Cum să te descurci cu un copil rasfatat

Mulți, dacă nu toți, au mai avut contact cu un copil răsfățat înainte. Dar cum faceți față cu o persoană care este crudă, egoistă și întotdeauna încearcă să scape de ea? Este important să știți cum să vă ocupați de un copil rasfatat pentru a vă menține sanatatea și pentru a evita confruntările neplăcute și inutile. Puteți lua măsuri pentru a preveni apariția conflictelor și a problemelor, mai ales dacă știți că aveți de-a face cu un copil rasfatat. De asemenea, puteți învăța să rezolvați în mod eficient orice conflict și problemă.

pași

Partea 1
Rezolvați conflicte și probleme

Imagine intitulată Deal cu stres emoțional (pentru adolescenți) Pasul 3
1
Păstrați-vă emoțiile în timpul unui conflict. Pentru a rezolva o problemă eficient cu un copil rasfatat, mai întâi trebuie să respirați adânc și să vă controlați emoțiile. Ați putea începe să vă supărați sau iritați în acest moment, dar este esențial să încercați să se comporte ca persoană rezonabilă și calmă în situație. Făcând acest lucru vă va permite să rezolvați conflictul cu copilul răsfățat și să nu lăsați temperamentul tău să în cale.
 • Nu luați nimic de la ceea ce spune copilul răsfățat. Adesea, în căldura momentului se pot spune lucruri dureroase. Copilul tau rasfatata ar putea sa strige si sa strige: "Nu!" Sau un prieten rasfatat ar putea sa va provoace si sa va spuna lucruri dureroase. Amintiți-vă că persoana răsfățată acționează cu furie și în interesul propriu. Veți deveni țapul ispășitor pe care-l folosiți pentru a încerca să scăpați de ea și ceea ce spui nu va avea nimic de a face cu tine ca persoană.
 • Imagine intitulată Emoții Express Efectiv Etapa 1
  2
  Faceți o pauză în cazul în care conflictul nu mai are control. Dacă simțiți că aveți nevoie de timp pentru a vă controla emoțiile, nu vă fie teamă să plecați și să faceți o pauză. O pauză poate fi foarte utilă dacă te simți stresat, furios sau frustrat de persoana rasfatată.
 • Ai putea spune persoanei că nu ești pregătit din punct de vedere emoțional să discuți despre conflict și că ai nevoie de puțin timp pentru tine. Sau puteți spune unui copil rasfatat să stea în camera dvs. timp de 10 până la 15 minute, în timp ce faceți puțin timp pentru a rezolva conflictul. Acordându-ți timp pentru a-ți controla emoțiile îți va permite să rezolvi mai bine conflictul.
 • Imaginea intitulată Emoții Express Efectiv Etapa 14
  3
  Pedepsiți persoana în privat. Evitați folosirea umilinței sau a rușinii ca tactică de disciplină, deoarece aceasta ar putea duce numai la mai multe conflicte și probleme în viitor. În schimb, încercați să organizați o întâlnire privată cu persoana pentru a discuta despre comportamentul acestora sau pentru a vă duce copilul într-un mediu privat pentru a vorbi despre această problemă. Acest lucru vă va permite să aveți o conversație față în față cu persoana și să îi învățați consecințele acțiunilor lor.
 • De exemplu, poate persoana răsfățată vorbește cu partenerul tău brutal și îl insultă. Atunci ai putea să-l iei deoparte și să explici că, făcând asta, doare sentimentele partenerului tău și îi dezaprobă pe amândoi. Atunci îl puteți cere să-și ceară scuze pentru comportamentul său. O discuție privată vă va permite să lăsați persoana să știe că a făcut ceva greșit și a rezolvat-o împreună.
 • Imagine intitulată Obțineți-vă părinții să vă permită să faceți o autobuz de unul singur Pasul 1
  4
  Prezintă mai multe soluții la o problemă. Ar trebui să încercați să prezentați mai multe opțiuni sau modalități de implicare în rezolvarea conflictului cu persoana respectivă. Trebuie să utilizați sugestii și moduri specifice în care ambele pot rezolva problema. Dar aceasta nu înseamnă că trebuie să negociezi sau să-i ceri scuze persoanei, deoarece ea este responsabilă pentru propriile sale acțiuni consimțite. În schimb, trebuie să oferiți mai multe soluții pentru a menține conversația deschisă și corectă.
 • De exemplu, poate că copilul tău rătăcit decide să nu mănânce cina. Apoi, puteți prezenta mai multe soluții, cum ar fi să-l faci să mănânce cel puțin 5 mușcături din mâncarea lui sau să-l facă să doarmă foame. Cel mai probabil alegeți prima opțiune pentru că nu vă place ideea de a dormi pe stomacul gol.
 • Partea 2
  Disciplina persoana și stabilirea limitelor

  Imaginea intitulată
  1
  Stabiliți imediat reguli și limite clare. O modalitate de a evita conflictele și problemele atunci când se ocupă de un copil rasfatat este să vă asigurați că stabiliți reguli clare și limite. Copilul răsfățat ar trebui să fie conștient de reguli și de limite, astfel încât să știe când îi depășește. Acestea ar putea fi o regulă simplă, cum spuneau mereu "vă rog" și "mulțumesc" după ce ați primit ceva de la cineva sau întotdeauna ați cerut iertare după strănut. Trebuie să îi înveți pe copilul care acceptă că trebuie să urmeze regulile și limitele pe care le-ai stabilit, deoarece acest lucru te va ajuta să-ți limitezi comportamentul.
  • Ai putea stabili reguli de maniere la masă mai devreme, cum ar fi spune „te rog“ și „mulțumesc“, nu pune coatele pe masă, mesteca cu gura închisă și cere permisiunea să stea în etapele de masă. Impunere aceste maniere pot ajuta copilul a consimțit să rămână calm la masă.
  • Ați putea avea alte reguli pentru a ieși pe stradă, cum ar fi ținând mâinile într-o zonă plină de oameni, astfel încât să nu fugi sau să vă garantați că vă apropiați când vă sunați. De asemenea, l-ați putea învăța că există consecințe dacă se comportă ca un copil consensual în public, deoarece acest lucru îl poate descuraja să se comporte prost.
  • Dacă aveți de-a face cu un adult rasfatat, trebuie să fiți direct și despre limitele dvs. Ați putut lăsa persoana să știe că nu sunteți disponibil să răspundeți la apelurile sau mesajele dvs. în fiecare oră a zilei și că vă străduiți să mențineți limite clare în viața voastră. A fi clară și directă poate ajuta la prevenirea problemelor în viitor.
 • Imaginea intitulată Stick to Study Schedule Pasul 4
  2
  Alegeți o rutină sau un program zilnic. Trebuie să aveți un program stabilit de evenimente și activități planificate pentru copilul dvs., astfel încât să știe la ce să se aștepte și să nu se confunde. O schimbare în rutina dvs. ar putea duce la un tantru și vă va face să vă rătăciți.
 • Trebuie să încercați să urmați aceeași rutină zilnică pentru copilul dvs., cum ar fi trezirea în același timp în fiecare zi și planificarea activităților recreative în aceleași zile ale săptămânii. Ar putea fi de asemenea recomandabil să-l informați în prealabil că va exista o schimbare în rutina lui, astfel încât el să nu fie surprins sau nebun. Oricum, schimbarea ar putea provoca asta, dar cel puțin poți spune că l-ai avertizat înainte de a se întâmpla.
 • Imagine intitulată Crearea unei liste de verificare pentru curățarea camerei și a unui sistem de recompensare pentru copii Step 7Bullet4


  3
  Recunoașteți și recompensați comportamentul bun. Poate fi ușor să ignori momentele când copilul tău se joacă liniștit pe cont propriu sau se întâlnește cu frații săi în public și se concentrează doar asupra momentelor în care el se abate. Dar trebuie să depuneți eforturi pentru a recunoaște și recompensa orice comportament bun pe care îl va arăta "copilul răsfățat".
 • Ai putea să-l recompensa cu cuvinte amabile, ținându-vă un moment pentru a spune: „Apreciez te joci bine cu surorile tale“ sau „Tu faci o treabă bună rămânând tăcut și liniștit“. Ai putea, de asemenea, să-l recompensa cu o excursie speciala sau o activitate de distractiv de a face împreună.
 • Imaginea intitulată Împiedicați pe cineva să comunice cu dvs. Pasul 1
  4
  Încurajați o comunicare bună. Învățați-vă copilul să folosească rostiri de la prima persoană pentru a-și exprima emoțiile și sentimentele în așa fel încât să poată comunica clar cu tine și cu alții. Lăsați-l să practice cuvântări de prima persoană cu dvs. și să-l încurajeze să le folosească atunci când interacționează cu alți adulți și copii.
 • Dacă copilul tău nu vorbește încă, poți să-i înveți limbajul semnelor pentru ca bebelușii să se exprime. L-ai putea învăța să folosească ceva pentru a exprima ceea ce dorește, cum ar fi foamea, atenția sau somnul.
 • Imaginea intitulată
  5
  Nu vă fie frică să spuneți "nu" când este necesar. Deși trebuie să vă alegeți bătăliile cu un copil rasfatat și să evitați să răspundeți de fiecare dată când el devine nebun, trebuie să fiți, de asemenea, dispuși să spuneți nu. Puteți încerca alte tactici să-l distrageți sau să-l concentrați pe altceva, fără a obține rezultate. Dacă este cazul, este posibil să fiți stricți și să spuneți nu. Fă-o ferm și clar. Apoi, scoateți obiectul pentru care sa luptat sau îndepărtați-l din loc, astfel încât el să poată țipa în privat.
 • Partea 3
  Preveniți comportamentele necorespunzătoare

  Imaginea intitulată Rămâiți toată noaptea pentru distracție la copii la domiciliu Pasul 23
  1
  Recunoașteți orice declanșare a comportamentului rău. Pentru a face mai puțin probabil ca copilul dvs. să se comporte ca un copil răsfățat, ar trebui să încercați să recunoașteți orice declanșare care ar fi cauzat un comportament rău. Unii declanșatori ai copilului dvs. ar putea fi în jurul altor copii care se comportă ca fiind rasfatiți și nepoliticoși sau rămân singuri într-un loc necunoscut.
  • Unele declanșatoare ar putea fi fizice, cum ar fi foamea, în care copilul dvs. este epuizat și malnutrat. Copilul dvs. poate avea, de asemenea, o boală, cum ar fi alergii, care poate provoca iritabilitate și tantrumi.
 • Imagine intitulată Sneak Away at Night Dacă ești un copil 6
  2
  Încercați să faceți planuri pentru aceste declanșatoare, astfel încât să le puteți evita. Asigurați-vă că copilul dvs. are suficient somn și are gustări pe tot parcursul zilei, astfel încât să nu-i fie foame. De asemenea, ar trebui să evitați zone sau locuri care ar putea declanșa boala copilului dvs., deoarece acest lucru ar putea provoca un conflict sau o problemă.
 • De asemenea, ați putea avea copilul să observe și să se gândească la propria lor comportament, astfel încât să poată învăța să-și rezolve propriile probleme. Acest lucru i-ar putea încuraja să fie mai dispus să se ocupe de propria sa abatere și să-și depășească consimțământul.
 • De exemplu, ați putea arăta că copilul dumneavoastră tinde să se întoarcă acasă de la școală după o zi proastă și ajunge chiar și cu fratele său mai mic. Întreabă-l pe copilul tău: "Ce poți să faci în loc să cauți o luptă cu fratele tău?" Copilul tău putea să-și dezvolte propriile soluții la această problemă, cum ar fi: "Poate că pot să petrec puțin timp singur în desenul camerei sau să ascult muzică".
 • Imaginea intitulată Convingeți-vă părinții să nu vândă animalul dvs. Pasul 4
  3
  Evitați să fiți prea protectivi. Copiii consensați trebuie să învețe că comportamentul lor are consecințe. Protecția excesivă îi împiedică să crească și să se maturizeze. Cu toții trebuie să învățăm să ne ocupăm de situații dificile și să ne asumăm responsabilitatea. Mai ales copiii răpiți.
 • Nu salvați persoana din orice situație incomodă.
 • Permite persoanei să facă greșeli ocazional.
 • Imagine intitulata Ascunde o zi de nastere prezent de la mama ta sau tata pentru ziua lor de nastere Pasul 4
  4
  Lasă persoana să câștige premiile. Puteți ajuta la predarea răbdării și recunoștinței persoanei, permițându-le să lucreze pentru scopuri și premii specifice pe cont propriu. Nu trebuie să oferiți încurajări sau recompense pentru tot ceea ce faceți. Dacă îi dăm persoanei tot ceea ce cere, va consimți doar.
 • Numai recompensați un comportament bun și nu sunteți de acord cu fiecare cerere făcută de copilul dvs.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-ți convingi soțul să aibă un copilCum să-ți convingi soțul să aibă un copil
  Cum să înțepați un copilCum să înțepați un copil
  Cum să disciplinați un copil fără pedeapsă fizicăCum să disciplinați un copil fără pedeapsă fizică
  Cum să disciplinați un copil încăpățânatCum să disciplinați un copil încăpățânat
  Cum să-i înveți pe copii despre prietenieCum să-i înveți pe copii despre prietenie
  Cum să înfășeri un copilCum să înfășeri un copil
  Cum să eviți să fii tată toxicCum să eviți să fii tată toxic
  Cum sa faci un copil sa nu mai plangaCum sa faci un copil sa nu mai planga
  Cum să te oprești înainte de a lovi pe cineva pe care îl urăștiCum să te oprești înainte de a lovi pe cineva pe care îl urăști
  Cum să nu fii copil plânsCum să nu fii copil plâns
  » » Cum să te descurci cu un copil rasfatat

  © 2011—2020 ertare.com