Cum se completează documentele de divorț fără ajutorul unui avocat

În unele cazuri, este posibil să se divorțeze fără a trebui să plătească pentru serviciile unui avocat. În mod obișnuit, acest proces este cunoscut ca divorț "pe cont propriu" sau pro se. Tot ce trebuie să faceți este să completați documentele, să le prezentați instanței și să participați la o audiere - toate acestea puteți face singuri. Un divorț "făcute de tine" Nu este întotdeauna cel mai înțelept lucru, dar ar putea fi o opțiune dacă divorțul dvs. nu este prea complicat și dacă taxele avocatului reprezintă o problemă.

pași

Metoda 1
Decideți dacă ar trebui să solicitați un divorț pe cont propriu

Imagine intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 1
1
Dacă este posibil, discutați cu soțul / soția despre divorț. Dacă ambii sunt în acord cu condițiile de divorț, ei ar putea alege să-și prezinte propriile documente. Totuși, nu va fi întotdeauna posibil ca divorțul să fie considerat un caz civil sau să se ajungă la un acord asupra tuturor problemelor, mai ales dacă au copii în comun. Dacă nu puteți ajunge la un acord, probabil că veți avea nevoie de ajutorul unui avocat care să vă protejeze interesele.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 2
  2
  Decideți dacă un divorț pro se potrivește situației dvs. În timp ce unele situații sunt ușor de tratat, altele sunt prea complexe pentru a le rezolva în acest fel. În general, aceștia vor fi un bun candidat pentru un proces de divorț dacă aceste fapte sunt adevărate:
 • Ai fost căsătorit pentru o perioadă relativ scurtă de timp.
 • Ambii soți sunt de acord asupra tuturor problemelor legate de copii, care includ custodia, vizitarea și sprijinul sau nu au copii în comun.
 • Soțul dvs. și nu aveți prea mulți bani, proprietăți comune sau datorii partajate pentru a împărți.
 • Nici unul dintre aceștia nu deține acțiuni, obligațiuni sau alte investiții importante.
 • Nu declinați falimentul sau suspectați că soțul dvs. ascunde active financiare.
 • Nici în armată (în Statele Unite).
 • Nu sunteți o victimă a abuzului soțului.
 • Nu solicitați soțului dvs. să primească pensie alimentară sau ajutor pentru copii.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 3
  3
  Determinați dacă există probleme importante. Când discutați cu soțul / soția, discutați toate problemele legate de divorț, pentru a vă asigura că ambele sunt de acord asupra fiecărui punct. Problemele care ar putea fi discutate, care vor varia în funcție de situația dvs., includ:
 • Divizarea activelor, care include proprietăți imobiliare, conturi bancare, vehicule și bunuri personale.
 • Împărțirea datoriilor, cum ar fi creditele ipotecare, împrumuturile pentru autoturisme, creditele pentru studenți și datoriile cărților de credit.
 • Modul în care numele unui soț va fi eliminat din active și datorii comune, cum ar fi ipoteci comune, titluri de proprietate, împrumuturi de vehicule, titluri de vehicule și înregistrări, conturi bancare și conturi de carduri de credit de credit.
 • Custodie, vizitare, asistență pentru copii și asigurare de sănătate pentru toți copiii.
 • Alimentarea sau întreținerea pe care unul dintre soți trebuie să o plătească celuilalt după divorț.
 • Restaurarea numelui de fecioară sau a numelui anterior căsătorit.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 4
  4
  Decideți dacă doriți sau aveți nevoie de ajutor. Deși puteți să vă înscrieți pentru divorț pe cont propriu, este adesea util să obțineți ajutor în timpul procesului, chiar dacă decideți să nu angajați un avocat care să vă reprezinte în divorț. Acestea sunt câteva dintre modalitățile prin care puteți să vă asigurați că finalizați în mod corespunzător procesul de divorț.
 • În unele state puteți obține un avocat pentru a revizui documentele și pentru a oferi un număr limitat de sfaturi pentru o taxă mult mai ieftină. Aceasta este o modalitate bună de a vă examina munca și de orice întrebări la care ați răspuns.
 • Tu și soțul dvs s-ar putea întâlni cu un conciliator sau o terță parte neutră care este instruită pentru a rezolva disputele, pentru a vă asigura că sunt de acord asupra tuturor problemelor legate de divorț. Multe state aplică pentru aceste procese anterioare ca parte a procesului de divorț.
 • În unele state există companii care sunt responsabile pentru pregătirea și completarea documentelor juridice pentru dvs. Deși nu vă pot oferi consultanță juridică, ei se pot asigura că nu există probleme cu documentația.
 • Metoda 2
  Prezentați documentația corespunzătoare

  Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 5
  1
  Mergeți la biroul grefierului din tribunalul județean în care locuiți. În biroul secretarului, aceștia pot confirma dacă aveți toate formularele sau documentele adecvate și vă vor răspunde la multe din întrebările pe care le puteți avea despre acest proces. Cu toate acestea, biroul secretarului nu vă va putea oferi informații juridice.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 6
  2
  Obțineți formularele necesare pentru a aplica pentru divorț. Unele state sau județe au site-uri cu legături către formularele necesare pentru a divorța. În unele birouri, formularele sunt disponibile pentru a le ridica sau puteți să le trimiteți prin poștă. Aceste formulare sunt deja scrise într-o limbă legală și au spații pe care tu și soțul / partenerul dvs. le puteți completa. Fiecare stat solicită formulare specifice - unele state pot cere forme pe care altele nu le vor cere. Printre cele mai solicitate formulare sunt:
 • Petiția pentru divorț. Este documentul prin care cereți instanței să vă dea un divorț.
 • Citație. Acest formular are un agent de poliție sau agent de șerif contactați soțul / soția și informați-i că depuneți o cerere de divorț și că acesta are dreptul să răspundă.
 • Declarație financiară. Ambii soți au obligația de a-și dezvălui pe deplin situația financiară respectivă pe acest formular.
 • Aviz de audiere. Acest document este înaintat instanței pentru stabilirea unei date de audiere.
 • Acordul de conciliere. Ați putea depune acest formular la instanța de judecată dacă soțul / soția și dvs. ați fost de acord cu privire la toate problemele legate de divorț.
 • Divorțul. Aceasta este forma pe care judecătorul o va semna atunci când acordați în mod oficial divorțul.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 7
  3
  Trimiteți formularele necesare secretariatului. Acesta este primul pas pentru a introduce în mod oficial cererea dvs. de divorț. Biroul secretarului vă va cere să prezentați, împreună cu documentele originale, un anumit număr de copii. Consultați-le în avans, pentru a ști cât de multe copii veți avea nevoie.
 • În multe cazuri, va trebui să fi locuit în aceeași stare sau județ pentru o anumită perioadă de timp, înainte de a putea aplica pentru divorț acolo. Verificați biroul secretarului pentru cerințele de eligibilitate ale statului dvs. sau examinați-le online.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 8
  4
  Plătiți taxa de depunere pentru instanță. Toate instanțele percep o taxă de înregistrare pentru a admite cererea de divorț, variază foarte mult de la un stat, și chiar de la o instanță la alta.
 • Dacă nu puteți plăti taxa de depunere, puteți cere instanței să vă scutească de plata taxei de înregistrare obișnuite. Dacă vă calificați pentru asistență publică sau dacă venitul dvs. este sub indicatorii sărăciei federale, în multe state, puteți depune o cerere de scutire sau retragere de taxe la biroul grefierului. Aceste formulare sunt solicitări către instanța de judecată pentru a vă scuti de plata taxei de înregistrare obișnuite. Instanța poate sau nu poate acorda cererea dvs., în conformitate cu practicile judiciare locale și cu circumstanțele dumneavoastră individuale.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 9
  5
  Păstrați întotdeauna copii ale tuturor documentelor. De fiecare dată când trimiteți un formular completat, păstrați o copie cu ștampila de intrare a biroului secretarului, pentru înregistrările dvs. În acest fel, veți avea dovada că ați trimis documentul, precum și o copie de rezervă în cazul în care originalul se va pierde într-un fel.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 10


  6
  Organizați-vă Pe lângă păstrarea copiilor de toate, asigurați-vă că arhivați și stocați documentele într-un loc sigur. Puteți include chitanțe pentru taxele anulate, toate documentele semnate și informațiile explicative pe care le-ați dat în biroul secretarului.
 • Metoda 3
  Apariți în fața instanței

  Imagine intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 11
  1
  Primiți data audierii. Veți fi informat prin e-mail cu privire la data și ora audierii. Cazul dvs. va fi pe o listă de așteptare, de ceva timp, în următoarele luni. Cu toate acestea, nu toate statele solicită o audiere. Dacă vă aflați în Statele Unite, puteți afla care state au nevoie de o audiere clic aici.
  • În cazul dvs., vor exista diferite tipuri de audieri în instanță care ar putea fi programate, în conformitate cu legile și practicile instanței de stat. De exemplu, ați putea avea o audiere provizorie sau preliminară în care sunt tratate ordinele temporare - în general, la astfel de audieri se rezolvă posesia copiilor și deținerea reședinței și a vehiculelor societății conjugale, în timp ce Divorțul este decis. De asemenea, ați putea avea o audiere finală în care instanța vă va acorda un divorț. În alte state și în alte instanțe, acestea pot necesita audieri suplimentare, dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Dosare de divorț de fișiere fără avocat Pasul 12
  2
  Preparată. Dacă trebuie să participați la o audiere în instanță, aduceți tot ce aveți nevoie cu dvs. - care include toate documentele semnate și orice alte documente necesare. Chiar și divorțurile fără litigii pot dura luni, astfel încât nu doriți să reprogramați audierea în instanță deoarece nu aveați informațiile corecte, procesul este amânat și mai mult.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 13
  3
  Rochie în mod corespunzător. Amintiți-vă că sala de ședințe este un loc profesional și că decizia judecătorului va fi neaplicabilă. Prin urmare, va fi convenabil să vă vedeți într-un mod respectabil, deoarece vă veți reprezenta pe voi înșivă.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 14
  4
  Trebuie să știți ce să vă așteptați. Dacă soțul / soția și dvs. ați rezolvat cu succes divorțul și veți apărea în instanță, judecătorul va da probabil ceea ce au cerut, mai ales dacă nu sunt implicați copii. Cu toate acestea, judecătorul poate cere să participe la o conciliere înainte de a decide asupra cazului în care acestea percep dezacorduri și ostilitate între ambii soți.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 15
  5
  Participați la ședința de judecată. Amintiți-vă că tot ceea ce este decis în ședință va fi definitiv, după care nu veți putea retrage sau modifica acordul de conciliere.
 • Metoda 4
  Finalizați divorțul

  Imaginea intitulată Dosare de divorț de fișiere fără avocat Pasul 16
  1
  Faceți față tuturor cerințelor procesului și tribunalelor să divorțeze. Procesul de divorț ar putea dura luni întregi. Este important să fii mereu conștient de orice etapă în care situația ta stagnează și pe care ai putea să o faci pentru a contribui la progres. Instanța poate aștepta să facă ceva înainte ca aceasta să fie rezolvată - deci, pentru ca divorțul dvs. să se încheie într-un timp rezonabil, va trebui să știți ce se întâmplă.
  • În multe state există perioade de așteptare înainte ca divorțul să fie acordat. Această perioadă ar putea dura de la șaizeci de zile la șase luni.
  • Dacă tu și soțul tău aveți copii minori, legile de stat sau regulile instanței locale pot cere ca tu și soțul tău să urmezi o clasă de părinți pentru părinții divorțați sau separați. Luând această clasă ar putea implica plata unei taxe mici - unele instanțe nu vă vor permite să obțineți divorțul dacă nu participați la curs, așa cum a fost comandat.
  • Unele instanțe nu permit divorțul dacă soția este însărcinată. Conform legilor fiecărui stat, soția ar putea fi nevoită să nască mai întâi și să demonstreze că copilul nu este soțul înainte ca divorțul să fie acordat.
 • Imaginea intitulată Dosar de divorț de fișiere fără avocat Pasul 17
  2
  Obțineți o copie a decretului divorțului. Obțineți o copie certificată a înregistrării divorțului la biroul grefierului sau la biroul administratorului instanței. În viitor, veți avea nevoie de acea copie pentru multe lucruri, cum ar fi cumpărarea unei case sau să vă recăsătoriți, deci asigurați-vă că ați obținut-o și ați pus-o într-un loc sigur. De asemenea, femeile vor avea nevoie de acest act pentru a-și schimba numele în mod oficial dacă în timpul divorțului le-a fost acordat dreptul de a-și recupera numele de fecioară sau cel al căsătoriei lor anterioare.
 • Imagine intitulată Dosare de divorț de fișiere fără avocat Pasul 18
  3
  Urmați toate liniile directoare stabilite de instanță. Oricare ar decide judecătorul, va trebui să vă respectați. Asigurați-vă că respectați propoziția pentru a evita posibilele consecințe financiare sau juridice.
 • avertismente

  • Toate statele au cerințe diferite pentru procesul de divorț, deci este important ca, înainte de a continua, să aflați care sunt cerințele specifice ale statului dvs.
  • Dacă soțul / soția angajează un avocat, va trebui să o faceți și dumneavoastră.
  • Dacă credeți că instanța nu este favorabilă divorțului profesionist sau că sunteți tratat nedrept, probabil că trebuie să angajați un avocat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează pensia conjugalăCum se calculează pensia conjugală
  Cum de a cumpăra cealaltă jumătate a casei într-un divorțCum de a cumpăra cealaltă jumătate a casei într-un divorț
  Cum să-i spui soțului tău că vrei să divorțeziCum să-i spui soțului tău că vrei să divorțezi
  Cum să dovediți în instanță că soțul tău te insereazăCum să dovediți în instanță că soțul tău te inserează
  Cum să divorțezi în SpaniaCum să divorțezi în Spania
  Cum să te divorțezi în statul ColoradoCum să te divorțezi în statul Colorado
  Cum să divorțezi un soț abuzivCum să divorțezi un soț abuziv
  Cum să divorțezi rapid în New YorkCum să divorțezi rapid în New York
  Cum să divorțezi în CaliforniaCum să divorțezi în California
  Cum să te divorțezi în ArkansasCum să te divorțezi în Arkansas
  » » Cum se completează documentele de divorț fără ajutorul unui avocat

  © 2011—2020 ertare.com