Cum să ne ocupăm de o soacră dificilă

În cazul în care soacra te-ar doare din punct de vedere fizic sau emoțional în repetate rânduri, este posibil să-ți dai permanent mariajul. În acest articol veți găsi câteva modalități de abordare a acesteia, care vă pot proteja, familia și viitorul dumneavoastră.

pași

Partea 1
Evitați creșterea conflictelor

Imaginea intitulată Se ocupă cu o mamă dificilă în drept Pasul 1
1
Se separă emoțional. Gândește-te la ea ca și cum ar fi o cunoștință și nu "altă mamă", decât dacă relația este caldă, prietenoasă și familiară. Nu o numiți "Mama" sau "mama". Nu este mama ta și sunt în condiții egale. Apelați-o prin numele ei, dacă nu locuiți (sau soțul dvs. este dintr-o) o țară în care este considerat nepoliticos să numiți soacra dvs. doar după nume. În acest caz, urmăriți obișnuit modul în care trebuie să vă ocupați cu respectul respectiv și să stabiliți un nume cu soțul / soția dvs. cu care vă simțiți bine că îl numiți.
 • Imaginea intitulată Se ocupă cu o mamă dificilă în drept Pasul 2
  2
  Înțelegeți problemele comune. În general, există multe motive pentru care o soacră poate fi dură pe noul iubit al fiicei sale (sau să o vadă încă ca o fată în locul soțului cuiva). S-ar putea să aveți dificultăți în a accepta pe altcineva în viața fiicei tale. Poate că este doar o persoană complet diferită de tine. Înțelegerea raționamentului din spatele comportamentului dvs., în loc să îl luați personal, vă va ajuta să vă ocupați de acesta într-un mod mai ușor.
 • Image cu titlul Deal cu o mama dificila in drept Pasul 3
  3
  Să se abată fizic. Nu aveți nevoie mișcați-vă departe, dar nici nu este necesar să participați la fiecare eveniment. Este acceptabil ca soțul / soția să participe la unele evenimente de familie fără dvs. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie un eveniment comun. Nu ar trebui să încercați să deschideți o diferență între soțul / soția și familia sa. Ar putea fi, de asemenea, un fel de victorie pentru soacra ta, deoarece ea va petrece timp cu fiica ei si va va evita complet. Chiar dacă este mai ușor, de-a lungul timpului, acest lucru va cauza discordie în căsnicia ta.
 • Imaginea intitulată Deal cu o mama dificilă în drept Pasul 4
  4
  Amintiți-vă că este foarte puțin probabil ca ea să se schimbe. Dacă mama ta te-a criticat, te-ai înjunghiat spate, cu alți membri ai familiei și a fost desconsiderare despre lucrurile pe care le-ai spus, ea ar putea face o declarație foarte clară despre relația ta. Daca aveti si voi, nu uitați să păstrați distanța chiar și atunci când politicos. Găsiți alte persoane pentru a vă oferi îndrumări, sfaturi și modele. S-ar putea să trebuiască să-l consideri un factor pozitiv în viața ta.
 • Imaginea intitulată Se ocupă de o mamă dificilă în drept Pasul 5
  5
  Recunoașteți și evitați declanșatoarele. Înainte de a veni în contact cu soacra dvs., vizualizați scenariile care reușesc întotdeauna să vă atingă pielea. Ce spune sau face pentru a face sângele să se fierbe? Odată ce ați determinat declanșatorii (care tind să fie aceiași emoțional, dar manifestați în moduri diferite), gândiți-vă la căile pe care le puteți evita.
 • Imaginea intitulată Se ocupă de o mamă dificilă în drept Pasul 6
  6
  Nu ridicați temperatura emoțională. Dacă conflictul este imposibil de evitat, continuați și răspunde sincer. Nu fi nepoliticos, dar fii ferm și nu bate în jurul tufișului. Amintiți-vă că, în ciuda eforturilor dvs. de a evita conflictul direct, această persoană a arătat puțin respect pentru sentimentele voastre cu privire la această problemă. Nu lăsați teama de a suferi sentimentele soacrei voastre să vă împiedice să răspundeți în mod corespunzător, pentru că în mod clar nu a fost împiedicată să o facă.
 • Image cu titlul Deal cu o mama dificila in drept Pasul 7
  7
  Dezarma vinovatia ca arma. Dacă soacra ta încearcă să folosească vinovăția ca instrument de manipulare, este foarte ușor pentru ea să te câștige. De fiecare dată când percepeți încercarea lui de a vă manipula emoțiile făcându-vă să vă simțiți vinovați, luați problema din partea conștientă, întrebând: "Nu încercați să mă faceți să mă simt vinovat, nu?" Probabil neagă, dar în curând modelul va apărea din nou. El continuă să întrerupă modelul căderii într-o stare de vinovăție, atrăgând atenția asupra tacticii sale de manipulare emoțională. Nu trebuie să fiți nepoliticoși, dar trebuie să puneți capăt folosirii vinovăției ca arma.
 • Refuzul de a intra într-o stare emoțională de vinovăție vă va permite să fiți mai obiectivi și mai plini de compasiune atunci când vedeți că probabil că folosește vina pentru că se simte neajutorată. Dacă puteți face față acestui sentiment de neputință, veți avea ocazia să schimbați relația în bine. De exemplu, spuneți ceva în fața familiei dvs. pentru a-l lăuda: "De obicei, rezervăm zilele de vineri pentru cină împreună cu legii noastre. Avem nevoie de timp familial cu ei. " Acest lucru îi conferă un sentiment de importanță în fața tuturor și o va ajuta să se simtă iubită.
 • Image cu titlul Deal cu o mama dificila in drept Pasul 8
  8
  Gândiți-vă la soțul / soția și la copii. Nu vrei să spui sau să faci nimic pentru a-ți deteriora relația cu ei. Trebuie să spargeți tensiunea? Mușcă-ți limba! Uneori trebuie să te supui și să te comporți bine pentru fericirea unei alte persoane.
 • Partea 2
  Setați limitele

  Imaginea intitulată Se ocupă cu o mamă dificilă în drept Pasul 9
  1
  Definiți-vă limitele Tu ești cel care pune limitele în relațiile tale, atât cu soțul tău cât și cu soacra ta. Dacă aceste limite sunt traversate și soacra ta pare să nu primească sugestia și soțul tău nu este capabil să facă față situației și să te apere, atunci trebuie să te în valoare pentru a restabili echilibrul. Definiți limitele pe care le considerați adecvate și vă simțiți ofensate atunci când le depășesc. Lăsați-i să știe clar.
  • De exemplu, dacă vă apreciați intimitatea și un membru al familiei insistă asupra vizitelor frecvente și neprevăzute, este posibil ca acesta să fie o limită pentru dvs. Primul lucru pe care trebuie să-l realizați este că este perfect potrivit să vă satisfaceți nevoile. O relație care te face să te simți ofensată nu este sănătoasă.
  • Dacă mama ta vine la casa ta în mod neașteptat, chiar înainte de tine și partenerul tău merge la cină, vă spun, „Wow, este bine să o văd, dar aș dori să sun înainte. Karen și cu mine eram pe cale să ieșim la cină. Dacă am fi știut că vine, ne-am făcut planuri să mănânce acasă. " Acest lucru va permite să clar mama ta trebuie sa suni prima data viitoare.
 • Imaginea intitulată Se ocupă de o mamă dificilă în drept Pasul 10
  2
  Verbalizați-vă limitele. Dacă nu spui nimic, nu se va opri. De asemenea, dacă nu sunteți clar cu soțul / soția despre cum doriți să rezolvați problema, puteți continua să-i liniștiți pe mama pe cont propriu. Discutați mai întâi cu soțul / soția. Dacă ea (sau el) nu reușește să pună capăt excesului, atunci discutați cu soacra voastră.
 • Dacă ați petrecut ani de zile, fără a verbaliza în mod clar și să aplice limitele tale ca un adult matur și ai lăsat pe mama ta te trateze ca pe un copil pentru o lungă perioadă de timp, sunt șanse nu va lua în serios la început. Este posibil să fie o reacție de șoc, care de obicei se va bate joc de la ideea de a îndrăznit să pună restricții asupra acestui comportament. Lasă-l să reacționeze și să rămână ferm.
 • Image cu titlul Deal cu o mama dificila in drept Pasul 11
  3
  Fa-ți limitele. Fă-o cu ea compasiune dar ferm. La urma urmei, există o șansă bună să fi permis acest comportament de ani de zile și asta e parțial te face vinovat de faptul că soacra ta nu a învățat comportamentul pe care vrei să-l aibă cu tine. Cu toate acestea, dacă ea nu răspunde la memento-uri fel, adoptă o metodă riguroasă pentru ao face să respecte limitele tale.
 • Lăsați-l să știe că pentru următoarele 10 zile (începeți cu 10, apoi extindeți la 30 dacă nu înțelegeți mesajul prima dată) intenționați să aplicați cu strictețe limitele pe care le-ați descris. Asigurați-vă că, dacă vi se încalcă limitele dvs. chiar și în acele 10 zile, atunci atât soțul, cât și soțul dvs. nu vor mai avea nici o comunicare cu ea timp de 10 zile. Dacă trebuie să mergeți atât de departe, prezentați soțul / soția și lăsați-o soacrei să știe că nu poate să intre în contact cu tine timp de 10 zile. Acestea includ vizite neașteptate, apeluri telefonice și e-mailuri (dacă nu este absolut necesar). După perioada de 10 zile fără comunicare, puteți restabili termenul inițial pentru a vă respecta limitele și repetați procesul.
 • Lupta soacrei dvs. să știe că atât dvs., cât și soțul / soția dvs. sunteți, de asemenea, hotărâți să faceți acest lucru (este mai bine dacă soțul dvs. este cel care ar trebui să informeze mama ta cu privire la această decizie, nu tu). Fii complet transparent despre ceea ce faci. De asemenea, spuneți-i că recurgeți la acest proces deoarece nu v-a lăsat cu altă opțiune. Adu-i aminte că ai făcut multe încercări să o lași să știe cât de gravă ai fost și le-a ignorat.


 • Imagine cu titlul 113724 12
  4
  Luați în considerare o altă metodă dacă nu vă simțiți în stare să vă înfruntați pe soacra dumneavoastră. Notați ce spuneți sau faceți. Făcând acest lucru, vă asigurați că situația nu crește în cap după câteva zile de furie față de ea. După câteva momente, vă va oferi o viziune mai clară asupra acțiunilor dvs. și vă va face să fiți conștienți de momentele în care ați fost singuri și v-ați insultat sau ați încălcat spațiul dvs. personal. Veți fi pregătiți pentru data viitoare și nu vă veți mai simți atât de speriat, nici de victime.
 • Utilizați scrisul pentru ai răspunde. De exemplu, să presupunem că trece prin unde este valiza. Pur și simplu puneți o notă în ea care spune: "Aceasta nu este proprietatea voastră. Nu vă uitați în valiza mea dacă nu am cerut-o "sau, în orice caz, puneți un lacăt. Gândiți-vă la soluții pentru a vă sabota spionajul sau furtul.
 • Partea 3
  Cere-i soțului tău să te ajute

  Imaginea intitulată Se ocupă de o mamă dificilă în drept Pasul 12
  1
  Exprimă-ți sentimentele soțului tău. Lăsați soția (sau soția / soția) să știe că modul în care te tratează mama ta este rău. Aveți dreptul să împărtășiți aceste sentimente cu soțul / soția. Nu o critica (amintiți-vă că este mama ei), dar nu o proteja nici pe ea. Poți spune ceva de genul "Dragă, poate că mama ta nu a vrut să fie rău, dar în seara asta a fost. În viitor, dacă spune ceva (dați-i exemplul care te-a rănit), aș aprecia dacă mă veți apăra. "
 • Image cu titlul Deal cu o mamă dificilă în drept
  2
  Obțineți asistență de la soțul / soția dvs.. Soțul dvs. vă susține? Acest lucru este foarte important și va determina succesul dvs. în relația cu mama ta. Uneori trebuie să-i spui soțului tău că există o problemă, din moment ce nu vrei rău sentimente. Fiți clară și oferiți soluții specifice care sunt acceptabile pentru ambele. Fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea pentru a-și pune prima căsnicie, iar familia copilăriei a doua, ceea ce uneori cere acest lucru protejați-vă căsnicia din familia ta biologică. Dacă soția sau soțul dvs. nu vă va sprijini sau vă protejează de mama dvs., atunci aveți o problemă care vă va deranja pe tot parcursul căsătoriei.
 • Imaginea intitulată Se ocupă de o mamă dificilă în drept 14
  3
  Asigurați-vă că soțul / soția înțelege că trebuie să aibă grijă de familia sa. Dacă soțul / soția nu are grijă de familia ta, nu vei rezolva niciodată această problemă. Mama soțului tău a demonstrat deja că nu te respectă sau nu te recunoaște. Nimic pe care-l faci sau nu-l vei schimba. Cu excepția cazului în care soțul dvs. este dispus să se ocupe de ele, stabiliți limite clare pe care mama dvs. nu le poate trece și asigurați-vă că urmați aceste declarații cu acțiuni și consecințe definitive. Va trebui să vă confruntați cu faptul că niciodată nu veți putea schimba această relație. Acesta poate fi un motiv pentru a vă despărți căsnicia. Dacă da, anunțați partenerul dvs. înainte de a fi prea târziu pentru a remedia situația.
 • Partea 4
  Împuterniciți-vă soacra intermediare cu compasiune

  Imagine cu titlul 113724 16
  1
  Fii plin de compasiune, nu furios sau furios. Există mai multe modalități de a comunica mesajul în mod delicat, mai degrabă decât într-un mod calculat sau manipulator. Această lume este formată, de obicei, din oameni buni și din bune intenții. Ea este o persoană bună care probabil suferă de a nu fi capabilă să aibă acea relație specială cu fiul ei pe care a avut-o odată. Indiferent de ce se simte amenintata sau se lasa afara, cauta binele in ea.
 • Imaginea intitulată 113724 17
  2
  Înțelege ce te conduce. Pentru a face acest lucru, încercați următoarele:
 • Observați-o ca persoană și vedeți de ce se comportă într-un anumit fel.
 • Înțelege nevoile tale ca mamă.
 • Înțelege nevoile dvs. ca soacră.
 • Imaginea intitulată 113724 18
  3
  Acceptați doar nevoile pe care le considerați logice și politicos respingă nevoile pe care nu le considerați adecvate, susținute de o logică bună.
 • De exemplu, spune fiica ta a ajuns la vârsta pentru a merge la școală și de mama ta simte „o“ școală este cel mai bun pentru ea. Cu toate acestea, preferați școala "B". Răspunde-i astfel: „Mi-ar plăcea să trimită fiica mea la școală«A», dar școala«B»are mai multe valori pe care cred că apreciez, cum ar fi bunătatea, vie organice, activități sănătoase, etc“. În acest fel, veți fi respectat ceea ce consideră important și în același timp vă veți apăra poziția.
 • Imaginea intitulată 113724 19
  4
  Răspundeți cu întrebări intruzive sau cu o întrebare fără a vă indica preferințele. De exemplu, spuneți: "Încă ne gândim la asta. Care este părerea dvs.? Ascultă-o neîntrerupt, dar nu trebuie să-ți urmezi cursul, alegerea este întotdeauna a ta. Amintiți-vă că sunteți propria voastră profesoară. Nimeni nu poate interveni dacă nu-l permiteți.
 • Imaginea intitulată 113724 20
  5
  Stabiliți limite pentru timpul de chat într-un mod amabil, dar constructiv. Dacă soacra ta vorbește prea mult la telefon, controlați zece minute pe cronometru. Când cronometrul este în două secunde, oprește-te și spune „Îmi place să vorbesc cu tine, dar trebuie să termin de călcat, curățare baie, hrăni pisicile, câinii de mers pe jos, gatiti paste pentru Karen și să facă în formă de orez crocant tren pentru proiectul școlar pentru copii. Mă simt rău, dar ... pot să vorbesc vineri la ora 10:00 a. m.? Este un moment bun? " Păstrați întâlnirea, dar din nou, faceți apelul scurt și dulce.
 • Imaginea intitulată 113724 21
  6
  Decideți-vă cu privire la anumite reguli care să permită soacrei dvs. să aibă timp din când în când cu copilul. De exemplu, ați putea avea o regulă care se aplică de trei ori - adică, pentru fiecare a treia vizită, lăsați-vă soacra să petreacă timp singur cu copilul dumneavoastră. Du-te de funcționare, termina un loc de muncă, sau mai bine, oferta de a face cumparaturi. Astfel vei fi vizitat-o, dar vei fi arătat că nu ești o amenințare pentru ea. Puteți fi mereu singur cu copilul iubit atunci când este necesar.
 • sfaturi

  • Aveți dreptul la o viață liniștită. Soacra ta merită respect, dar dacă comportamentul ei este prost, nu are dreptul la niciun privilegiu special. Măslinele își asumă, uneori, că vor fi puternici matriarhi. Dacă ea nu merită respectul dvs., cu siguranță aveți dreptul să vă protejați căsnicia și să mențineți limite severe.
  • Te-ai căsătorit cu partenerul tău, nu cu mama ta! Evident, va trebui să facă ajustări și să se adapteze, uneori, dar nici nu trebuie să se schimbe complet din cauza mama pasiv-agresiv sau confuz, dominant.
  • Amintiți-vă că va spune și va face ce vrea. Doar faceți ce vă place, atâta timp cât nu vă așezați la nivelul lor.
  • Dacă bănuiți că se preface că se simte rău pentru a atrage atenția, descălcați-o. Spuneți: "Mă îngrijorez despre amețelile voastre frecvente. Hai să-l sunăm pe medicul tău acum să-și facă o întâlnire.
  • Acest articol este despre a face cu mamele-in-law dificil. Oricare ar fi motivul, nu poți schimba pe alții decât pe tine însuți. Apărarea ta și a căsniciei tale este necesară pentru a avea pace și bucurie. Există multe mame-in-drept care sunt minunate. Acest articol nu este în mod clar pentru ei. Unii oameni pur și simplu nu sunt atât de norocoși să aibă mamă comprehensivă și au nevoie de ajutor pentru a stabili limite.
  • Luați în considerare ședința cu soacra dvs. și discuția sinceră. Alegeți momentul cu atenție și gândiți-vă la ceea ce veți spune înainte. Obțineți asistență de la partenerul dvs. și opiniile dvs. în această privință în avans. Dacă soacra ta face viața ta mizerabilă, ce ai de pierdut?
  • Dacă aveți o bună relație cu soacra, puteți deveni o forță puternică și benefică în viața personală, precum și o rețea de sprijin mare pentru căsnicia dvs. Cu toate acestea, trebuie să lucrați pentru a face acest lucru și cheia este comunicarea. Lăsați-l să știe dacă aveți nevoie de mai mult timp singur sau ceva mai mult. Numai atunci când vă ignoră dorințele după ce le-ați făcut clar când trebuie să recurgeți la alte măsuri.
  • Uneori, comportamentul negativ al unei soacre este, de fapt, inconștient și nu intenționat.
  • Dacă este posibil, fiți amabil și blând cu ea. Vei prinde mai multe muște cu miere.
  • Soacrele sunt încântați de posibilitatea de a "câștiga un fiu sau de o fiică" și pot merge peste linie fără intenții proaste. Fii bun și plin de compasiune. Puteți fi pur și simplu încântat să aveți un nou membru în familie și doriți să fiți super implicați ca o modalitate de a fi de folos.

  avertismente

  • Dacă toate celelalte nu reușesc, mutați-vă într-un alt oraș. Mulți oameni spun că căsătoriile lor au fost salvate de această soluție.
  • Uneori, soacrele așteaptă până când nimeni nu se află în cameră (inclusiv pe propriii soți, îi vor pe ei). Nu fi singur cu ea. Dacă vă aflați în această situație, ridicați-vă imediat și mergeți la baie, faceți o plimbare sau faceți ceea ce trebuie să faceți pentru a evita acest lucru.
  • Este foarte recomandat ca, dacă aveți un copil, luați-l împreună cu dvs. în afara camerei, în același timp când plecați. Dacă nu ai încredere în soacra ta să rămâi singur, nu poți avea încredere în faptul că ești împreună cu copilul tău. Nu mă lăsa să-i spun copilului lucruri otrăvitoare și să-ți distrug relația cu el.
 • Dacă soacra dvs. vă atacă verbal, soția sau soțul dvs. trebuie să vă susțină. Soțul dvs. poate pur și simplu să-i sune și să spună: "Am auzit să-i spui" X "soțului meu. Nu cred că a fost foarte drăguț din partea ta și chiar ți-ai făcut rău. Nu o mai facem din nou.
 • Dacă partenerul dvs. nu vă sprijină, acesta este un semn critic atât în ​​relația dvs. cu soacra dvs. cât și cu căsnicia proprie. Trebuie să te gândești serios dacă este o căsătorie în care vrei să fii parte.
 • Uneori, în-legi pot fi foarte nepoliticos și pervers cu partenerul tău, și poate au văzut că el are capacitatea de a fi mai bun decât ei în viață. Ele pot provoca distragere a atenției, pot face observații abuzive, pot blestema soțul / soția, te pot face nefericiti etc. Legile fac acest lucru pentru că vor să strice căsătoria și cred că este cea mai bună metodă de a face acest lucru, ca o ființă umană fericit progresează numai în viață. Din nou, în cazul în care partenerul tau nu are puterea de a face o schimbare sau de a corecta pe mama ta, cel mai bun puteți face sunteți muta departe de dvs. în-legi și rugați-vă lui Dumnezeu, din moment ce oamenii și va aștepta cu siguranță și toamna Vă vor aduce probleme tot timpul. Ei nu se vor schimba niciodată pentru că ei cred că nu sunt în stare să concureze cu tine.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa alegi numele unui copilCum sa alegi numele unui copil
  Cum să vă transformați soacra în alt locCum să vă transformați soacra în alt loc
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  Cum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tăuCum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tău
  Cum să ne ocupăm de soacraCum să ne ocupăm de soacra
  Cum să se ocupe de mamici și de dependențiCum să se ocupe de mamici și de dependenți
  Cum să vă ocupați de legile dvs. în timpul sărbătorilorCum să vă ocupați de legile dvs. în timpul sărbătorilor
  Cum să ne ocupăm de o nora dificilăCum să ne ocupăm de o nora dificilă
  Cum să se ocupe de o mamă abuzivăCum să se ocupe de o mamă abuzivă
  Cum să te descurci cu o mamă-mamă?Cum să te descurci cu o mamă-mamă?
  » » Cum să ne ocupăm de o soacră dificilă

  © 2011—2020 ertare.com