Cum să lupți împotriva TDA

În cazul tulburării de deficit de atenție (ADD), persoana, copilul sau adultul nu le poate menține și concentra atenția. Incapacitatea de a se concentra se observă în primii ani de viață a unei persoane și a copilăriei sale, dar devine vizibil mai ales în anii de școală, când el nu merge bine în zona academică. În acel moment, problema devine foarte răspândită și necesită o atenție imediată pentru a vă ajuta să vă faceți mai bine și să vă îmbunătățiți funcționalitatea. Citiți acest articol dacă doriți să reduceți influența ADD asupra vieții unui iubit care suferă de această tulburare.

pași

Partea 1
Tratarea unui copil cu ADD

Imaginea intitulată 4504754 1
1
Arătați-vă sprijinul la domiciliu și la școală. Copiii cu ADD au nevoie de toate mijloacele de sprijin în lupta lor pentru a depăși ADD. Părinții sunt considerați principalii parteneri în lupta împotriva ADD, deși profesorii au o influență incredibilă asupra acestui tip de copii.
 • Copiii cu ADD au diferite simptome și nevoi. Prin urmare, este important să evaluăm copilul pentru a-și identifica punctele forte și provocările, astfel încât aceștia să poată elabora strategii eficiente pentru a-și susține capacitățile de învățare.
 • Părinții trebuie să stabilească o relație cu profesorii copilului. Este foarte important ca părinții să împărtășească cu profesorii observațiile care au fost date copilului și experiențele care au trecut, pe lângă cunoștințele pe care le au despre acest lucru.
 • Terapeutul și progresul pe care copilul la experimentat trebuie să fie comunicate și profesorului. Acest lucru ajută profesorul să fie informat, deoarece majoritatea orelor efective ale copilului vor fi efectuate la școală. Casa și școala trebuie să fie medii de învățare pozitive.
 • Imaginea intitulată 4504754 2
  2
  Dă structură copilului. Copiii cu ADD răspund cu adevărat bine atunci când există o structură și o ordine stabilită în viața lor. Prin urmare, ei ar trebui să fie învățați să fie cât mai organizați cu putință. Ajutați copilul să păstreze elementele pe care le folosește și are nevoie într-un mod organizat.
 • Încurajați copilul să facă lucrurile de unul singur, deoarece vor învăța cum să le organizeze și cât de ușor este să le plasați atunci când sunt plasate într-o manieră ordonată.
 • De exemplu, puteți învăța copilul să păstreze materialele de pe desktop într-un sertar, cărțile sale școlare într-un singur loc și cărți de la domiciliu în altă parte. În același mod, el poate fi învățat să folosească sertare, foldere și tăvi pentru a sorta lucrurile. În acest fel, nu veți avea probleme la găsirea acestora.
 • Imaginea intitulată 4504754 3
  3
  Ajutați-l să minimizeze distragerile. Un copil cu ADD consideră că este dificil să rămâi concentrat timp îndelungat. Atenția lui este ușor de pierdut datorită împrejurimilor, sunetelor din jurul lui și a gândurilor sale. Această distragere a atenției poate interfera cu capacitatea dumneavoastră de a îndeplini sarcini. De asemenea, el este adesea prea distras de faptul că își pierde interesul pentru munca pe care o face sau uită să o completeze. Din acest motiv, distragerile externe trebuie eliminate.
 • Pentru a minimiza distragerile în timp ce copilul studiază, lucrează la temele la domiciliu și face treburi la școală sau face temele, locul unde el sau ea stă să muncească pentru a fi rezistent la zgomot și nu are uși sau ferestre.
 • Copilul poate folosi dopuri pentru a preveni sunetele să-l deranjeze. De asemenea, ajută la acordarea unui timp pentru a face pauze scurte frecvente, deoarece copilul nu poate sta mult timp.
 • Imagine cu titlul 4504754 4
  4
  Ajută-l să rămână motivat. Pentru a simplifica lucrurile pentru copil, o sarcină simplă poate fi împărțită în mai multe sarcini sau subtascuri. În acest fel, vă va fi ușor să lucrați și să mergeți mai departe. Ajutați-l să scrie o listă de sarcini pe care trebuie să o completeze și să o plaseze în limitele viziunii sale, astfel încât să o aibă ca referință.
 • Când finalizați cu succes fiecare activitate, utilizați lista ca o platformă pentru a vă stimula motivația. Apreciați-vă și recunoașteți-vă realizările indiferent cât de mici sau nesemnificative pare să fie.
 • Un copil cu ADD dorește cu adevărat laudă, apreciere și cuvinte bune pentru că nu le primește cu greu. Dimpotrivă, el primește în principal întăriri negative, cuvinte discursive, crude, nesăbuite și disciplinate.
 • Focus pe aprecieze și să recompenseze copiii pentru un comportament bun, indiferent cât de nesemnificativ se pare a fi, deoarece ar putea fi un pas mic, atunci va fi mare pentru copil.
 • Imaginea intitulată 4504754 5
  5
  Învață-i că nu va tolera un comportament rău. Când vă greșiți, clarificați faptul că comportamentele rele și acțiunile necorespunzătoare vor avea consecințe. De exemplu, puteți face o perioadă de pedeapsă sau puteți lua unele privilegii.
 • În afară de asta, ajută-l să înțeleagă că ar fi putut să acționeze diferit. Deși caracteristica sa neurologică este aceea că este acuzată de comportamentul său necorespunzător, uneori va trebui să fie corectată la cel rău.
 • Imaginea intitulată 4504754 6
  6
  Indicați instrucțiunile cu atenție. Copiii cu ADD consideră că este foarte dificil să urmați instrucțiunile. Văzându-l direct vă poate da impresia că a înțeles totul și că nu va avea nici o problemă în urma instrucțiunilor. Totuși, respectarea instrucțiunilor este una dintre problemele caracteristice ale ADD. Rețineți că:
 • Pentru a vă facilita munca, puteți face pașii legați de instrucțiunile și procesele mici,
 • Ajută la a face instrucțiunile scurte, simple și directe, astfel încât copilul să le poată asimila cu ușurință -
 • Repetați pașii și instrucțiunile de câteva ori, după cum este necesar pentru ca copilul să-și amintească și să-i urmeze.
 • Instrucțiunile scrise pot fi oferite astfel încât fiecare pas să fie evidențiat în culori diferite.
 • Menținerea contactului vizual direct cu copilul în timpul conversației poate facilita urmărirea direcțiilor.
 • Image cu titlul 4504754 7
  7
  Permiteți-i să se ocupe de mai multe sarcini. Pentru un copil cu ADD poate fi foarte ușor să nu mai faci un loc de muncă și să vă pierdeți în gândurile și imaginația. Aveți o gamă limitată de atenție și concentrare. Este dificil pentru el să se așeze să facă o datorie până când o termină. Acest lucru poate cauza întârzieri în toate sarcinile și proiectele. De aceea, copilul trebuie să intervină în îndeplinirea sarcinilor, proiectelor și îndatoririlor.
 • Astfel, sunteți liber să înceapă să lucreze la o taxă subiect sau interes diferit atunci când acesta este terminat într-un subiect, deoarece poate intercala performante diferite taxe. Această metodă vă poate forța să faceți o muncă productivă pentru perioade mai lungi de timp.
 • Imaginea intitulată 4504754 8
  8
  Ajutați-l să rămână în siguranță. Din păcate, pentru copiii cu ADD, hiperactivitatea lor nu este întotdeauna bine primită peste tot. Persoanele care suferă de ADD nu par să aibă un sentiment de timp, loc și acțiune. Ei acționează brusc și sunt descriși ca oameni impulsivi. Această combinație de hiperactivitate și impulsivitate poate fi periculoasă pentru ei înșiși și pentru oamenii din jurul lor. Prin urmare, în anumite situații, tulburările de deficit de atenție ar trebui tratate eficient.
 • Cea mai bună modalitate de a controla simptomele impulsivității și hiperactivității este de a ghida copilul spre un rezultat mai bun. Pentru aceasta, interesele și înclinațiile copilului trebuie luate în considerare.
 • Copiii cu ADD pot petrece ore interminabile face o activitate care îi interesează, dar nu se pot concentra pe munca ei nu sunt interesați și sunt repetitive și plictisitoare. Ei pot să-și atragă atenția și să-i urmeze instrucțiunile dacă se pot referi la activitatea sau la activitatea pe care o fac.
 • Partea 2
  Învățați un copil cu ADD

  Imagine cu titlul 4504754 9
  1
  Rețineți că mulți copii cu ADD sunt foarte inteligenți și au o mulțime de creativitate. De asemenea, ei se gândesc la mai multe lucruri simultan și o fac într-un mod inovator. Ei au întotdeauna energie și entuziasm. Acesta este aspectul ADD care îi face să fie cu adevărat ingenioși. Când predați unui copil ADD, concentrați-vă asupra acestui aspect al tulburării.
  • Încercați să-l încurajați să accepte această parte a ADD și să se concentreze asupra lui însuși, mai ales dacă este adolescent. Tulburarea deficitului de atenție nu trebuie să fie o problemă. De fapt, poate fi folosit în favoarea copilului.
 • Imagine cu titlul 4504754 10
  2
  Rețineți că unii copii cu ADD audiază studenții. Aceasta înseamnă că este mai ușor de învățat prin ascultarea repetată a lecțiilor. Prin urmare, puteți citi lecțiile cu voce tare și le puteți citi cu voce tare. În acest fel, acestea absorb mai bine conținutul.
 • Poți și ar trebui să fii încurajat să vorbești prin munca ta. De asemenea, testele pot fi dezvoltate astfel încât să poată fi prezentate pe cale orală. Când acesta este făcut, veți observa că copilul va primi grade mai mari.
 • Imagine cu titlul 4504754 11
  3
  Rețineți că unii copii cu ADD studiază vizual. Aceasta înseamnă că ei învață mai bine atunci când văd. Știind a fi această caracteristică servește să fie predată folosind elemente de suport cum ar fi hărți, grafică și alte ilustrații.
 • El poate fi încurajat să scrie și să deseneze. Dezvoltați testele, astfel încât să poată demonstra învățarea lor prin scriere și desene.
 • Imagine cu titlul 4504754 12
  4
  Rețineți că unii copii cu ADD sunt studenți kinestezici. Acest tip de student absoarbe mai multe informații și mai bine atunci când li se permite să atingă, să simtă și să experimenteze ceea ce sunt învățați. Faceți temele interactiv.
 • În ceea ce privește testele, le face conceptuale. Fă-ți copilul arătați ceea ce ați învățat. Faceți experimente și faceți probleme sau exemple cu obiecte fizice care servesc la reprezentare.
 • Imaginea intitulată 4504754 13
  5
  Dă-i abilitățile copilului să fie dispuși să învețe. Aceste abilități sunt foarte importante pentru a vă ajuta să înveți un nou loc de muncă și să aveți capacitatea de a acorda atenție. Printre aceste abilități se numără:
 • Comportamentele în timpul ședinței
 • Dădacitatea
 • Atenția
 • Contactul cu ochii
 • Imitația
 • Adesea, copilul cu ADD nu demonstrează aceste abilități de bază, iar atunci când sunt învățați, devine mai ușor să lucrezi cu copilul și să-l faci să învețe lucruri noi.
 • Imaginea intitulată 4504754 14
  6
  Faceți exerciții care generează concentrare și atenție. Acest lucru vă va ajuta să vă îmbunătățiți atenția copilului, care este principala problemă. Puteți face acest lucru în moduri diferite. Vă oferim câteva exemple:
 • Cereți copilului să efectueze o activitate simplă de puzzle sau de joc și să sporească complexitatea și timpul. Sprijinirea copilului care face încercări de succes.
 • Utilizați poveștile înregistrate în funcție de nivelul copilului și cereți-i să asculte cât mai mult posibil și să vă povestească mai târziu. Puteți crește complexitatea în timp pentru a îmbunătăți mai mult atenția copilului.
 • Cereți copilului să identifice asemănările și diferențele dintre două imagini. Această activitate este foarte utilă pentru a crește atenția și concentrarea, iar copiii se bucură de multe ori să o facă.
 • Imaginea intitulată 4504754 15
  7
  Împărțiți această lucrare în pași simpli. Ajutați copilul să învețe în ritmul său prin creșterea atenției și urmărirea comenzilor și a pașilor simpli. Frecvent, un copil cu ADD încearcă să scape de efortul mental și demonstrează frustrarea și lipsa capacității de a acorda atenție. Începeți cu pași mai mici și mai ușori și creșteți gradat complexitatea în funcție de rata de progres a copilului. Fiecare pas al procesului vă poate stimula motivația.
 • Indiferent de munca care trebuie dezvoltată, așteptați clar. Lăsați-l să știe ce va învăța, ceea ce se așteaptă să învețe, pregătirile pe care trebuie să le facă și materialele care vor fi folosite.
 • Imagine cu titlul 4504754 16
  8
  Vă ajută să creșteți concentrarea prin folosirea creativității copilului în muncă. Utilizați cât de mult puteți pentru a ajuta copilul să-și mărească concentrarea și să-și dezvolte capacitatea de a acorda atenție. Puteți identifica ce sarcini se bucură cel mai mult de copil și apoi utilizați aceste informații pentru a dezvolta diferite activități. Unele sarcini utile sunt:
 • Colorarea cu ajutorul creioanelor sau creioanelor și a marcatorilor sau marcatorilor pentru a finaliza o desenare,
 • Utilizați vopsele de ulei și acuarele într-un material nou, cum ar fi piele sau material de ambalaj -
 • Utilizați lut colorat pentru a face jucării, ghivece sau modele -
 • Faceți sculpturi folosind diferite materiale.
 • Imaginea intitulată 4504754 17
  9
  Subliniază activitățile grupului. Lucrul într-un grup este foarte important pentru copil să-și stimuleze capacitatea de atenție. Aceste activități ajută:
 • Copilul câștigă abilități eficiente de învățare -
 • Copilul participă la activitatea grupului, prin rotirea, răspunderea etc. -
 • Concentrația copilului se îmbunătățește prin înțelegerea activității grupului și apoi prin răspunsul acestuia,
 • Motivați copilul în timp ce vizionați colegii lui de clasă să dezvolte o activitate și să fie competitați -
 • Creșterea activității mentale și atenția copilului.
 • Imaginea intitulată 4504754 18
  10


  Utilizați un joc de roluri și o simulare. Dacă doriți ca copilul să-și intensifice atenția și concentrarea, dați copiilor grupului și copilului un model de comportament pozitiv. Apoi, vorbiți despre cât de bine ascultă și răspunde copiii. De asemenea, simularea este eficientă deoarece copilul învață abilități diferite și învață să participe și să se concentreze atunci când observă modelele din jurul lui.
 • Coerența și repetarea în concepte și idei este foarte importantă. Veți obține rezultate mai bune în mai puțin timp dacă lucrați constant în atenția și concentrarea copilului și repetați diferite sarcini pentru a crește dificultatea lor. Trebuie să ai răbdare. Cu toate acestea, rezultate bune vă vor îmbunătăți motivația de a lucra.
 • Partea 3
  Faceți schimbări de stil de viață

  Imaginea intitulată 4504754 19
  1
  Persoana cu ADD ar trebui să mănânce sănătoasă. O dieta sanatoasa a alimentelor nutritive poate reduce simptomele tulburarii de deficit de atentie. Gustările sănătoase care sunt consumate la intervale regulate pot ajuta la menținerea nivelului adecvat de zahăr din sânge, la controlul comportamentelor hiperactive și la îmbunătățirea concentrației. Cantitatea adecvată de proteine ​​și carbohidrații complexi (carne și cereale integrale) la fiecare masă va ajuta la scăderea simptomelor afecțiunii.
  • Este foarte important să se consume minerale cum ar fi zinc, magneziu și fier în cantități corecte. Studiile au arătat că persoanele cu ADD, în special copiii, au avut cantități insuficiente din aceste minerale. Prin urmare, asigurați-vă că includeți carne, făină, pește și nuci în dieta sănătoasă a persoanei cu ADD.
 • Imaginea intitulată 4504754 20
  2
  Persoana cu ADD trebuie să înghită cantitatea necesară de acizi grași omega 3. Acestea se găsesc în alimente precum somonul, tonul, semințele, semințele de in, nucile și ouăle fortificate. Ei pot face o treabă excelentă de a controla simptomele comportamentelor hiperactive și impulsive. Ele au, de asemenea, un impact pozitiv asupra atenției și memoriei.
 • Omega 3 acizi grași și vitamina B sunt buni pentru depresie (care este comună la persoanele cu tulburare de deficit de atenție). Alimente bogate în vitamina B sunt carne, făină, ouă, lapte, iaurt, brânză, legume și fructe, cum ar fi cartofi sau cartofi, spanac, avocado, broccoli și banane sau banane. migdale, nuci, smochine, caise, date și cereale integrale.
 • Omega 3 acizi grași sunt excelenți pentru funcționarea eficientă a creierului, ceea ce, evident, îi face bine pentru concentrare și atenție.
 • Imagine cu titlul 4504754 21
  3
  Aduceți somnul pentru o persoană cu ADD prioritate. Mulți copii și adulți cu tulburare de deficit de atenție prezintă probleme legate de somn. Este posibil ca acestea să aibă probleme la adormire, să aibă un somn întrerupt sau o dificultate de a se ridica dimineața. Atunci când persoana cu ADD nu are somn sau odihnă adecvată, simptomele se agravează. Prin urmare, visul trebuie să fie o prioritate.
 • Ajută la o rutină de a dormi, fie să doarmă, fie să iasă din pat în același timp în fiecare zi.
 • Ia obiceiul de a ține televiziunea, calculatoarele, jocurile video și alte dispozitive electronice cu cel puțin o oră înainte de somn. Această oră de anticipare poate fi folosită ca o perioadă de pregătire pentru a dormi bine.
 • Ascultarea muzicii ușoare și moi poate calma nervii și poate provoca un somn bun și profund.
 • Puteți folosi câteva arome moi în cameră. De asemenea, ele servesc la relaxarea minții.
 • Aportul de cafeină ar trebui să fie redus, deoarece interferează cu somnul.
 • Imaginea intitulată 4504754 22
  4
  Luați în considerare începerea utilizării stimulanților. Copiii și adulții cu ADD pot folosi stimulente pentru a îmbunătăți simptomele tulburării. Medicamentele sunt eficiente în eliminarea simptomelor într-o oarecare măsură în timpul utilizării lor. Mai ales când problemele sunt tratate împreună cu alte opțiuni de tratament, cum ar fi terapia cognitivă și comportamentală, dieta și exercițiile fizice.
 • Acest lucru este valabil numai în perioada în care persoana utilizează medicamentele. Acestea sunt o modalitate de a elimina simptomele tulburării de deficit de atenție, nu o soluție pentru a vindeca tulburarea.
 • În mod normal, stimulentele sunt cele mai frecvente medicamente prescrise pentru tratamentul ADD. Acestea sunt considerate cele mai eficiente tipuri de medicamente pentru a trata ADD deoarece au sprijinul unei cercetări ample care demonstrează eficacitatea lor. Unii stimulenți care sunt considerați bine pentru ADD sunt Ritalin, Concerta, Daytrana, Dexedrine, Adderall și Vyvanse.
 • Nu toți pacienții răspund în același mod la medicamente. O persoană cu ADD poate avea o îmbunătățire semnificativă, în timp ce același medicament nu ar avea același impact asupra unei alte persoane cu ADD.
 • Imaginea intitulată 4504754 23
  5
  Consultați un medic despre medicamentele non-stimulante. Medicamentul Strattera și alte antidepresive sunt prescrise în unele cazuri. De asemenea, unele medicamente, cum ar fi Clonidine și Guanfacine, sunt prescrise pentru hipertensiunea arterială. Aceste medicamente pot fi eficiente în eliminarea simptomelor de hiperactivitate și comportament impulsiv, deși nu sunt foarte utile în tratarea problemelor legate de îngrijire.
 • Medicamentele non-stimulatoare lucrează diferit în comparație cu medicamentele stimulatoare. Ambele tipuri de medicamente sunt adesea combinate pentru a obține un efect mai bun. De cercetare, de asemenea, sustine ideea ca o combinatie de medicamente este o optiune mai buna pentru tratarea tulburari de deficit de atentie decat folosind doar un singur medicament.
 • În acest caz, copilul sau adultul cu ADD ingeste o mică doză de medicament. Doza este crescută lent până când se observă un efect la administrarea medicamentului respectiv. Aceasta este cunoscută de termen "calificări". Scopul utilizării medicamentelor pentru a trata tulburarea de deficit de atenție este de a aduce beneficii persoanelor cât mai mult posibil în timp ce limitează efectele secundare.
 • Imaginea intitulată 4504754 24
  6
  Persoana cu ADD trebuie să efectueze, yoga, tai chi, taekwondo și meditație. Exista prea multe beneficii asociate cu yoga si artele martiale. De asemenea, există multe beneficii fizice și mentale asociate cu practica regulată a oricăreia dintre aceste activități fizice. Sa dovedit a fi eficace pentru copii și adulți cu ADD.
 • Practica regulată și adecvată a acestor activități ajută la crearea stimei de sine, a autocontrolului, a concentrării și a organizării. Când stima de sine este ridicată și simțiți că vă controlați viața, sunteți mai bine pregătit să vă ocupați de presiune, stres, hărțuire etc.
 • Yoga și tehnicile profunde de respirație, cum ar fi pranayama, sunt tehnici de calmare și pot ajuta foarte mult în tratamentul ADD.
 • Practica regulată a meditației asigură funcționarea cortexului prefrontal. Aceasta este regiunea creierului care este responsabilă de concentrare, atenție, organizare și control al impulsurilor.
 • Imaginea intitulată 4504754 25
  7
  Persoana cu ADD ar trebui să facă exerciții adecvate. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale tulburării de deficit de atenție este hiperactivitatea. Copiii și adulții cu ADD sunt întotdeauna activi, este dificil pentru ei să stea într-un singur loc pentru perioade semnificative de timp. Ei au dorința constantă de a face ceva sau de a alerga, de a urca și de a se mișca neliniștit. Prin urmare, exercițiul este o evadare bună pentru această dorință.
 • Atunci când sunt ghidat și prezentați modul corect de utilizare a energiei, simptomele și intensitatea simptomelor sunt nu numai reduse, dar pot fi ghidate astfel încât persoana cu ADD să se evidențieze prin asumarea responsabilității pentru viața lui De asemenea, copilul cu ADD poate fi încurajat să efectueze o activitate fizică sau o activitate extracurriculară la școală.
 • Activitatea fizică poate fi simplă, cum ar fi mersul pe jos, alergarea în parc, mersul pe animalele de companie, plantele de udare, mersul cu bicicleta sau organizarea de sporturi organizate cum ar fi fotbal, hochei, badminton, baschet, volei etc.
 • Copiii și adulții cu ADD au dificultăți de somn în mod corespunzător. Prin urmare, exercițiul fizic și activitatea fizică generală le asigură că vor avea un somn mai bun.
 • Imaginea intitulată 4504754 26
  8
  Persoanele cu ADD ar trebui să caute grupuri de sprijin. Acestea pot simboliza un rol important în a ajuta persoanele cu ADD să înțeleagă mai bine tulburarea, simptomele și situația lor. Acest lucru îi poate ajuta să-și accepte problemele și situația, ceea ce le poate îmbunătăți participarea la tratament. Cu cât este mai pozitivă persoana cu ADD, cu atât mai eficient va fi tratamentul.
 • Un grup de suport este o platformă în care strategiile și tratamentele valoroase sunt împărtășite. Acest loc îi face să înțeleagă că nu sunt singurii care au această problemă, pe lângă faptul că pot îmbunătăți tratamentul problemei și că sunt capabili să o facă.
 • Imaginea intitulată 4504754 27
  9
  Utilizați un zgomot uniform pentru a combate concentrarea care rătăcește. Copiii și adulții cu ADD găsesc dificil să se concentreze asupra unei sarcini pe care încearcă să o facă. Sunt ușor distrași de împrejurimile, evenimentele, sunetele și oamenii din jurul lor. Cu toate acestea, sunetele "zgomot uniform" ele au efecte care calmează anumiți indivizi.
 • Această distragere a atenției poate fi enervantă atunci când se pregătesc să studieze, să facă slujbe, misiuni sau alte locuri de muncă serioase. Dați persoanei cu ADD un loc liniștit. Cu toate acestea, dacă aceasta nu funcționează, plasați un ventilator electric sau un radio static pentru a combate tăcerea.
 • Imaginea intitulată 4504754 28
  10
  Ia un animal de companie Studiile arată că un animal de companie poate scădea comportamente hiperactive, impulsive și energetice la copii. De asemenea, indică faptul că persoanele care au grijă de animalele lor de companie sunt mai puțin susceptibile de a suferi de depresie și anxietate. Luați în considerare obținerea unui câine sau a unei pisici dacă este posibil pentru dvs.
 • Jocul cu un animal de companie stimuleaza in mod natural nivelurile de serotonina si dopamina din creier. De asemenea, oferă copilului posibilitatea de a-și asuma responsabilitatea pentru îngrijirea unui animal de companie.
 • Partea 4
  Trateaza TDA

  Imaginea intitulată 4504754 29
  1
  Stabiliți o echipă de asistență. Tratamentul pentru copii și adulți cu ADD ar trebui să fie un efort de colaborare al unei echipe de profesioniști care să includă membrii familiei și prietenii persoanei, medici, terapeuți, instructori și nutriționiști. Tulburarea deficitului de atenție nu trebuie să dăuneze persoanei care suferă sau a celor dragi atunci când este tratată efectiv.
  • Ca orice altă problemă care pare a fi neputincioasă, cu cât are mai multă susținere, cu atât mai bine se simt. O sarcină intimidantă este mai puțin atunci când există o jumătate de duzină de oameni dispuși să ajute. Se clarifică faptul că persoana care suferă de această condiție se poate baza pe echipa sa în orice moment.
 • Imaginea intitulată 4504754 30
  2
  Rețineți că tulburarea deficitului de atenție are unele probleme. Copilul cu ADD poate fi copleșit de simptomele, de frustrările de a se confrunta cu această tulburare, de sentimentele de deznădejde și de rușine, de incertitudinea cu privire la viitor și de a se ocupa de frustrările părinților. Toată această negativitate poate face copilul deprimat și anxios, care poate dura până când el este adult.
 • Un psihiatru copil poate prescrie medicamente pentru a depăși simptomele primare și simptomele asociate cu depresia și anxietatea. Același lucru se poate face și în cazul adulților.
 • Imaginea intitulată 4504754 31
  3
  Uită-te la terapia cognitivă și comportamentală. Aceasta este o formă eficientă de terapie care încurajează persoana cu ADD să identifice și să provoace credințele, gândurile și comportamentele negative care le-au afectat viața. Acest lucru este mult mai eficient cu medicamentele.
 • Această terapie încearcă să transforme modul în care persoana cu ADD vede viața. Se concentrează pe abordarea primelor preocupări ale tulburării de deficit de atenție, cum ar fi dezorganizarea, comportamentele impulsive, gestionarea necorespunzătoare a timpului, incapacitatea de a controla furia și stresul și problemele de funcționare.
 • Desi este adevarat ca terapiile traditionale se concentreaza pe investigarea trecutului unei persoane pentru a genera o solutie la problemele curente, aceasta terapie se concentreaza mai mult pe eliminarea gandurilor si comportamentelor iraționale care insotesc tulburarea deficitului de atentie.
 • Adulții cu ADD se luptă să se perfecționeze, ceea ce le lasă cu o percepție constantă negativă asupra lor în prezent și în viitor. Această terapie este responsabilă pentru tratarea acestor percepții negative și pentru extragerea pozitivismului latent pe care îl au persoanele cu ADD.
 • Imaginea intitulată 4504754 32
  4
  Adulții cu ADD ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a merge la un consilier pentru a trata problemele familiale și familiale. Acest lucru se datorează faptului că tulburarea de deficit de atenție este motivul care stă la baza dezacordului marital. Lipsa de atenție, uitare și lipsă de control impuls generează decizii impulsive, responsabilități și angajamente care nu se fac, pe lângă problemele financiare. Acest lucru poate cauza o frecare și o pauză între persoana cu ADD și partenerul sau familia.
 • Terapiile de terapie, cum ar fi terapiile cu cupluri și terapiile de familie, pot face o treabă excelentă pentru a reduce distanța dintre acești oameni și pentru a le educa prin metode eficiente de a face față situațiilor care apar din cauza tulburării de deficit de atenție. Aceste terapii pot lucra pentru a îmbunătăți comunicarea dintre persoana cu ADD și partenerul sau familia.
 • Imaginea intitulată 4504754 33
  5
  Adulții cu ADD ar trebui să ia în considerare utilizarea consilierii ca alternativă. În plus față de terapii, adulții cu ADD pot beneficia de ajutorul oferit de serviciile instructorilor comportamentali. Deși este adevărat că terapeuții îi ajută pe adulți cu ADD să facă față problemelor emoționale care apar din tulburarea lor, instructorii comportamentali îi ajută să se ocupe de preocupările primare ale vieții cotidiene.
 • Instructorii predau modalități de confruntare cu problemele de bază ale dezorganizării, gestionarea ineficientă a timpului, prioritizarea necorespunzătoare a muncii și gestionarea necorespunzătoare a finanțelor. Acest lucru poate fi acasă și la locul de muncă.
 • Imaginea intitulată 4504754 34
  6
  Luați în considerare cu atenție recurgerea la medicamente. Medicamentele sunt opționale, dar trebuie luate ca singura opțiune disponibilă pentru a trata ADD. În plus față de medicamente, există multe alte opțiuni de tratament, cum ar fi terapiile oferite de specialiști, care servesc mai bine scopului de a ajuta copilul sau adultul cu ADD pentru a depăși simptomele tulburării.
 • Studiile de cercetare arată că ADD răspunde cel mai bine atunci când este expus unei combinații de tratamente și strategii, mai degrabă decât doar una dintre aceste opțiuni.
 • Doar un psihiatru poate diagnostica tulburarea de deficit de atenție și poate prescrie medicamente pentru a-l trata.
 • Imaginea intitulată 4504754 35
  7
  Încercați să obțineți ajutorul unui specialist în educație pentru copiii cu ADD. Un copil cu ADD poate profita de serviciile unui specialist în educație, deoarece îi poate învăța strategii și tehnici care, atunci când sunt adoptate, îl ajută să progreseze în mediul școlar. De asemenea, ei pot colabora cu școala pentru a facilita nevoile specializate ale copilului.
 • De asemenea, există terapii pentru a îmbunătăți coeficientul copilul social Acestea pot, prin intermediul unor intervenții, să ajute copilul să citească reacțiile și limbajul corpului oamenilor, să dezvolte abilitățile de ascultare și să dezvolte calitățile necesare pentru a se raporta și a interacționa mai bine cu oamenii.
 • sfaturi

  • Dieta mediteraneană este considerată o dietă ideală pentru persoanele cu ADD, deoarece este bogată în legume, fructe, cereale integrale, nuci, semințe și proteine.
  • Participarea la activități fizice, exerciții și sporturi care exercită corpul asigură eliberarea de dopamină, serotonină și norepinefrină la niveluri care pot influența și afecta capacitatea persoanei de a se concentra și de a acorda atenție.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baieCum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baie
  Cum să împiedicați copiii mici să lupte împotriva jucăriilorCum să împiedicați copiii mici să lupte împotriva jucăriilor
  Cum să joci un rol activ în educația copilului tăuCum să joci un rol activ în educația copilului tău
  Cum să vă ocupați de expulzarea copilului de la școalăCum să vă ocupați de expulzarea copilului de la școală
  Cum să vă ocupați de faptul că copilul dvs. este suspendat de la școalăCum să vă ocupați de faptul că copilul dvs. este suspendat de la școală
  Cum să se ocupe de un copil aflat în întreținereCum să se ocupe de un copil aflat în întreținere
  Cum să țineți copiii concentrați?Cum să țineți copiii concentrați?
  Cum să găsești o artă marțială pentru copiii tăiCum să găsești o artă marțială pentru copiii tăi
  Cum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversieCum să ajuți pe cel iubit cu tulburare de conversie
  Cum de a calma anxietatea copiilor cu nevoi speciale, mergând la școalăCum de a calma anxietatea copiilor cu nevoi speciale, mergând la școală
  » » Cum să lupți împotriva TDA

  © 2011—2020 ertare.com