteți comanda pizza la domiciliu, mai degraba decat sa o ridice, să profite de aceste servicii convenabile. Făcând acest lucru vă va permite să vă maximizați timpul familiei.
 • Dacă te-ai înscris la facultate, folosește gimnastica campusului în loc să mergi de la școală la sală și apoi acasă.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 4
  4
  Adoptați obiective pentru a vă petrece timpul cu familia. Dacă sunteți tipul de persoană care iubește provocările, poate fi util să creați și să îndepliniți obiective care sunt legate numai de familie. Setați o perioadă minimă de timp pentru a petrece o familie în fiecare săptămână (de exemplu, 15 ore). Un alt lucru pe care îl puteți face este să încercați să atingeți un obiectiv calitativ, cum ar fi să vă faceți copilul să zâmbească la cină.
 • Schimbați regulat obiectivele de timp ale familiei pentru a menține competiția în stare proaspătă.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 5
  5
  Deconectați-vă de la tehnologie atunci când vă aflați acasă. În loc să vă verificați e-mailurile, să lucrați la proiecte și să trimiteți mesaje prietenilor sau colegilor atunci când sunteți acasă, opriți telefonul mobil și computerul. În acest fel, familia dvs. vă va acorda toată atenția. După ce copiii și partenerul dvs. dorm, puteți porni din nou dispozitivele.
 • Acest lucru este deosebit de important în timpul excursiilor familiale și al meselor.
 • De asemenea, puteți folosi computerul și telefonul dimineața devreme când copiii și partenerul dvs. dorm.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 6
  6
  Nu te compara cu ceilalți. Unii oameni sunt descurajați, deoarece ei cred că nu veți maximiza timpul familiei dvs. așa cum fac ceilalți oameni, ca vecinii voștri. Acesta este un gând defaist care nu vă va ajuta să vă maximizați timpul familiei. În schimb, organizați timpul cât mai bine posibil fără a vă judeca singur.
 • Amintiți-vă că nimeni nu își poate petrece tot timpul cu familia.
 • Metoda 2
  Vorbeste cu familia ta

  Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 7
  1
  Faceți întreaga familie să participe. Puteți maximiza timpul familial numai dacă toată lumea încearcă să crească timpul petrecut împreună. Încurajați-vă copiii să-și limiteze activitățile extracuriculare la unul sau două pe semestru. Cereți partenerului dvs. să îmbunătățească modul în care își gestionează timpul și să adopte aceleași măsuri pe care le-ați luat pentru a maximiza timpul familiei.
  • Spuneți copiilor dvs. următoarele: "Vă rugăm să vă limitați la a avea doar una sau două activități pe semestru academic, astfel încât să putem avea mai mult timp de familie".
  • Spuneți partenerului dvs. ceva de genul: "Reducerea timpului petrecut în fața ecranului, organizarea lucrurilor și căutarea altor modalități de maximizare a timpului meu de familie. Aș vrea să vă ajut să faceți la fel. Să o facem împreună.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 8
  2
  Planificați ora familiei. Calendarele și planificatorii personali sunt minunați pentru organizarea timpului într-un mod structurat. Mulți oameni presupun că nu este necesară înregistrarea timpului de familie într-un calendar deoarece nu este o obligație formală. Cu toate acestea, dacă nu alocați un anumit timp pentru a petrece împreună cu familia, probabil o veți pierde. Pentru a maximiza timpul familial, rezervați câteva ore pe zi pentru ei.
 • Planificați evenimente familiale specifice și "timp familial", în general, atunci când scrieți datele din planificatorul sau calendarul dvs. Programați întâlniri de noapte la anumite locuri și restaurante și planificați să participați la jocuri de baseball sau târguri specifice cu copiii dvs.
 • Utilizați mementourile automate pe telefonul dvs. mobil sau pe e-mail pentru a urmări timpul de familie pe care l-ați programat.
 • Utilizați perioada de vacanță pentru a extinde vacanțele familiei.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 9
  3
  Limitați timpul petrecut de copiii dvs. în fața ecranului. Dacă le permiteți, copiii vor continua să fie lipiți la televizor sau la calculator. Stabiliți reguli care limitează utilizarea de agrement a copiilor dvs. de televiziune și calculator. Este suficient să petreacă o oră vizionând televiziunea și o oră de navigare pe Internet zilnic.
 • Explicați faptul că limitarea timpului petrecut în fața televizorului și a computerului nu numai că le va oferi mai mult timp să se miște și să se joace în afara, ci și să le permită să maximizeze timpul petrecut împreună ca familie.
 • Doar spuneți copiilor dvs. ceva de genul: "Vă rugăm să nu petreceți mai mult de o oră pe zi pe telefon, în fața calculatorului sau a televizorului. În acest fel, vor avea mai mult timp să petreacă împreună cu familia. "
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 10
  4
  Creați noi vamale. Toți se întâlnesc la întâlniri festive, dar trebuie să depuneți eforturi pentru a petrece cel puțin o noapte în fiecare săptămână împreună cu familia. De exemplu, rezervați în zilele de vineri să mâncați pizza și să jucați jocuri de cărți cu copiii dumneavoastră. Asigurați-vă că toți membrii familiei participă prin interzicerea utilizării telefoanelor mobile și a tabletelor în timpul familiei desemnate. Alte obiceiuri de familie pe care le-ar putea plăti familia dvs. includ următoarele:
 • ieșiți la cină împreună la un restaurant nou
 • urmăriți împreună un nou film
 • plimbare cu bicicleta cu familia
 • au un brunch împreună


 • Metoda 3
  Economisiți timp

  Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 11
  1
  Căutați modalități de restructurare a modului în care vă duceți la muncă. Folosirea transportului public este excelentă deoarece vă permite să răspundeți la e-mailuri, să citiți materiale legate de muncă sau să lucrați cu laptopul în timpul călătoriei. Asta înseamnă că veți avea mai mult timp să vă petreceți cu familia când ajungeți acasă.
  • De asemenea, puteți să căutați rute și comenzi rapide alternative. Extindeți o hartă a districtului dvs. pe masă. Apoi, urmăriți ruta pe care o luați pentru a lucra la ea. Căutați rute alternative și încercați-le. Dacă acestea vă ajută să economisiți timp, utilizați-le în locul traseului pe care l-ați luat.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 12
  2
  Căutați modalități de restructurare a timpului la locul de muncă. Există modalități de a restructura timpul petrecut la locul de muncă pentru a maximiza timpul familiei. Puteți schimba timpul, modul și locul în care lucrați.
 • De lucru de la domiciliu va crește timpul petrecut cu familia. Utilizați pauzele pentru a petrece timpul cu ei.
 • Lucrează de acasă Există multe profesii productive și plăcute pe care le puteți exercita de la domiciliu. Dacă sunteți scriitor, designer grafic sau artist, probabil că puteți convinge angajatorul să vă lase să lucrați acasă sau să începeți propria afacere.
 • Înainte de a vă întreba pe șeful dvs. dacă puteți lucra de acasă, discutați cu cineva care lucrează în departamentul de resurse umane pentru a determina dacă această solicitare poate fi acceptată.
 • Reduceți frecvența cu care trebuie să călătoriți din cauza unor probleme de lucru. Întreabă-l pe șeful tău dacă poți organiza conferințe, unde ar trebui în mod normal să călătorești, printr-un program webcam online, cum ar fi Skype. Faceți voluntari să faceți călătorii mai scurte, care nu vă mențin departe de casă prea mult, în loc de călătorii mai lungi care vă vor duce mai departe de familia dvs.
 • Încurajați-vă șeful să aloce niște călătorii legate de muncă altor angajați.
 • Aveți grijă de e-mailuri și proiecte devreme dimineața înainte ca familia să se ridice sau târziu noaptea după ce dorm.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 13
  3
  Cumpara online Achiziționarea poate dura mult timp. Prin urmare, faceți-l online pentru a reduce timpul pe care l-ați putea pierde. În acest fel, nu va trebui să vă mișcați de la un magazin la altul, coadă sau pierdeți timpul să vă uitați la rafturi până când veți găsi ceea ce căutați. Cumpărarea online este rapidă, convenabilă și vă permite să maximizați timpul familiei.
 • Pentru a face acest lucru, pur și simplu utilizați site-ul magazinului dvs. preferat de vânzare cu amănuntul. De exemplu, dacă vă place cumpărăturile la un anumit supermarket, pur și simplu vizitați site-ul web, plătiți pentru elementele pe care le doriți și așteptați livrarea.
 • În unele cazuri, costurile suplimentare legate de transport pot face cumpărăturile online impracticabile. Prin urmare, comparați prețurile cu atenție înainte de a face acest lucru.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 14
  4
  Pregătiți mesele în avans. Pregătirea de două ori mai multă hrană de obicei nu durează de două ori mai mult. În loc să faceți cina în fiecare noapte, duplicați câteva rețete ale căror rămășițe puteți mânca în noaptea următoare sau chiar în următoarea. De exemplu, dacă faceți o cratiță mare de lasagna sau o oală mare de tocană, veți avea suficientă mâncare pentru încă câteva nopți.
 • Puteți îngheța orice fel de mâncare timp de cel puțin două sau trei zile.
 • Dacă pregătiți un lot mare de pui, curcan sau majoritatea legumelor, le puteți îngheța ușor pentru o perioadă mai lungă de timp.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 15
  5
  Vand hrana pentru a merge. În general, mesele de vaccinare nu sunt recomandate deoarece au tendința de a avea mai multe calorii și sunt mai puțin sănătoase decât mesele făcute la domiciliu. Cu toate acestea, dacă sunteți lângă un restaurant de calitate și puteți cumpăra unele salate, burrito și alte feluri de mâncare atunci când sunteți ocupați, faceți-o. Doar nu o face să devină un obicei.
 • Evitați să cumpărați mâncare fast-food, chiar și atunci când sunteți ocupat. Acest tip de hrană este plină de sare, zahăr și grăsimi și nu contribuie la sănătatea dumneavoastră generală.
 • Metoda 4
  Alegeți activități

  Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 16
  1
  Încurajează spontaneitatea. Nu vă fie frică să încercați ceva diferit în timpul familiei. Pe lângă oferirea de sugestii încurajatoare copiilor și partenerilor, ar trebui să fii flexibil și dispus să faci ceva complet diferit dacă familia ta vrea să schimbe puțin lucrurile. Cu cât mai multă distracție are mai multă lume, cu atât este mai probabil ca ei să considere timpul familiei ca fiind o centrală în viața lor.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 17
  2
  Determinați ce vrea să facă familia ta. Probabil că aveți deja o idee despre ceea ce se bucură familia ta. Cu toate acestea, hobby-urile și gusturile se schimbă de-a lungul timpului și, eventual, copiii sau cuplurile dvs. au un hobby nou pe care toată lumea ar putea să-l bucure ca o familie. Poate că există chiar și unele lucruri pe care ar dori să le facă, dar nu au avut ocazia să încerce.
 • Puteți întreba familia dvs. următoarele: "Ce doriți să faceți în timpul familiei pe care am programat-o?"
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 18
  3
  Oferiți sugestii membrilor familiei dvs. Familia ta este interesată de părerea ta. În plus, trebuie să vă simțiți capabil să faceți sugestii pentru activitățile de familie. Cu toate acestea, nu impuneți alegerile dvs. altora. Asigurați-vă că aveți o conversație plăcută cu privire la alternativele pe care le ridicați și, în cele din urmă, ajungeți la un consens. Puteți sugera următoarele activități:
 • du-te la parc (de exemplu, vă puteți întreba familia: "Ce zici de a merge la parc?")
 • mergeți la o plimbare (de exemplu, întrebați-le următoarea întrebare: "Vrei să mergi pe jos?")
 • jucați un joc (de exemplu, puteți să le întrebați: "Vrea cineva să joace un joc?")
 • practică canoe (de exemplu, întrebați-i: "Cum să luați canoe la râu?")
 • mergeți într-o călătorie în câmp (de exemplu, puteți să întrebați familia: "Ce zici să mergem pe jos în pădure?")
 • vizitați un muzeu local (De exemplu, le puteți spune: "Există o expoziție nouă în muzeu.
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 19
  4
  Faceți activități în aer liber. Nu stați blocat acasă. Ei pot petrece timp cu familia în casă vizionând filme și jucând jocuri când este cazul. Cu toate acestea, dacă vremea permite, ar trebui să ieșiți și să vă bucurați de o plimbare, o plimbare cu bicicleta sau orice altă activitate în aer liber. De exemplu, dvs. și familia dvs. ați putea beneficia de următoarele activități:
 • înotați în lac
 • practică alpinism
 • parasailing practica
 • zboară în hang glider
 • speologie
 • Imaginea intitulată Maximizarea timpului familiei Pasul 20
  5
  Bucurați-vă de dimineața împreună. Rămâi în pat puțin mai mult decât să te trezești dimineața cât mai curând posibil. De asemenea, vă puteți bucura de șezut și de mâncare la micul dejun împreună cu familia. Mergeți împreună prin mai multe locuri după micul dejun. Cele câteva minute suplimentare pe care le cheltuiți cu familia dvs. se vor acumula pe termen lung și vor face ca obligațiunile dvs. să fie mai puternice.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să echilibreze munca și rolul părințilorCum să echilibreze munca și rolul părinților
  Cum să funcționeze într-o casă multigeneraționalăCum să funcționeze într-o casă multigenerațională
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  Cum să facem față problemelor de familieCum să facem față problemelor de familie
  Cum puteți profita la maximum de timpul acordatCum puteți profita la maximum de timpul acordat
  Cum se face timpul acordând prioritate și programareCum se face timpul acordând prioritate și programare
  Cum să faci o petrecere de surpriză pentru mama taCum să faci o petrecere de surpriză pentru mama ta
  Cum să vă echilibrați viața profesională și personalăCum să vă echilibrați viața profesională și personală
  Cum puteți seta prioritățile într-un program pentru a vă gestiona optim timpulCum puteți seta prioritățile într-un program pentru a vă gestiona optim timpul
  Cum să menținem echilibrul dintre muncă și viațăCum să menținem echilibrul dintre muncă și viață
  » » Cum să maximizați timpul familiei

  © 2011—2020 ertare.com