Cum să te apropii de soacra

Alăturați-vă familiei soțului dvs. poate însemna să vă confruntați cu relații dificile, în special cu mama dvs. Indiferent dacă doriți să aveți o relație pozitivă de la început sau în prezent treceți prin momente dificile, vă puteți întâlni bine cu soacra dumneavoastră. Tratați-o cu respect și bunătate. Implicați-vă partenerul, mai ales dacă există o problemă. Simțiți confortul compromițând și stabilindu-vă când este necesar, mai ales dacă trăiți cu el.

pași

Metoda 1
Profitați la maximum de interacțiunile dvs.

Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 1
1
Aveți o atitudine pozitivă atunci când o vedeți. Au o mentalitate pozitivă atunci când te duci să vezi soacra ta. Fii prietenos și prietenos, chiar dacă este puțin forțat. Dacă abordați situația cu o perspectivă pozitivă, aceasta poate fi mai bună decât se aștepta.
 • De exemplu, dacă sunteți pe drum spre casă în mașină, zâmbiți pe drum și gândiți-vă la lucruri frumoase despre care să vorbiți. Odată ce o vedeți, zâmbiți la ea, salutați-o și arătați-i afecțiunea și căldura.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 2
  2
  Întreabă-i întrebări să o cunoască. La fel ca tine, soacra ta se ocupa de persoana pe care ai casatorit-o si sunt ambele parte a vietii celeilalte persoane din cauza sotiei tale. Luați ceva timp să întrebați despre viața sa. Arată interesul pentru cine este și ce face. Întrebați-l despre activitățile sale și despre subiectele pe care le consideră interesante. Veți simți că vă conectați mai mult la ea, punându-i întrebările.
 • Cereți rețeta tortului pe care îl pregătiți și pe care îl iubești. Întreabă-l cum poate să-și echilibreze munca și să-și ridice copiii. Întreabă-i tot ce este posibil, care îi permite să vorbească despre ea însăși.
 • Dacă aveți nevoie de ajutor, cereți soțului dvs. să pregătească câteva lucruri pentru a vorbi cu ea sau pentru a facilita o conversație plăcută între dvs.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 3
  3
  Răspunde-l politicos. Tratați-vă soacra cu respect și considerație, deoarece face parte din familia dvs. Deși este dificil, să se străduiască să răspundă într-o manieră educată și prietenoasă. Fii educat Nu este același lucru cu tolerarea unei situații complicate. A fi educat este de a nu răspunde într-un mod negativ sau rău.
 • Nu-l critici în fața partenerului tău. Nu este corect să-ți pui soțul în mijlocul ambelor.
 • Dacă locuiți împreună cu soacra dvs., încercați să interacționați cu ea într-un mod pozitiv, chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce a spus sau nu vă înțelegeți. Întrebați soțul / soția pentru ajutor dacă este necesar. De exemplu, o puteți cere să vorbească cu ea în numele dvs.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 4
  4
  Faceți o alianță cu soțul / soția. Arătați soacrei dvs. că tu și soțul / soția dvs sunteți uniți ca un cuplu și părinți. Când vorbești cu soacra ta, fă-o cu soțul tău. Având în vedere acest lucru vă va ajuta, ajutați lucrurile să curgă fără probleme și vă vor face să vă simțiți sprijiniți. Chiar dacă partenerul dvs. rămâne neutru între cei doi, prezența și ascultarea lor pot fi benefice.
 • Întrebați soțul / soția să-și dea părerea fără a le pune între ele.
 • Dacă aveți o problemă cu soacra, întrebați soțul / soția să vorbească cu ea despre asta.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 5
  5
  Dă-i privilegiile ca bunica. Vă permite să vă consimțiți copiii atunci când se întorc acasă. Unii bunicii își oferă nepoții surprize și daruri, ceea ce poate ajuta la construirea unei relații pozitive cu copiii dumneavoastră. Chiar dacă nu iubiți zahărul, amintiți-vă că este important ca copiii dvs. să se raporteze la bunica lor. De asemenea, acest lucru nu vă va afecta sănătatea pe termen lung.
 • Dacă vă ridicați copiii de la casa bunicii lor și sunteți prea hiperactive pentru că ați consumat zahăr sau nu ați dormit, amintiți-vă că nu se întâmplă în fiecare zi. Lăsați-o pe mama ta să-ți răsfețe puțin copiii.
 • În cazul în care modul în care conștientul iese din mână (de exemplu, le dă daruri extravagante), discutați cu ea delicat și spuneți-i că nepoții să rămână fericiți dacă se oprește să facă așa de mult. Poți vorbi cu el în prezența soțului tău pentru a primi sprijin moral.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 6
  6
  Amintiți-vă că probabil dificultățile nu sunt cauzate de ceva personal. Din nefericire, nu este neobișnuit să aveți conflicte cu soacra voastră. Poate fi dificil să ai o relație de familie, mai ales dacă partenerul tău este aproape de mama ta. Amintiți-vă că nu este o competiție. Deși soțul dvs. nu și-a ales mama, el v-a ales ca partener.
 • Amintiți-vă că soacra dumneavoastră poate crede că nimeni nu este suficient de bun pentru copilul ei, care nu are nimic de a face cu tine.
 • Discutați cu soțul / soția despre problemele pe care le aveți cu soacra dvs. și cereți-le părerea despre ele. De exemplu, ați putea fi ușurat să auziți că aveți diferențe culturale cu soacra dumneavoastră în loc de probleme personale.
 • Metoda 2
  Rezolva problemele

  Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 7
  1
  Propuneți soluții împreună cu soțul / soția. Este vital să discutați cu partenerul dvs. Dacă nu are nicio idee despre cum te simți, te poate pune într-o situație pe care nu ți-ar plăcea. Găsiți-vă un timp să stați jos și să discutați despre aceste probleme calm. Lăsați-l să știe ce vă deranjează și ce ați dori să facă în legătură cu aceasta. Este posibil ca soțul dvs. să fie cel mai potrivit pentru a vorbi cu mama ta despre tine.
  • Nu vă surprinde dacă partenerul dvs. se opune "a alege o parte". Îi iubește pe amândouă, astfel încât punerea ei pe partea cuiva o poate pune într-o situație dificilă.
  • Cere-i să vorbească cu mama despre ce te deranjează. Este posibil ca soacra ta să vorbească mai bine dacă este cu fiul ei.


 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 8
  2
  Respectați diferitele lor puncte de vedere. Chiar dacă nu sunteți de acord cu ceea ce spune el, ascultă-l. Nu respingeți imediat ceea ce spune el. Ascultați-o (chiar dacă credeți că este ceva absurd) și spuneți-i că vă acordați atenție. Nu trebuie să fii de acord cu nimic.
 • Răspundeți într-un mod neutru spunând: "Este în regulă. O să iau în considerare "sau" Vă mulțumim pentru comentariul dvs. ".
 • Dacă vă pune într-o situație dificilă, permiteți soțului dumneavoastră să decidă. Spune: "Prefer să nu răspund chiar acum. Lasă-mă să vorbesc mai întâi cu partenerul meu.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în drept Pasul 9
  3
  Utilizează umorul. Discursul critic sau altă interacțiune incomodă cu umorul poate împiedica apariția unui conflict și relaxarea din nou a mediului. Dacă situația pare tensionată sau soacra ta face dificilă lucrurile, un pic de umor este util.
 • De exemplu, dacă mama ta se plânge de vreme, ea răspunde cu un "Ei bine, cel puțin asta înseamnă că nu ar trebui să fim în interiorul casei care se plânge de frig!".
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 10
  4
  Rezolva ce crezi despre cumnata ta. Te poți plictisi din când în când și descoperi ce cauzează presupusul comportament judicios sau intruziv? Ea apreciază persoana cu care te-ai căsătorit, așa că trebuie să fie ceva bun în ea!
 • Țineți minte că, indiferent de sentimentele tale, soacra ta este în continuare cea mai importantă persoană din viața soțului tău. Asigurați-vă că gelozie necontrolate nu sunt cele care cauzează probleme.
 • Metoda 3
  Vii cu soacra ta

  Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 11
  1
  Stabiliți câteva reguli de bază. Dacă locuiți împreună cu soacra, stabiliți câteva reguli de bază pentru a trăi împreună. Dacă știți că există unele lucruri care provoacă probleme, discutați despre acestea în prealabil și asigurați-vă că toată lumea înțelege regulile și de ce există acestea.
  • De exemplu, spuneți-vă soacrei că copiii dvs. nu ar trebui să consume zahăr după un anumit timp și că nu ar trebui să le dea lucruri zaharoase înainte să doarmă.
  • Stabiliți regulile de bază împreună cu soțul / soția și menționați-le soacrei.
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 12
  2
  Implicați-vă la ceva. Este inevitabil ca voi și soacra voastră să nu fiți de acord cu anumite lucruri, mai ales dacă trăiți împreună. Alegeți ce să discutați și decideți ce lucruri să puteți tolera și ce lucruri ar trebui să fie ferme.
 • Este posibil ca soacra ta să aibă idei despre părinți, educație, activități și chiar modul în care un copil ar fi trebuit să se fi dovedit, mai ales dacă ai unul. Ascultați-o și țineți minte ce spune când puteți.
 • Dacă țineți ferm pe ceva, spuneți-i. Poți să spui "Am auzit ce spui tu. Cu toate acestea, pentru moment, aș vrea ca acest lucru să fie făcut acasă. "
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 13
  3
  Lăudați cât de bine este. Căutați aspectele sale bune, în loc de cele rele. Dacă întotdeauna curățați, chiar dacă îi spuneți să nu o facă, mulțumiți-le pentru îngrijorarea și ajutorul lor. Descoperiți cum contribuie la viața dvs., la viața partenerului dvs. și chiar la viața copiilor dvs. într-un mod pozitiv. Dacă este posibil, fă-o în prezența ta, fiind sinceră.
 • Dacă cumpărați ceva pentru dvs. și pentru familia dvs., spuneți "Mulțumesc, a fost foarte grijuliu de tine".
 • Imaginea intitulată Împreună cu mama ta în lege Pasul 14
  4
  Vorbește despre cum te face să te simți. Dacă aveți probleme cu soacra dvs. și nu s-au rezolvat cu trecerea timpului sau pe cont propriu, este timpul să vorbiți despre el. Dacă vă criticați adesea căsătoria sau felul în care vă creșteți copiii, spuneți-le cum vă face să vă simțiți. Fiți amabil și cinstit și spuneți-i ce ați vrea să facă în schimb. Găsiți soluții pentru problemele dvs.
 • Străduiți-vă să nu o acuzați sau să o învinuiți. În schimb, împărtășiți modul în care vă simțiți folosind declarații de la prima persoană. De exemplu, spuneți "simt că vă slăbesc autoritatea când spuneți că nu-mi ridic copiii în fața lor și a soțului meu. Respectați modul în care îi ridic, chiar dacă nu suntem de acord. "
 • Puteți să-i implicați pe partenerul dvs. pentru a oferi o perspectivă diferită. De asemenea, puteți vorbi cu ea în numele dvs.
 • sfaturi

  • Dacă simți că nu poți comunica cu soacra ta, întreabă-o pe soțul tău să vorbească cu ea. Probabil că sunteți mai dispus să ascultați dacă este partenerul tău.
  • Asigurați-vă că aveți ceva timp singur, mai ales dacă locuiți lângă soacra sau locuiți în aceeași casă. Este important să aveți grijă să fiți afectuoși și buni la alte persoane.
  • Permiteți partenerului dvs. și soacrei dvs. să petreacă timp împreună fără dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să te facă să te iubeștiCum să te facă să te iubești
  Cum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tăuCum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tău
  Cum să ne ocupăm de soacraCum să ne ocupăm de soacra
  Cum să se ocupe de mamici și de dependențiCum să se ocupe de mamici și de dependenți
  Cum să vă ocupați de legile dvs. în timpul sărbătorilorCum să vă ocupați de legile dvs. în timpul sărbătorilor
  Cum să se ocupe de o mamă abuzivăCum să se ocupe de o mamă abuzivă
  Cum să te descurci cu o mamă-mamă?Cum să te descurci cu o mamă-mamă?
  Cum să ne ocupăm de o soacră dificilăCum să ne ocupăm de o soacră dificilă
  Cum se găsește lumina de la capătul tuneluluiCum se găsește lumina de la capătul tunelului
  Cum să nu mai aveți ghinionCum să nu mai aveți ghinion
  » » Cum să te apropii de soacra

  © 2011—2020 ertare.com