Cum să se ocupe de un copil care nu vrea să meargă la școală

A trata cu un copil care nu vrea să meargă la școală poate fi frustrant și provocator. S-ar putea să vă întrebați dacă este vorba despre un comportament normal, motivul pentru care este făcut și ce puteți face în legătură cu acesta. Cu toate acestea, există modalități de a trata un copil care nu dorește să meargă la școală. Determinați dacă este vorba de un comportament obișnuit al copilului sau de semnul unor probleme mai grave. Apoi, puteți să rămâneți liniștiți și să fiți consecvenți în ceea ce privește comportamentul dvs. normal de a nu dori să mergeți la școală sau să abordați problemele cauzate de refuzul școlar.

pași

Metoda 1
Determinați dacă este un comportament normal

Imaginea intitulată
1
Monitorizați cât de des refuzați să mergeți la școală. Există unele situații în care este comun pentru studenți să nu vrea să meargă la școală. Poate că ceva care se petrece în afara școlii este mai atrăgător pentru copilul tău. Un alt lucru care se poate întâmpla este că aveți un motiv specific, dar temporar, pentru a nu merge la școală. În alte situații, se pare că nu există niciun motiv specific pentru care copilul nu dorește să meargă la școală. Acest lucru vă poate ajuta să stabiliți dacă copilul evită școala așa cum fac toți copiii din când în când sau dacă prezintă semne de refuz școlar.
 • De exemplu, gândiți-vă dacă copilul dvs. refuză să meargă la școală chiar înainte sau după vacanțe școlare. Poate că este doar încântat de începerea sărbătorilor sau e reticent să termine.
 • Dacă sunteți tatăl copilului, puteți să-l contactați pe profesorul dvs. pentru a determina dacă refuză să meargă la școală deoarece se apropie data examenului sau livrarea unui proiect.
 • Aflați dacă copilul a avut un argument cu un prieten sau coleg de școală. Copiii, în special adolescenții, pot refuza să meargă la școală pentru o perioadă scurtă de timp în astfel de situații.
 • Întrebați-vă dacă copilul refuză să meargă la școală tot timpul. De exemplu, întrebați-vă dacă credeți că copilul refuză să meargă la școală în fiecare zi, indiferent de ce se întâmplă.
 • Imaginea intitulată Spuneți unui copil despre un pas părinte absent 11
  2
  Evaluați în ce măsură refuză să meargă la școală. Unii copii se aruncă în fiecare dimineață când se pregătesc să meargă la școală. Cu toate acestea, odată ce sunt pregătiți, aceștia merg fără probleme. Pe de altă parte, unii copii se luptă cu dinți și unghii până la biroul lor și chiar pot încerca să părăsească școala devreme. În final, unii copii chiar amenință să se rănească. Stabilirea măsurii în care un copil refuză să meargă la școală vă poate ajuta să încheiați dacă reticența dvs. de a merge la școală este normală sau este refuz școlar.
 • Încercați să evaluați reticența copilului pe o scară de la 1 la 5, în care 1 spune doar că nu dorește să meargă și 5 că aruncă o tantra.
 • Gândește-te cât de extremă sunt lucrurile pe care copilul le spune. De exemplu, acordați atenție dacă el spune doar că nu dorește să meargă la școală sau amenință să ia măsuri extreme dacă îl forțezi să meargă.
 • Image cu titlul Deal cu depresie într-o relație Pasul 5
  3
  Evaluați modul în care această problemă vă afectează viața. Acest lucru vă poate ajuta să determinați cât de gravă este situația, precum și cum ar trebui să o rezolvați. Deși unii copii pot fi reticenți în a merge la școală în liniște, reticența lor poate fi astfel încât ei continuă să fie întârziate pentru școală sau absenți. Alți copii pot refuza să meargă la școală, dar aceștia frecventează și problema are un efect redus asupra vieții lor.
 • A se vedea dacă copilul ratează frecvent școala sau întârzie. Acesta este cu siguranță un semn că există o problemă.
 • Verificați notele copilului. Lipsa, absențele frecvente și lipsa de participare la cursuri afectează în mod negativ notele lor.
 • Întrebați-vă dacă copilul dvs. face lucruri care pun în pericol sănătatea sau siguranța acestuia pentru a evita accesul la școală. De exemplu, acordați atenție dacă provocarea vărsăturilor este cauzată sau rănit altfel pentru a rămâne acasă.
 • Imagine intitulată Cope cu un adolescent Moody Pasul 7
  4
  Identificați dacă reticența dvs. este normală. Din când în când, toți copiii refuză să meargă la școală. Când se întâmplă acest lucru, poate fi frustrant, dar este normal. Luând în considerare dacă vă confruntați cu o reticență obișnuită de a merge la școală sau de a refuza o școală, vă va ajuta să stabiliți cea mai bună strategie pentru a aborda situația. Luați în considerare frecvența, intensitatea și impactul reticenței pentru a identifica dacă este normal.
 • Reticența obișnuită de a merge la școală cauzează puțin sau deloc impact asupra vieții copilului. De exemplu, căutați semne că notele copilului nu se schimbă și ajung la școală la timp.
 • Atunci când copiii refuză să meargă la școală în mod normal, ei pot tâmpui, plânge, refuză să meargă la școală verbal sau să arunce o tantra. Cu toate acestea, în cele din urmă sunt gata, merg la școală și de multe ori ajung să aibă o zi bună.
 • Amintiți-vă că refuzul de a merge la școală în fiecare zi poate fi considerat un comportament normal în cazul în care copilul ajunge adesea la timp, rămâne în școală toată ziua și se comportă în general așa cum ar proceda în mod normal la domiciliu. Poate că nu sunt o persoană de dimineață.
 • Imagine intitulată Cope cu un adolescent Moody Pas 20
  5
  Determinați dacă este refuz școlar. Aceasta este o problemă mai persistentă și serioasă decât reticența obișnuită de a merge la școală. Când vă gândiți la momentul, frecvența și intensitatea în care copilul refuză să meargă la școală împreună cu modul în care îi influențează viața, veți avea o idee dacă vă ocupați de refuzul școlii. Apoi, puteți decide cea mai bună modalitate de a rezolva această problemă.
 • El înțelege că copiii care refuză școala refuză să meargă la școală aproape în fiecare zi și pot lua măsuri extreme în încercarea lor de a rămâne acasă.
 • Puteți recunoaște refuzul școlii, ținând cont de impactul negativ pe care îl are asupra vieții copilului. De exemplu, țineți cont de următoarele semne: încurcături, tardii frecvente și concedieri anticipate, grade nesatisfăcătoare sau probleme de comportament la școală.
 • Metoda 2
  Rămâi calm și constanta

  Image cu titlul Reducerea stresului ca băiat adolescent Pasul 3
  1
  Căutați semne de avertizare care indică o reticență în a merge la școală. Adesea, copiii, în special cei mai tineri, vă vor avertiza că vor încerca să evite accesul la școală. O mare parte din acest lucru va acorda atenție indicațiilor pe care ți le oferă copilul și indică faptul că vei încerca să eviți școala. O altă parte va fi atenția la alte indicii care ar putea să vă dea.
  • De exemplu, ascultați cu atenție declarațiile indirecte pe care le faceți, cum ar fi "Școala va fi plictisitoare", precum și cele directe precum "Nu vreau să merg la școală", care indică faptul că refuzați să mergeți la școală.
  • Căutați semne precum bolile nespecifice care apar spontan. De exemplu, poate cu o noapte înainte de examen, elevul dvs. de clasa a patra vă oferă o stomachache care vă asigură că vă va împiedica să mergeți la școală, dar nu veți merge în parc în după-amiaza.
 • Imagine intitulată Fixați relația cu părinții dvs. (adolescenți) Pasul 5
  2
  Rămâi pozitiv cu privire la situație. Deși excentricitățile fiului tău te pot face să pierzi controlul, nu o faci. Dorința dvs. de a face față problemei copilului dvs. care nu dorește să meargă la școală poate juca un rol important în modul în care se dezvoltă situația. Menținerea unei atitudini pozitive va încuraja copilul dumneavoastră să meargă la școală și vă va ajuta să rămâneți liniștiți. În plus, în acest fel, vă puteți concentra pe crearea de strategii pentru a vă face copilul să meargă la școală, în loc să reacționeze împotriva lui.
 • Discutați cu copilul tău calm, dar ferm, despre a merge la școală. De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Mersul la școală nu este negociabil, dar putem vorbi despre cum să-i facem o experiență mai bună pentru dumneavoastră".
 • Evitați să strigeți sau să-l amenințați. De exemplu, nu țipa la el și spune ceva de genul: "Mai bine mergeți la școală sau veți regreta! În schimb, mențineți calmul.
 • Gândește-te la asta ca la o situație temporară pe care o poți depăși. Convinge-te spunând următoarele: "Nu trebuie să deranjez. Acest lucru este temporar. El poate să rămână calm.
 • Imaginea intitulată Pedepsiți un copil în direcția corectă Pasul 9
  3
  Adu-l aminte de consecințele școlii dispărute. Chiar dacă nu doriți ca copilul dvs. să aibă consecințe negative din cauza refuzului de a merge la școală, tratarea consecințelor normale ale școlii dispărute poate fi o lecție valoroasă. Amintește-i despre lucrul pe care va trebui să-l facă, despre distracția care va fi pierdută și despre efectul pe care l-ar putea avea asupra notei sale, a înregistrărilor de participare și a altor activități.
 • Puteți spune ceva de genul: "Amintiți-vă că dacă vă lipsiți de școală, antrenorul nu vă va lăsa să mergeți la practică. Și dacă nu participați la practică, nu veți juca în joc. "
 • De asemenea, poți spune ceva de genul: "Pentru că va trebui să vă prindeți în plus față de îndeplinirea sarcinilor obișnuite, nu cred că veți avea timp să ieșiți împreună cu prietenii dvs. mâine seară".
 • Un alt lucru pe care îl puteți face este să-i spuneți că va trebui să facă temele suplimentare și nu va putea să vadă la televizor sau să-și joace jocurile.
 • Imaginea intitulată Pedepsi un copil în calea cea bună Pasul 3


  4
  Motivați-vă copilul cu stimulente. Uneori poate fi util să oferim copilului dvs. o mică răsplată pentru a merge la școală. Deși nu este o metodă pe care ar trebui să o utilizați în fiecare zi, poate fi util din când în când să vă motiveze copilul să meargă la școală!
 • De exemplu, dacă fiica dvs. nu dorește să participe la prima zi a școlii la noua ei școală, puteți să vă oferiți să-i cumpărați un nou costum pentru a-i crește încrederea.
 • Un alt lucru pe care îl puteți face este să pregătiți o activitate specială pentru un copil mic care se supără atunci când tatăl său la părăsit la școală în primele momente.
 • Imaginea intitulată Înapoi la somn Pasul 13
  5
  Stați acasă plictisitor. Adesea copiii vor să rămână acasă pentru că își imaginează toate lucrurile distractive pe care le pot face. O modalitate de a face față unui copil care nu dorește să meargă la școală este să nu stea neplăcut la școală în timpul unei școli. În acest fel, vă veți încuraja copilul să meargă la școală, deoarece acest lucru va părea mai distractiv decât să stați acasă.
 • Lăsați copilul să știe că va trebui să învețe câteva lucruri în timp ce este acasă. De exemplu, puteți contacta profesorul pentru a obține sarcinile zilei și a-i face copilul să-i facă acasă. O alta alternativa este sa creezi sarcini pentru ca el sa lucreze.
 • Restricționează utilizarea jocurilor video, a dispozitivelor electronice și a orelor de joc în timpul zilei. Puteți spune ceva de genul: "Dacă nu vă simțiți suficient de bine pentru a merge la școală, nu veți mai putea să jucați".
 • Image title Pedepsi un copil în modul corect Pasul 7
  6
  Fii constanta. În acest fel, veți oferi copiilor dvs. o structură și o rutină care îi va ajuta să știe ce îi așteaptă. Mai ales când vine vorba de copii mici, perseverența voastră va da pacea și securitatea de care au nevoie pentru a merge la școală fără incidente.
 • Aceasta înseamnă că trebuie să fii consecvent atunci când insistă că copiii tăi ar trebui să meargă la școală și să nu îi încurajeze sau să-i lase să rateze școala fără un motiv bun.
 • Asta înseamnă, de asemenea, că trebuie să fii consecvent în privința luării lor în fiecare zi la timp sau aranjamente pentru ei când ajung acasă.
 • Metoda 3
  Adresați-vă unor probleme care determină refuzul școlar

  Imaginea intitulată Spuneți unui copil despre un parinte absent Pasul 9
  1
  Oferiți securitate astfel încât să puteți gestiona anxietatea de separare. Aceasta este o problemă frecventă cu copiii mai mici, deși poate fi și îngrijorător pentru unii copii mai mari. Este posibil ca copilul să vă fie frică de a fi departe de dvs. sau de a nu se întoarce. Cea mai bună modalitate de a trata un copil care nu dorește să meargă la școală din cauza anxietății de separare este să-i ofere constant o liniște și să facă lucruri care să-l ajute să se simtă mai în siguranță.
  • Discutați cu copilul despre ce se va întâmpla în timpul zilei. De exemplu, puteți spune ceva de genul: "În primul rând, vom merge la sala de clasă pentru a vă distra învățarea. Apoi, voi merge la serviciu. Apoi, la ora 3 am să mă duc la sala de clasă să te iau.
  • Dacă sunteți profesorul lor, asigurați-vă copilului că tatăl său se va întoarce la sfârșitul zilei. Puteți spune următoarele: "După ce ne distrăm învățând împreună, tatăl tău va veni să te ia."
  • Dacă sunteți tatăl copilului, întotdeauna ajungeți la timp în momentul plecării. Dacă vei întârzia, sună la școală și lasă-l pe copilul tău să știe.
  • Copiii pot refuza școala după boala sau moartea unui membru al familiei. Fă numărătoarea oricărei boli sau pierderi din familie.
  • Dacă este necesar, luați în considerare luarea copilului la terapie pentru a face față anxietății sale.
 • Imaginea intitulată
  2
  Raportați agresiunii. Din păcate, Îngrijirea a devenit o realitate zilnică pentru mulți copii. În multe cazuri, copiii refuză să meargă la școală pentru că sunt victime ale acestora agresiune și poate că nu au raportat sau nu știu cum să se ocupe de ea. Dacă descoperiți că acesta este motivul pentru care copilul dvs. nu dorește să meargă la școală, trebuie să discutați cu el despre problemă și să îl raportați autorităților competente.
 • Întreabă-l direct pe copil dacă este victima agresiunii. Puteți spune ceva de genul: "Există cineva în școală sau ceva care se întâmplă acolo care te deranjează?".
 • Lăsați copilul să știe că ești acolo să îl sprijiniți. Puteți spune următoarele: "Știu că poate fi greu să mergi la școală când ești victima agresiunii. Sunt aici pentru dvs. și o vom depăși. "
 • Discutați cu consilierul școlar, cu directorul principal și cu alte autorități competente despre ce se întâmplă cu copilul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Obțineți o viză de studiu în Belgia Pasul 2
  3
  Solicitați ajutor dacă suspectați că copilul este victima abuzului sau neglijenței. Refuzul de a merge la școală și de a avea dificultăți academice sunt adesea semne de abuz sau neglijare a copilului. Uită-te la alte zone ale comportamentului copilului și stilul de viață pentru a determina dacă el sau ea este victima abuzului sau neglijenței. Dacă sunteți preocupat de siguranța dvs., contactați imediat autoritățile.
 • Verificați semnele și simptomele maltratării copilului care apar pe site-ul Clinicii Mayo faceți clic aici.
 • Informați-vă preocupările adresate consilierului școlar, pediatrului copilului sau altor autorități competente.
 • Imaginea intitulată Alegeți resurfacarea cu laser a pielii
  4
  Luați tratament pentru dependența de droguri. În prezent, copiii încep să consume droguri și alcool la vârste mai tinere și mai tinere comparativ cu trecutul. În unele cazuri, reticența unui copil de a merge la școală ar putea fi un simptom al dependenței de droguri. Dacă bănuiți că aceasta este situația, căutați alte semne că copilul ar putea avea o problemă de droguri și căuta imediat tratament.
 • Aflați despre semnele și simptomele dependenței de droguri la copii de pe Internet.
 • Lăsați copilul să știe că sunteți îngrijorați de el. Puteți spune următoarele: "Cred că aveți o problemă de dependență de droguri și interferează cu dorința dvs. de a merge la școală. Sunt îngrijorat și vreau să te ajut.
 • Discutați cu medicul pediatru al copilului despre serviciile de tratament pentru droguri care sunt potrivite vârstei copilului și se află în aria în care vă aflați.
 • Image cu titlul Deal cu depresie într-o relație Pasul 18
  5
  Luați în considerare problemele de sănătate mintală. Uneori, probleme cum ar fi depresia, anxietatea sau alte tulburări pot determina un copil să refuze să meargă la școală. Luați în considerare sănătatea mintală a copilului atunci când planificați să răspundeți refuzului școlar. În unele cazuri, tratarea problemelor de sănătate mintală ale copilului poate elimina reticența lor de a merge la școală.
 • Dacă copilul a fost diagnosticat cu o boală mintală, verificați starea tratamentului sau dacă au avut loc modificări. De exemplu, puteți să întrebați pe tatăl dvs. următoarele: "Dacă nu vă deranjează dacă vă întrebați, cum se face tratamentul acum?"
 • Dacă bănuiți că copilul poate avea o boală psihică, contactați consilierul școlar sau pediatrul cât mai curând posibil. De exemplu, dacă copilul, pe lângă refuzul de a merge la școală, este izolat, are o stare proastă sau pare disperat, ar putea fi un semn de depresie și ar trebui să căutați ajutor.
 • sfaturi

  • Dacă rămâneți calm, răbdător și constant, puteți depăși această situație.

  avertismente

  • Dacă copilul amenință să se rănească pe sine sau pe altcineva, trebuie să contactați linia de prevenire a sinuciderilor din țara dumneavoastră.
  • Dacă copilul se plânge de simptome fizice, cum ar fi dureri de stomac sau cefalee, asigurați-vă că îl duceți la medic pentru examinare și excludeți orice probleme medicale.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să joci Runescape la școalăCum să joci Runescape la școală
  Cum să disciplinați un copilCum să disciplinați un copil
  Cum să disciplinați un copil fără pedeapsă fizicăCum să disciplinați un copil fără pedeapsă fizică
  Cum să disciplinați un copil încăpățânatCum să disciplinați un copil încăpățânat
  Cum să-i înveți pe copil să meargăCum să-i înveți pe copil să meargă
  Cum să te descurci cu vina în care copilul tău este un singur copilCum să te descurci cu vina în care copilul tău este un singur copil
  Cum să vă ocupați de expulzarea copilului de la școalăCum să vă ocupați de expulzarea copilului de la școală
  Cum să vă ocupați de faptul că copilul dvs. este suspendat de la școalăCum să vă ocupați de faptul că copilul dvs. este suspendat de la școală
  Cum să te descurci cu un copil mic care spune mereu "nu"Cum să te descurci cu un copil mic care spune mereu "nu"
  Cum să înveți un câine să-ți spună că vrea să pleceCum să înveți un câine să-ți spună că vrea să plece
  » » Cum să se ocupe de un copil care nu vrea să meargă la școală

  © 2011—2020 ertare.com