Cum să se ocupe de o mamă abuzivă

Stereotipul mamelor dificile a persistat în multe culturi de sute de ani. O soacră poate simți că nora ei nu este suficient de bună sau că nu este mamă competentă. Cumnatele pot fi uneori complicate, dar o mamă abuzivă poate fi un pericol pentru căsătoria și copiii dumneavoastră.

pași

Partea 1
Creați un front comun cu soțul dvs.

Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 1
1
Vorbește cu soțul tău despre mama lui. Este posibil ca soțul dvs. să știe deja că mama lui este problematică. Cu toate acestea, este posibil să nu realizați că este de fapt abuziv. De asemenea, nu vă dați seama cât de rău vă simțiți în legătură cu această situație. Dacă intenționați să rezolvați problemele cu soacra dvs., soțul dvs. are dreptul de a ști înainte de a lua măsuri.
 • Transferând-o la un moment potrivit pentru ambele. Ambele ar trebui să poată conversa calm și privat, fără să se simtă repede sau amenințat.
 • Începeți prin a pune întrebări. Puteți să-i întrebați soțului: "Cum vă simțiți în legătură cu relația cu mama ta în ultima vreme?" Acest lucru poate începe conversația fără a exprima ceea ce credeți despre soacra dumneavoastră.
 • Dacă soțul dvs. nu crede că mama lui are o problemă, acest lucru ar putea duce la probleme maritale mai târziu.
 • Trebuie să fii clar cu soțul tău. Dați-i exemple de abuz pentru a-ți înțelege punctul de vedere. Poți să menționezi ce sa întâmplat într-o vizită recentă sau ce a spus-o în mod special soacrei tale.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 2
  2
  Decideți dacă veți lua măsuri fără soțul dvs. Este posibil ca soțul dvs. să nu fie de acord cu dvs. despre comportamentul mamei sale. S-ar putea să înțelegeți punctul dvs. de vedere, dar să nu fiți dispuși să luați măsuri. Acum trebuie să vă decideți dacă sunteți dispuși să acționați fără ajutorul soțului dumneavoastră.
 • Întreabă-l pe soțul tău dacă poate să-ți susțină acțiunile, chiar dacă nu vrea să participe.
 • Dacă decideți să mergeți împotriva voinței soțului dvs., aceasta ar putea duce la probleme maritale grave. Dacă vă adresați comportamentului soacrei dvs. este extrem de important pentru dvs., ar trebui să lăsați soțul dvs. să știe. Poate că e dispus să renunțe.
 • Dacă soțul dvs. refuză să se adreseze comportamentului mamei sale, acesta ar putea fi un semn că soacra dvs. va continua să vă maltreze și nu va aborda niciodată această problemă. În acest caz, ei ar putea fi nevoiți să caute consiliere ca un cuplu, astfel încât relația să rămână sănătoasă.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 3
  3
  Înțelegeți motivele pentru care soacra ta are pentru a fi abuzivă. Acest pas poate fi dificil atunci când aveți de-a face cu cineva care este abuziv pentru tine sau pentru familia ta. Cu toate acestea, este important să încercați să vedeți lucrurile din perspectiva dvs. Multe mame le consideră greu să lase copiii să meargă sau să-și vadă copiii ca părinți noi.
 • Cel mai probabil, soacra ta dorește cel mai bine pentru soțul tău și pentru copiii tăi, dacă ar exista. Amintiți-vă că este ceva ce au în comun. Poate că nu sunt de acord cu ceea ce este mai bine, dar cel puțin iubesc aceleași persoane.
 • Acordați atenție oricărei diferențe culturale. Dacă voi și soacra dvs. veniți din culturi foarte diferite, acest lucru ar putea explica unele neînțelegeri. Cu toate acestea, diferențele culturale nu justifică niciodată abuzul.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 4
  4
  Schimbați documentele, dacă este posibil. Soțul tău cunoaște bine mama, astfel încât să poți practica ce ar fi să vorbești cu ea despre comportamentul său abuziv. Acesta poate fi, de asemenea, un instrument excelent de a lega cu soțul / soția și a vedea ce parte a problemei sunt de acord.
 • Soțul dvs. nu se simte confortabil schimbând lucrări. Dacă nu, puteți întreba dacă ar fi dispus să asculte pur și simplu în timp ce vorbește despre posibile cadre ipotetice.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 5
  5
  Acceptați un plan Odată ce tu și soțul tău ați ajuns la un acord cu privire la comportamentul soacrei dvs., trebuie să decideți ce veți face în legătură cu acesta. Asigurați-vă că planul este clar și că amândoi vă simțiți bine.
 • Ai putea să-ți planifici pur și simplu să vorbești cu soacra ta. Decideți când și unde vor vorbi. Tu și soțul tău veți fi prezenți? Cine va vorbi mai mult? S-ar putea chiar să fie o idee bună să scrieți un scenariu astfel încât niciunul din voi să nu fie surprins în acel moment.
 • Puteți decide să nu vă confruntați soacra, ci pur și simplu petreceți mai puțin timp cu ea. Decideți cât timp puteți accepta să cheltuiți cu ea și în ce contexte.
 • Aveți un plan B. De exemplu, dacă întrebați de ce nu au vizitat în fiecare săptămână ca de obicei, trebuie să fiți pregătit cu un răspuns pe care tu și soțul / soția v-ați convenit. Poate că te hotărăști să fii foarte cinstit și să spui "Nu ne confruntăm cu faptul că copiii noștri petrec prea mult timp cu tine" sau ai putea spune doar "Am fost foarte ocupați în ultima vreme". Planificați-vă abordarea cu soțul dvs.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 6
  6
  Identificați metodele specifice și victimele abuzului. Este probabil ca tipul de abuz să determine modul în care vă confruntați soacra și cum decideți să rezolvați situația. Amintiți-vă că abuzul are multe forme, dar toate sunt inacceptabile. Dacă soacra dvs. sa comportat abuziv în trecut, este posibil să fiți nevoiți să vorbiți sincer cu ea. Dacă încă vă comportați în acest fel cu dvs., este posibil să trebuiască să faceți anumite modificări.
 • Dacă soacra dvs. v-a abuzat verbal pe soțul dvs. când a crescut, poate doriți doar să-i spuneți că știți această poveste. De asemenea, îi puteți spune ceva de genul "Știu că acest lucru sa întâmplat în trecut. Pentru noi, a fost dificil să ne ocupăm de acest lucru ca un cuplu, dar acum suntem hotărâți să creăm un mediu sănătos pentru noi înșine și pentru familia noastră ".
 • Dacă încă mai ești rău pentru tine sau pentru copiii tăi, poți să-i spui soțului tău: "Știu că nu ai putut să o controlezi când erai copil. Cu toate acestea, în calitate de adulți, avem acum puterea de a opri acest abuz și de a ne proteja copiii ".
 • Partea 2
  Stabiliți limite cu soacra dumneavoastră

  Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 7
  1
  Fii cinstit cu privire la relația. Nu vă prefaceți niciodată apropierea de legile voastre dacă nu vă apropiați de ei. Este complet acceptabil să tratați legile cu educația fără a face altceva pentru relație.
  • Nu te obișnui să te referi la soacra ta ca pe "mamă" sau "mamă". Este mama soțului tău, nu a ta.
  • Trebuie doar să aveți un contact fizic cu care vă simțiți confortabil. Nu este necesar să îmbrățișezi prea mult timp cu cineva cu care te simți inconfortabil.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 8
  2
  Fă-te demn Mulți oameni văd că devin mai liniștiți sau mai timizi atunci când sunt cu mamă abuzivă. Cu toate acestea, acest lucru poate combustibil comportamentul lor abuziv. Dacă soacra spune sau face ceva rău, apăra-te pe tine sau pe soțul tău.
 • Dacă aveți copii, asigurați-vă că soacra dvs. știe și respectă regulile dvs. de părinți. Dacă refuză să facă acest lucru, reamintiți-i că sunteți mama copiilor voștri. Puteți spune ceva de genul "Știu că aveți suficientă experiență în ceea ce privește educația parentală. Cu toate acestea, noi facem lucruri diferite în casa noastră și trebuie să respecți dacă aveți de gând să petreceți timp cu copiii mei ".
 • Dacă spune ceva umilitor sau rău, poți spune: "Nu-mi place să fiu vorbit așa. Te rog, nu mai face asta.


 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în drept Pasul 9
  3
  Stabiliți limitele cu privire la timpul pe care îl cheltuiți cu ea. Asta trebuie să fi discutat deja cu soțul tău. Este posibil ca soțul dvs. să aleagă să petreacă mai mult timp cu soacra decât doriți să cheltuiți cu ea. Soacra voastră vă poate întreba de ce nu v-ați dus cu soțul dvs. sau poate sunteți fericiți să vă petreceți puțin timp singur cu copilul.
 • Puteți lăsa soacra să știe în prealabil că veți petrece mai puțin timp cu ea. Poate că te întreb de ce. Depinde de tine și de soțul tău dacă doresc să fie complet cinstit cu ea.
 • Poate că ei pot petrece mai puțin timp cu soacra ta fără a trebui să vorbească cu ea.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 10
  4
  Acceptați dezaprobarea lui. Dacă soacra voastră și-a exprimat deja deja o dezaprobare puternică față de tine și față de familia ta, este puțin probabil să se răzgândească. Amintiți-vă că nu aveți nevoie de aprobarea dvs.
 • Îți poți împuternici să-ți spui cu voce tare pe mamă-voastră. De exemplu, dacă vă spune că casa dvs. este foarte mică și dezordonată, puteți spune pur și simplu: "De fapt, suntem fericiți aici. Poate că nu ne-ai aproba casa, dar este excelent pentru nevoile noastre. "
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 11
  5
  Stabiliți limitele adecvate pentru situație. Dacă soacra dvs. a fost sau este încă foarte abuzivă, este posibil să trebuiască să o luați complet din viața de familie. Dacă nu mai este abuzivă, apropierea de el ar putea fi în continuare un declanșator pentru soțul tău sau pentru tine.
 • Dacă soacra dvs. a abuzat fizic sau sexual soțul dvs. când a crescut, este posibil să fie imposibilă repararea relației. Soțul tău vă poate spune cât de mult interesează încercarea de a salva relația.
 • Un terapeut de familie poate ajuta la vindecarea trecutului, dacă trauma abuzului este severă.
 • Dacă soacra dvs. abuzează fizic pe soțul dvs. sau pe cineva din familia dvs., este posibil să fie necesar să contactați autoritățile. Dacă bănuiți sau știți despre orice abuz sexual, este posibil să aveți nevoie să contactați imediat poliția.
 • Partea 3
  Separați-vă de soacra voastră

  Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 12
  1
  Ia ceva timp pentru tine. Poate fi un moment înainte de a vă vedea soacra sau chiar în timpul unei reuniuni de familie. Luați puțin timp pentru dvs. și reflectați asupra modului în care vă simțiți despre relația din acel moment.
  • Într-o întâlnire dificilă de familie, vă puteți retrage pentru a merge puțin în jurul blocului sau pentru a apela un prieten de încredere.
  • Înainte de a vă vedea soacra, petreceți puțin timp singur. Puteți folosi acest timp pentru a reflecta și a vă relaxa pentru a vă ușura atunci când vă veți vedea soacra.
  • Poate vrei să renunți la abur cu un prieten după ce ai petrecut timp cu soacra ta. Aveți pe cineva la îndemână și pe care îl puteți apela dacă este necesar.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 13
  2
  Mută ​​să trăiești mai departe de ea. Acest pas poate părea radical, dar dacă soacra dvs. este cu adevărat abuzivă, mișcarea ar putea fi singura opțiune viabilă. Multe cupluri se mișcă pe baza apropierii de legile lor. A trăi mai departe poate împiedica intruziunile și vizitele nedorite.
 • Dacă maltratarea soacrei vă afectează copiii, deplasarea în continuare vă poate ajuta să vă asigurați siguranța copiilor dvs. pentru a le proteja de acestea.
 • Puteți decide dacă tu sau soțul tău o să fii cinstit cu ea despre motivul în care te miști.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 14
  3
  Dacă este necesar, părăsiți relația. Uneori un soț nu dorește sau nu poate să recunoască faptul că mama lui este abuzivă. Acest lucru poate cauza o distanțare în cuplu și, uneori, ar putea duce la încheierea relației.
 • Dacă soțul dvs. nu poate admite că mama lui este abuzivă, vă recomand să mergeți împreună cu un cuplu terapeut înainte de a decide să încheiați căsnicia.
 • Terminarea unei căsătorii este o decizie importantă care nu ar trebui luată cu ușurință. Totuși, nu trebuie să tolerați niciodată abuzul pentru a păstra o căsătorie.
 • Image cu titlul Deal cu mama abuzivă în lege Pasul 15
  4
  Utilizați terapia pentru a vă recupera, dacă este necesar. Dacă soacra ta a cauzat traume pentru tine sau pentru copiii tăi, poate vrei să vezi un terapeut chiar și după ce soacra ta este în afara vieții tale. Poate dura ani de recuperare de la abuz, chiar dacă agresorul nu mai reprezintă o amenințare.
 • Chiar dacă soțul dvs. nu vede abuzul, tot trebuie să vă ocupați de efectele sale asupra dvs.
 • Copiii pot fi afectați de abuz, chiar dacă nu o realizează bine. Asigurați-vă că pot vorbi fără probleme cu cineva dacă au fost expuși la comportamente abuzive.
 • sfaturi

  • Dacă aveți copii, trebuie să vă gândiți mai întâi la ele. Trebuie să vă protejați de soacra dumneavoastră? Este mai bine pentru ei să comunice cu ea sau nu? Încearcă să vorbești despre asta cu soțul tău.
  • Vorbiți despre comportamentul soacrei dvs. cu un prieten de încredere sau cu un consilier profesionist. Evaluați dacă este într-adevăr abuzivă înainte de a decide ce acțiune să faceți.

  avertismente

  • Există multe forme de abuz. Nu acceptați niciuna dintre ele. Poate fi fizic, verbal, emoțional sau sexual. Abandonarea este, de asemenea, o formă de abuz.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați vina mamei care munceșteCum să evitați vina mamei care muncește
  Cum să vă transformați soacra în alt locCum să vă transformați soacra în alt loc
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  Cum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tăuCum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tău
  Cum să ne ocupăm de soacraCum să ne ocupăm de soacra
  Cum să te descurci cu gelozia pe care soțul tău o simte prietenilor tăiCum să te descurci cu gelozia pe care soțul tău o simte prietenilor tăi
  Cum să se ocupe de mamici și de dependențiCum să se ocupe de mamici și de dependenți
  Cum să te descurci cu o mamă-mamă?Cum să te descurci cu o mamă-mamă?
  Cum să ne ocupăm de o soacră dificilăCum să ne ocupăm de o soacră dificilă
  Cum să te apropii de soacraCum să te apropii de soacra
  » » Cum să se ocupe de o mamă abuzivă

  © 2011—2020 ertare.com