Cum să tratăm o familie extrem de dependentă

Codependența este o boală relațională sau imaturitate, care este de obicei transmisă de la tată la fiu, care a devenit mai frecventă în ultimii ani.

pași

Image cu titlul Deal cu o familie extrem de dependentă de familie Pasul 1
1
Înțelegeți semnele de coexpendență. Există multe semne și majoritatea sunt legate de "limite". Limite, referitoare la spațiu "fizic" (adică, stând prea aproape de cineva dintr-un lift). În relații, oamenii co-dependenți intervin adesea cu alții prin invadarea spațiului emoțional. Când îți dai seama că te simți inconfortabil atunci când cere "ajutor" (fără nici o greșeală), o persoană aproape de tine mereu "nevoie de ajutor" și sunteți principalul furnizor de confort sau de orice alt tip de sprijin sau vă simțiți trase în multe direcții de către cei mai apropiați de dumneavoastră.
 • Image cu titlul Deal cu o familie extrem de dependentă de familie Pasul 2
  2
  Verificați cărțile referitoare la coexistența și efectele sale asupra familiei și a relațiilor. De asemenea, puteți căuta materiale pe Internet și puteți înțelege cauzele dificultăților de relaționare.
 • Părinții codificați, de exemplu, pot depinde de copiii lor într-o manieră nesănătoasă, chiar inversând dinamica părinte-copil. Dacă vă îndepărtați de această dinamică, faceți un pas pozitiv spre stabilirea unor limite sănătoase. Asta nu înseamnă că ești fiu sau fiică rău, chiar dacă părinții tăi te consideră așa.
 • Image cu titlul Deal cu o familie extrem de dependentă Pasul 3
  3
  Cea mai bună modalitate de a ieși dintr-o relație codependentă este să nu mai focalizați asupra celeilalte persoane și să vă concentrați asupra dvs. și a sănătății. Dacă vă puneți nevoia de a crește, de a vă maturiza și de a deveni o persoană sănătoasă, veți schimba această relație codependentă.
 • Rețineți că acest lucru va destabiliza relația și va face unele lucruri greu de îmbunătățit. Imaginați-vă că voi și persoana cu care aveți o relație codependentă sunt legate între ele și la marginea unei scări. Esti pe un pas, impreuna, legat, fara nici o posibilitate de separare, in timp ce frânghia este tensionata cu fiecare miscare. Veți dori să vă deplasați înainte și veți urca pași, în timp ce cealaltă persoană va simți o tragere excelentă în timp ce încearcă să coboare. Coarda, după cum puteți vedea, poate fi întinsă și nu pentru acest motiv vă opriți să vă apropiați de cealaltă persoană. Trebuie să lăsați un spațiu personal pentru a putea dezvolta individual.


 • Image cu titlul Deal cu o familie extrem de dependentă Pasul 4
  4
  În cele din urmă, cealaltă persoană va trebui să-și dea seama că această co-dependență nu este sănătoasă și despre importanța relației (în general, oamenii își dau seama că relația este mai sănătoasă dacă este lăsat un loc de manevră).
 • Image cu titlul Deal cu o familie extrem de dependentă de familie Pasul 5
  5
  Dacă cealaltă persoană nu vă respectă nevoile, cea mai bună opțiune este să solicitați limite. Găsiți o modalitate de a lua decizii în mod independent și pentru a vă satisface nevoile. În cel mai rău caz, puteți limita contactul să crească la nivel personal.
 • sfaturi

  • Uita-te la drama crește în timp ce încerca să crească și să se maturizeze, și apăra granițele personale sănătoase.
  • Feriți-vă de încercările publice de sabotaj.
  • Veți răni pe cealaltă persoană încercând să urcați pe scară și veți simți că vă doare acea altă persoană. Dar gândiți-vă că la sfârșitul drumului vă așteaptă ceva bun și mai bun.
  • Fii sincer despre ceea ce faci și explică de ce faci asta. Cel mai probabil este că la început nu înțelegi cealaltă persoană, dar trebuie să perseverezi.

  avertismente

  • Persoanele de contact, în special cuplurile și membrii familiei, vă pot învinovăți sau puteți încerca să vă manipulați pentru a vă menține puterea. Acest lucru se întâmplă înainte de încercarea dvs. de a menține o anumită independență. Pregătește-te pentru asta și rămâi ferm. Nu veți lăsa în totalitate această co-dependență, dar veți începe o cale către bunăstarea voastră.
  • Dacă simțiți că într-adevăr ei se opun distanței dvs., că vă îndepărtați de această dependență, căutați ajutor.
  • Adevărata dependență atrage dependenții de codependenți și poate crea dependență de codependență. Uneori poate fi dificil să se facă distincția între nevoile fizice și cele emoționale. Cu părinții mai în vârstă, trebuie să fim conștienți de faptul că ei au limitări fizice importante și pot avea nevoie de ajutor, deoarece devin dependenți de copii sau de alți oameni. Extinderea limitelor tale personale, pe de altă parte, nu înseamnă că trebuie să stai departe de ele, departe de ea. Când aveți nevoie de ajutor, asistență sau sfat, ar trebui să fiți lângă ei. Dar nu ar trebui să o faceți la același nivel pe care îl vor face, din moment ce noi nu suntem.
  • Dacă sunteți persoană cu dizabilități, rețineți că aveți dreptul să aveți propriile frontiere, chiar dacă sunteți fizic dependent de familia voastră. Aveți dreptul să fiți tratați cu demnitate și trebuie să vă ridicați vocea pentru a fi auzită.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă ocupați de un membru de familie co-dependentCum să vă ocupați de un membru de familie co-dependent
  Cum să faci față unei mame teribile când ești adultCum să faci față unei mame teribile când ești adult
  Cum să detectezi un om periculosCum să detectezi un om periculos
  Cum să eviți apariția dependenței emoționaleCum să eviți apariția dependenței emoționale
  Cum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuanaCum să ajuți pe cineva să depășească dependența de marijuana
  Cum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașamentCum să ajuți pe cei dragi cu tulburare de atașament
  Cum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutorCum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutor
  Cum să-i spui familiei tale dependența de jocuri de norocCum să-i spui familiei tale dependența de jocuri de noroc
  Cum să vă opriți în funcție de altă persoanăCum să vă opriți în funcție de altă persoană
  Cum să diagnosticați și să tratați tulburarea de personalitate limităCum să diagnosticați și să tratați tulburarea de personalitate limită
  » » Cum să tratăm o familie extrem de dependentă

  © 2011—2020 ertare.com