Cum să ajungi un copil mic să se îmbăieze

Unii copii iubesc să intre în cadă, dar ceilalți urăsc timpul de baie și fac tot posibilul pentru a evita acest lucru. Chiar și copiii care în mod obișnuit doresc să se îmbăieze dezvoltă noi temeri sau trec prin faze inexplicabile anti-înot. Din fericire, dacă copilul tău refuză să se îmbăie, sunt niște pași pe care îi poți lua pentru a rezolva această problemă. Începeți să citiți pasul 1!

pași

Metoda 1
Pregătește-o pentru baie

Imagine cu titlul Ia un copil să ia o baie Pasul 1
1
Determinați de ce nu-i place să se scalde. Dacă copilul dvs. începe să se lupte cu dvs. despre baie, încercați să aflați ce se întâmplă. Ți-e frică sau nu te simți inconfortabil în legătură cu ceva în special când îmbăiești? Sau pur și simplu aceste lupte la timpul băii sunt o manifestare a sentimentului de independență al copilului dumneavoastră? Dacă puteți identifica cauza, va fi mult mai ușor să rezolvați problema.
 • Unii copii se simt nesiguri sau speriat dacă apa pare prea adâncă sau se tem că apa va cădea pe ochi, urechi sau nas. Din când în când, această teamă devine foarte profundă - spunându-le că este în siguranță să faceți o baie nu este neapărat de ajutor.
 • Alți copii urăsc timpul băii, deoarece îl asociază cu ceva pe care ei îl percep ca fiind negativ, de exemplu, sfârșitul timpului de joc sau începutul rutinei de culcare.
 • Dacă nu aveți jocuri interesante sau alte distragere a atenției cu dvs., copilul dumneavoastră va pur și simplu crede că timpul de baie este plictisitor.
 • Unii copii refuză să facă baie deoarece învață să se impună și să-și testeze limitele. Este clar că acest lucru este frustrant, dar în același timp adecvat în dezvoltarea sa.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a face o baie Pasul 2
  2
  Citiți cărți pentru copii despre luarea băii. Uneori ajută să cumpere sau să împrumute câteva cărți despre timpul băii. Puteți căuta una care este legată de nevoile copilului dvs., de exemplu, una care spune că băile nu ar trebui să fie înfricoșătoare sau că timpul de baie poate fi distractiv.
 • Imagine cu titlul Obțineți un copil pentru a face o baie Pasul 3
  3
  Umpleți baia cu obiecte care atrag atenția copilului. Luați în considerare cumpărarea de prosoape și cârpe care sunt culoarea preferată a copilului dvs., sau bureți în formă de animale sau personaje de desene animate. Și cumpărați jucării! Există mai multe opțiuni, cum ar fi rațe din cauciuc, pistoale de apă, jucării din plastic, cărți pentru baie sau creioane lavoare, ceea ce face ca timpul de baie să se simtă mai ușor ca timpul de joc.
 • Imagine cu denumirea Obțineți un copil pentru a face o baie Pasul 4
  4
  Lăsați copilul să știe în avans că timpul de baie se apropie. De obicei, copiii mici se ocupă de schimbări într-un mod mai bun atunci când știu că se apropie, așa că informați-i cu 5 sau 10 minute mai devreme.
 • Dacă copilul este într-adevăr speriat, să-l liniștiți spunând lucruri precum "hai să facem baie în câteva minute, dar eu o să stau permanent cu tine".
 • În cazul în care copilul dumneavoastră preferă să se joace sau crezi plictisitor baie, puteți oferi face baie timp mai distractiv spunând „să ia o baie în câteva minute, dar hai să-l distractiv! Putem pretinde că ești un pește mic sau te joci cu creioanele tale noi.
 • Pentru un copil care își testează limitele, puteți sublinia că toaletele nu sunt negociabile. Spuneți-i: "Vom face o baie în câteva minute. Este în regulă dacă nu vă place să faceți o baie, dar este important să rămâneți curată, deci nu avem altă alegere. În acest fel, sentimentele tale sunt valabile, dar îi informezi că nu îți vor schimba părerea.
 • Metoda 2
  Partea 2: A transforma timpul băii în ceva distractiv

  Imaginea intitulată
  1
  Lăsați copilul să ajute la pregătirea băii. Copilul dumneavoastră vă poate ajuta să decideți cât de adânc și fierbinte ar trebui să fie apa, dacă cantitatea de bule este suficientă și ce prosoape trebuie să utilizați. Această strategie poate fi utilă în combaterea temerilor legate de apa adâncă sau foarte caldă. De asemenea, îi ajută pe un copil care caută independența să se simtă mai mult responsabil.
 • Imagine cu denumirea Obțineți un copil pentru a face o baie Pasul 6


  2
  Lăsați-l să se scalde singur. Lăsați-l să se îngrijească de baia proprie cât de mult poate. Oferă să-i ajute să-și spele părul și să-i spele spatele. Acest lucru va oferi copilului mai mult control.
 • Ceva pe care ar trebui să-l ocupați este spălarea părului. Cel mai bine este să fiți foarte atent în încercarea de a evita obținerea de săpun sau șampon în ochii copilului, deoarece acest lucru va crește numai sentimentele negative față de timpul de baie.
 • Image cu titlul Ia un copil să ia o baie Pasul 7
  3
  Rămâi pozitiv. Dacă timpul de baie este o sarcină enervantă și neplăcută pentru tine, atunci este foarte probabil ca copilul tău să găsească distracție de baie. Zâmbește! Vorbește și cânți cu fiul tău.
 • Imagine cu denumirea Obțineți un copil pentru a face o baie Pasul 8
  4
  Distrează-te Utilizați creioane pentru baie, citiți cărți pentru baie sau jucați ca pești sau pirați. Jucați cu bule, făcând mustăți sau pălării.
 • Imaginea intitulată Obțineți un copil pentru a face o baie Pasul 9
  5
  Luați în considerare faptul că copilul dvs. are un "partener de baie". Dacă copilul are un frate, este unul special de aceeași vârstă sau aproape, ar fi mai distractiv să ai o baie împreună. În caz contrar, tu și partenerul tău poți scăpa de copil. În ambele cazuri, copilul dumneavoastră se va simți mai sigur și mai distrat dacă are o companie când se îmbăiază.
 • Imaginea intitulată
  6
  Oferiți-vă un duș. Dacă nu funcționează nimic, puteți să oferiți întotdeauna dușul. Unii copii fac mai puțin obiect pentru utilizarea dușului decât folosirea căzii.
 • Pentru copiii chiar mai mici, va trebui să intrați în cada cu ei pentru siguranță. Nu vrei ca copilul tău să alunece și să cadă.
 • Image cu titlul Ia un copil să ia o baie Pasul 11
  7
  Faceți ieșirea din duș sau cadă mai plăcută. Lăsați copilul să vă ajute să vă uscați corpul și părul și să aplicați loțiune. Felicitați-l dacă se scaldă fără să facă tantru.
 • Dacă vă scăldați copilul pe timp de noapte, încercați să utilizați o loțiune de lavandă-parfumată. Unii oameni cred că mirosul de levănțică relaxează copiii și le face să adoarmă ușor.
 • sfaturi

  • Poate fi frustrant atunci când copilul face o tantra pentru că nu dorește să se scalde, dar încearcă să rămână pozitiv. Nu veți "câștiga" un argument cu un copil de trei ani, deci este mai bine să stați liniștiți și împreună să vă distrați experiența de scăldat pentru amândoi. Și dacă nimic nu funcționează, relaxați - această fază, ca toate celelalte, va trece.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i ajuți pe copii să-și depășească temerileCum să-i ajuți pe copii să-și depășească temerile
  Cum sa scapi de un copilCum sa scapi de un copil
  Cum să ridici un copil fericitCum să ridici un copil fericit
  Cum să disciplinați un copil încăpățânatCum să disciplinați un copil încăpățânat
  Cum să-i înveți pe copil să înoateCum să-i înveți pe copil să înoate
  Cum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baieCum să înveți un copil cu nevoi speciale să meargă la baie
  Cum să evitați păduchii la copiiCum să evitați păduchii la copii
  Cum să vorbești cu copilul despre alergii alimentareCum să vorbești cu copilul despre alergii alimentare
  Cum de a pune un copil de 2 ani să doarmăCum de a pune un copil de 2 ani să doarmă
  Cum să te descurci cu vina în care copilul tău este un singur copilCum să te descurci cu vina în care copilul tău este un singur copil
  » » Cum să ajungi un copil mic să se îmbăieze

  © 2011—2020 ertare.com