Cum să te alături noului tău copil

Familiile reconstituite devin din ce în ce mai frecvente de-a lungul anilor - totuși, amestecarea familiilor nu este atât de ușoară pentru copiii implicați. Ca parte a unei familii combinate, este normal să simțiți o anumită tensiune cu noii frați. Poate că te duci să lupți cu ei sau ai dificultăți în a le relaționa. Totuși, puteți învăța să vă întâlniți cu noii membri ai familiei și chiar să vă bucurați de compania lor. Concentrează-te doar pe dezvoltarea relațiilor, păstrând o parte din spațiul tău și încercând să ajuți familia să se unească.

pași

Partea 1
Controlați conflictele cu frații dvs. pasi

Imaginea intitulată Împreună cu noul pas Siblings Pasul 1
1
Calmează-te înainte de a te îmbarca pe fratele tău vitreg. Dacă sunteți supărați de ceva pe care unul dintre frații tăi vitregi ai spus sau făcut, va fi important să te calmezi înainte de a se apropia. Dacă nu, puteți să spuneți sau să faceți ceva pe care nu l-ați dorit cu adevărat, sau puteți chiar să aveți o luptă fizică cu el. Puteți folosi tehnici de relaxare pentru a vă liniști, cum ar fi:
 • Imagine intitulată Împreună cu noul Step Siblings Pasul 2
  2
  Adresați-vă problemele într-un mod direct și asertiv. Dacă sunteți supărați de ceva despre care a spus sau a făcut unul dintre frații tăi vitregi, va fi important să abordați problema într-un mod constructiv. Puteți să o faceți utilizând o comunicare directă și asertivă. Acțiunile simple, cum ar fi convenirea unui timp pentru a vorbi și a folosi expresii de prima persoană, vă pot ajuta să comunicați mai asertiv cu fratele tău vitreg.
 • Întreabă-l pe arborele tău vitreg, care ar fi un moment bun pentru a vorbi. Spune ceva de genul "Hei, trebuie să vorbesc cu tine despre ceva important. Aveți timp să vorbiți după cină în seara asta?
 • Utilizați expresii de prima persoană atunci când vorbiți despre îngrijorarea dvs. Dacă folosiți expresii de prima persoană, acest lucru vă va ajuta să nu vă concentrați asupra fratelui tău vitreg și să-l împiedicați să devină defensiv. De exemplu, ați putea spune ceva de genul "M-am simțit puțin rănit din cauza a ceea ce mi-ați spus astăzi la școală. Am auzit că ai spus că este "enervant" și asta ma făcut rău.
 • Nu-i dați vina pe fratele tău vitreg pentru că te-a rănit. Doar explicați ce a făcut evenimentul să vă simțiți. Concentrează-te pe perspectiva ta, nu pe fratele tău vitreg.
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Step 3
  3
  Ascultați versiunea arborelui vostru vitreg. După ce ați vorbit despre sentimentele voastre, va fi rândul dvs. să ascultați. Asigurați-vă că nu există distrageri - pentru asta, opriți televizorul, închideți laptopul și salvați telefonul mobil.
 • Utilizați limbajul corpului pentru a arăta că ascultați, cum ar fi căutarea în direcția fratelui tău vitreg, contactul cu ochii și înclinarea spre el.
 • De asemenea, puteți arăta că acordați atenție dacă îndoiți și puneți întrebări dacă ceva este confuz. De exemplu, ați putea spune ceva de genul "Cred că spui că ceva ce am spus dimineața te-a deranjat, dar nu mă consideri enervant. Nu-i așa?
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Pasul 4
  4
  Explicați-vă ce doriți să se întâmple în viitor. După ce ați spus ce vă deranjează și ați auzit versiunea arborelui dvs. vitreg, va fi important să vă uitați în viitor. Fratele tău vitreg nu va putea șterge ceea ce a spus. Cu toate acestea, puteți explica ceea ce doriți să faceți într-o situație similară în viitor.
 • De exemplu, l-ai putea cere să nu spui altor colegi de clasă despre tine. În schimb, puteți să-l rog să vă spună dacă ceva ce-l faceți sau spuneți îl deranjează, ca să puteți face un efort să-l opriți. Spuneți ceva de genul: "Data viitoare când se întâmplă acest lucru, puteți să-mi spuneți mai întâi despre asta? Chiar vreau să ne înțelegem și cred că ar fi de ajutor. "
 • Imagine intitulată Împreună cu noul Step Siblings Step 5
  5
  Nu folosiți violența fizică sau nu o numiți. Uneori i-ar putea pierde ziarele, dar va fi important să nu vă implicați într-o luptă fizică cu fratele tău vitreg și să nu-i dați porecle. În caz contrar, situația s-ar putea înrăutăți în timp. De asemenea, atunci când oamenii se simt supărat, tind să se hrănească cu energia celeilalte persoane. Pentru a calma furia fiului tău vitreg, nu te apropia de el în modul în care se adresează.
 • De exemplu, dacă fratele tău vitreg începe să țipe la tine, își coboară vocea și vorbește calm. Dacă este îndreptată spre dvs., faceți câțiva pași înapoi pentru a crea distanța între ele. Dacă adoptați aceste măsuri, acest lucru va fi util pentru a vă conduce și pentru a vă liniști pe fratele tău vitreg în acest proces.
 • Partea 2
  Dezvoltați relațiile

  Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Pasul 6
  1
  Concentrează-te pe tine însuți Adânc în jos, multe dintre problemele dintre arborii vitrii se concentrează pe concurență, rivalitate și gelozie. Poate fi foarte dificil să vă întâlniți cu frații dvs. vitregi dacă credeți că primesc mai multă atenție sau tratament diferit de cel pe care îl primiți. Cel mai bine este să evitați complet acest tip de comparații.
  • Rețineți că arborii dvs. vitregi pot fi utilizați pentru a face lucrurile diferit în casa dvs. sau pentru a primi tratament diferit de părinții lor. Nu se pot compara cu ceilalți.
  • Nu te simți supărat dacă tatăl tău natural, tatăl vitreg sau mama vitregă aleg să facă lucrurile puțin diferit pentru tine și pentru frații tăi. De exemplu, pot continua să frecventeze școala, să joace sporturi diferite sau să primească diferite tipuri de cadouri pentru ziua de naștere.
  • Nu confunda un tratament diferit cu unul nedrept. Cu toate acestea, vă exprimați cu sinceritate dacă simțiți că vă deranjează ceva (cum ar fi disciplina și munca în gospodărie sunt dezechilibrate).
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Pasul 7
  2
  Acceptați noua relație a tatălui tău biologic cu frații tăi fără jumătate. O altă posibilă sursă de rivalitate este atenția, mai ales cea a părinților. Tatăl tău biologic va dori să stabilească o relație cu noii tăi frați vitregi, în același mod în care tatăl tău vitreg sau mama vitregă va dori să devină mai aproape de tine. Acest lucru vă poate provoca resentimente sau gelozie. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că este normal și că trebuie să se înțeleagă.
 • Rețineți că nu sunteți singurii care merită timpul, dragostea și atenția tatălui dvs. biologic. Poate că deja împărțiți aceste elemente cu frații voștri de sânge, de ce nu le împărțiți cu ceilalți?
 • Fii sigur că tatăl tău nu te va opri să te iubești. Mai mult, în multe familii combinate, părinții recunosc că se află mai aproape de copiii lor și îl respectă. Vechea dvs. relație nu va dispărea, dar va trebui să se schimbe în anumite moduri pentru a include noua familie.
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Pasul 8
  3
  Faceți activități ca o familie. O modalitate prin care puteți depăși sentimentele de rivalitate este prin a face activități împreună, ca o familie. Vă veți simți mai aproape după ce ați petrecut timpul împreună, văzând cum interacționează noua ta familie și împărtășind câteva experiențe. Acest lucru va fi util pentru a dezvolta o legătură între dvs.
 • De exemplu, du-te la practicile de fotbal ale fratelui tău, în competițiile de înot sau în școală joacă ca o familie. De asemenea, încurajează întreaga familie să participe la activitățile dvs.
 • Au mese de familie și profită de ocazia de a vorbi cu arborii tăi vitregi despre ceva ce le interesează. De exemplu, spuneți ceva de genul "Eliza Te-am auzit când jucați clarinetul la școală. Care este piesa ta preferată? "
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Pasul 9


  4
  Încercați să vă întâlniți unul cu altul pe noii frați pasi. Dacă dezvoltați o dinamică a familiei, aceasta va fi utilă pentru a vă ajuta să vă întâlniți cu frații tăi vitregi. De asemenea, pot dezvolta conexiuni personale dacă își petrec timpul împreună și singuri. Nu trebuie să deveniți cel mai bun prieten al fiului tău vitreg - totuși, idealul este că se pot întâlni frumos și cu respect.
 • Întrebați-i pe frații tăi vitregi să te însoțească într-o plimbare, să călărească o bicicletă, să participe la un joc de baschet sau să facă altă activitate. Utilizați ocazia pentru a stabili ce interese comune au. Spune ceva de genul "Craig, ce îți place să faci în timpul tău liber? Într-adevăr? Îmi place și eu.
 • Dacă mergeți la aceeași școală, spuneți "Salut" pe holuri sau cereți-i să stea cu el din când în când la prânz în cantină.
 • Partea 3
  Păstrați-vă propriul spațiu

  Imaginea intitulată Împreună cu noul pas Siblings Pasul 10
  1
  Cereți-vă camera proprie. Conflictele cu noii dvs. bătrâni se pot ivi și datorită sentimentului că nu aveți confidențialitate și suficient spațiu personal. Poate v-au cerut să împărțiți sau să împărțiți o cameră care a fost a ta. Spațiul personal este o problemă importantă și poate fi necesar să discutați cu tatăl dvs. biologic. Unii experți recomandă chiar și celorlalți frați să aibă camere separate, dacă este posibil.
  • Tatăl tău putea crede că nu este o problemă considerabilă faptul că împărtășesc o cameră. Explicați-vă ce vă simțiți deschis și sincer, spunând ceva de genul "Tată, mă simt inconfortabil. Încă nu cunosc foarte bine X și am nevoie de spațiul meu. "
  • Tatăl tău biologic și tatăl vitreg sau mama vitregă ar putea să nu aibă destui bani pentru a cumpăra o casă mai mare. În această situație, ați putea ajunge la un tip de acord. De exemplu, dacă arborii tăi vitregi te vizitează doar din când în când, poți recomanda să cumpere o canapea extensibilă pentru șederea lor.
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul pas Siblings Pasul 11
  2
  Vorbește despre partajare. Schimbul este un lucru bun - totuși, uneori avem nevoie de limite pentru ceea ce suntem dispuși să împărtășim. Ca și în camera dvs., probabil că aveți haine, jucării și lucruri pe care nu doriți să le împărtășiți neapărat cu un arbore vitreg. Acest lucru este normal. Dacă aveți limite pentru aceste obiecte, acest lucru va fi util pentru a minimiza problemele cu noul dvs. frate.
 • Nu ar trebui să vă așteptați să împărțiți tot ce aveți cu frații tăi vitregi sau să faceți totul proprietatea tuturor.
 • Dacă aveți de gând să împărtășiți o cameră, discutați cu tatăl dvs. biologic (și, probabil, cu tatăl vitreg sau cu mama vitregă) despre ce pot fi împărtășite și despre ce vreți să păstrați privat. De exemplu, ar fi dificil să împiedicați fratele tău vitreg să folosească un televizor sau un computer dintr-o cameră comună. Cu toate acestea, vi se poate solicita să nu utilizați telefonul sau iPod-ul.
 • Reconsiderați-vă cu tatăl dvs. dacă simțiți că fratele dvs. jumătate depășește limitele. De exemplu, spuneți ceva de genul "Mama, puteți vorbi cu X despre purtarea hainelor mele? Nu-mi place să facă asta "sau" Tată, X îmi citește jurnalul și vreau să știe că este ceva privat ".
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul pas Siblings Step 12
  3
  Adresați-vă puțin timp singur. Fratele tău vitreg și nu ar trebui să-ți petreci tot timpul împreună. Ambii au nevoie de spațiu, fie pentru a-și petrece timpul cu prietenii lor, fie pentru a-și petrece timp privat cu tatăl biologic și frații lor. Uneori, pentru a se înțelege, trebuie de asemenea să fie separate.
 • Părinții dvs. vă pot cere să vă includeți fratele dvs. vitreg într-o plimbare cu prietenii dvs. Nu există nici o problemă cu asta, dar discutați cu ei dacă vreți ocazional ceva spațiu. Poți să spui ceva de genul "Tată, nu am nici o problemă dacă X se va alătura din când în când. Cu toate acestea, vreau, de asemenea, să petrec ceva timp singur cu prietenii mei ".
 • De asemenea, va fi important să vă petreceți ceva timp singur cu familia dvs. biologică. De exemplu, vedeți dacă dvs. și mama dvs. puteți executa comisioane împreună 1 sau 2 ori pe săptămână. Unele familii reconstituite iau vacanțe separate pentru a petrece un timp bun cu familia lor biologică.
 • Partea 4
  Asociați familia

  Imagine intitulată Împreună cu noul Step Siblings Step 13
  1
  Cereți-le să fie incluse în proces. Există un motiv bun pentru care oamenii se referă la familiile reconstituite drept "familii combinate". Este nevoie de efort și de angajamentul de a combina 2 familii. Vei fi membru al casei, astfel încât să îți poți da părerea atunci când părinții tăi decid cum vor merge lucrurile. Cereți-le să fie incluse în aceste conversații.
  • Oferiți-vă punctul de vedere cu privire la planificarea și crearea de reguli, mai ales dacă sunteți puțin mai în vârstă. De asemenea, puteți să întrebați tatăl tău biologic dacă îți poți exprima opinia, spunând ceva de genul "Tată, pot să spun și eu?".
  • Concentrați-vă pe obținerea unui acord. Punctul dvs. de vedere va contează, dar este, de asemenea, important să țineți cont de perspectivele arborilor tăi vitregi și să încerci să ajungi la un acord. Imaginați-vă ce sunt nevoile arborilor vitregi și ce s-ar putea simți în legătură cu schimbările. De exemplu, dacă arborii tăi vitregi s-au mutat împreună cu tine și cu tatăl tău, s-ar putea să se simtă inconfortabil în noul lor mediu sau chiar să-și piardă vechea casă.
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Step 14
  2
  Organizați reuniunile de familie Vedeți dacă puteți apela o întâlnire pentru întreaga familie, unde pot stabili noi reguli și sarcini de familie, astfel încât toată lumea să știe care sunt responsabilitățile lor și nimeni nu va primi o atenție suplimentară. Participați la conversațiile întâlnirilor de familie și nu ezitați să vă împărtășiți gândurile sau opiniile.
 • Trebuie să comunicați deschis în timpul întâlnirilor. Dacă doriți să vă păstrați camera veche, spuneți că nu veți renunța la ea și nu vă explicați motivul. Poate că în cele din urmă nu veți scăpa de ea, dar va fi mai bine ca combinația familiei dvs. să ia în considerare perspectiva tuturor.
 • De asemenea, trebuie să-ți respectați arborii vitregi și să ascultați în mod adecvat întâlnirile familiale. Rețineți că încercați să rezolvați problemele, nu să câștigați o discuție. Nu veti scapa intotdeauna cu ea - o noua familie va cere sa va dati din cand in cand.
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul pas Siblings Step 15
  3
  Acceptați-vă noua viață "normală". Veți avea nevoie de un anumit grad de acceptare pentru a veni împreună cu noii dvs. bătrâni. Lucrurile se vor schimba în familia ta și nu vor mai fi ca înainte. Nu te poți întoarce la timp, dar poți să participi la cât de bine ții noua ta familie.
 • Nu simți nevoia să te alături imediat cu frații tăi vitregi. Cu toate acestea, trebuie să fiți dispuși să stabiliți relații cu ei.
 • Amintiți-vă că această familie va fi noua ta "normală" viață. Ar putea dura ceva timp și chiar puțină primejdie. Nu există nici o problemă cu ea, puteți chiar să ia luni sau mai multe pentru a începe să simți lucruri naturale.
 • Participați la rutina noii tale familii. Cina cu frații tăi vitregi, participă la jocuri și activități familiale și dă-ți voie să construiești relații cu noua ta familie.
 • Imagine intitulată Împreună cu noul Step Siblings Step 16
  4
  Căutați sisteme de asistență. Ai putea încerca să accepți noua ta viață normală și noii tăi fii vitregi, dar ai putea avea în continuare dificultăți din când în când. Trebuie să mergeți la altă familie și prieteni pentru a primi sprijin. Discutați cu o mătușă preferată sau unchiu sau un văr, discutați privat cu un prieten apropiat.
 • Discutați cu oamenii din sistemul dvs. de asistență despre sentimentele și gândurile dvs. despre un nou frate, pentru a nu vă păstra emoțiile. Acest lucru vă va permite să eliberați orice anxietate sau stres pe care s-ar putea să-l simțiți datorită noilor modificări din casa dvs. și vă va determina să primiți sprijin din partea altor persoane.
 • Imaginea intitulată Împreună cu noul Step Siblings Step 17
  5
  Mențineți o legătură strânsă cu familia biologică. Atunci când se combină familiile, se subliniază, de obicei, că ambii lucrează împreună ca o echipă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că veți ignora legăturile cu tatăl tău și cu frații biologici. Trebuie să puteți comunica cu rudele biologice și să rămâneți aproape de ele.
 • Încă mai puteți să discutați cu tatăl dvs. biologic din când în când, fără a fi nevoie să vă împărtășiți cu tatăl tău vitreg sau cu mama pascală sau cu frații tăi fără jumătate. Fii clară când trebuie - să spui ceva de genul "Mamă, putem avea o conversație privată pentru un moment? Vreau să-ți spun ceva.
 • După cum este indicat, cereți din când în când permisiunea de a efectua activități numai cu tatăl dvs. și frații dvs. biologici.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajuți frații mici să stabilească o legăturăCum să ajuți frații mici să stabilească o legătură
  Cum să ajuți copilul să se adapteze la o familie reconstituităCum să ajuți copilul să se adapteze la o familie reconstituită
  Cum să salutăm familia la un copil adoptatCum să salutăm familia la un copil adoptat
  Cum să oprești lupta cu familia taCum să oprești lupta cu familia ta
  Cum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituiteCum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituite
  Cum să funcționeze într-o casă multigeneraționalăCum să funcționeze într-o casă multigenerațională
  Cum să includă nevadele într-o nuntăCum să includă nevadele într-o nuntă
  Cum să interacționezi cu noua ta familie politicăCum să interacționezi cu noua ta familie politică
  Cum sa scapi de tatalii vitregiCum sa scapi de tatalii vitregi
  Cum să-ți tăcere frațiiCum să-ți tăcere frații
  » » Cum să te alături noului tău copil

  © 2011—2020 ertare.com