Cum să ne ocupăm de un soț narcisist

Persoanele narcisiste sunt centrate pe sine, dau prea multă importanță pentru ei înșiși, solicită o atenție constantă și admirație și lipsesc empatia. În mod normal, acești oameni au un nivel scăzut de respect de sine și sunt foarte sensibili la critici. Dacă sunteți căsătoriți cu un bărbat narcisist, acest articol vă poate ajuta să rezolvați problema sau să controlați comportamentul soțului.

pași

Partea 1
Învățând să recunoască dacă relația este sănătoasă sau nu

Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 1
1
Determinați dacă soțul dvs. este egoist. Persoanele narcisiste sunt, în general, extrem de egocentrice și se gândesc doar la ele însele. Ei tind să aibă un ego umflat și să ceară o atenție și o admirație constantă. Ele sunt, de obicei, absorbite de ei înșiși și caută să fie cele mai bune sau reușite. Din toate aceste motive, este posibil ca un soț narcisist să nu te iubească la fel de mult ca tine. Poate vă faceți griji mai mult despre nevoile și interesele lor, uitându-vă complet pe a voastră.
 • Ei tind să lipsească empatie față de ceilalți, fiind incapabili să se pună în picioare altui sau să înțeleagă și să se îngrijească de ceea ce au nevoie și de ceilalți oameni.
 • Imagine cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 2
  2
  Determinați dacă soțul dvs. este prea gelos sau invidios. Oamenii narcisciști sunt, de altfel, atât de obsedați de a ieși și de a admira, încât se simt invidios de realizările altora. Această problemă poate duce la o atitudine posesivă sau chiar abuzivă.
 • Image cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 3
  3
  Întrebați-vă dacă soțul dvs. este manipulativ sau controlat. Soții narcisciști pot încerca să-și controleze femeile, izolându-i de prietenii și familia lor, astfel că sunt forțați să depindă de ei. În plus, ei sunt, de asemenea, capabili să elimine orice gest de afecțiune sau atenție la femeile lor cu același scop de a le controla și manipula.
 • Există soți narcisziști care recurg la abuz verbal și emoțional. Dacă soțul dvs. este narcisist, el vă poate face să plângeți sau să vă simțiți rău pentru a arăta că el este în control.
 • Ei, de asemenea, recurg, uneori, la tantrums și atacuri de furie pentru a încerca să controleze și să manipuleze soțiile lor.
 • Image cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 4
  4
  Aflați dacă soțul dvs. minte. Soții narciscizi recurg la minciuni pentru a-și manipula nevestele. Ei spun adevărul cu jumătate de inimă sau spun versiunile lor modificate ale adevărului, astfel încât să nu-și asume responsabilitatea pentru nimic. De multe ori, atunci când se simt vinovați, fac soții responsabili de greșelile lor. Aceasta nu este sănătoasă pentru ei, deoarece acestea poartă toată vinovăția și responsabilitatea.
 • Partea 2
  Să se ocupe de soțul tău

  Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 5
  1
  Vorbește cu soțul tău Din moment ce sunt căsătoriți, ar trebui să poată vorbi deschis și onest despre problemele care apar în căsătorie. Amintiți-vă că trebuie să fii logic și rațional când vorbești cu el. Asigurați-vă că vorbim cu un ton convingător și explicați cu calm că nu sunteți mulțumiți de direcția pe care o ia relația. Evitați să folosiți un ton sau un discurs acuzator, deoarece narcisistii nu tolerează bine criticile.
  • Spuneți cum vă face să vă simțiți egoismul. Încercați să spuneți ceva de genul: "Trebuie să vorbesc cu tine despre atitudinea ta egoistă. Mă doare mult pentru că ...". Dacă vă este teamă că vă trișez sau dacă sunteți îngrijorat să vă petreceți prea mult timp cu o altă femeie, spuneți-i: "Vrea să spui atât de mult pentru mine că, ascultându-te vorbind cu ea, mi-e teamă că nu e de ajuns pentru tine". Dacă soțul tău răspunde rău, spune-i: "Opinia ta înseamnă totul pentru mine. Când vorbești cu mine în acest fel, mă simt atât de mic și nesemnificativ înaintea ta ...". Evitați să răspundeți la furie sau să țipați. Vorbind deschis despre ce vă doare și de ce vă temeți este o tehnică de comunicare mult mai eficientă.
  • Gândiți-vă la locul unde ați plasa reacțiile și dispozițiile soțului dvs. pe o scală de intensitate de la 1 la 10. Dacă este de obicei supărat sau supărat la un nivel egal cu 3 sau mai mare, așteptați înainte de a vă propune să mergeți la terapie. Vorbind despre asta când sunteți deosebit de sensibilă sau iritabilă, poate fi contraproductivă.
 • Image cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 6
  2
  Întreabă-i întrebări pentru a afla de unde vine. Primirea de întrebări vă va fi plăcută deoarece este sinonimă cu centrarea conversației pe aceasta.
 • Parafrază ceea ce spun să vă arăt că îl ascultați când vorbește. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă simțiți centrul atenției, ceea ce vă va ușura mai târziu să discutați despre preocupările dvs.
 • Dovedeste-l direct in tot. Dacă soțul dvs. spune: "Mi se pare că nimeni nu apreciază ce fac", răspunde-i spunând: "Știu exact cum vă simțiți. Trebuie să vă fie foarte dificilă și dureroasă".
 • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 7
  3
  Utilizați termenul "ne" în loc de "tu". Când vorbiți despre greșelile dvs. sau vă propuneți să mergeți la terapia căsătoriei, utilizați termenul "ne" în loc de "tu". În acest fel, veți implica faptul că responsabilitatea și vina sunt împărtășite, în loc să îl facă să simtă că a făcut greșeala, ceea ce ar putea provoca o reacție negativă din partea sa, din cauza problemei sale de narcisism.
 • În loc să spună: "Mă rănești, fiind așa de egoist, spune-i: "Uneori, ne gândim doar la noi înșine și ne rănim unii pe alții".
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 8
  4
  Expuneți totul, astfel încât să înțelegeți că îl spuneți pentru binele vostru. Narcissists nu, de obicei, vă faceți griji cu privire la nevoile altora. Dacă doriți să obțineți ceva, faceți-o să pară că este în beneficiul dumneavoastră.
 • Dacă doriți să mergeți la cina unor prieteni, nu spuneți: "Vreau să merg la cină cu Roberto și Julia". Mai bine spune-i: "Roberto și Julia te apreciază foarte mult, te-ar plăcea să vii și la cină".
 • Convinge-l pe soțul tău că, atunci când face lucruri pentru tine, câștigă multe puncte în favoarea lui. Spune ceva de genul: "Dacă mă ajuți să curăț garajul, îi vei arăta tuturor cât de bine ai grijă de mine și de casă".
 • Imagine intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 9
  5
  Se ocupă de subiectul asistenței unui consilier de căsătorie foarte atent. Mulți narcisiști ​​sunt total împotriva ideii de a recurge la terapia cuplurilor, așa că va trebui să vă gândiți foarte atent la cuvintele pe care le utilizați pentru ao propune. Dacă îl faceți să vadă că problema este împărțită și că există lucruri pe care ambii trebuie să lucreze, el poate fi mai receptiv la ideea de a merge la terapie cu tine. Luați-vă responsabilitatea pentru greșelile dvs., în loc să-i dați vina pe el.
 • De exemplu, spuneți-i: "Aș vrea să merg la un terapeut pentru a afla cum am putea comunica mai bine și cum ne putem bucura mai mult de viața noastră ca un cuplu. Aș dori să lucrez la relație, pentru ca amândoi să avem ceea ce avem nevoie". În acest fel, cuvintele dvs. nu vor dobândi un ton acuzator.
 • Angajați să participați la mai multe sesiuni. Acest angajament este important deoarece este foarte probabil ca o singură sesiune să nu fie suficientă. Încercați să mergeți la 3 sau 4 cel puțin. Terapistul vă poate ajuta să decideți numărul necesar de sesiuni.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 10
  6
  Consultați o rudă de încredere sau un prieten. Consultarea problemei cu o rudă sau prieten de încredere vă poate ajuta să vă ocupați de soțul dvs. În plus, cei mai apropiați asociați vă pot ajuta, de asemenea, să vedeți mai clar cât timp ați rezolvat problema. Sotul tău a fost așa de la adolescență? Sau este o atitudine pe care ați adoptat-o ​​recent?
 • Discutați cu membrii familiei soțului despre trecutul lor. Există ceva ce ar trebui să știți despre trecutul dvs. în ceea ce ambele pot ajuta la rezolvarea sau reducerea problemei?
 • Adresați-vă prietenilor și rudelor ceea ce au făcut în alte ocazii pentru a face față comportamentului soțului dvs. Este posibil ca ei să aibă mai multă experiență decât tine.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 11


  7
  Încercați să găsiți rădăcina problemei. Bărbații au, de asemenea, nesiguranța și uneori compensă greșit această problemă și o plătesc cu ceilalți. Dacă tendințele narcisiste sunt recente, încercați să aflați ce sa întâmplat cu el, astfel încât el a început să acționeze în acest fel. Puneți-vă în pantofi pentru a afla ce vă doare sau deranjează.
 • De exemplu, dacă nu sunteți la locul de muncă sau tocmai ați primit un loc de muncă, puteți simți că nu este suficient de valabil pentru dvs. Prin urmare, este posibil ca el să se comporte așa, încercând să fie centrul atenției.
 • Dacă soțul dvs. spune: "Viața mea nu este așa cum mă așteptam să fie", răspunde-l cu ceva de genul: "Este posibil, dar avem multe lucruri bune. Putem lucra la tot ceea ce nu sunteți mulțumiți". Apoi, evidențiați lucrurile bune despre relația și viața dvs. și ajutați-i să facă o listă a tuturor lucrurilor pe care le pot lucra împreună pentru a le îmbunătăți.
 • Dacă soțul dvs. este bolnav, a fost rănit sau este în afara muncii, spuneți-i: "Iubito, stiu ca nu esti 100% din posibilitatile tale acum, dar asta nu inseamna ca esti mai putin om si nici nu te distrezi de valoarea ta ca persoana", sau: "Noul meu loc de muncă nu afectează deloc ceea ce simt pentru dvs. Adică mai mult decât un salariu în relație".
 • Imagine cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 12
  8
  Află dacă soțul tău dorește să se schimbe. Dacă soțul dvs. dorește să se schimbe, poate exista o soluție pentru amândouă să lucrați la problemele dvs. Dacă soțul dvs. nu are voința de a se schimba, este posibil să nu existe nici o șansă de îmbunătățire a relației.
 • Vorbiți cu el despre comportamentul său și urmăriți modul în care reacționează. Puteți începe prin a fi sincer și spuneți: "Mă simt de parcă nu m-ai lua în calcul și această relație avea mai mult de-a face cu tine decât cu mine". Cu toate acestea, dacă soțul dvs. are o problemă serioasă de narcisism, este posibil ca așa ceva să nu funcționeze. În acest caz, încercați să începeți conversația cu unele lingușitori și concentrarea subiectului asupra acesteia. Spune-i: "Aduci atât de mult relației noastre și prezența ta este atât de importantă ...", și apoi conduceți conversația la preocupările dvs. cu mare grijă.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 13
  9
  Oferiți recompense mici. Din când în când, pentru a obține un narcisist să facă ceva, trebuie să vă faceți parte. Încercați să oferiți recompense, astfel încât să se producă colaborarea cu dvs. În acest fel, veți merge de la concentrarea doar pe obținerea a ceea ce vrea să se străduiască pentru a obține ceea ce doriți în timp ce cooperează cu dvs., astfel încât ambele să câștige.
 • Dacă vrei să tai gazonul, spune-i că, în schimb, vei face ceva pentru el odată ce sarcina va fi terminată. De exemplu: "Dacă mi-ai tăiat iarba în acest sfârșit de săptămână, voi pregăti aripile de pui și să faci un tort pentru jocul tău de poker marțea viitoare". Asigurați-vă că primiți recompensa după ce ați terminat sarcina. În acest fel, veți începe să înțelegeți că trebuie să colaborați înainte de a primi recompensa.
 • Image cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 14
  10
  Fiți atenți. Soțul tău este partenerul tău de viață și merită să te simți iubit. Fiți atenți Nu înseamnă să-ți hrănești ego-ul. Petreceți timp cu el, spuneți-i că îl iubești și programează activitățile pe care le pot bucura împreună după lucru sau în timpul weekend-urilor. Trimiteți mesaje text pe parcursul zilei. Acest tip de atenție va satisface orice persoană narcisistă, deoarece se va simți apreciată și iubită.
 • Dedicați între o jumătate de oră și patruzeci de minute în fiecare noapte pentru a vorbi despre modul în care a trecut ziua pentru amândouă. Pentru a vă asigura că vă aude, sugerați-l astfel: "Putem petrece o jumătate de oră fiecare pentru a vorbi despre modul în care a trecut ziua noastră", sau sugerează posibilitatea alternării și transmiterii cuvântului către cealaltă între istorie și istorie.
 • Când vă propuneți activități pentru weekend, expuneți planurile astfel încât acesta să simtă centrul atenției. Dacă vrei să mergi la filme, spune-i: "Știu că vrei să vezi noul film, de ce nu mergem la filme?". Dacă doriți să faceți drumeții, spuneți-i: "Cred că trebuie să te relaxezi puțin. Hai să mergem pe jos!".
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 15
  11
  Aveți răbdare Amintiți-vă că schimbările notabile în comportament Întotdeauna necesită timp. Nu vă așteptați la o schimbare imediată. Ea este încă bună, înțelegătoare, plină de compasiune și afecțiune.
 • Arătați-vă ca un exemplu de umilință pentru a vă contracara narcisismul. Nu fiți sarcastic sau acționați cu modestie falsă.
 • Fii sincer și realist în evaluarea progresului tău. Chiar încerci să te schimbi? Încă te tratezi rău? Merită să continuați să vă implicați atât de mult în relație?
 • Partea 3
  Ai grijă de tine

  Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 16
  1
  Ea stabilește o prezență puternică în căsătorie. Fă-ți un loc în căsătorie. Arătați că aveți un anumit control, fie că este vorba despre bani, casă, sex, sau orice altceva pe care îl împărtășesc. Oamenii narciscieni cred că de cele mai multe ori joacă rolul cel mai important în relație. Asigurați-vă că soțul dvs. știe că sunteți atât de important pentru căsătorie ca și el.
  • Luați anumite situații cu umor. Dacă soțul tău crede că este perfect, folosește umorul pentru a-și face percepția mai realistă. Ajută-l să înțeleagă că nu este nici perfect, nici cel mai bun în tot, nici centrul universului. Arătați-i că este important și că îl iubiți foarte mult, dar că există oameni mai importanți în lume.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 17
  2
  Amintiți-vă că merități. Majoritatea oamenilor narcisiști ​​simt că merită un tratament superior față de ceilalți. Este posibil ca soțul dvs. să creadă: "Mă merit un tratament special pentru că eu aduc banii acasă și plătesc facturile". Nu există nimic care să vă ofere dreptul de a fi lipsit de respect și de a trata pe cineva cu dispreț.
 • Rețineți că, confruntându-vă pe soțul dvs., pot apărea alte probleme. Setați câteva reguli de bază și respectați-le. Stabiliți întotdeauna o limită de timp și un semnal pentru al indica. Ambii au nevoie de timp pentru a se calma înainte de a continua cu o discuție. Dacă niciunul dintre acestea nu pare să ajute, mergeți la un terapeut înainte ca situația să se înrăutățească.
 • Image cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 18
  3
  Recuperați-vă încrederea Relațiile în care unul dintre cei doi oameni este narcisist poate avea un impact foarte negativ asupra încrederii celuilalt. Începe să recuperezi a ta. Utilizați această încredere pentru a face față situațiilor conflictuale cauzate de soțul dvs., pentru a vă menține ferm atunci când minți și pentru a rămâne liniștiți atunci când nu răspunde bine la încercările dvs. de a vorbi despre probleme de relație.
 • Căutați un hobby. Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le faceți pentru a vă recâștiga încrederea în sine este să vă simțiți important și semnificativ. Învățați să coaseți, să mergeți la cursuri de dans, să mergeți sau să începeți să scrieți. Fa ceva ce te face fericit.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pasul 19
  4
  Învață să mergi liniștit. Când soțul dvs. își pierde nervii pentru că ceva nu merge așa cum vrea, amintiți-vă că este doar modul său de a încerca să vă controlați. Du-te, părăsi camera, părăsi casa sau trage ochii ca un gest de disperare. În acest fel, veți vedea puterea redusă asupra voastră, care va obține controlul asupra situației.
 • Imaginea intitulată Deal cu un soț narcisist Pas 20
  5
  Creați un sistem de asistență. Veți avea nevoie de un sistem de asistență, deoarece soțul dvs. nu vă oferă ajutorul de care aveți nevoie. Acest sistem poate fi format din prieteni, membri ai familiei sau terapeuți profesioniști. Acești oameni vă pot ajuta să vă mențineți încrederea în sine, integritatea dvs. și vă vor arăta că meritați.
 • Imagine cu titlul Deal cu un soț narcisist Pasul 21
  6
  Luați în considerare posibilitatea încetării căsătoriei. Dacă relația a atins un punct în care este abuziv asupra a ceea ce puteți controla sau vă poate afecta sănătatea emoțională și mentală, este probabil timpul să cereți separarea sau divorțul.
 • Arătați-vă autoritar și determinat dacă doriți un divorț. Când vorbiți cu un avocat, evitați să deveniți sentimentali. Este mai mult decât probabil ca persoana narcisistă să fie extrem de sensibilă și emoțională, deci tu trebuie să te prezinți ca o persoană sănătoasă și sensibilă. Stați în mod clar toate faptele atunci când vorbiți despre comportamentul soțului dvs., fără a vă supăra sau a face nimic. Fii sincer și respectă o declarație factuală.
 • Afișează modelele de comportament ale soțului tău. Aveți grijă să vă sunați pe narcisistul soțului dvs., deoarece avocatul ar putea să nu știe ce înseamnă. Este mai bine să expuneți și să descrieți în mod clar comportamentul dvs. narcisist.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ai încredere în soțul tăuCum să ai încredere în soțul tău
  Cum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituiteCum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituite
  Cum de a consolida încrederea copiilorCum de a consolida încrederea copiilor
  Cum să faci față nesiguranței după infidelitatea soțului tăuCum să faci față nesiguranței după infidelitatea soțului tău
  Cum să te descurci cu gelozia pe care soțul tău o simte prietenilor tăiCum să te descurci cu gelozia pe care soțul tău o simte prietenilor tăi
  Cum să se ocupe de un soț care a fost căsătorit anteriorCum să se ocupe de un soț care a fost căsătorit anterior
  Cum să vă ocupați de un soț controlant?Cum să vă ocupați de un soț controlant?
  Cum să se ocupe de o mamă abuzivăCum să se ocupe de o mamă abuzivă
  Cum să te descurci cu o mamă-mamă?Cum să te descurci cu o mamă-mamă?
  Cum să vă opriți soțul să se uite la alte femeiCum să vă opriți soțul să se uite la alte femei
  » » Cum să ne ocupăm de un soț narcisist

  © 2011—2020 ertare.com