Cum să cureți jucăriile pentru bebeluși

Bebelușii își iubesc jucăriile, dar nu își dau seama de pericolul pe care îl reprezintă din cauza germenilor pe care îi pot avea. Copilul dumneavoastră se poate îmbolnăvi de germeni, murdărie și murdărie care rămân pe jucăriile lor, cu excepția cazului în care le curățați în mod corespunzător și frecvent. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să curățați murdăria de pe jucării și apoi să le dezinfectați. Modul în care faceți aceste două sarcini va varia puțin în funcție de tipul de jucărie în cauză.

pași

Metoda 1
Curățați animalele umplute

Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 1
1
Verificați eticheta. Dacă eticheta producătorului este încă atașată jucăriei umplute, verificați-o înainte de ao spăla. Pot exista indicații specifice despre modul de spălare a păpușii. De exemplu, unele păpuși nu pot fi spălate în mașina de spălat sau pot necesita un tip special de produs de curățare.
 • Dacă eticheta nu există, căutați Google pentru tipul de păpușă. Dacă este un brand popular, este posibil să găsiți instrucțiunile producătorului online.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 2
  2
  Spălați păpușile în mașina de spălat dacă nu este indicat altceva. Cele mai multe animale umplute pot fi spălate în mașină de spălat fără probleme, în special amestecuri de poliester și bumbac. Spalati-le cu hainele obisnuite in ciclu pentru haine delicate. Alternativ, puteți plasa o încărcătură care are numai animale umplute.
 • Dacă păpușa este foarte murdară sau pătată, stropiți-o puțin înainte de ao pune în mașina de spălat. Apoi, adăugați o oală plină de oțet alb la mașina de spălat în timpul ciclului de clătire.
 • Dacă nu găsiți o etichetă, este relativ sigur să presupuiți că păpușa este potrivită pentru spălarea în mașina de spălat. Cele mai multe animale umplute sunt.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 3
  3
  Curățați cu mâna păpușile din lână. Doar dacă eticheta spune că sunt de la "pâslă", păpușile de lână nu pot fi introduse în mașina de spălat. În cazul acestor păpuși, încercați să curățați petele. Pentru a face acest lucru, aplicați atingeri cu o cârpă umedă și un detergent slab. Lăsați păpușile să se usuce în aer.
 • Dacă păpușile de lână sunt foarte murdare, puteți încerca să le spălați cu mâna în cada cu un detergent de lână. Cu toate acestea, nu încercați să le uscați în uscător, deoarece acestea ar putea să le deterioreze. În schimb, puneți-le pe fereastra însorită.
 • Imaginea intitulată Curățenie jucării pentru bebeluși Pasul 4
  4
  Uscați animalele umplute în uscător. Dacă păpușa nu este lână, o puteți plasa în uscător. Puteți să o puneți în avans într-o pernă pentru ao proteja în timp ce se află în interiorul uscătorului. Se usucă la o temperatură ridicată timp de 15 minute. Dacă finisajul este încă umed, lăsați-l să se usuce la aer.
 • Păpuși de lână ar trebui să fie uscate în aer într-un loc cald.
 • Metoda 2
  Jucarii curata din metal, lemn, electronice si materiale plastice

  Imaginea intitulată Curățenie jucării pentru bebeluși Pasul 5
  1
  Spălați jucăriile din plastic mic în mașina de spălat vase. Cu excepția cazului în care jucăria are baterii sau instrucțiuni care specifică faptul că nu sunt adecvate pentru mașina de spălat vase, puteți trece jucăriile de plastic mici prin mașina de spălat vase pentru a elimina murdăria și a le dezinfecta. Așezați-le pe raftul superior al mașinii de spălat vase și apoi lăsați-le în aer pe un filtru de vase.
  • Verificați eticheta pentru a verifica dacă jucăria este sigură în mașina de spălat vase. Dacă nu găsiți nicio informație, puteți presupune că este o mașină de spălat vase în condiții de siguranță. Cele mai multe jucării mici de plastic fără baterii sunt.
  • Dacă jucăria este o jucărie de baie, cum ar fi o rață de cauciuc, asigurați-vă că ați golit apa murdară din baie înainte de ao pune în mașina de spălat vase.
  • Jucăriile de plastic mici pot fi spălate manual, la fel ca și jucăriile mari din metal, electronice și din plastic. Cu toate acestea, utilizarea mașinii de spălat vase este mai simplă și, de obicei, mai consistentă.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 6
  2
  Spălați jucăriile cu mâna cu săpun și apă. Jucăriile care nu pot fi introduse în mașina de spălat vase trebuie spălate manual. Aplicați apă caldă cu săpun pe o cârpă sau burete și frecați jucăriile. Încercați să îndepărtați toate murdăriile și petele vizibile.
 • În cazul în care jucăriile sunt foarte grase sau murdare, adăugați oțet și bicarbonat de sodiu la apă.
 • Când spălați jucăriile cu baterii, asigurați-vă că le îndepărtați înainte de a le face. Nu le scufundați în apă și nu spălați interiorul jucăriei. Restrângeți exteriorul cu un burete cu săpun.
 • Clătiți bine jucăriile înainte de a le spălați.
 • Imagine cu titlul Curățenie jucării pentru bebeluși Pasul 7
  3
  Se amestecă oțet și bicarbonat de sodiu pentru pete dificile. Pentru a îndepărta murdăria și murdăria foarte puternică din jucării, preparați o soluție de bicarbonat de sodiu și oțet și apoi o aplicați pe o cârpă. Se amestecă 1 cană și 2/3 de bicarbonat de sodiu, 1/2 cești de săpun lichid, 1/2 ceașcă de apă și două linguri de oțet alb. Se amestecă până se dizolvă toate bucățile.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 8


  4
  Dezinfectați jucăriile cu o soluție de înălbire. Este important să dezinfectați jucăriile copilului atunci când le curățați. Amestecați o lingură de albire într-un litru de apă și folosiți soluția pentru a freca jucăriile cu o cârpă. Asigurați-vă că toate murdăria și murdăria au ieșit înainte de a dezinfecta jucăria, deoarece germenii se pot ascunde sub murdărie.
 • Este foarte important să diluați lianul. Acest lucru nu este toxic pentru copii numai dacă este diluat corect.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 9
  5
  Lăsați jucăriile să se usuce la aer într-un jgheab. Lăsați jucăriile să se usuce aproximativ 24 de ore. După ce nu există umiditate vizibilă pe ele, le puteți întoarce copilului.
 • Metoda 3
  Păstrați jucăriile curate

  Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 10
  1
  Curățați jucăriile când observați că au murdărie sau murdărie. Dacă vedeți că hrana a fost vărsată pe o jucărie sau că s-a murdărit atunci când copilul a fost plecat, să ia inițiativa. Orice semn de murdărie sau murdărie este un semn că jucăria poate duce la boli.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 11
  2
  Curățați după ce copilul a fost bolnav. Copilul tău (și prin extensie tu) nu va fi niciodată bine dacă se va întoarce să se joace cu aceleași jucării pe care le-a folosit atunci când a răcit. De fiecare dată când se pare că copilul dvs. prezintă un caz de frig sau diaree, își asumă cel mai rău și începe să dezinfecteze tot ceea ce a avut contact.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 12
  3
  Curățați după ce copilul a avut vizitatori. Dacă alți copii au venit la domiciliu pentru a juca, probabil că au atins jucăriile. În acest proces, ei au putut răspândi bolile de la casele lor. Curăță imediat după o întâlnire de joc.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 13
  4
  Curățați cel puțin o dată pe lună. Chiar dacă nimic în special nu a dus la curățarea jucăriilor bebelușului, ar trebui să le curățați periodic. Planificarea unei curățări lunare este o regulă de aur bună.
 • Imaginea intitulată Curățarea jucăriilor pentru bebeluși Pasul 14
  5
  Ține minte obiectele mari. Poate fi ușor să uiți de jucăriile mari, cum ar fi păpușile, dar acestea au și nevoie de curățare regulată. Curăță suprafața și interiorul jucăriilor mai mari. Pentru a face acest lucru, utilizați dezinfectantul pe care l-ați ales. Apoi clătiți soluția și lăsați jucăriile mai mari să se usuce la aer.
 • sfaturi

  • Verificați eticheta oricărui produs de curățare pentru a confirma că este certificată de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA). Dacă aveți încă neîncredere, optați pentru toate produsele de curățare naturală.
  • Spălați jucăriile copilului în loturi, pentru a avea întotdeauna unele jucării gratuite de jucat.

  avertismente

  • Nu expuneți jucăriile din cauciuc la apă fierbinte sau foarte fierbinte, deoarece acestea se pot topi sau se pot deteriora în timp.
  • Nu folosiți niciodată substanțe chimice puternice. Chiar dacă urmați eticheta de avertizare a produsului de curățare, corpul copilului este mai fragil decât cel al unui adult și nu trebuie să vină în contact cu nici un produs chimic potențial periculos.
  • Consultați instrucțiunile producătorului. Dacă aveți instrucțiunile producătorului pentru o anumită jucărie, trebuie să le urmați întotdeauna pentru o îngrijire corespunzătoare. Aceste linii directoare vor oferi cele mai bune sfaturi pentru spălarea unei jucării. Puteți verifica mereu jucăria în cauză și încercați să găsiți o copie a regulilor producătorului online.
  • Asigurați-vă că scoateți bateriile din jucării. Scoateți întotdeauna bateriile din jucării înainte de a le curăța. Puteți sparge sau deteriora grav o jucărie dacă o spălați cu bateriile aprinse. Îndepărtați bateriile din jucăriile electronice înainte de a le pune într-o mașină de spălat vase sau de a le spăla manual.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa te distrezi cu o papusa renascutataCum sa te distrezi cu o papusa renascutata
  Cum se spală animalele umpluteCum se spală animalele umplute
  Cum se spală un animal umplute de mânăCum se spală un animal umplute de mână
  Cum să cureți un animal umpluteCum să cureți un animal umplute
  Cum să curețe o pălărie albăCum să curețe o pălărie albă
  Cum să curăți un rucsacCum să curăți un rucsac
  Cum sa faci o jucarie distractiva pentru cainele tauCum sa faci o jucarie distractiva pentru cainele tau
  Cum se spală jucăriile de câineCum se spală jucăriile de câine
  Cum să scapi de acarienii de prafCum să scapi de acarienii de praf
  Cum să dezinfectați uneltele de grădinăritCum să dezinfectați uneltele de grădinărit
  » » Cum să cureți jucăriile pentru bebeluși

  © 2011—2020 ertare.com