Cum să ajuți un copil mic să doarmă singur

Obținerea unui copil mic care să doarmă singur, în pat și în dormitor, poate fi o sarcină dificilă. Este posibil ca la început să aveți de-a face cu plânsul și coșmarurile, dar efortul va merita atunci când copilul dvs. se culcă adânc noaptea. Pentru început, uitați-vă la pasul 1 de mai jos.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă copilul să doarmă singur

Imaginea intitulată
1
Vorbește cu el despre dormitul în pace. În loc să faceți o schimbare bruscă, este important să o pregătiți în avans. Puteți face acest lucru, vorbind cu el despre schimbarea unde va dormi.
 • Aceste conversații trebuie să fie pozitive și trebuie să se concentreze asupra aspectelor bune ale schimbării, cum ar fi modul în care copilul crește. Un tată nu trebuie să menționeze nimic despre cât de mult îi va pierde în dormitorul său în timpul nopții, pentru că îl va confunda.
 • Evidențiați beneficiile somnului în pace. Indicați-vă că ea este acum mai mare și mai mare, promiteți-i că va avea mai mult spațiu și că va dormi mai bine sau promite să-i dea o răsplată dimineața dacă reușește să doarmă singură în acea noapte.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 2
  2
  Răspunde la întrebările pe care le aveți. Întrebările "Ce se întâmplă dacă ...?" Întotdeauna apare cu care trebuie să vă ocupați atunci când copilul învață să se culce singur pentru prima dată. Vă va pune multe întrebări și este important să le tratați în serios și să le oferiți răspunsuri care vă vor mângâia.
 • Pentru copiii mici, dormind singur este un pas mare și vor dori să înțeleagă totul despre modul în care lucrurile vor fi diferite.
 • Un lucru pe care ar trebui să-l clarificați este că puteți să vă ridicați să mergeți la baie dacă nu mai folosiți scutece. Cu toate acestea, trebuie să știți că nu este timpul să jucați sau să mergeți să vă găsiți părinții.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 3
  3
  Stabiliți o rutină înainte de culcare pentru copilul dumneavoastră. Majoritatea pediatrilor recomandă copiilor să înceapă o rutină cât mai curând posibil, astfel încât ei și părinții lor să știe ce să se aștepte. Dacă nu există o rutină bună înainte de culcare, părinții ar trebui să ia timpul necesar pentru a stabili unul și a-l obișnui pe copil înainte de a încerca să-l facă pe copil să doarmă singur.
 • Cele mai multe rutine de culcare sunt mai mult despre o serie de evenimente decât lucrurile care apar la un anumit timp. În plus față de îmbrăcăminte pentru somn, rutina pentru culcare ar trebui să includă lucruri cum ar fi perierea dinților, schimbarea scutecelor, mersul la baie, băut o scurgere de apă și o poveste de dormit liniștită.
 • Mulți copii mici vor încerca să se culce mai târziu și vor face aceste lucruri de mai multe ori, dar părinții ar trebui să fie fermi în ceea ce privește limitele stabilite. Acestea ar trebui să evite vizionarea televiziunii, în special programele foarte active, precum și să asculte muzică la un volum sau un ritm ridicat, deoarece nu sunt foarte mângâietoare sau relaxante.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil să doarmă singură Pasul 4
  4
  Trebuie să creați un mediu de dormit pe care copilul îl consideră drept propriu. Realizarea noului loc de dormit al copilului este o altă modalitate de a-l face mai entuziasmat de dormit într-un dormitor diferit de cel pe care îl împărtășește cu părinții săi de la început.
 • Deoarece cel mai probabil veți merge de la dormit într-un pat de copil la un pat normal, este o idee bună să luați-o împreună cu dvs. pentru a alege foile și păturile pentru patul dvs. nou. Acordarea acestei responsabilități vă va ajuta să vă simțiți mai mari, independente și gata să dormiți singur.
 • Dacă copilul nu va dormi în același dormitor cu un frate, puteți alege și unele mobilier sau alte decorațiuni care vor fi colorate în noul dormitor.
 • Nu puneți un televizor, un computer sau alte jocuri interesante în dormitorul dvs. Mediul ar trebui să fie la fel de calm și fără distragere.
 • Imagine intitulată Obțineți un copil să dormiți singuri Pasul 5
  5
  Ajutați-l să-și depășească teama de a fi singur. Una dintre principalele probleme pe care le au copiii minori în a dormi singur este faptul că își fac griji că părinții lor nu mai sunt disponibili imediat când au nevoie de ei, ceea ce îi face să se simtă foarte vulnerabili. Sunetele pe care le-ați ignorat când erați în dormitor cu părinții dvs. au devenit brusc de zece ori mai înfiorători și ați putea chiar să credeți că există monștri în noul dvs. dormitor.
 • Este important ca părinții nu numai să spună copilului că monștrii nu există, deoarece sunt foarte reali pentru el. În schimb, părinții ar trebui să aibă o conversație deschisă cu copilul despre locurile în care cred că monștrii se ascund și apoi să caute acele locuri pentru a arăta copilului că nu există monștri care se ascund în dormitor .
 • Un alt mod în care părinții pot ajuta copilul să se ocupe de problema monștrilor posibili este să le spună că vor pulveriza dormitorul cu un pulverizator care ucide monștrii. Acest lucru poate fi la fel de simplu ca și utilizarea unui pulverizator de apă, atât timp cât copilul nu știe că nu este real.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 6
  6
  Așezați o lumină de noapte în dormitorul copilului dvs. Unii părinți consideră util să permită copilului să aibă o lumină de noapte mică atunci când începe să doarmă singur. Cu toate acestea, ar trebui să fie plasat într-un loc în care să nu strălucească direct pe pernă. Ar trebui, de asemenea, să se verifice faptul că lumina de noapte nu creează umbre înfiorătoare, în loc să le îndepărteze.
 • Unii părinți decid să nu pună o lumină de noapte și să-i dea copilului o lanternă mică care să-și păstreze perna și să o folosească numai când este necesar.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil să dormiți singuri Pasul 7
  7
  Trebuie să acordați o atenție deosebită copilului dvs. în timpul zilei. Dacă refuzați să dormiți singur pentru că are nevoie de atenția dumneavoastră, acordați suficientă atenție în timpul zilei. Petreceți cel puțin 20 de minute pe zi cu el, departe de televizor sau computer. În acest fel, se va separa mai ușor de tine și va fi de acord să doarmă singur.
 • Partea 2
  Du-l în pat să doarmă singur

  Imaginea intitulată Obțineți un copil să dormiți singuri Pasul 8
  1


  Saruta-i noapte buna si spune-i sa se gandeasca la ceva placut. Dă-i un sărut de noapte bună, îl încurajează să doarmă singur și să-l lase să doarmă. Explicați-vă că pentru a dormi bine și calm, este important să vă gândiți la ceva plăcut. Dați-i sarcina de a închide ochii și de a gândi la un moment plăcut. Gândirea te va plictisi și vei adormi.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 9
  2
  Asigură-i că vei fi aproape de el. Lasă-l să știe că ești aproape de el și că poți veni ori de câte ori are nevoie de tine. Promite-i că te vei întoarce să-i verifici noul dormitor și să te asiguri că totul este bine.
 • Identificați un moment specific în care veți reveni pentru a verifica dacă dormiți și totul este bine. Faceți-i o promisiune pentru a putea dormi mai ușor.
 • Imaginea intitulată Obțineți un copil să dormiți singur Pasul 10
  3
  Verificați-l din când în când. În acest fel, veți clarifica faptul că sunteți acolo și că vă veți întoarce. În primul rând, reveniți la fiecare 5 sau 10 minute și apoi măriți treptat intervalul dintre fiecare întoarcere.
 • Dacă te întorci foarte curând, în mai puțin de 5 sau 10 minute, șansele sunt fiul tău este încă treaz. Dacă așteptați prea mult, vă veți fi frică și nervi. Cel mai bine este să începeți cu o perioadă cuprinsă între 5 și 10 minute. Lăsați copilul să știe că sunteți acolo și că în cele din urmă îl veți liniști și el va putea să adoarmă.
 • Imaginea intitulată
  4
  Dă-te departe de pat, puțin câte puțin. Dacă nu acceptați cu ușurință că trebuie să rămâneți în dormitor, rămâneți cu el, dar nu dormiți și nu discutați cu el.
 • Stați puțin departe de el și citiți o carte sau faceți ceva, dar nu acordați atenție. Ar trebui să încerci să dormi și nimic altceva.
 • Plecați puțin câte puțin, din ce în ce mai mult. În fiecare zi, stați mai departe, continuând activitățile.
 • Când chiar vrei ca copilul tău să fie gata, nu stați în dormitor, dar lăsați-l să știe că sunteți prezenți și puteți părăsi camera.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 12
  5
  În timp ce copilul tău plânge, lasă puțin timp să treci înainte să te întorci în dormitor. Nu toți copiii stau liniștit atunci când sunt lăsați singuri în dormitor. Dacă copilul dvs. plânge, continuați cu decizia dvs. și reveniți doar cinci minute mai târziu. Lasă-l să știe că ești acolo, să-l încurajezi să doarmă singură și să părăsească dormitorul. Continuați acest proces până când vă veți liniști și veți adormi.
 • Partea 3
  Fii persistent

  Imaginea intitulată Obțineți un copil să dormiți singur Pasul 13
  1
  Răsplătește-l când se află în dormitor toată noaptea (sau aproape toată noaptea). Dimineața, când te trezești, îl găsești pentru că el doar dormea ​​și îl recompensă cu ceva mic, ca de exemplu, mergând în parc. Acest lucru vă va încuraja să continuați să vă comportați în acest fel.
  • Dacă vă costă să dormiți singură toată noaptea, îl puteți recompensa pentru că încercați. Acest lucru vă va încuraja să continuați să încercați. Părinții pot plasa o masă de autocolant care îi dă copilului o mică răsplată după colectarea unei anumite cantități de autocolante. Desigur, obiectivul final al somnului singur ar trebui să fie, de asemenea, în masă.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 14
  2
  Urmați-vă planul și continuați-l până îl atingeți. Chiar dacă copilul tău insistă că nu poate dormi singur, ar trebui să fi persistent și să-l laude dacă rămâne în patul lui și apoi iese din nou.
 • Nu-l lăsați să se întoarcă în dormitorul dvs., chiar dacă este foarte nervos sau bolnav. Dacă vrei să-l ajuți singur, trebuie să urmezi regulile fără greș.
 • Imaginea intitulată
  3
  Din când în când, trece prin dormitorul său pentru a se asigura că este în regulă. La început, du-te acolo pentru o vreme, noaptea, să-i spună că ești acolo când are nevoie de tine.
 • Imagine cu titlul Ia un copil să doarmă singură Pasul 16
  4
  Du-l în pat, dacă se ridică. Noaptea, dacă vă lăsați dormitorul, duceți-l înapoi în pat. Explicați-i că este mare, că are dormitorul propriu și că ar trebui să doarmă în patul ei. Repetați acest lucru de câte ori este necesar. În cele din urmă, o veți învăța și o veți accepta.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i dați copilului să doarmă în patCum să-i dați copilului să doarmă în pat
  Cum să ai grijă de un nou-născutCum să ai grijă de un nou-născut
  Cum să împiedicăți copiii să se teamă de monștriCum să împiedicăți copiii să se teamă de monștri
  Cum sa faci un somn bebelus fara a fi nevoie sa alapteziCum sa faci un somn bebelus fara a fi nevoie sa alaptezi
  Cum de a pune un copil de 2 ani să doarmăCum de a pune un copil de 2 ani să doarmă
  Cum să vă opriți copilul să-și mănânce dințiiCum să vă opriți copilul să-și mănânce dinții
  Cum să-ți faci copilul să doarmă toată noapteaCum să-ți faci copilul să doarmă toată noaptea
  Cum de a face un copil să adoarmăCum de a face un copil să adoarmă
  Cum sa faci un copil sa nu mai plangaCum sa faci un copil sa nu mai planga
  Cum sa faci un somn nou-nascut toata noapteaCum sa faci un somn nou-nascut toata noaptea
  » » Cum să ajuți un copil mic să doarmă singur

  © 2011—2020 ertare.com