Cum să se ocupe de un copil aflat în întreținere

Copiii mici dezvoltă diferite personalități și diferite mecanisme de coping, pe măsură ce încep să învețe despre lumea din jurul lor. Deși este adevărat că unii copii devin sigure și independenți la o vârstă fragedă, alții rămân dependenți și caută siguranță, protecție și liniște. Citiți acest articol dacă doriți să ajutați copilul să-și atingă independența.

pași

Partea 1
Înțelegeți dependența copilului dumneavoastră

Image cu titlul Deal cu un copil înțepător Pasul 1
1
Acceptați dependența. Dependența este o etapă normală în dezvoltarea unui copil. Copiii trec de obicei prin această etapă în momente diferite ale copilăriei și variază în grade de dependență, dar este normal și nu este nevoie să vă faceți griji. Nu respingeți, nu vă plictisiți sau nu-i pedecați copilul ca fiind dependent - veți face doar copilul dvs. deja vulnerabil să se simtă neglijat și speriat.
 • Imaginea intitulă Deal cu un copil înțepător Pasul 2
  2
  Luați în considerare cauzele dependenței copilului dumneavoastră. S-ar putea să fi observat că există anumite circumstanțe care vă fac copilul nervos sau incomod și, prin urmare, devii mai dependent. Ce situații par să mărească problema? Socializează cu alți copii? Du-te la școală? Vedeți dacă puteți identifica motivele comune și puteți discuta cu profesorii sau îngrijitorii copilului pentru a determina dacă copilul dvs. controlează aceste situații atunci când nu sunteți prezent.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 3
  3
  Evaluați propriul dvs. comportament. Este posibil să cauți involuntar comportamentul dependent al copilului tău? Unii părinți își protejează prea mult copiii, deoarece încearcă să îi împiedice să sufere leziuni fizice sau emoții negative. Va trebui să vă relaxați un pic, astfel încât copilul dumneavoastră să se simtă confortabil afirmând independența lor.
 • Partea 2
  Confruntarea cu dependența

  Imaginea intitulată Deal cu un copil înțepător Pasul 4
  1
  Evitați situațiile care cresc dependența de copil. Este bine să încercați temporar să evitați situațiile care fac copilul mai dependent. De exemplu, dacă zonele de agrement sunt foarte aglomerate și întâlnirile pentru a juca cu anumite persoane agravează problema, evitați să le faceți până când copilul dvs. devine mai independent.
 • Image cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pas 5
  2
  Pregătiți-vă copilul pentru anumite situații problematice. Faceți tot posibilul pentru a vă pregăti copilul pentru o situație problematică dacă nu puteți evita acest lucru. Explicați unde veți merge, ce veți face și ce fel de comportament vă așteptați.
 • Acordați-vă timp să vă pregătiți copilul să învețe să fie singur dacă vedeți că este în dificultate când îl lăsați în grija unei alte persoane. Explicați-vă că înțelegeți cum se simte și că aceste sentimente sunt de înțeles. Evidențiați distracția pe care o veți avea și vă reamintesc să vă întoarceți. Nu fugi niciodată, doar explicați ce se întâmplă și păstrați o atitudine pozitivă. Rularea departe te va învăța pe fiul tău că nu ai încredere în el.
 • Imaginea intitulată Deal cu un copil înțepător Pasul 6
  3
  Încercați să fiți un tată mai puțin protejat. Oferiți-i libertate și independență atunci când este cazul. Este posibil să aveți nevoie să vă depășiți temerile și anxietățile înainte ca copilul dvs. să poată face același lucru.
 • Image cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 7
  4
  Sprijină fiul tău. Un copil aflat în întreținere caută refugiu și securitate. Nu respingeți, ignorați sau nu vă speriți copilul pentru comportamentul său. Oferiți îmbrățișări și confort, pe măsură ce vă promovați independența.
 • Imaginea intitulată Deal cu un copil înțepător Pasul 8
  5
  Luați emoțiile copilului în serios. Încearcă să înțelegi temerile și anxietatea copilului tău - explică ce situații sunt în siguranță fără să-ți subestimezi temerile și anxietățile. Spuneți-i copilului că înțelegeți cum simte el, chiar dacă vă străduiți să-l faceți mai puțin dependent.
 • Image cu titlul Deal cu un copil înțepător Pasul 9
  6
  Nu-ți pedepsi fiul. Nu vrei să se simtă rău pentru că are nevoie de tine. De asemenea, pedepsirea lui nu va îmbunătăți situația.
 • Partea 3
  Promovarea independenței

  Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 10


  1
  Separă treptat de fiul tău. Încercați să vă separați treptat de copilul dvs. dacă suferă o anxietate intensă în fața separării. Lăsați-l pentru câteva minute și apoi reveniți. Creșteți treptat perioada de timp în care sunteți separat până când copilul dvs. se obișnuiește cu ideea unei separări temporare.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 11
  2
  Creați o rutină Un copil care nu se simte confortabil cu schimbarea poate deveni mai puțin dependent dacă creați o rutină obișnuită. Făcând acest lucru, copilul este conștient în prealabil ce se va întâmpla. Prin urmare, explicați copilului că veți spăla vasele după prânz și îl veți observa că în acel moment va trebui să se joace singur.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 12
  3
  Alocați o muncă independentă. Ajutați-l să se simtă în siguranță și independent, oferindu-i anumite sarcini. De exemplu, îl puteți încuraja să ridice jucării sau să vă ajute să setați masa. Aceste mici realizări vor ajuta copilul să dezvolte un sentiment de auto-valoare și independență.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 13
  4
  Oferiți copilului multe ocazii de a socializa. Grupurile și întâlnirile vor expune copilul dvs. altor copii, dintre care unii sunt mai puțin dependenți. Aceste oportunități sociale vă vor încuraja să vă distrați și să dezvoltați alte relații, în afară de relația pe care o aveți cu dvs.
 • Încercați să vă asigurați că copilul dvs. cunoaște cel puțin un alt copil din grupul de copii, dacă copilul dvs. este foarte dependent de situațiile de socializare. Stați aproape de grupul de copii și spuneți copilului că veți fi acolo. Treceți treptat din acest mediu, deoarece copilul dvs. devine mai confortabil.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil înțepător Pasul 14
  5
  Faceți noi activități Fă-ți copilul interesat să joci independent sau cu alți copii atunci când schimbi împrejurimile, oferind o jucărie nouă sau dând un nou joc. Du-te în parc dacă joci de obicei în curtea din spate și încerci să faci un proiect de artizanat dacă copilul tău joacă de obicei cu blocuri.
 • Partea 4
  Oferă o mulțime de iubire și atenție

  Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 15
  1
  Începeți fiecare zi cu iubire și afecțiune. Saluta-ți copilul cu îmbrățișări și sărutări dimineața și stabilește un ton pozitiv pentru zi.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 16
  2
  Petreceți timp cu fiul dvs. Copiii dependenți se simt mai siguri și mai independenți atunci când știu că părinții lor sunt acolo pentru ai sprijini. Asigurați-vă că petreceți mai mult timp cu copilul în fiecare zi fără distragere a atenției, cum ar fi televizorul, telefonul sau alte dispozitive electronice. Ascultă-ți fiul și oferi-i toată atenția ta.
 • Pentru a obține un rezultat mai bun, încorporați timpul împreună în rutina dvs. De exemplu, dacă aveți de gând să petreceți mai mult timp cu copilul după prânz, el va ști că acest lucru se va întâmpla. În acest fel, va exista o probabilitate mai mică de a se comporta în mod dependent în alte momente.
 • Image cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 17
  3
  Sărbătoriți o activitate independentă. Oferiți o mulțime de laude și entuziasm atunci când copilul dvs. joacă singur sau în afara zonei sale de confort. Asigurați-vă că copilul dvs. știe că recunoașteți și apreciați efortul pe care îl face.
 • Imaginea intitulată Deal cu un copil aglomerat Pasul 18
  4
  Încurajează-ți copilul să-și tragă sentimentele. Când trebuie să părăsiți copilul pentru o clipă, încurajați-l să creeze un desen care să-și exprime sentimentele. Acest lucru vă arată că vă pasă și vă oferă o activitate în care să vă concentrați în lipsa dvs.
 • Imagine cu titlul Deal cu un copil aglomerat Pasul 19
  5
  Fii răbdător Fiecare copil este diferit. Dependența este o etapă normală - copilul dvs. va trece peste el în timpul său.
 • sfaturi

  • Înțelegeți că această dependență ar putea să apară și să dispară. Unii copii par să depășească această etapă, apoi să o reia când apar evenimente importante în dezvoltarea lor sau când apar schimbări speciale, cum ar fi începerea școlii sau un nou frate.
  • Este esențial să ai o atitudine pozitivă pentru a trata un copil aflat în întreținere. Problema se poate agrava dacă copilul dvs. vede că sunteți frustrat, supărat sau supărat de dependența lor. Scopul ar trebui să fie acela de a vă ajuta copilul să se simtă în siguranță, capabil, ferm și iubit.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cresc copiii care iubesc muzicaCum să cresc copiii care iubesc muzica
  Cum să dezvolți abilitățile sociale ale băiatului tăuCum să dezvolți abilitățile sociale ale băiatului tău
  Cum să disciplinați un copil de un anCum să disciplinați un copil de un an
  Cum să disciplinați un copil încăpățânatCum să disciplinați un copil încăpățânat
  Cum să-i înveți pe copil să adauge și să scadăCum să-i înveți pe copil să adauge și să scadă
  Cum să înveți maniere unui copilCum să înveți maniere unui copil
  Cum să vorbești cu copilul despre alergii alimentareCum să vorbești cu copilul despre alergii alimentare
  Cum să vorbești cu un copil despre un părinte absentCum să vorbești cu un copil despre un părinte absent
  Cum să te descurci cu vina în care copilul tău este un singur copilCum să te descurci cu vina în care copilul tău este un singur copil
  Cum să tratăm o familie extrem de dependentăCum să tratăm o familie extrem de dependentă
  » » Cum să se ocupe de un copil aflat în întreținere

  © 2011—2020 ertare.com