Cum să masați un nou-născut

Masajul pentru bebelusi devine foarte popular, beneficiile fiind si mai evidente. Masajul pentru bebeluși a fost folosit de părinți pentru a promova somnul mai bun, pentru a îmbunătăți abilitățile motorii și a reduce colicul la copii. Ele pot ajuta chiar și la întărirea sistemului imunitar al sugarilor. Este o modalitate excelentă pentru părinți și pentru copil de a întări experiența lipirii și poate fi ușor încorporată în rutina zilnică de îngrijire a copilului.

pași

Metoda 1
învățare

Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 1
1
Începeți să vă educați despre reflexele normale ale unui nou-născut. Bebelușii se nasc cu reflexe care apar în mod normal ca răspuns la anumite mângâieri. Prin înțelegerea acestor reflexe, le puteți încorpora calm în rutina dvs. de masaj.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 2
  2
  Testați reacția bebelușului la anumite mângâieri. Când îți lovești obrazul, copilul își va întoarce capul în direcția aceea. Dacă înghițiți talpa piciorului, bebelușul își va răsuci degetele în aceeași direcție. Acelaºi lucru se întâmplã dacã vã dați în mîini palma. Mutați capul într-o parte și copilul va arca corpul în direcția opusă. Acestea sunt reacții comune pe care aproape toți copiii le au când le mănâncă.
 • Metoda 2
  Începeți mai devreme

  Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 3
  1
  Începeți să vă masați bebelușul după naștere și cât mai curând posibil ori de câte ori vă veți naște fără complicații sau dacă nu aveți nevoie de utilizarea echipamentului sau de asistența medicală. Cu cât începeți mai curând procesul de masaj, cu atât va fi mai naturală experiența pentru bebelușul dvs.
 • Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 4
  2
  Rețineți că nu trebuie să aplicați creșele în sus sau în verticale la copiii cu vârsta de 6 săptămâni sau mai puțin, pentru a evita suprastimularea.
 • Metoda 3
  Utilizați diferite mângâieri

  Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 5
  1
  Descoperiți toate căile de a vă mângâia copilul. Toate mângâirile trebuie efectuate cu atingeri apăsând încet și ușor.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 6
  2
  Începeți cu mângâieri blânde și creșteți treptat și presați treptat. Că mângâieri sunt destul de ferm pentru a evita furnicături.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 7
  3
  Masați umerii ușor, dar numai dacă copilul o tolerează. Dacă se pare că bebelușul este incomod, opriți-vă de masaj.
 • Image cu titlul Masajul unui nou-născut Pasul 8
  4
  Rețineți că mângâierea în sus va stimula, în general, sistemul nervos, în timp ce o mângâiere în jos va avea un efect calmant.
 • Metoda 4
  Folosiți uleiuri

  Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 9
  1
  Consultați un profesionist cu privire la utilizarea uleiurilor în scopul masajului. Unele uleiuri sunt mai potrivite pentru masaje decât altele. Există câteva uleiuri pe care ar trebui să le evitați. Va trebui să vă asigurați că utilizați uleiuri antialergice și nescentate până când bebelușul dumneavoastră are vârsta de 3 luni.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 10
  2
  Descoperă cel mai bun ulei pentru a-ți masca bebelușul. Uleiul natural, cum ar fi uleiul de migdale, va servi foarte bine, deoarece va oferi o aromă plăcută. Uleiul cu arome precum levantica și vanilia poate fi adăugat la uleiul de măsline proaspăt sau la uleiul vegetal.
 • Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 11
  3
  Testați toate uleiurile noi pe o mică suprafață a pielii bebelușului dvs. cu o zi înainte de ao folosi în scopuri de masaj. Dacă copilul pare să aibă o reacție la ulei, evitați să-l utilizați.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 12
  4
  Evitați utilizarea uleiurilor pe fața sau pe capul bebelușului în timpul unui masaj.
 • Metoda 5
  Faceți masaj și mergeți în jos

  Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 13
  1
  Începeți cu capul bebelușului. Începeți prin apăsarea ușoară cu ambii degete în centrul frunții bebelușului. Continuați masajul diferitelor părți facială. Folosind degetele mari, faceți mici mișcări circulare pe obraji, în zona gurii și pe bărbie.


 • Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 14
  2
  Continuați cu membrii de sus. Tăiați ușor fiecare dintre brațe cu mâinile. Masați mâinile, deschizând și masând fiecare deget individual.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 15
  3
  Glisați-vă mâinile peste burtă și faceți mișcări pivotante în burtă de la stânga la dreapta și din față în spate în mod repetat pentru a acoperi întreaga zonă.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 16
  4
  Coborâți picioarele și întindeți fiecare picior cu ambele mâini, aplicând mișcări blânde. Include picioarele și degetele tale.
 • Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 17
  5
  Schimbați spatele și continuați să vă mișcați dintr-o parte în alta înainte de a vă deplasa cu mișcări de sus în jos.
 • Metoda 6
  Măsurați-vă timpul

  Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 18
  1
  Alegeți o oră din ziua în care veți avea timpul necesar pentru a continua masajul fără a fi întrerupt. Veți avea nevoie să vă relaxați și să vă puteți bucura de acest moment cu copilul dumneavoastră.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 19
  2
  Evitați să vă masați bebelușul atunci când este pe un stomac plin. Copilul dumneavoastră nu va avea un timp plăcut dacă este aproape de timpul său de hrănire. Un moment intermediar între fiecare masă va fi de obicei cea mai bună opțiune.
 • Metoda 7
  Pregătește-te

  Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 20
  1
  Asigurați-vă că încăperea este pregătită și la o temperatură adecvată pentru a vă menține bebelușul cald. Copilul dumneavoastră nu va răspunde bine la sesiunea de masaj dacă camera este foarte rece.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 21
  2
  Împingeți bebelușul și lăsați-l cu scutecul pentru a putea lucra cu ușurință pe întregul corp. Contactul piele-piele este preferabil și promovează un confort sporit și o îmbinare afectivă. Lăsați o pătură caldă în apropiere pentru a acoperi copilul dacă pare să reacționeze negativ la dezbrăcare. Puteți lăsa bebelușul acoperit cu pătură și expuneți numai zona în care lucrați.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 22
  3
  Asigurați confortul ca o prioritate pentru dvs. și copilul dumneavoastră în timpul sesiunii. Stați unde este mai confortabil pentru ambii. Puteți sta pe un pat cu copilul plasat între picioare. Dacă utilizați podeaua, plasați o pătură confortabilă sub ambele. De asemenea, puteți să vă așezați bebelușul în poală în locul picioarelor, dacă ambii sunt confortabili în această poziție.
 • Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 23
  4
  Încingeți-vă între mâini orice ulei pe care intenționați să-l folosiți înainte de al aplica pe pielea bebelușului. Nimic nu va termina o sesiune mai rapid decât plasarea uleiului rece pe pieptul bebelușului tău. Dacă intenționați să utilizați ulei în sesiune, nu uitați să vă protejați lenjeria de pat și hainele cu un prosop.
 • Image cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 24
  5
  Așezați niște muzică ușoară sau cântați cu atenție bebelușului în timpul sesiunii de masaj. Acest lucru nu numai că vă va relaxa copilul, dar sunetul vocii dvs. va contribui la consolidarea legăturii.
 • Metoda 8
  Ia odihnă

  Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 25
  1
  Căutați semne că bebelușul vostru avea suficiente masaje. Arcul spatelui este, de obicei, un semn că bebelușul dumneavoastră este suprasolicitat. Dacă se pare că bebelușul dvs. este în dificultate sau nu răspunde într-o manieră relaxată, ar trebui să încheiați sesiunea și să o reluați mai târziu.
 • Imagine cu titlul Masaj pentru un nou-născut Pasul 26
  2
  Rețineți că bebelușii răspund bine la rutină și că bebelușul dvs. poate deveni mai receptiv la sesiunile de masaj dacă programele sunt aproape de aceeași oră în fiecare zi. Una dintre cele mai bune momente pentru bebelusul tau poate fi dupa ultima masa de noapte. Masajul poate ajuta la stimularea digestiei și poate promova o stare de relaxare care vă va ajuta să aveți un somn de calitate.
 • avertismente

  • Căutați semne vizibile de durere prin modificări ale culorii pielii, agitație, eforturi, plâns sau slăbiciune. Dacă copilul prezintă semne de disconfort, sesiunea de masaj se încheie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa scapi de un copilCum sa scapi de un copil
  Cum de a calma un copil agitatCum de a calma un copil agitat
  Cum să ai grijă de un nou-născutCum să ai grijă de un nou-născut
  Cum să aibă grijă de un nou-născutCum să aibă grijă de un nou-născut
  Cum să ai grijă de copiiCum să ai grijă de copii
  Cum să ai grijă de un copilCum să ai grijă de un copil
  Cum să dormi cu un nou-născutCum să dormi cu un nou-născut
  Cum să înțelegi strigătul unui copilCum să înțelegi strigătul unui copil
  Cum să înfășurați bebelușiiCum să înfășurați bebelușii
  Cum să stimulezi abilitățile motorii grosiere la sugariCum să stimulezi abilitățile motorii grosiere la sugari
  » » Cum să masați un nou-născut

  © 2011—2020 ertare.com