Cum să cureți ombilicul copilului

Curățarea buricului unui copil este ceva ușor de făcut acasă. În funcție de faptul că cordonul ombilical a căzut sau nu, procesul de curățare poate varia ușor. Bebelușii cu pumnii ombilic intacte pot primi bai de burete, dar cordonul în sine ar trebui să fie uscat. Bebelușii cu ombilă vindecată pot lua pur și simplu băi calde și pot fi spălați cu un săpun mic pentru bebeluși. Bucurați-vă de conexiunea cu bebelușul dvs. în timpul băii și, atunci când vă curățați buricul, nu uitați să o faceți cu ușurință.

pași

Metoda 1
Curățați bontul ombilical

Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 1
1
Strângeți tot ce aveți nevoie. Pregătiți articolele pentru baie în avans pentru a evita ca bebelușul să fie nesupravegheat. Luați un prosop mare și moale pentru a pune copilul în jos sau pentru a folosi locul unde vă schimbați scutecele. Trebuie să-i dați băi cu un burete înainte de a cădea cordonul ombilical, nu-l scufundați în apă. Ia un burete sau alt material moale, tampoane de bumbac, un bol de apă caldă, o ușoară săpun pentru copii sau demachiant și un scutec și haine curate.
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 2
  2
  Spală-ți mâinile Păstrați cordonul ombilical al bebelușului curat spălându-vă mâinile înainte de ao atinge. Utilizați săpun și apă caldă pentru a vă spăla mâinile bine timp de cel puțin 30 de secunde, apoi clătiți-le bine.
 • Spălați-vă mâinile înainte și după schimbarea scutecului copilului și de fiecare dată când atingeți zona ombilicală.
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 3
  3
  Curățați ușor baza cordonului ombilical. Împingeți un tampon de bumbac în apă caldă și stoarceți un capăt pentru a elimina excesul de apă. Curățați în jurul cablului și baza cablului cu tamponul de bumbac. Țineți cablul uscat.
 • Nu folosiți alcool. Aceasta a fost o recomandare, dar acum este recomandat să folosiți pur și simplu apă.
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 4
  4
  Îndepărtați orice murdărie cu apă cu săpun. În cazul în murdărie, fecale sau urina in jurul maduvei, adăugați un copil mic ușoară în apă curată, și să-l utilizați pentru a curăța zona cu un tampon de bumbac din nou. Utilizați o mișcare ușoară de curățare - nu este nevoie să frecați din greu.
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 5
  5
  Uscați cordonul ombilical bine. Utilizați o cârpă curată și uscată pentru a ține brațul ombilical până când este complet uscat. Uscați zona înconjurătoare cu un prosop (nu frecați).
 • Odată ce cordonul este complet uscat, puteți pune un scutec nou pe copil. Nu acoperiți cablul cu scutecul, ci pliați partea superioară a acestuia sau tăiați așa cum este necesar, astfel încât să nu acopere ciocanul.


 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 6
  6
  Acordați atenție problemelor cu bastonul ombilical. De obicei, ciocul ombilical va cădea în mod natural în 3 săptămâni de la nașterea bebelușului. Nu-l eliminați - este important ca aceasta să se încadreze în mod natural. In timp ce curata zona cordonului ombilical, cauta semne de infectie posibile, cum ar fi puroi sau de descărcare de gestiune, roșeață și umflături în zona, sau în cazul în care copilul este letargic, iritabil sau aveți febră. Unele sânge uscat din jurul bontului este normal, dar duceți-l imediat la medic dacă observați semne de infecție.
 • Metoda 2
  Curățați o ombilă înțepată

  Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 7
  1
  Pregătiți cadă de baie cu apă caldă. Dacă aveți o baie pentru copii, umpleți-o parțial cu apă caldă. Dacă se va folosi o baie normală, se adaugă 5 până la 7,5 cm (2 până la 3 inci) de apă, și asigurați-vă că pentru a menține poziția verticală și susținut pentru copii.
  • Aveți o mână pe copil în orice moment în timpul unei băi într-o cadă.
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 8
  2
  Curățați ombilicul la capăt. În primul rând, curățați părul, fața și corpul copilului. Când sunteți pe cale de a termina baie, curata pielea din jurul buricului și în cadrul acesteia cu o cârpă curată, umedă și ușoară săpun pentru copii. Clătiți zona cu apă caldă pentru a îndepărta săpunul.
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 9
  3
  Uscați bine zona. Uscați stomacul și buricul copilului cu un prosop curat, moale și uscat. Asigurați-vă că se usucă în buric atingând ușor prosopul. Nu frecați sau nu frecati zona cu putere. Îmbrăcați bebelușul când acesta este uscat. Îmbrăcați-vă bebelușul odată ce sunt uscate
 • Imagine cu titlul Curățați un copil`s Belly Button Step 10
  4
  Evitați utilizarea altor produse la nou-născuți. Dacă cordonul ombilical al copilului a scăzut recent, nu utilizați creme. Butonul buric poate fi în continuare vindecător, iar cremele pot provoca iritații sau infecții. Pur și simplu lăsați ca ombilicul să fie ventilat și păstrați-l curat și uscat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să scalați un nou-născutCum să scalați un nou-născut
  Cum sa scapi de un copil in timpul unei calatoriiCum sa scapi de un copil in timpul unei calatorii
  Cum să scadă febra bebelușuluiCum să scadă febra bebelușului
  Cum de a schimba un scutecCum de a schimba un scutec
  Cum să tăiați cordonul ombilical al unui copilCum să tăiați cordonul ombilical al unui copil
  Cum să aibă grijă de un nou-născutCum să aibă grijă de un nou-născut
  Cum să ai grijă de copiiCum să ai grijă de copii
  Cum să ai grijă de un copilCum să ai grijă de un copil
  Cum să evitați erupțiile cutanateCum să evitați erupțiile cutanate
  Cum să evitați pierderea pantofilor pentru bebelușiCum să evitați pierderea pantofilor pentru bebeluși
  » » Cum să cureți ombilicul copilului

  © 2011—2020 ertare.com