Cum să ne ocupăm de o soție enervantă

Având o atitudine enervantă este adesea o plângere frecventă a cuplurilor căsătorite. Este un ciclu de comportament care începe, de obicei, dacă una dintre părți consideră că atitudinea aceasta este singura modalitate de a obține ceea ce doresc. Dacă soția dvs. enervantă vă deranjează, există mai multe modalități de a face față. În acest moment, rămâneți calm și cu o atitudine respectuoasă și, dacă este necesar, eliberați-vă de situație. Cu toate acestea, în viitor, aveți grijă să rezolvați problemele generale și să faceți mici schimbări pentru a crea o casă mai fericită și mai armonioasă.

pași

Partea 1
Acționați în acest moment

Imagine cu titlul Deal cu o femeie Nagging Pasul 1
1
Alege-ți bătăliile. Dacă simțiți că soțul dvs. vă deranjează prea mult, gândiți-vă cât de mult vă deranjează această situație. Uneori, este mai bine să lăsăm unele lucruri să se întâmple.
 • Uneori, soția ta te-ar putea deranja pentru sarcini mici și aparent nesemnificative. Este posibil să lăsați vasele în cameră sau să nu vă agățați de prosopul umed după duș. Sunt aceste sarcini într-adevăr un mare inconvenient pentru tine? În caz contrar, ar fi mai ușor să fiți de acord cu criticile soției dvs. și să încercați să vă amintiți să vă ocupați de aceste sarcini în viitor.
 • Dacă nu simțiți că o problemă merită discutată, spuneți doar "Scuzați-mă, am uitat să-mi iau prosopul de pe podea. Voi încerca să-mi amintesc să o fac mâine. Mulțumesc că mi-ai adus aminte". Având o atitudine enervantă este rareori făcută cu intenția de a fi o persoană enervantă sau degradantă. Este posibil ca soția dvs. să nu simtă că o ascultați în relație, recunoscând astfel că ascultarea va fi convenabilă. Recunoașteți că soția dvs. este o persoană diferită de dvs., cu priorități diferite. Dacă nu vă deranjează să faceți anumite solicitări, ar fi mai ușor să acționați pur și simplu în acest fel.
 • Imagine cu titlul Deal cu o soție Nagging Pasul 2
  2
  Deconectați-vă emoțional. Dacă vă simțiți frustrat de atitudinea enervantă a soției dvs., ați putea sfârși să spuneți ceva ce nu doriți să spuneți. Într-un moment de furie, este posibil să semnați defectele sale sau să le aduceți în mod egal cu o atitudine enervantă. Acestea nu sunt modalități eficiente de abordare a problemei și vor servi numai la împuternicirea situației. Prin urmare, dacă simțiți că începeți să vă simțiți frustrat, ar fi preferabil să vă dezactivați temporar. Amintiți-vă că aveți opțiunea de a discuta sau nu. Apoi, păstrați tăcerea și faceți o clipă de gândire înainte de a vorbi. Dacă simți că nu poți să rămâi calm, întreabă-o pe soția ta să te lase să te întorci la subiect mai târziu.
 • Imaginea intitulată Deal cu o soție Nagging Pasul 3
  3
  Pleacă de la situație. Uneori este dificil să te dezactivezi emoțional când soția ta și tu ești în același loc. Un spațiu îi va permite să se calmeze și să reevalueze situația. Mergeți la niște comisioane, dați o plimbare câinelui, mergeți la o bicicletă sau faceți altceva, astfel că există un spațiu între voi. Acest lucru le-ar putea oferi un timp pentru a se calma, ceea ce le va permite să se ocupe mai bine de situație într-un alt moment.
 • Imagine cu titlul Deal cu o femeie Nagging Pasul 4
  4
  Mențineți dorința de a vă uita la propriul comportament. Oamenii tind să aibă tendința de a vedea atitudinea enervantă ca fiind problema persoanei care o are. Cu toate acestea, conflictele sunt rareori problema unei singure persoane. Dacă soția dvs. are îngrijorări sau frustrări valabile, recunoașteți-le în acest moment.
 • Scuzați-mă Dacă ați uitat să scoateți gunoiul, soția dvs. are dreptul să vă simțiți supărat, deoarece ați amânat un loc de muncă care ar fi putut face viața mai ușoară. Ascultați ce spune el și încercați să oferiți o scuză veritabilă.
 • Există ceva ce faceți în mod regulat și care vă deranjează? Chiar dacă este ceva mic, poate că nu este pentru ea. Poate, când amânați scoaterea obiectelor reciclabile, simți că nu le asculți. Modificări mici în comportamentul dvs. ar putea însemna mult pentru ea. În momentul de față, încercați să vedeți ce vă rănește sentimentele și dacă ați putea acționa mai bine în viitor.
 • di "Îmi pare rău Sincer, nu mi-am dat seama că vedeți în acest fel faptul că am uitat lucrurile. Voi încerca mai mult să le amintesc în viitor".
 • Partea 2
  Lucrează împreună

  Imaginea intitulată Deal cu o soție Nagging Pas 5
  1
  Calmează-te Înainte de a discuta despre relație, calmați-vă. Atitudinea enervantă este un model de comportament pe care nimeni nu-l place. Ca nu le place să simtă că comportamentul este sub control constant, este posibil ca soția ta să nu îi place să fi nevoie să amintesc în mod constant te despre munca si problemele mici, care trebuie să fie făcut. Dacă vrei să ai grijă de șef, trebuie să o faci când ambii sunt calmi pentru a evita să devină un argument.
  • Rezervați un timp pentru a vorbi când ambii sunt neocupați. Evitați momentele când există limite externe pentru conversație. De exemplu, nu sunteți de acord să vorbiți la 4 p. m dacă soția dvs. are o întâlnire a părinților și a profesorilor la 5 p. m. În schimb, sunteți de acord să vorbiți după această întâlnire.
  • Faceți ceva relaxant înainte de a discuta cu ea. Puneți bicicleta, vizionați un film sau faceți un puzzle încrucișat. Hobby-ul pe care îl bucurați vă poate ajuta să intrați într-o stare de relaxare.
  • Poate fi util să scrieți câteva dintre sentimentele dvs. într-o scrisoare înainte de a purta conversația. În acest fel, veți extrage gânduri din mintea voastră și veți putea să le exprimați mai bine.
 • Imagine cu titlul Deal cu o soție Nagging Pasul 6
  2
  Atribuiți sarcini în funcție de importanța lor fiecăruia. Dacă soția dvs. este întotdeauna supărată cu dvs. pentru că nu ați fixat patul, poate că fixarea nu este atât de importantă pentru dvs. Cu toate acestea, dacă sunteți supărat că soția dvs. nu spală vase după ce le-a folosit, poate că o bucătărie curată nu este o prioritate pentru ea. Ambele pot face treburi la timp, dacă ar avea o importanță personală pentru dvs.
 • Acces la atribuirea sarcinilor pentru fiecare, în funcție de prioritățile personale ale fiecăruia. De exemplu, soția dvs. ar fi de acord că este de datoria ei să repare patul și puteți decide că spălarea vaselor este a ta. Acest lucru va reduce atitudinea enervantă, deoarece va duce la mai puține dezacorduri cu privire la treburile casnice.
 • Când vă exprimați, fiți amabili în loc de arogant. De exemplu, puteți spune "Nu intenționez să acționez într-o manieră lipsită de respect, când nu reparăm patul. Este doar ceva ce nu intenționez să fac. Poate că am putea ajunge la acordul că vei rezolva patul și că voi avea grijă de o sarcină importantă pentru mine, cum ar fi spălarea vesela. Cred că amândoi ne vom aminti de treburile noastre, dacă sunt de o importanță personală pentru noi".
 • Imagine cu titlul Deal cu o soție Nagging Pasul 7
  3
  Negociați roluri noi Atitudinea enervantă este un tipar de comportament care îi pune pe oameni în roluri care le dezamăgesc. Ca displeases te simți ca o victimă, s-ar putea displace soția ta trebuie să le amintesc în mod constant sarcini mici și treburi care trebuie să fie făcut. Au dispoziția de a negocia roluri noi și de a lucra reciproc pentru a le îndeplini. Acest lucru vă va ajuta să rupeți ciclul atitudinii enervante.
 • Foarte des, această atitudine poate provoca rezistență. S-ar putea să vă simțiți că veți avea grijă de treburile la un moment dat, chiar dacă nu este timpul pentru care soția dumneavoastră le dorește. Prin urmare, puteți simți confuzie și iritare atunci când vă reamintesc în mod constant. Acest lucru vă poate face să vă împotriviți să faceți acele simple sarcini din resentimente, furie sau resentimente. Acest lucru va deranja mai mult sotia ta, ceea ce va spori atitudinea ei enervanta.
 • Ambii trebuie să fie de acord să încerce să controleze propriul comportament. Soția ta trebuie să fie dispuși să vadă atunci când aveți o atitudine pretențios față de tine, iar tu trebuie să fii dispus să vezi atunci când aveți o atitudine reticentă și să aibă grijă de ea. Este dificil să spargeți modelul de comportament și este necesară o mulțime de contribuții active din partea celor două.
 • De exemplu, imaginați-vă că soția dv. Vă deranjează întotdeauna să scoateți gunoiul. Deși este adevărat că acest lucru este frustrant, puteți întotdeauna să-l uitați sau să-l rezistați. Ambii ar trebui să depună eforturi pentru a găsi o modalitate de a evita acest tip de dezacord. Încearcă să spui "Știu că te deranjează când uit să scot coșul, dar uneori mi-ai amintit de asta noaptea când adorm. Nu-mi amintesc dimineața. Îmi poți aminti să mă ocup de asta când mă întâlnesc?". În acest fel, memento-urile soției tale nu se vor simți ca niște neplăceri, de vreme ce tu le-ai cerut singur. De asemenea, va exista mai puțină probabilitate de a vă dezactiva lucrurile, deoarece veți fi amintit de lucrare la momentul potrivit.
 • Imaginea intitulată Deal cu o soție Nagging Pasul 8


  4
  Spune-i soției tale un moment pentru a termina sarcinile. Uneori, soția dvs. poate avea o atitudine enervantă cu dvs. deoarece se simte nesigură dacă ați terminat un loc de muncă. Uneori, simplul fapt al lipsei unui program poate reduce foarte mult faptul că există o atitudine enervantă în relație.
 • Un program specific poate părea arbitrar. De exemplu, dacă soția dvs. dorește să curățați toaleta o dată pe săptămână, contează cu adevărat dacă faceți curățenia marți sau vineri? Prin urmare, încercați să evitați datele programate care urmează un program foarte arbitrar. Acest lucru vă poate determina să vă simțiți controlat și soția dvs. să rămână în modelul de senzație că trebuie să vă reamintească lucrurile.
 • În schimb, încercați să se stabilească date avute în vedere în cazul în care există un motiv specific pentru a avea grijă de o sarcină, astfel încât este făcută pentru o anumită zi sau de timp. In loc de a accesa curat toaletă marți în această săptămână, soția ta Arătați copilul pe care le va face asigurare înainte de a lua prietenii acasă pentru cocktail-uri în noaptea de sâmbătă.
 • Imagine cu titlul Deal cu o soție Nagging Pasul 9
  5
  Cereți mementouri amuzante. Dacă uitați în mod regulat un anumit loc de muncă, nu vă puteți da vina pe soția dvs. pentru că vă deranjează. Cu toate acestea, poate că modul în care vă amintiți este ineficient și probabil vă provoacă resentimente. Rugați-i să vă reamintească anumite sarcini într-un mod care este distractiv și delicat, astfel încât să nu-l interpretați ca pe o atitudine enervantă.
 • Încercați să cereți soției să vă scrie niște mementouri, în loc să vă cer mereu să vă faceți un loc de muncă, mai ales în momentele în care vă ocupați de alte lucruri și știți că nu o veți aminti. De exemplu, o notă lipicioasă pe ușa din față vă poate face să vă amintiți să scoateți coșul de gunoi dimineața.
 • Limbajul contează, de asemenea. Cereți soției dvs. să lase niște mementouri cu un ton prietenos. De exemplu, în ceea ce privește reamintirea unei note lipicioase, cereți-i să nu scrie "Scoateți gunoi", dar "Puteți scoate gunoiul pe drumul spre muncă? Vă mulțumim! Te iubesc!".
 • Semnăturile plăcute sunt mult mai probabil să fie citite mai degrabă ca preocupări interesante, decât ca o atitudine enervantă. Dacă aveți nevoie de o împingere ocazională pentru a finaliza un loc de muncă, modul în care soția vă cere acest lucru poate face o diferență în fericirea dvs. maritală în general. Încercați să cereți soției dvs. să vă reamintească într-o manieră plăcută, prietenoasă și iubitoare, în loc de una percepută ca fiind enervantă.
 • Imagine cu titlul Deal cu o femeie Nagging Pasul 10
  6
  Căutați soluții simple. O modalitate bună de a reduce atitudinea enervantă într-o relație este căutarea unor soluții simple. Deși este adevărat că trebuie să aveți grijă de problemele generale, uneori o ajustare simplă poate oferi un confort sporit și vă poate ușura să vă ocupați zilnic de lucrurile pe care le faceți cu soția dumneavoastră. Dacă există anumite sarcini speciale pentru care se luptă frecvent, luați în considerare modalitățile de a avea grijă de sarcinile cu ușurință. Acest lucru elimină problema și, în acest fel, necesitatea de a avea o atitudine enervantă.
 • Luați în considerare angajarea cuiva care să aibă grijă de anumite treburi. Dacă niciunuia dintre voi nu ți-ar place să cosi gazonul și să te lupți cu cine ești, ar fi o problemă financiară să angajezi un adolescent din cartier pentru a avea grijă de el o săptămână? Dacă vă urășteți repararea unor lucruri în casă, poate că angajarea unui profesionist care să comande filtrarea într-o fereastră va merita să evite un argument.
 • În același mod, ambele pot fi de acord să facă anumite sarcini pe cont propriu. De exemplu, dacă soția ta iubește animalele și te face indiferentă, poate că nu va fi o mare problemă pentru ea să ia câinele Sparky la parcul de câini în weekend. Poate că soția ta nu are grijă să poarte de câteva ori o pereche de pantaloni sau un tricou fără să le spele, dar această idee te deranjează. Poate că pot să aibă grijă de hainele lor murdare separat.
 • Partea 3
  Aveți grijă de problemele generale

  Imaginea intitulată Deal cu o soție Nagging Pas 11
  1
  Regândește-ți modul de gândire. "enervant atitudine" Este foarte acuzat și este însoțit de multe asociații negative. Ceea ce simte un soț ca fiind o atitudine enervantă este, de obicei, rezultatul unei comunicări necorespunzătoare constantă, care îi obligă pe oameni să se întoarcă în rolurile care le dezamăgesc. Deși este adevărat că ai putea să-ți vezi soția "persoana enervantă" a situației, încercați să înțelegeți că adevărata problemă este mult mai mare decât asta. Există ceva care nu comunică bine între voi, ceea ce duce la un ciclu de atitudine enervantă și reticentă. Gândiți-vă la această problemă ca la un eșec reciproc de comunicare atunci când începeți să vă ocupați de problema generală.
 • Imaginea intitulată Deal cu o soție Nagging Step 12
  2
  Ascultați activ. Când discutați despre un subiect precum atitudinea enervantă, este important să ascultați ceea ce spune soția dvs. Nu ascultați cu toată inima când vă planificați răspunsul pentru ceea ce vă spune. Fiți dispuși să ascultați în mod activ când discutați problemele generale legate de atitudinea enervantă.
 • Fiți atenți la ceea ce spune soția dvs. atunci când vorbește. Oferă indicații non-verbale pe care le acordați atenție. Mențineți contactul cu ochii și blocați când este cazul.
 • Rezumați în câteva cuvinte ce a spus soția ta când a terminat să vorbească. Acest lucru vă asigură că ați ascultat. Este, de asemenea, o modalitate bună de a vă asigura că înțelegeți ceea ce ați spus. De exemplu, puteți spune "Am înțeles că simți că nu te respect când părăsesc vasele murdare din chiuvetă de la o zi la alta". În același mod, puteți spune "Apoi, când am intrat în bucătărie cu pantofii noroi, ai simțit că nu apreciez cât de mult te străduiești să ții casa curată".
 • Imagine cu titlul Deal cu o femeie nagging Pasul 13
  3
  Utilizați fraze care se referă la dvs. Aceste tipuri de fraze vă permit să acceptați responsabilitatea pentru sentimentele voastre. Când te referi la tine într-o discuție, eviți indicarea adevărurilor obiective în situație. În schimb, vă comunicați sentimentele. Acest lucru face ca ambii să se simtă mai puțin apreciați în timpul unei conversații.
 • Frazele personale au trei părți. Ei încep cu "Simt asta" și să vă exprimați emoția. Apoi, ei continuă cu comportamentul care provoacă acea emoție. În cele din urmă, explică de ce te-ai simțit așa. Scopul este să-i faceți soția să înțeleagă modul în care comportamentul ei vă face să vă simțiți. Nu spui că acest comportament este în mod inerent rău, ci că îți comunici sentimentele tale despre acel comportament.
 • De exemplu, imaginați-vă că vă supărați când soția dvs. vă amintește de ceva ce urma să faceți, deoarece vă face să vă simțiți ca și cum vă va implora ca un copil. Nu spune "Când îmi amintești de cinci ori pentru a spăla vasele, este enervant pentru că nu sunt un copil. Le voi spăla într-un anumit moment, poate nu exact când o doriți". Acest lucru poate fi perceput ca un comentariu judicios și reproșant, ca și cum soția dvs. ar fi singura responsabilă pentru felul în care vă simțiți.
 • În schimb, reformulați ceea ce ați spus și convertiți-l într-o expresie care se referă la dvs. Exprimați emoția, comportamentul care o cauzează și motivul pentru care vă simțiți în acest fel. Puteți spune "Mă simt enervat când îmi amintești din nou și din nou să spăl felurile de mâncare pentru că le voi spăla într-un anumit moment, chiar dacă nu este exact momentul în care vrei".
 • 4
  Încercați de ce vă deranjează atitudinea enervantă. Amintiți-vă că, într-un dezacord, este neobișnuit ca vina să fie de doar un singur partid. Soția ta trebuie să înțeleagă perspectiva ta, așa cum trebuie să înțelegi punctul ei de vedere. Aveți o atitudine sinceră cu ea despre motivul pentru care atitudinea ei enervantă vă deranjează și cum vă face să vă simțiți.
 • Dacă simțiți că soția dvs. acționează foarte discriminatoriu, reacția naturală ar putea fi evitarea sau ignorarea ei. Cu toate acestea, aceasta ar putea face ca ea să nu înțeleagă cum atitudinea ei enervantă vă face să vă simțiți. Când evitați sau rezistați criticilor dvs., aceasta ar putea fi percepută ca o simplă lipsă de respect. Încercați să aveți o atitudine sinceră despre motivul pentru care atitudinea dvs. enervantă este o problemă și cum vă face să vă simțiți.
 • Spuneți-vă soției, cât mai exact posibil, cum atitudinea ei enervantă vă face să vă simțiți. Simți că te doare când te tratează cu o atitudine enervantă? Te simți foarte presat? Spune-i Trebuie să-și înțeleagă rolul în procesul de fixare a ciclului atitudinii enervante.
 • 5
  Ascultă perspectiva soției tale. Dacă vrei să ai grijă de atitudinea enervantă, trebuie să-i înțelegi perspectiva. Așa cum ați exprimat cum v-ați simțit atunci când utilizați fraze care v-au făcut referire la voi, permiteți soției dvs. să facă același lucru. Încearcă să-ți înțeleagă punctul de vedere.
 • Încurajați-o să împărtășească sentimentele ei cu tine. Acest lucru vă va permite să ajungeți la minte și să vedeți ce incitesază atitudinea enervantă. Fiți receptivi la punctul lor de vedere. De multe ori, oamenii simt că trebuie să aibă astfel de atitudini pentru a fi auziți. Dacă uneori aveți o atitudine distantă sau uitată, s-ar putea să nu păreați o problemă mare. Cu toate acestea, soția dvs. poate simți că aveți o atitudine nerecunoscătoare sau disprețuitoare față de nevoile ei.
 • Încearcă să înțelegi ce fel de experiență ai soția ta. Cum a fost relația părinților tăi? Mulți oameni au văzut rareori furie sau frustrare exprimate în mod corespunzător. Acest lucru poate duce la o atitudine enervantă sau la alte comportamente pasive agresive. Dacă acest lucru se întâmplă cu soția dvs., clarificați-vă că este bine să vă exprimați atunci când este supărată sau deranjată de comportamentul dvs. Strivează-te împreună cu ea pentru a comunica mai bine frustrările minore sau iritațiile pe care le simți.
 • Dispoziția de a ajunge la un acord. Relațiile necesită muncă. Dacă atitudinea enervantă a soției tale te deranjează, poți să faci lucruri care o fac să creadă că o astfel de atitudine este necesară. Încearcă să ai mai multă proactivitate în sarcinile casei și mai dispus să îți împărți sentimentele și emoțiile. Acest lucru poate face mult pentru a vă face soția să se simtă apreciată, ceea ce poate reduce foarte mult atitudinea enervantă.
 • sfaturi

  • Dacă atitudinea enervantă continuă să provoace probleme, vă recomandăm să consultați un consilier de cupluri. Un terapeut calificat vă poate ajuta să găsiți modalități eficiente de a face față problemelor de comunicare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să discutați cu soțul / soția despre a avea copiiCum să discutați cu soțul / soția despre a avea copii
  Cum de a face pe alți bărbați să nu mai privească la frumoasa ta soțieCum de a face pe alți bărbați să nu mai privească la frumoasa ta soție
  Cum să te facă să te iubeștiCum să te facă să te iubești
  Cum să-ți ignori soțulCum să-ți ignori soțul
  Cum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soțiaCum să te ocupi de rudele care nu-ți plac soțul / soția
  Cum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tăuCum să te descurci cu soția ta geloasă a cumnatului tău
  Cum să se ocupe de un soț care a fost căsătorit anteriorCum să se ocupe de un soț care a fost căsătorit anterior
  Cum să te apropii de soacraCum să te apropii de soacra
  Cum să te alături cu legii taleCum să te alături cu legii tale
  Cum să vă ajutați soția în timpul nașteriiCum să vă ajutați soția în timpul nașterii
  » » Cum să ne ocupăm de o soție enervantă

  © 2011—2020 ertare.com