Cum să ajuți un copil mic să doarmă în patul lui

Mulți copii mici se simt în siguranță și fericiți când dorm pe aproape de părinți, dar dormind cu ei nu este ceva care poate dura pentru totdeauna. În final, vrei ca copilul tău să doarmă în patul lui. Începeți cu pasul 1 pentru a face trecerea cât mai liniștită posibil.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă pentru tranziție

Imaginea intitulată
1
Alege momentul potrivit. Amintiți-vă că este mai ușor să învățați un copil mai mic să doarmă decât să schimbe obiceiurile unui copil mai în vârstă, așa că fiți conștienți de începerea imediat ce vă simțiți pregătit. Cu toate acestea, în mod ideal, de asemenea, doriți să schimbați copilul (a) propriul său pat pentru un timp relativ liniștit și fără griji, nu atunci când programul este atât de ocupat sau atunci când copilul este lupta cu alte schimbări majore.
 • Dacă aveți de gând să călătoriți sau să vă mutați în curând, este mai bine să așteptați. Nu veți putea să vă mențineți rutina în astfel de momente haotice și prea multe schimbări vor fi irepetabile pentru un copil mic.
 • Dacă copilul dumneavoastră este bolnav sau rănit sau dacă aveți de-a face cu alte probleme legate de somn (inclusiv coșmaruri sau terori de noapte), este, de asemenea, cel mai bine să așteptați până când aceste probleme vor dispărea.
 • În cazul în care copilul dumneavoastră este în mijlocul unei alte tranziții majore (înțărcați, lăsând suzeta, a învăța să folosească toaleta sau de a începe grădinița sau programul preșcolar), ia în considerare amânarea schimbării la un pat nou. Aceste tranziții pot fi dificile pentru copiii mici și nu este o idee bună să se acumuleze una pe cealaltă.
 • Imagine intitulată Obțineți un copil să dormiți în patul său propriu Pasul 2
  2
  Discutați deschis problema cu partenerul dvs. Dacă aveți un partener, aveți o conversație onestă despre renunțarea la somn cu copilul dumneavoastră. Tranziția va fi mai reușită (și va fi mult mai puțin stresantă) dacă vă apropiați de o poziție de acord reciproc și de sprijin. Nu încercați să forțați problema dacă dvs. sau partenerul dvs. simțiți cu tărie că este prea devreme pentru a face această schimbare.
 • Imaginea intitulată
  3
  Pregătește-l pe băiețelul tău pentru tranziție. Explicați-vă ceea ce vă așteptați și prezentați-o într-un mod fericit și pozitiv: o schimbare interesantă care vă arată cât de mari și independente deveniți.
 • Imagine intitulată Obțineți un copil să doarmă în patul său propriu Pasul 4
  4
  Lăsați-l pe băiat să vă ajute să vă pregătiți camera. Luați-vă copilul să cumpere foi și să păstreze în minte să-i permită să aleagă o jucărie specială nouă sau o jucărie umplute cu care să împartă patul.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil să dormiți în patul sau propriu Pasul 5
  5
  Practicați în timpul după-amiezii. Asigurați-vă că băiatul dvs. își folosește propriul pat în timpul somnului. Veți învăța să o relaționați cu a dormi într-un timp mai puțin stresant.
 • Partea 2
  Schimba-ți băiatul în pat

  Imaginea intitulată
  1
  Păstrați restul rutinei pentru culcare. Dacă aveți deja un stabilit cu privire la rutina de culcare (de exemplu, copilul tau are o baie, seturi de pijamale, mananca o gustare, ai citit o poveste în pat, perie dinți și apoi se duce la culcare) să păstreze fiecare O parte din rutina în loc, cu excepția locului în care el doarme. Astfel, simțul stabilității copilului dumneavoastră va rămâne intact, chiar și în ciuda unei schimbări majore.
 • Imaginea intitulată Obțineți un copil să dormiți în patul sau propriu Pasul 7
  2
  Fii optimist Reafirmați-vă ce schimbare emoționantă va fi să dormiți singur într-un pat și lăsați-i pe copilul tău să știe că te mândrești cât de mare și independent devine. Arata-i cat de mult spatiu este in pat si il face sa-si aminteasca foile si jucariile pe care le-au ales impreuna pentru acest moment.


 • Imaginea intitulată
  3
  Urmăriți copilul la intervale regulate. Copilul tău se poate simți anxios în prima noapte. Spuneți-le "Bună seară" calm, îmbrățișați-o, sărutați-o și apoi retrageți-vă. Dacă este foarte supărat, se întoarce la fiecare zece minute pentru al calma puțin. Repetați acest lucru dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Obțineți un copil să dormiți în patul propriu Pasul 9
  4
  Felicitati-l Dacă băiatul tău se duce în patul lui fără să facă o agitație, își învinge nervii sau doarme în patul propriu în timpul nopții, îl felicită suficient în dimineața. Armarea pozitivă va ajuta foarte mult la tranziție.
 • Partea 3
  Se descurcă cu rezistența

  Imaginea intitulată Obțineți un copil să dormiți în patul sau propriu Pasul 10
  1
  Păstrați calm Mulți copii mici plâng, fac un zgomot și se roagă să se întoarcă în patul tău. Acest lucru este normal, așa că nu încercați să vă deranjez. Dacă copilul dvs. vede că sunteți modificat, situația se va înrăutăți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Fii constanta. Nu vă lăsați plâns sau plâns - dacă faceți acest lucru, băiatul dvs. va învăța că vă poate manipula pentru a obține ceea ce vrea. Dacă bebelușul tău strigă și se plânge de la patul lui, doar îl revede din când în când și îi dă câteva cuvinte scurte de confort - dacă copilul tău devine permanent din pat, du-l înapoi.
 • Evitați să faceți excepții. Dacă luați o pauză de la acest comportament constant deoarece copilul dumneavoastră este bolnav sau pentru că a avut un vis rău, veți provoca confuzie și resuscitați rezistența.
 • Poate fi foarte dificil pentru un tată să nu cedeze acestui tip de suferință. S-ar putea să vă simțiți ca și cum ați fi foarte frig sau că vă respingeți copilul, dar în cele din urmă, băiatul dvs. va fi mai puțin confuz și se va simți mai sigur dacă rămâneți cât mai constant posibil. Păstrați un ton cald și plin de iubire și lăsați-i băiețelului să știe că sunteți acolo, dar nu cedați și nu vă simțiți vinovați.
 • Imagine cu numele
  3
  Determinați de ce copilul dvs. se opune. Dacă copilul continuă să plângă și să facă o agitație în timpul nopții, încercați să determinați ce motive sunt pentru a face acest lucru. În timpul zilei, când băiatul tău este calm, vorbește cu el despre asta. Dacă este doar o încăpățânare și dorința de a rămâne cu tine noaptea, trebuie să fii optimist și constant în legătură cu schimbarea. Dacă are mai mult de-a face cu temeri (de întuneric sau monștri), puteți rezolva situația punând o lampă și creând un fel de ritual pentru a "ucide monstrul".
 • Imaginea intitulată
  4
  Luați în considerare o tranziție mai graduală. Dacă băiatul tău continuă să reziste, poți sta în dormitor până când adoarme. După câteva nopți, treceți la ușă - după mai multe nopți, treceți la holul aflat în afara dormitorului.
 • Imaginea intitulată
  5
  Răsplătește-o Nu uitați să oferiți o diagramă de recompense sau alt sistem de recompensare pentru a vă face copilul mai dispus să doarmă în camera proprie.
 • sfaturi

  • Pentru copiii mai mici, luați în considerare "paturile pentru copii mici", care sunt mai mici sau chiar doar o saltea pe podea. În acest fel, nu vă veți teme de faptul că copilul dvs. cade din pat și se rănește, iar copilul dvs. nu va folosi asta ca scuză pentru a vă întoarce la pat.
  • Cu excepția cazului în care dormitorul copilului dvs. este foarte apropiat de al tău, nu uitați să folosiți un interfon, astfel încât să puteți asculta dacă vă treziți în mijlocul nopții și sunați. Dacă se întâmplă acest lucru și nu auziți și nu răspundeți, este posibil ca, în mod neintenționat, micul dvs. să se teamă să rămână singur.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să decideți dacă vreți să aveți un copilCum să decideți dacă vreți să aveți un copil
  Cum să oprești alăptarea unui copil de 2 aniCum să oprești alăptarea unui copil de 2 ani
  Cum să vă asigurați siguranța unei paturiCum să vă asigurați siguranța unei paturi
  Cum sa faci un somn bebelus fara a fi nevoie sa alapteziCum sa faci un somn bebelus fara a fi nevoie sa alaptezi
  Cum de a pune un copil de 2 ani să doarmăCum de a pune un copil de 2 ani să doarmă
  Cum să vă opriți copilul să-și mănânce dințiiCum să vă opriți copilul să-și mănânce dinții
  Cum să-ți faci copilul să doarmă toată noapteaCum să-ți faci copilul să doarmă toată noaptea
  Cum sa faci un copil sa nu mai plangaCum sa faci un copil sa nu mai planga
  Cum sa faci un somn nou-nascut toata noapteaCum sa faci un somn nou-nascut toata noaptea
  Cum să măriți timpul în care bebelușul doarmeCum să măriți timpul în care bebelușul doarme
  » » Cum să ajuți un copil mic să doarmă în patul lui

  © 2011—2020 ertare.com