Cum să ne ocupăm de o nora dificilă

De-a lungul anilor s-au spus multe despre ce dificile care sunt mamă-n-lege

, Dar ce se întâmplă dacă nu este nora (sau ginerele) care marchează cursul disputei și fricțiunea? Dacă relația ta cu nora ta sau cu soțul tău este dificilă și te simți ca și cum ai încerca mergeți printr-un câmp minat De fiecare dată când vă întâlniți, va trebui să fiți atenți. Acceptarea faptului că aceasta este persoana pe care copilul dvs. a ales-o să se căsătorească este importantă și există lucruri pe care le puteți face pentru a atenua tensiunea și a pregăti calea de a nu avea probleme în acest relație complicată. Are nevoie de ajutorul dvs. psihologic relația? În acest caz, atunci mă puteți ajuta să-l primesc.

 • Pentru o citire mai simplă, acest articol va presupune că aveți o problemă cu o nora dificilă.

pași

Imaginea intitulată Se ocupă de o fiică dificilă în drept Pasul 1
1
Respectați cuplul pe care l-ați ales copilul. Fiul tău iubește acea femeie, indiferent dacă nu înțelegi ce vede în ea. Amintiți-vă versurile spaniole ale cântecului "Când un bărbat iubește o femeie", care spune "Când un bărbat iubește o femeie ... Dacă e rău, nu o poate vedea. Nu poate face nimic rău. El ar întoarce spatele celui mai bun prieten al său, dacă vorbea rău de ea". Acest lucru este complet adevărat, așa că atunci când aveți de-a face cu ea, indiferent de sentimentele voastre adevărate, nu spuneți niciodată copilului dvs. nimic care spune ceva rău despre ea.
 • Image cu titlul Deal cu o fiica dificila in drept Pasul 2
  2
  Păstrați cordialitatea în orice moment. Poate fi indrazneata, obisnuita, vulgara si gustoasa. Aș putea spune cât de multă rude de marinar, în timp ce familia ta e mai îngrozitoare. Ar putea fi neprietenos, crud sau a manipulator narcisist și controlor Nu vă deranjează să vă impuneți pe ceilalți în timp ce obțineți ceea ce doriți. Nu puteți face nimic în privința asta. numai fi curtenitor, așa cum ați fi cu un străin.
 • Singura excepție reală este dacă există copii mici (copilul dvs. ar putea avea frați care au la rândul lor copii) și spune lucruri nepoliticoase cum ar fi nebunia. În acest caz, ați putea spune cu bunăvoință: "Oh, puteți să vă controlați limba în timp ce copiii sunt aici? Ei vor avea probleme în a spune aceste cuvinte și nu vreau ca ei să-i învețe aici. Mulțumesc. " Indiferent cât de repulsivă este, păstrează calmul, Serenitate și educație.
 • Image cu titlul Deal cu o fiica dificila in drept Pasul 3
  3
  Stabiliți-vă limitele când vă simțiți mai confortabil. Este posibil să nu doriți să susțineți această unire mai mult decât este absolut necesar pentru a menține un anumit tip de relație cu copilul dumneavoastră. Aceasta este alegerea voastră. Așa că lasă lucrurile clar de la început.
 • În cazul în care fiica ta face comentarii sarcastice sau răutăcioase despre o altă familie (poate despre alte fiica ta), eu spun „Ei bine, nu poate avea prea mult sens de moda, dar este una dintre cele mai dulci persoane pe care le cunosc si imi place foarte mult“ . Acest lucru vă va face să știți într-o manieră calmă și necritică că nu sunteți interesați să auziți comentariile lor rău intenționate despre această persoană.
 • Dacă ajungeți la casa ta neanunțat, nu mint, dar opresc ei la ușă cu o frază îndurerată, dar ferm ca „Îmi pare rău Alice, sunt pe cale să plece și du-te cumpăra unele lucruri, așa că am nevoie să se grăbească. Și știi ce? În adevăr, ar fi bine să mă suni în avans, ca atunci când ajungi acolo, nu vei fi în duș, dans fără haine sau să facă altceva. " Apoi zâmbește și se întoarce înăuntru. Dacă îți spune că dorește să te însoțească, spune-i că o să-ți iei un prieten, fiindcă e singura dată când ai rezervat-o să-i plătească o vizită. Spune-i nu de obicei, frecvente foarte des si nu ar vrea să ia pe altcineva în ultimul minut și de data aceasta se va respecta asta,“... dar lasă-mă să știu dinainte că va veni să viziteze, ai putea reprograma itinerariul sau să ceri mea prietene dacă nu te-ar deranja dacă vii cu noi - ar fi ideală data viitoare! "
 • Păstrați tonul pozitiv.
 • Imaginea intitulată Se ocupă cu o fiică dificilă în drept Pasul 4
  4
  Ține minte că ar putea fi mama nepotului tău. Va controla accesul la orice urmaș al copilului dvs. ca urmare a căsătoriei. Cea mai bună alternativă pentru a vă urmări nepoții este menținerea unei relații prietenoase și prietenoase - mușcă-ți limba, dacă este necesar, pentru a păstra lucrurile la un nivel civilizat. Nu criticați modul în care vă ridicați copiii, nu vă supărați dacă schimbați planurile în ultimul moment fără să vă includeți când v-ați gândit să rămâneți împreună cu copiii în timpul weekend-ului. Aceasta este una dintre modalitățile pe care unii oameni le folosesc pentru a controla situațiile și altele (citiți articolul Cum să recunoaștem o relație manipulativă sau de control pentru mai multe informații), deci cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să înțelegeți că are ultimul cuvânt în legătură cu ceea ce se întâmplă cu copiii ei. Nu vă înșelați, afirmând că aveți multe drepturi: instanțele nu se confruntă de obicei cu bunicii, cu excepția cazului în care mama sau tatăl este declarat inaptă sau a fost arestat din cauza unei infracțiuni grave. Pur și simplu face tot posibilul pentru a menține o relație viabilă cu nora ta, indiferent ce trebuie să îndure.
 • Image cu titlul Deal cu o fiică dificilă în drept Pasul 5


  5
  Discutați cu copilul cu prudență. Nu descărcați o întreagă litanie de trăsături urâte de la nora ta. În schimb, încercați să adoptați o abordare diplomatică mai degrabă decât o abordare critică. Puneți problema și apoi propuneți soluția preferată:
 • Exemplul 1: norul tău trebuia să ia nepoții tăi în dormitor vineri seara, dar nu a venit niciodată. Ați așteptat o oră și jumătate înainte de a vă apela copilul cu îngrijorare și furie pentru a descoperi că planurile s-au schimbat și au decis să anuleze vizita. Cu înțelepciune, așteptați o zi, apoi apelați din nou fiului dvs. pentru a discuta o metodă mai potrivită pentru a face față situației.
 • Tu: "Jose, ne-ai intrebat daca am putea avea grija de copii in ultimul weekend. Alicia trebuia să le aducă în jurul orei 17:00. Vineri seara și să le iau duminică la prânz. În schimb, ea nu a sosit vineri și, din moment ce nu a ajuns la ora 18:30, ne-am îngrijorat. Trebuia să te sun să afli că planurile tale s-au schimbat și că amândoi o știau de joi.
 • José (fiul tău) răspunde: "Îmi pare rău mama. Credeam că Alicia te va chema și ea a crezut același lucru despre mine și am uitat-o. Am fost atât de ocupați, iar planurile s-au schimbat în ultimul moment. Îmi pare rău pentru asta.
 • Tu: „Am înțeles că de data aceasta a existat o confuzie, dar sa întâmplat înainte și faptul este că se pare că Alicia nu vom comunica nimic ori de câte ori planurile cambian- sfârșitul eu, care se termină de asteptare pentru a afla ce se întâmplă. Acest lucru este foarte neconsiderat și îl știi. Tatăl tău și cu mine avem și viața noastră și suntem ocupați. Am organizat ultimul nostru weekend, astfel încât copiii să poată veni și să stea cu noi și chiar tatăl tău a refuzat o invitație de a merge la pescuit cu prietenii săi. În viitor, aș dori să sunați cu cel puțin o zi în avans dacă planurile se vor schimba, dar cu siguranță aș prefera să fiți cel care o faceți, în loc să îl încredeți pe Alice să o facă. Nu vreau să fiu o soacră supărătoare și, fie intenționată, fie nu, mă face să mă simt ca o închisoare. Deci, putem avea încredere că în viitor, dacă planurile se vor schimba și se vor retrage, veți chema la locul lui Alicia?
 • Exemplul 2: Aveți problema opusă. Alicia te vizitează și dorește să ai grijă de copii continuu, fără a lăsa timp să fii singur și te tratează ca și cum ai fi un serviciu de babysitting personal, care este la dispoziția ta.
 • Tu: "Alicia, îmi pare rău, dar astăzi nu pot avea grijă de copii".
 • Alicia: "Știu că te-am avertizat cu puțină anticipare (de fapt el nu a făcut-o), dar te rog, te rog. Trebuie să mă duc la ... "(în timp ce împingea băiatul spre ușă).
 • Tu (stând ferm în fața ușii): "Dragă, îmi pare rău, dar nu pot face asta de data asta. Mi-ar plăcea, dar chiar am nevoie să-mi spuneți în avans. Am planuri pe care nu le pot anula și nu pot să-i iau pe copii cu mine ".
 • Nu vă lăsați să păstrați lucrurile în pace. Acesta nu va funcționa, deoarece va continua să facă acest lucru și veți continua să vă supărați. În cele din urmă, ați putea arunca în aer și să spuneți ceva nefericit care va provoca o fisură uriașă în familie. În schimb, păstrați-vă poziția cu bunătate, dar ferm și setați această limită în mod clar. După aceea, sunați-vă pe fiul dvs .:
 • : "Cred că Alicia ți-a spus că astăzi sunt" crudă "și că nu pot avea grijă de copii.
 • José: "Da" (el probabil înțelege și nu este supărat cu tine, dar el va fi exasperat, deoarece soția lui este supărată și nu știe cum să evite să te critice).
 • Tu: „Nu mă simt rău despre asta, dar dragă, de asemenea, au o viață și în ultima vreme se pare că Alicia doar presupune că pot avea grijă de copii de fiecare dată când vă simțiți ca merge la cumpărături cu prietenii sau orice face ea. Nu-mi place să fiu subestimată. Nu vreau să provoc cel de-al treilea război mondial și nici nu vreau să-i rănesc sentimentele. Îmi plac copiii și întotdeauna vreau să-mi petrec timpul cu ei, dar José, vreau să mă anunți în prealabil. Trebuie să apreciez puțin faptul că nu e ușor să am grijă de copii - indiferent cât de mult îi iubesc, îmbătrânesc. Rasă la Copiii mei și cred că merit cel puțin respectul de a fi întrebat mai întâi dacă aș putea avea grijă de nepoții mei în loc să le comand doar fără avertisment. Poți vorbi cu ea? Cred că ar înțelege mai bine dacă i-ai spune, dar în viitor aș vrea cu adevărat să mă sune. Chiar dacă o faci doar cu câteva ore înainte, având cel puțin opțiunea de a accepta sau de a respinge, mă va face să mă simt mult mai bine ".
 • Din nou, indiferent cât de costisitoare și nepoliticoasă credeți că a fost Alicia, este mai bine să vă ocupați sentimentele în loc să-l critici. José va înțelege cu siguranță și, dacă îl puteți face să vorbească cu soția sa, în loc să vă dăruiească astfel încât să continuați să o respingeți, lucrurile vor fi mult mai bune printre voi. Cu toate acestea, dacă José încearcă, dar este inutil pentru că soția lui este unul dintre acei oameni care simt că are dreptul să facă tot ceea ce dorește, indiferent de problemele pe care le provoacă pe alții, atunci ar trebui să vă limitezi pur și simplu limitele fermitate și nu aruncând înapoi. O sugestie: să nu ai niciodată grijă de nepot dacă nu primești prima notificare de 24 de ore, dar fii sigur că atât Jose, cât și Alicia sunt conștienți de asta. Spune-le că ai o viață și, dacă vă întreb o zi în avans, ai putea fi complet disponibil pentru a avea grijă de nepoți, dar după acea dată nu se poate face acest lucru. Cu alte cuvinte, dacă vă sunați și vă cereți să aveți grijă de nepoți cu o oră în avans, spuneți pur și simplu că ați făcut deja alte planuri. Dacă rămâi ferm și nu numai că nu te lăsa să treci peste tine, dar și să te informezi cu răbdare și liniște, fără a oferi prea multe explicații, vei ști în curând că nu te poți aștepta să fie întotdeauna disponibilă.
 • Imaginea intitulată Se ocupă cu o fiică dificilă în drept Pasul 6
  6
  Acceptați realitatea situației. Dacă fiul tău are copii cu această femeie, indiferent de ce crezi despre ea, ei vor avea nevoie de mama lor. Încercarea de a distruge relația dintre ei și mama lor va face ca relația dintre copilul dvs. (și copiii) și voi să vă fie distruse. În schimb, ea ajunge doar la un acord în această privință: poate că nu este norul pe care ați visat-o, dar ea este cea pe care o aveți. Încercați să aveți orice fel de relație posibilă cu ea pentru a menține contactul cu copilul și nepoții.
 • Imaginea intitulată Defect cu o fiică dificilă în drept Pasul 7
  7
  Dacă toate celelalte nu reușesc, faceți pace. Dacă știi că fata asta este superficială, găsește-o. Dacă știți că îi place bârfe, căutați un alt loc pentru a fi, astfel încât să nu trebuie să se implice în ea. Dacă spui profanarea și unii te jignesc, nu-ți atrag atenția casa ta, dar îl poți cere să-și modereze tonul când se află a ta. Dacă critici prea mult felul tău de gătit, simțul tău de decorare, hainele tale, ignoră-o. Aflați cum să tratați cu oameni imposibili. Ascultați educat și foarte atent, și apoi face exact ceea ce vrei. Dacă ea este pur și simplu o persoană dificilă, este posibil ca acest lucru este cel mai bun vă puteți aștepta. Dacă e periculos, asta e altă poveste (de exemplu, de ce e greu, uneori, pentru că este un bețiv, dependent de droguri, etc), atunci ar trebui să contactați Serviciile de protecție pentru copii (sau echivalent în cazul în care locuiți ).
 • Image cu titlul Deal cu o fiica dificila in drept Pasul 8
  8
  Du-te cu fluxul. Aflați cum să se comporta nepăsătoare. Nu vei primi nici o recompensă dacă te plângi constant de ea cu copilul tău. Dacă v-ați exprimat deja sentimentele, ați stabilit limitele și ați cerut copilului dvs. să intervină fără a obține un rezultat pozitiv, apoi pur și simplu mergeți cu fluxul. Tot ce puteți face nu este să vă permiteți să vă treacă în mod constant cu așteptări iraționale față de serviciile de îngrijire a copilului etc. Și dacă de obicei faceți comentarii neplăcute sau sarcastice, ignorați-le. niciodată spune-le ceva critic sau neplăcut despre ea nepoților tăi, pentru că e vorba de ei mama și indiferent cât de mult vrei să o faci, mama bate mereu bunica, cel puțin până când copiii sunt suficient de maturi pentru a-și vedea mama ca fiind o persoană dificilă, confuză și narcisistă. Încearcă să te înțelegi în beneficiul copiilor, ca să poți fi o influență pentru stabilitate și compasiune în viața lor, și, sperăm, puteți să atenuați unele dintre daunele pe care vi le dă.
 • sfaturi

  • Fiind conștient de faptul că nu poți schimba (nu poți decât să-ți schimbi reacția), poate fi foarte eliberator.
  • Încearcă să nu te superi pe fiul tău.
  • Evitați să păstrați rău după ce face un comentariu sarcastic sau crud. Amintiți-vă că comentariile dvs. insensibile spun multe despre ea decât despre tine.
  • Acceptați că unii oameni sunt ca apa și uleiul și nu se vor mai înțelege niciodată. Aceasta nu este neapărat pentru că este inimă sau invers. Este doar pentru că personalitățile lor nu se potrivesc bine. Dacă sunteți în măsură să acceptați faptul că nu veți fi niciodată persoana preferată și veți încerca să apreciați acele momente pe care le puteți bucura cu ea, puteți face mai bine situațiile.
  • Arătați respect, chiar și atunci când nu.
  • o atitudine pozitivă și o disponibilitate de a obține cele mai bune din orice situație care implică această femeie vă va ajuta mult pe termen lung.
  • Rețineți că ea ar putea fi timid, au propriile lor probleme de încredere sau să fie prea dornici să se simtă vagoane de acceptare și, pe fondul anxietate, ar putea depăși limitele. Acest lucru ar putea părea un os al discordiei, dar ar putea fi de fapt, potolită în timp, ca să vă simțiți mai bine-venit și o parte din familie. Dacă ați fost primitoare de familie, dar ea a respins, continuă întinzând mâna până când puteți lua ca un egal și nu ca un act autoritar, de sub control sau ca ceva care vine de la o răceală ciudată, de la distanță și desconsiderare.

  avertismente

  • Orice comentariu greu pe care îl faceți nu vă va aduce beneficii copilului dumneavoastră. Este mai bine să vă controlați temperamentul.
  • Frustrarea cu ea este probabil un mod de viață. Dacă se poate „reseta“ ori de câte ori timpul (de exemplu, de a șterge amintirile rele și o văd ca o persoană nouă de fiecare dată), veți păstra ranchiună vechi sau fără dezamăgiri sau să poarte un record de ei în inima ta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă stabiliți relația cu un fiu sau fiică care nu vă vorbeșteCum să vă stabiliți relația cu un fiu sau fiică care nu vă vorbește
  Cum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partenerCum să vă creșteți copiii cu fostul dvs. partener
  Cum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituiteCum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituite
  Cum să eviți să fii tată toxicCum să eviți să fii tată toxic
  Cum să vorbim la o întâlnire de căsătorie aranjatăCum să vorbim la o întâlnire de căsătorie aranjată
  Cum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tăuCum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tău
  Cum să ne ocupăm de soacraCum să ne ocupăm de soacra
  Cum să faci față unei mame teribile când ești adultCum să faci față unei mame teribile când ești adult
  Cum să se ocupe de o mamă abuzivăCum să se ocupe de o mamă abuzivă
  Cum să te descurci cu o mamă-mamă?Cum să te descurci cu o mamă-mamă?
  » » Cum să ne ocupăm de o nora dificilă

  © 2011—2020 ertare.com