Cum să vă ocupați de copil când are un tantru

Ca părinte, tantrul este unul dintre cele mai stresante și frustrante lucruri pe care trebuie să le rezolvi, mai ales atunci când copilul dvs. are doi ani. Cu toate acestea, în opinia psihologilor copiilor, majoritatea copiilor nu fac un tantru doar pentru a se comporta prost sau pentru a manipula. Mai degrabă, țipătul este un simptom al furiei și frustrării copilului, deoarece nu are vocabularul pentru a explica ce îl deranjează cu adevărat. Prin urmare, starea calmă și învățarea pentru a identifica ceea ce vă deranjează cu adevărat copilul vă va ajuta să vă ocupați de situație rapid și eficient.

pași

Metoda 1
Vorbiți clar

Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 1
1
Păstrați suficient de calm pentru a se descurca corect cu tantrul. Cel mai rău lucru pe care părinții îl pot face este să aibă un tantru în timpul tantrului copiilor lor. Copiii au nevoie de o influență calmantă, în special în timpul unui tantru. Dacă nu puteți da asta, nu puteți aștepta să se calmeze. Luați o respirație adâncă și așteptați cel puțin câteva secunde înainte de a decide un răspuns.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 2
  2
  Asigurați-vă că copilul are ceea ce are nevoie. Amintiți-vă că criza de furie al copilului nu este neapărat o modalitate de a „scapa cu ea“, dar poate fi rezultatul de frustrare, lipsa de atenție necesare de la tine sau chiar o problemă fizică (cum ar fi scăzut de zahăr sânge, durere sau probleme digestive). Poate că fiul tău a fost dentiție, poate că scutecul murdar sau poate are nevoie de un pui de somn. În cazuri ca acestea, nu încerca să negocieze cu copilul, vă rugăm să le dau doar ceea ce ai nevoie și vei vedea că criza de furie.
 • Este foarte frecvent ca copiii să se chinuie atunci când sunt somnolenți. O oră de somn programat vă poate ajuta să evitați tantrurile recurente dacă acest lucru pare să fie problema.
 • Savurați o gustare sănătoasă în orice moment. În acest fel, el nu va ajunge să facă un tantru din foamete.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 3
  3
  Întreabă-l ce înseamnă problema. Copiii vor doar să fie auziți, iar tantramentele sunt adesea cea mai bună modalitate de a se exprima. Luând copilul în serios, întrebându-i ce este problema și ascultând cu adevărat răspunsul lui, poate fi de ajutor. Priviți-l direct în ochi și dați-i atenția deplină, astfel că are timp să-i explice.
 • Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la ceea ce vrea copilul tău. Scopul este pur și simplu să-l ascultați într-un mod respectuos, la fel cum ați face cu orice altă persoană. Dacă copilul dumneavoastră dorește o jucărie nouă sau nu vrea să meargă la școală, el sau ea ar trebui să aibă dreptul să-l exprime.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 4
  4
  Dați o explicație clară în loc să spui pur și simplu "nu". Mulți părinți spun pur și simplu "nu" și "pentru că am spus-o" în loc de a explica motivul, dar acest lucru este frustrant pentru copii. Nu trebuie să oferiți o explicație detaliată și lungă, dar dând un motiv pentru acțiunile dvs., copilul va înțelege lucrurile și va simți că are mai mult control asupra situației.
 • De exemplu, dacă vă aflați într-un magazin alimentar și copilul dumneavoastră face un tantru pentru că dorește cereale zaharoase, reamintiți-i că îi place fructe de ovaz și fructe la micul dejun, deci nu este nevoie să cumpărați cereale.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 5
  5
  Oferiți copiilor opțiunile strategiei de coping. De exemplu, dacă copilul dvs. dorește înghețată, dar este prea târziu, spuneți-i: "Jhonny, acum te enervezi acum. Calmează-te sau trebuie să mergi în camera ta. I-ați oferit o alegere: fie vă controlați, fie mergeți într-un loc unde nu puteți influența ceilalți. Dacă el face alegerea corectă (calmă), amintiți-vă să-l felicit: "Mi-ați cerut înghețată și ți-am spus nu. Vreau să vă mulțumesc că ați primit un răspuns "nu".
 • Pe de altă parte, să aibă consecințe și să-l obligați să se conformeze dacă decide să se supărească. De exemplu, duceți-l în cameră și insistați ferm să rămână acolo până când se calmează. Acest lucru este mai ușor cu un copil în vârstă de doi ani decât cu un copil de opt ani, deci cu cât începeți mai curând procesul de învățare, cu atât mai bine.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 6
  6
  Rămâi ferm. Fiți înțelepți, dar fermi, atunci când vorbiți cu copilul și odată ce ați dat o explicație calmă, nu vă retrageți. Este posibil ca copilul tău să se calmeze sau nu imediat, dar îți vei aminti că o tantra nu îți va da rezultate satisfăcătoare. Data viitoare când fiul tău dorește ceva, va fi mai puțin probabil să pătrundă.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 7
  7
  Luați măsuri pentru a preveni orice vătămare. Unii copii pot deveni destul de expresivi în timpul tantrului. În acest caz, îndepărtați obiectele periculoase din calea copilului sau departe de pericol.
 • Încercați să evitați să țineți copilul în timpul tantrului său, deși uneori acest lucru este necesar și reconfortant. Fiti blandi (nu folositi forta excesiva), dar tineti-o ferm. Discutați cu copilul într-un mod liniștitor, mai ales dacă tantrul este rezultatul dezamăgirii, frustrării sau a unui mediu necunoscut.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 8
  8
  Nu-ți pierdeți propriul temperament. Este important să dați exemplul comportamentului pe care doriți să îl vedeți copilului. Dacă pierdeți controlul, începeți să țipați și faceți o tantra în stilul adulților, copilul dvs. va vedea că acest tip de comportament este acceptabil în casa dvs. Nu este ușor de făcut, dar calmul și calmul sunt cele mai bune pentru tine și copilul tău. Luați câteva minute pentru a vă liniști dacă este necesar. Cereți soțului sau altei persoane responsabile să aibă grijă de copilul dvs. în timp ce vă liniștiți. Luați copilul în camera lui și blocați ușa, dacă este necesar.
 • Nu-ți dai copilul și nu-l striga. Dacă pierdeți controlul asupra dvs. în acest fel, copilul dvs. va simți confuz și speriat. Nu va duce la o relație sănătoasă și de încredere.
 • Practicarea unor modalități bune de comunicare și gestionare a anumitor situații în relația dvs. cu partenerul dvs. este, de asemenea, importantă. Evitați lupta în fața copilului dvs. sau furios atunci când nu scăpați de el.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 9
  9
  Ajutați copilul să se simtă iubit, indiferent de ce. Uneori, copiii fac tantrums pentru că doresc o mică dragoste și atenție. Păstrarea dragostei nu este niciodată o politică bună atunci când vine vorba de disciplina unui copil. Indiferent de ce, copilul ar trebui să știe că îl iubești.
 • Evitați să-i mustrați copilul sau spuneți "Sunt atât de dezamăgit de tine" când faci tantrul tău.
 • Îmbrățișați-vă copilul și spuneți "Te iubesc", chiar dacă te simți foarte frustrat de comportamentul lor.
 • Metoda 2
  Încercați timpul

  Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 10
  1
  Utilizați timpul în timpul unei crize. Evitați raționamentul cu orice copil care se află în mijlocul unui tantru. În schimb, dați-i timp să se calmeze și să spună fraze pentru a exprima emoțiile pe care le trăiește. Exprimați expresii precum "Trebuie să fii într-adevăr obosit după o zi atât de lungă" sau "Trebuie să fii frustrat pentru că nu ai ceea ce vrei acum". Acest lucru nu numai că va ajuta copilul să-și verbalizeze situația mai târziu, dar și să demonstreze empatie fără a fi nevoie să renunțe. În acest moment, vă puteți da seama că cea mai bună opțiune este să dați spațiu până când se calmează.


 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 11
  2
  Spuneți-i copilului că este timpul pentru "time out" sau "time quiet". Dacă copilul dvs. are un colaps total și nu există nici o modalitate de a răspunde la o conversație rațională, uneori "time out" este cea mai bună metodă. Spune-i că e timpul să rămână tăcut până când se calmează și se simte mai bine.
 • Păstrați calmul pentru a da exemplul unui comportament bun copilului dumneavoastră.
 • Nu utilizați timp în afara unei amenințări sau pedepsiri, ci ca o modalitate de a vă lăsa spațiul copilului să se calmeze.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 12
  3
  Du-l într-un loc sigur. Dormitorul copilului tău sau alt loc sigur în casă unde te simți confortabil lăsându-l singur pentru o vreme este mai bine. Locul ar trebui să fie liber de distragere a atenției, adică fără un computer, o televiziune sau o consolă de jocuri video în apropiere. Alegeți un loc liniștit și liniștit pe care copilul îl poate asocia cu un sentiment de calm.
 • Nu închideți copilul într-o încăpere. Aceasta poate fi periculoasă și o va interpreta ca pe o pedeapsă.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 13
  4
  Explicați-i copilului că veți vorbi cu el când se calmează. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți că îl ignorați, deoarece comportamentul său este inacceptabil, nu pentru că nu vă pasă de el. Când copilul se calmează, faceți parte din afacere, vorbind despre tantrul și grijile dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 14
  5
  Vorbiți când este timpul. Când copilul tău nu-și face tantrul, discutați despre ce sa întâmplat. Fără a-ți mustra copilul sau a vorbi într-un ton acuzator, întreabă-l de ce era supărat. Furnizați o explicație clară a versiunii dvs. a povestirii.
 • Este important să nu-ți tratezi copilul ca și cum ar fi inamicul, în ciuda faptului că a fost supărat cu el. Îmbrățișați-o și discutați cu ea cu dragoste, chiar dacă explicați că nu puteți întotdeauna să scăpați de ea.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 15
  6
  Fii constanta. Copiii au nevoie de o structură pentru a se simți în siguranță și pentru a-și controla viața. Dacă nu sunteți sigur ce se va întâmpla dacă vă comportați într-un anumit mod, veți începe să vă rătăciți. Utilizați timpul de expirare sau timpul liniștit de fiecare dată când copilul dumneavoastră are un tantrum. În curând veți afla că țipătul și lovirea nu sunt la fel de eficiente ca vorbirea.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 16
  7
  Încercați trucul de zi cu zi. Dacă nu vă simțiți confortabil să vă duceți copilul într-o cameră sau într-un loc diferit, puteți facilita un timp de timp concentrându-vă atenția în altă parte. Când copilul tău face un tantru, spune-i că o vei scrie. Cumpărați un jurnal și scrieți ce sa întâmplat și cum ați simțit. Întreabă-ți copilul cum se simte, ca să poți scrie și tu. Copilul tău va dori să se implice în ceea ce faci și în curând va uita să țipe și să plângi.
 • Metoda 3
  Rețineți când să vă adresați consultanților profesioniști

  Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 17
  1
  Vezi dacă înțelegi cu fiul tău. Fiecare copil răspunde la o altă metodă disciplinară. Încercați câteva lucruri diferite și vedeți care dintre ele pare să funcționeze. În cazul în care copilul dumneavoastră continuă să istericale, indiferent de ceea ce faci, poate doriți să obțineți ajutor de la un medic sau terapeut care vă poate oferi mai multe idei pentru a se potrivi nevoilor specifice ale copilului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 18
  2
  A se vedea dacă tantrul este legat de un factor de mediu. Anumiți stimulatori de mediu pot determina copilul dvs. să aibă mai multe tantrums decât de obicei. Uneori, copiii sunt sensibili la alimente (în special zahăr), la lumină, la mulțimi, la muzică sau la alți factori care îi irită și îi strică.
 • Urmăriți momentele în care copilul dumneavoastră are tantrums și ia în considerare dacă acestea sunt conectate la ceva în mediul înconjurător. Îndepărtați stimulentul și vedeți dacă acest lucru vă ajută.
 • Obțineți sfaturi profesionale dacă aveți dificultăți în a afla ce cauzează tantrul.
 • Imaginea intitulată Manipulați-vă copilul`s Temper Tantrum Step 19
  3
  A se vedea dacă tantramele persistă odată cu creșterea copilului. Majoritatea copiilor depășesc tantrul în timp, când învață alte forme eficiente de comunicare. Dacă copilul dumneavoastră continuă să facă tantrums odată ce stadiul copilăriei a trecut, ar putea fi ceva care trebuie abordat. Luați în considerare luarea copilului dumneavoastră la un medic sau terapeut pentru a afla dacă există probleme mai grave.
 • Ia-ți copilul la doctor dacă torturile sunt frecvente sau violente. În cazul în care copilul dumneavoastră are un acces de furie de mai multe ori pe zi sau accese de furie sunt deosebit de violente și obositoare, este o idee bună să ia copilul la un profesionist pentru a afla dacă aveți nevoie, care nu sunt îndeplinite. Afecțiunile frecvente și violente pot fi un simptom al unei probleme de dezvoltare.
 • Tantrurile sunt o problemă foarte frecventă în cazul copiilor cu anumite tipuri de tulburări de spectru autism. Întotdeauna solicitați sfaturi din partea specialiștilor în această privință.
 • sfaturi

  • Educați-vă copilul să reușească, să nu eșueze. De exemplu, dacă știți că a fost o zi lungă și nu ați mâncat nimic de la prânz, așteptați până dimineața următoare pentru a merge la magazin alimentar. Dacă nu este o opțiune, încercați să implicați copilul când faceți cumpărături rapid. Amintiți-vă cât de mic este și încă învățați să aveți răbdare!
  • Dacă vă aflați într-un loc public, uneori cea mai bună soluție este pur și simplu să părăsiți, chiar dacă trebuie să-i luați copilul țipând și lovind. Păstrați calm și amintiți-vă că copilul se comportă în funcție de emoțiile lor și nu este rațional.
  • Cu un ton normal și cu ochii, spuneți copilului că veți auzi după ce ați plătit pentru achizițiile familiale. De exemplu, dați-i un articol și spuneți: "Iată ce îi place tatălui tău." Apoi, puneți o bandă transportoare și mulțumiți operatorului de plată. Dă-i ceva copilului, pune-l pe banda transportoare și-i mulțumește dacă face și el. Faceți-l să simtă că a făcut foarte bine și zâmbește spunând "Îmi place când te ajuți pe mama". Dă-i un zâmbet afectuos.
  • Nu striga niciodată și nu vorbi tare copilului tău atunci când vrei să nu mai facă un tantru. Explicați-vă ce faceți, de ce nu aprobați și nu sugerați alt mod de a vă exprima. De exemplu, "Carlos, tu țipi și te lovesc și asta nu e bine. Când țipeți și loviți, faceți pe alți oameni furioși. Vreau să nu mai faci asta și să vorbești cu mine. Vreau să știu ce vă deranjează, dar nu voi putea să vă aud cuvintele dacă continuați să țipați ".
  • Trebuie remarcat faptul că copiii cu dificultăți de dezvoltare nu înțeleg mereu instrucțiunile verbale. Copiii cu probleme de dezvoltare pot repeta uneori instrucțiunile, dar au dificultăți în transformarea lor în acțiuni. Dacă experimentați acest lucru, încercați să faceți un grafic vizual cu privire la ceea ce doriți să se întâmple. Tăiați fotografiile din reviste sau trageți o imagine de bețe și apelați copilul. Este posibil ca în acest fel să înțelegeți mai bine când vizualizați imaginile, precum și instrucțiunile verbale.
  • La un moment dat, un copil va trebui să accepte că "nu" este "nu". Cu toate acestea, dacă sunteți suficient de bătrân pentru a înțelege, explicați de ce nu trebuie să vă comportați în acest fel.
  • Aveți un plan Când trebuie să vă ocupați de un loc problematic, cum ar fi casa de marcat din magazinul alimentar, discutați situația cu copilul dvs. înainte de timp. De exemplu: "(numele copilului), de câteva ori am avut probleme la casierie. De acum înainte, aceasta este ceea ce vom face. Când ajungem la cutie, vă voi lăsa să alegeți un pachet de gumă de mestecat dacă vă puteți comporta bine până atunci. Dacă țipi pentru că vrei mai mult, atunci nu te voi da nimic. Acum, numele copilului, spune-mi ce vom face. Copilul trebuie să repete instrucțiunile. Odată ce planul este clar, nu este nevoie să-l explicați din nou în momentul plecării. Dacă (numele copilului) se comportă, atunci el primește premiul convenit - dacă nu, știe deja regulile.
  • Un tantru nu este o manipulare decât dacă o permiteți. De multe ori criza de furie nu este chiar o consecință a ceva ce sa întâmplat, probabil, eliberarea de frustrare pent-up pentru zile încearcă să facă ceea ce trebuie și să învețe să fie o persoană socializat puțin.
  • Fiecare copil este diferit, așa este și fiecare situație. Acest articol nu este soluția pentru fiecare tantru. Tu, tatăl, ai controlul. Păstrați calm Dacă îți dai seama că ești supărat, supărat, frustrat, furios, etc, apoi încercați să iasă din această situație și se calmeze înainte de a încerca să calmeze copilul furios.

  avertismente

  • Nu dați doar pentru a evita jena, care îi învață pe copil să acționeze în fața unei mulțimi. În timp ce simți că toți ochii sunt pe tine, atunci când copilul aruncă un acces de furie în public, realitatea este că cei mai mulți telespectatori se gândesc, „Pune-l în schimb!“ Când văd sunt stabilirea unor limite rezonabile pentru copilul tau .
  • Nu vă așteptați un comportament care nu este potrivit pentru vârsta dvs. Ca părinte, nu trebuie să acceptați un comportament nepoliticos și rău și trebuie să stabiliți limite, dar să fiți conștienți de ceea ce este normal pentru vârsta copilului dumneavoastră. Amintiți-vă că această etapă va trece. Misiunea ta este să-ți îndrumi și să-ți iubești copilul prin ea - nu-l forțează să treacă la etapa următoare.
  • Având un copil rasfatat poate face lucrurile mai greu pentru tine dacă ești sub presiune. De exemplu, dacă aveți responsabilitatea de a plăti facturile și ipoteca, un copil care țipă nu va face viața mai ușoară. Mergeți într-un loc unde simțiți că vă puteți aerisi mânia. Amintiți-vă că în nici un caz nu trebuie să vă eliberați mânia cu copilul, deoarece împrejurările dificile nu sunt vina lui.
  • Dacă ați încercat strategiile enumerate în acest articol, dar copilul dvs. face încă tantruri frecvente, poate că este timpul să căutați ajutor profesional pentru a înțelege copilul și cum să îl tratați. Este posibil ca copiii cu dificultăți de dezvoltare sau alte dificultăți să aibă nevoie de abilitățile și cunoștințele unui specialist. Explicați-le profesionistului ceea ce vă confruntați cu dumneavoastră și copilul dumneavoastră. Luați un articol ca acesta cu dvs. și arătați-i ce tactici ați folosit și cum au lucrat. Este probabil ca profesionistul să aibă alte sugestii sau să recomande o evaluare suplimentară.
  • Nu renunta niciodata in fata copilului (in timpul unui tantru). Acesta este un semn că ați câștigat și că sunteți în control. Aflați cum să o rezolvați acasă și veți avea mai puține șanse de a fi jenat într-un loc public. Poate că vă puteți "da" în chestiuni mici, ceea ce vă va oferi un sentiment de control mai mare și va reduce tantrumile atunci când vă dați seama că calmul are recompensa.
  • Nu numărați adesea furnizarea unei distragerii atenției (ca o gumă de mestecat) pentru a opri tantrul. Învățați-vă copilul să nu se chinuie și să dezvolte mai repede alte mecanisme de coping. Cu toate acestea, unii copii pot avea tantru, deoarece sunt mai emoționali. Ca și adulții, unii copii sunt liniștiți, iar alții sunt mai dramatic. Un tantru bun eliberează energia acumulată, frustrarea, furia și alte emoții. Este natural Dacă îi înveți pe copilul tău să-și suprime emoțiile, tu creezi un adult care nu-și va putea exprima sentimentele!
  • Nu atingeți niciodată și nu vă abuzați de copil. Dacă alegeți să utilizați pedeapsa corporală, faceți-o calm și responsabil. Întotdeauna informați-vă în prealabil despre legile privind pedeapsa corporală în locul în care locuiți.
  • În funcție de situație, dacă trebuie să îți scoți copilul din timp, fă-o. Nu e bine să-l lovim. Disciplina un copil fizic prin "tantrul" lui, îl învață doar să folosească forța fizică asupra altora (lovituri, lovire, lovire etc.).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partenerCum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partener
  Cum să cresc copii fericițiCum să cresc copii fericiți
  Cum să oprești comportamentul agresiv la copiii miciCum să oprești comportamentul agresiv la copiii mici
  Cum să disciplinați un copil de un anCum să disciplinați un copil de un an
  Cum să disciplinați un copil fără pedeapsă fizicăCum să disciplinați un copil fără pedeapsă fizică
  Cum să disciplinați un copil încăpățânatCum să disciplinați un copil încăpățânat
  Cum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tauCum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tau
  Cum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baieCum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baie
  Cum să stimulezi creierul copiluluiCum să stimulezi creierul copilului
  Cum să vorbim cu copiii cu bunătateCum să vorbim cu copiii cu bunătate
  » » Cum să vă ocupați de copil când are un tantru

  © 2011—2020 ertare.com