Cum să țineți copiii concentrați?

Mulți copii consideră dificil să se concentreze. Cu toate acestea, atunci când copilul dvs. începe să meargă la școală, abilitatea de a vă concentra va deveni extrem de importantă (și va rămâne cu siguranță o abilitate crucială pentru tot restul vieții). Dacă doriți să ajutați copilul să dezvolte capacitatea de concentrare, începeți cu pasul 1.

pași

Partea 1
Dezvoltați abilitățile de concentrare a copilului

1
Începeți mai devreme Puteți începe să îi ajutați să-și dezvolte abilitățile de concentrare cu mult înainte de a începe să meargă la școala primară. Copiii mici și copiii de vârstă preșcolară pot fi încurajați să privească o carte pentru o perioadă mai lungă de timp sau să termine pictura unei imagini. Lăudați copiii mici atunci când se concentrează bine sau când îndeplinesc o sarcină fără a fi distrași.
 • 2
  Citiți cu voce tare Citirea cu voce tare pentru copii mici are multe beneficii, inclusiv faptul că învață abilitățile de ascultare înțelegere și concentrare. Alegeți cărți care sunt potrivite pentru vârsta și nivelul de dezvoltare al copilului și să încerce să găsească povești care încurajează copiii să acorde o atenție (de obicei, sunt povești care amuz, excita și fascinează, mai mult decât cărți ABC).
 • 3
  Joacă ceva care dezvoltă abilitățile de concentrare. Toate cuburile, puzzle-urile, jocurile de masă și jocurile de memorie ajută copiii să-și dezvolte abilitatea de a se concentra, de a acorda atenție și de a vedea o sarcină prin realizarea lor. Iar aceste activități sunt distractive, deci nu vor simți că ar fi o corvoadă pentru ei.
 • 4
  Reduce timpul care trece în fața ecranului. Când copiii mici petrec prea mult timp în fața televizoarelor, calculatoare și jocuri video, de obicei, acestea dezvolta probleme concentrarse- parțial, deoarece creierul se obișnuiește cu această formă de divertisment (care este de obicei pasiv) și fără probleme de concentrare grafica Fermecatoare și lumini strălucitoare.
 • Academia Americana de Pediatrie recomanda ca copiii sub doi ani evita complet timpul petrecut în fața ecranului și pentru a limita timpul pentru a nu mai mult de una până la două ore pe zi (în mod ideal, să fie un conținut de înaltă calitate) pentru toți copii și adolescenți.
 • Partea 2
  Ajutați copilul să se concentreze acasă

  1
  Stabiliți un loc pentru temele la domiciliu. Copilul dvs. trebuie să aibă un spațiu desemnat pentru teme și studii. În mod ideal, ar trebui să existe un birou în dormitorul dvs., dar puteți crea și un colț pentru a studia într-un alt spațiu. Indiferent de locul pe care îl alegeți, faceți-i un loc liniștit, liniștit și fără distragere.
  • Puteți lăsa copilul să-și decoreze spațiul pentru ao face mai confortabil.
  • Încercați să păstrați toate consumabilele care sunt în mod normal necesare pentru sarcina din sau în apropierea spațiului dvs. pentru a face temele. De fiecare dată când copilul trebuie să se ridice pentru a ridica un creion, o hârtie sau o riglă, ei pot deveni distrași și desconcentrați.
 • 2
  Dezvoltați o rutină Temele și studiile ar trebui efectuate pe baza unui program. Odată ce ați stabilit un anumit timp pentru sarcină și veți rămâne pe rutină pentru un timp, copilul dumneavoastră va fi mai puțin probabil să se plângă sau să refuze să facă acest lucru.
 • Fiecare copil și fiecare program este diferit, dar, în mod ideal, dați copilului puțin timp să vă relaxați înainte de a face temele. De exemplu, dacă sosiți la școală la 3:30, așteptați până la ora 4:30 pentru a vă începe temele. Acest lucru vă oferă copilului posibilitatea de a mânca o gustare, de a vă spune despre ziua sa și de a elimina excesul de energie.
 • Cel puțin, planificați-vă copilul să mănânce o gustare și să bea apă înainte de a începe să-și facă temele. Altfel, foamea și setea vor fi o distragere a atenției.
 • 3
  Stabiliți obiective realiste. Dacă copilul dvs. este suficient de vechi pentru a lua acasă destul de teme, devine foarte important să-i împărțiți temele în părți ușor de manevrat și să setați perioade de timp pentru a-și termina temele. Proiectele mai lungi ar trebui să funcționeze bine din când în când înainte de data livrării. Copiii devin copleșiți cu ușurință atunci când văd că arată un munte de muncă, încurajați-i astfel pe copil să stabilească obiective mici și să facă un pas la un moment dat.


 • 4
  Incorporeaza pauze. Dacă copilul are o mulțime de teme, pauzele sunt esențiale. După ce copilul dvs. îndeplinește o anumită sarcină sau un loc de muncă de o oră de funcționare (sau chiar 20 de minute de funcționare, pentru un copil mai mic), recomandă să ia o scurtă pauză. Oferiți-i un fruct și câteva minute de conversație înainte ca copilul să se întoarcă să-și facă temele.
 • 5
  Eliminați distragerile. Nu vă puteți aștepta copilul să se concentreze cu televizorul și telefonul în buzunar. Nu fac nici aparate electronice, atunci când faci temele (cu excepția cazului în care aveți nevoie de calculator pentru a face sarcina în sine) și exígeles frați și oricine care este în casa care vă permit să se concentreze pe fiul tău lui.
 • 6
  Țineți cont de nevoile individuale ale copilului dumneavoastră. Nu există o regulă de o singură mărime pentru concentrare și atenție în sarcină. Unii copii lucrează mai bine cu muzica (muzica clasică funcționează mai bine, deoarece versurile pot distrage de obicei atenția) - alții preferă tăcerea. Unii copii le place să vorbească cu dvs. în timp ce își fac temele - alții preferă să fie singuri. Lăsați-i pe copilul tău să facă tot ce-i mai bine pentru el.
 • Partea 3
  Ajutați copiii să se concentreze în școală

  1
  Trebuie să căutați participarea activă. Dacă lucrați cu copii într-un mediu școlar, veți obține cele mai bune rezultate dacă le-ați învăța pe copii să participe. Întreabă frecvent. Atunci când sunt implicați copiii, este mai probabil să fie atenți și atenți.
 • 2
  Vorbiți clar. Este mult mai probabil ca copiii stau concentrat dacă vorbești în mod clar și lent (dar nu prea încet!) Și pentru a evita folosirea unor cuvinte străine sau de vocabular, care este foarte avansat pentru nivelul lor de grad. Tot greu să acorde o atenție atunci când se confruntă cu ceva care este de fapt de neînțeles și copiii nu sunt o excepție.
 • 3
  Ridicați-vă vocea într-o manieră controlată. Dacă copiii nu vă mai acordă atenție și nu vă faceți griji, este bine să vă ridicați vocea pentru a vă atrage atenția înapoi. Cu toate acestea, nu doriți să strigați la copii sau să folosiți excesiv această tehnică: copiii vor pierde pur și simplu concentrare.
 • 4
  Salută. Pentru copii mici, având un mod nonverbal îi poate ajuta să le atragă atenția. Baterea funcționează bine, precum și clicurile pe degete sau sunetul soneriei.
 • sfaturi

  • Învățarea de a se concentra este importantă, dar încercați să mențineți o atitudine relaxată și blândă față de aceasta. Nu va ajuta sa fiti suparati, frustrati sau nerăbdători cu copilul.
  • Amintiți-vă că exercițiile fizice și mișcarea sunt complet esențiale pentru copii, mai ales atunci când sunt tineri. Este mult mai probabil ca copiii care se joacă de sport, mers pe jos sau cu mașina cu bicicleta pentru a merge la școală și / sau în alte moduri joacă în mod activ sunt concentrate în sala de clasă și atunci când faci temele.
  • Unele studii indică faptul că meditația poate îmbunătăți capacitatea de concentrare, chiar și la copii. Tehnicile principale de respirație și meditație pot fi folosite acasă sau la școală și pot funcționa pentru unii copii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăiCum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăi
  Cum să stimulezi abilitățile motorii grosiere la sugariCum să stimulezi abilitățile motorii grosiere la sugari
  Cum să evitați păduchii la copiiCum să evitați păduchii la copii
  Cum de a consolida încrederea copiilorCum de a consolida încrederea copiilor
  Cum să joci un rol activ în educația copilului tăuCum să joci un rol activ în educația copilului tău
  Cum să ajuți copiii cu autism să socializezeCum să ajuți copiii cu autism să socializeze
  Cum să vă exersați copilul de 1 până la 2 ani care are o boală cronicăCum să vă exersați copilul de 1 până la 2 ani care are o boală cronică
  Cum se face un test pentru a detecta TDACum se face un test pentru a detecta TDA
  Cum să-i înveți pe copii să cânteCum să-i înveți pe copii să cânte
  Cum să îmbunătățiți aptitudinile sociale la copiiCum să îmbunătățiți aptitudinile sociale la copii
  » » Cum să țineți copiii concentrați?

  © 2011—2020 ertare.com